eduso Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 *** Jeszcze nie odpowiedzieli... Ale teraz chyba kupie worek 1,5 kg na probe, bo boje sie kupowac od razu 14 kg. Troche to nieoplacalne , ale trudno. Aha, jeszcze o cos mialam pytac: czym sa konserwowane karmy Eagle ? [B][quote] eduso [/B]jesli sie okaze, ze masz dystrybutora tej karmy u siebie w Poznaniu, popros moze o kilka probek karmy ktora chcesz karmic? Ja tak zrobilam. Razem z probkami (10 sztuk) dostalam formularz do wypelnienia.[/quote] Quote
ktrebor Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Standardowo - witaminą E. Mają dość "krótki" okres przydatności do spożycia bo tylko 12 miesięcy. Quote
Agnes Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 jesli to faktycznie krotko to moze i lepiej? moze mniej chemii;) Quote
Agama Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 ktrebor:lol: gdzie w Warszawce zamawiasz ta karme prosze o pw Quote
Agnes Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Agama sprawdz pw ;) napisalam namiary na dystr. w wawie Quote
Agama Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 nie dostalam PW :placz: skrzynka nie jest przepelniona Quote
Polna Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Jaką karme polecacie dla beagle 18 mies. ? :) teraz była na profie, ale chce zmienić na eagle Quote
ktrebor Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Sądzę, że Original Adult Formula powinno jej podpasować, lub cała seria Holistic (Ryba, Jagnięcina, Kaczka). My od środy będziemy stadu serwować karmę z kaczką. Nie polecam serii Natural Formula (głównie dla tego, że w składzie jest pulpa buraczana i to przed I nazwanym źródle tłuszczu). Quote
eduso Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Mojemu Ediemu niestety nie podpasowal Eagle :( Strasznie alergia sie wzmogla ... Widocznie jakis skladnik go uczula. Dodam, ze na probe dalam mu holistyczna z ryba.. Quote
Asia i collie Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Może lepsza jagnięcina? Spróbuj tej formuły - jest dość delikatna. Moje ją jadły. Dla alergików dobra jest karma [B]HILL'S CANINE ADULT SENSITIVE SKIN -[/B] mój znajomy z alergicznym psem bardzo sobie chwali (tylko na cenę narzeka :roll: ) [url=http://www.polypharm.com.pl/]Tutaj adres dystrybutora[/url] Quote
balbina@ Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 mój piesek bardzo lubi karmę Eagle Pack, należy zauważyć że ma w składzie Yukę, która ma między innymi działanie oczyszczające organizm w tym przypadku pieska z toksyn i ma działanie przeciwzapalne, yukę też stosuje się wu ludzi Quote
karolka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Czy ktoś odchowywał miot szczeniąt na karmie Eagle Pack, pytam raczej o molosa. Ja moje SP wcześniej miałam na Hillsie, od pewnego czasu przestawiłam psy na Eagle Pack i zastanawiam się jaki wybrać dla małych czy duzych ras, różnia się głównie zawartościa glukozaminy. Quote
Mokisia Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 [quote name='Agnes']warto jednak kupowac w klubie ;) dla przykladu - holistyczna kaczka&ryz normalnie 15 kg kosztuje 263 zl a jako hodowca (jako klub) 183 zl ;) Ja za zwyklego adulta place 129 zl (15 kg)[/quote] No tak... ale wtedy zamówienie jest poniżej 200pln i terzeba jeszcze dożucic 30:angryy: ale i tak w sumie taniej wychodzi. A więc dzielę się wrażeniami: Kupiłam w Krakvecie Eagla, tego holistycznego z łososiem i sardynką(i czymś tam jeszcze). karma jest rewelacyjna! Moje psy przeważnie na zmiany karmy reagowały sraczkami(oprócz RC). A po tym jest super. Moja rottweilerka od odłuzszego czasu jest na Intestinalu RC.Szukałam karmy doskonałej jakości, lekkostrawnej ale o innym zrodle białka niż drób. No i póki co Eagle Pack spełnia te warunki. Zamawiam wiec duży wór. Cena mnie nie przeraża bo za Intestinala 14kg płace 230pln. Jedno tylko mnie zastanawia i meczy.....co w karmie "[COLOR=Red]dla psów wrazliwych z problemami skórnymi i jelitowymi" [/COLOR]robi KASZA JĘCZMIENNA i SUSZONY ZIELONY GROSZEK! Quote
Mokisia Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 A teraz poszukałam troche w necie. I okazuje się że Krakvet wcale nie jest najtanszy , jak się reklamuje.Centusie oszukuja! Eagle pack Holistic Select Anchovy Sardine & Salmon 13,62 kg Krakvet 254.90 Kar-ma.pl 235,00 Moliznezja 199,00 (!) Quote
tobb Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 W Krakvecie zapłaciłam 213 zł (pisałam już wcześniej jak to się robi). Natomiast w Molinezji płacisz jeszcze za dostawę (19 zł) czyli razem 218 zł. W Krakvecie nie płaci się za dostawę powyżej 99 zł. Quote
dr_mario Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 "najtanszosc" krakvetu polega na tym, ze jesli wskazesz im na maila cene nizsza niz u nich (tylko sklepy internetowe), to oni sprzedadza Ci TEN SAM produkt jescze o 2% taniej. Nigdy nie kupowalem w krakvecie, wiec nie utozsamiajcie mojej wypowiedzi z reklama ;) ,chociaz moje nastepne zamowienie pewnie zloze tam. A czy ktos odchowal szczeniaka na eagle packu? Teraz daj eRC babydog maxi, ale jak skoncze worek, to chce sie przerzucic na cos innego. Quote
Mokisia Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Karma naprawde super. dawno nie byłam tak pełna entuzjazmu dla jakiejś karmy i nie raz całe wory polecanych karm lodawały w koszu lub schronisku(k-9, Acana...) Narazie miałam doczynienia tylko z tą wersją holistyczną z rybą (a co wy na ten groszek???). Jak mi się skończy Belcando(też polecam) to chce spróbować kupić eagla dla aktywnych. Quote
Ashley Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Mokisia,napisz proszę co jest takiego super w tej karmie?Coś więcej niż informacje podane na stronie producenta,tylko właśnie jako użytkownik.Bo opisy są super,ale chciałabym więcej informacji od osób karmiących Eagle Packiem :cool3: . Quote
Agnes Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [B]Ashley[/B] przeczytaj caly watek, jak nie ten to inny - poszukaj w archiwum, bo bylo juz pisane troche o tej karmie - sa opinie psiarzy ktorzy karmia ta karma, napewno znajdziesz ich troszke. Ja jeszcze moge dodac - karmie ta karma, bo: 1. jest tania (jako hodowca, do klubu bez problemu moglam sie zapisac) 2. pies ja lubi, zjadl juz kilka workow, je ja od kilku miesiecy i dalej z checia je 3. pies dobrze trawi - nie ma biegunek, luznych stolcow (chyba, ze dostanie cos poza karma co czasami sie zdarza) Quote
Ashley Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Przeczytałam już cały,ale nigdy za mało opinii...:lol: Quote
karenina Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 No dobra, to moja opinia o EP. Ja mam charty, czyli w ciągłym ruchu, hiperaktywne, a ze młode to jeszcze ADHD maja. Karmiłam wczesniej : eukanubą, RC, ProFormance, ProPlan, i Acaną. Z powyzszych sprawdził mi sie tylko ProPlan sensitive. Teraz daje EP zamienie z Biomill. EP holistyczne dotychczas tylko, miałam probki dla aktywnych ale zachwyciły tylko 1 psa. Spostrzezenia po 6 mcach karmienia EP. Psy błyszczące, stolce zwarte, brak smrodku z pysków, czy gazów. Pies cirneco który mi sie wolno rozwijał, i nie nabierał masy w koncu sie wypełnił i nabrał masy miesniowej. Nie ma problemów ze stawami ( duzo biegaja i ciagle którys miał przeciazenie), wyniki badan krwi prawidłowe, alergi brak. No i najwazniejsze dla mnie, ze EP jest z pewnoscią "czystą" karmą, i bez konserwantów i innych chemi, bo jesc ja moze nawet moj pies z rozwaloną po zjedzeniu trutki wątrobą.. Teraz mam sceniaka w domu, tez je EP, początkowo jej chyba smakowo nie podchodził, ale sie przemogła i tez widzę ze jej słuzy. Jedyne zastrzezenie jakie mam to rozmiar granulek, dla częsci moich psów sa poprostu za małe. Quote
batiskaj Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 My karmimy nasze psy Eaglem mniej więcej od 3 lat, najpierw przywozilismy tę karme z Czech, czasem z Litwy, w tej chwili jesteśmy w Klubie w Polsce.Przetestowalismy juz wszystko tzn.holistica, kaczuszkę , ryby.Odchowałam juz dwa mioty na tej karmie oraz suczki ciężarne i karmiace, myslę że jest wszystko ok. Poniewaz moje psy mają problemy z alergia (są białe i długowłose), długo szukałam odpowiedniej karmy i po wszystkim sie drapały (Royal, Hills, Eukanuba, inne sprowadzane z Niemiec dla psów alergicznych), kiedy w Czechach znajoma nam to poleciła , kupilismy i o dziwo psy przestały sie drapac. Tydzień temy spróbowalismy przejść na BARF, niestety po ok.5 dniach moje "dziewczyny" znowu rozpoczęły drapanko. Przedwczoraj znowu wróciłysmy do Eagle Pack:lol: , dzisiaj z rana jeszcze nie zauważyłam żeby sie drapały. Moja koleżanka, która ma cotona równiez stosuje tę karme i równiez skończyły się jej problemy skórne z jej psiakiem.Także jest to chyba karma godna polecenia Quote
Ashley Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Bardzo dziękuję,po takich opisach na pewno spróbujemy tej karmy. Quote
Mokisia Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Ja też chce coś dodać!!!! Przepraszam ,że nie odpowidziałam od razu, ale nie miałam czasu zupełnie żebty siąść na dłużej przy kompie. Więcej o Eaglu bedę mogła powiedziec za jakieś 6 miesięcy, narazie dopiero zaczęłam karmić ta karmą Ale i tak juz mam wyrobione zdanie:karma suuuper!! Przypominam,że mam ta holistyczną z rybami.I moja opinia dotyczy własśnie tej karmy. A więc 1. Granulki są ładne,ciemnabrązowe,"tłuste w dotyku", i ładnie pachną rybką 2.Super skład( oprócz groszku, którego się będe czepiać) 3.karma HOLISTYCZNA, bez konserwantów, chemii, jakiś ubocznych produktów 4.Inne zródło białka niż arcynudny i monotonny drób 5.moja Axunia ma problemy z trzustką, nawet kleik ryzowy+zmielone chude mięso z kurczaka "siedziały" jej po 15 godz. w żoładku, odbijało jej się i miała problem żeby to strawić, na Intestinalu RC było ok, tylko ten zapach z pychola... no i ostatnio troche schudła i zmarniała, a po Eaglu jest super! Przestawiłąm ją praktycznie odrazu bez dzielenia porcji mieszania z dotychczasową karmą i sunia robi piękne kupy! No takie ,że można by je sfotografować i dać do podręcznika o zywieniu psów i podpisać" tak ma wyglądać idealna psia kupa";);););) 6.Bez względu na zjedzoną ilość- karma jest doskonale trawiona , zmniejszyła sie ten zapach z pychola 7.sunia czuje się doskonale 8. a ja mam poczucie że dobrze ją odzywiam Wkrótce spróbujemy pozostałych produktów eagla pozdrawiam Quote
Agnes Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='Mokisia'] 1. Granulki są ładne,ciemnabrązowe,"tłuste w dotyku", i ładnie pachną rybką[/quote] adult tez ma takie fajne tluste granulki :) [quote name='Mokisia']3.karma HOLISTYCZNA, bez konserwantów, chemii, jakiś ubocznych produktów[/quote] ja jakos w to wierzyc bym nie wierzyla tak do konca, mniej chemii zgodze sie, ale nie wierze ze w ogole nie ma bo wtedy jakby powstala ta karma ktora miesa nie przypomina? ;) I data waznosci, jesli jest krotka ok wtedy jest malo konserwantow, ale jesli jest taka sama...to juz gorzej Quote
Recommended Posts