Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zacznijmy od Greja.Ma dwa lata,od marca przebywa w schronisku.Zdjecia z pierwszych dni w schronisku pokazuja wychudłego,podłysiałego,przerazonego psiaka.Wygladal jak mieszaniec charta-z powodu chudosci.Jego zycie nie bylo na pewno pasmem szczescia :shake:.Oto fotki zaraz po przyjściu do schroniska

Trzymal sie z dala od ludzi,przerazony,jego zachowanie do tej pory,to jeden wielki CS-Grej przeprasza,ze zyje.

Jakie ma plusy: jest bardzo obowiażakowy i czysciutki
boi sie,ale nie uzywa zebow
chodzi na smyczy
jest ladny-nawet ten zakrecony ogonek dodaje mu uroku
ma bardzo duzy potencjal psa,ktory pokocha wlasciciela bezwarunkowo i na zawsze
jest mlody,dwa lata
zgadza sie z innymi psami-mieszkal w boksie,z drugim ,rowniez lagodnym samcem
delikatnie bierze jedzenie
zna komendy (inna sprawa,ze motody,jakimi byl ich uczony,musialy byc bardzo brutalne...)

no i jest bardzo ,bardzo biednym pieskiem,budzącym ciepłe uczucia.Gdy patrzy okragłymi slepiami,oblizuje nosek,odwraca glowe,zeby nawet nie prowokowac spojrzeniem,serce sie ściska.Delikatne stworzonko,dokladnie taki,jak sie prezentuje na fotkach.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oto fotki z połowy czerwca.Grej byl na intensywnym dokarmianiu,nie ma juz widocznych żeber,boczki sa okragłe,nawet ogonek jest bardziej owlosiony.Tyle z dobrych rzeczy.Natomiast ciagle jest zamkniety w sobie,nie merda ogonkiem,boi sie,ze czlowiek moze go skrzywdzic-zmory z przeszłosci beda sie jeszcze za nim wlec...dlatego dom dla Greja musi byc spokojny,kochajacy i czuły.Na Greja nie mozna krzyczeć,nie mozna gwałtownie podnosic reki nad jego glowa,wymachiwac,czy szarpac go smycza-ten pies swoje przeszedł.Musi uwierzyc,ze czlowiek nie bije.

martwie sie,ze jego pręgi odstraszaja ludzi.A to nie tak...

jest psem sredniej wielkosci
i znowu zaklopotany oblizuje nosek

ładny jest,prawda?

Posted

Buraczek jest teraz Lemurem,znalazl dom,dziekuje Koss :)
Burak....trafil do schronu na fali wakacyjnych wyjazdow-teraz ludzie zaczynaja pozbywac sie wlasnych psow,ktore w czymkolwiek im przeszkadzaja.
Łatwo nie zauwazyc Buraczka w schronisku.Przejdziesz,ominiesz wzrokiem "pusty" boks.Bo Buraczek siedzi zaszyty w kącie,jest czarny,mały,niepozorny.Nie przynagli odwiedzajacych ani szczekaniem,ani wzrokiem.Nie mowiac juz o tym,ze uroda czarnej ,małej plamki w głebi boksu,tez nikogo nie przyciagnie :shake:
Zabrany z boksu,zaczyna sie trząść,schronisko to nie na nerwy małego,niesmiałego pieska,duzo szczeku,inne psy,brak pana,domu.
Jakie ma plusy?
jest czysty-mimo,ze ma zszargane nerwy,trzesawica,to ladnie zalatwia sie na dworze
malutki
cichutki
pokorny
gdy odrobine sie odprezy,pokazuje,ze ma rewelacyjnie zakrecony ogonek,polozony na grzbiecie
ma smieszne uszy,z ktorych kazde zyje wlasnym zyciem
podobnie jak Grej,jest miejskim psem,zna smycz
Nie wykazal zadnej agresji w schronisku
Nie jest psem,ktory zameczy wlasciciela dlugimi spacerami

no i ma 7 lat.Duzo i nieduzo.Małe pieski dozywaja sędziwego wieku,ten rokuje na twardziela,ale patrzac na jego posture i "urode",to chocby mial dwa lata,to domy o niego bic sie nie bedą.

generalnie zalamalam rece,gdy go zobaczyłam.Sami popatrzcie.

jest mały,krotkie lapki,miejsce dla takiego psa znajdzie sie w kazdym mieszkaniu

spojrzcie na uszy.......

Posted

Fotki suczki jamnikowetej wijunki NR 117/09.Cos odjazdowego-mala ma 8 miesiecy i kocha cały swiat.Miny robi najlepsze na swiecie,jest warta najlepszego domu,gdzie nie bedzie zabawka,tylko czlonkiem rodziny.Nie wolno jej skrzywdzic nieprzemyslana adopcja-jest cudowna psinka,szkoda,aby przezycia zniszczyly jej fajny charakter i zaufanie do ludzi.

o tak sie wyginam

a kuku,tu jestem!

nie uwierzycie,co mozna wyrabiac z uszami

Posted

Grej nie jest duzym psem,ot sredniak.Burak to maluch.
ZAADAPTOWANA,hihihihihi,zreszta jest moja sasiadka :)
a oto ruda sunia w skarpetkach,optymistyczny charakter,rozmerdana,malutka jest,mniejsza niz na fotkach sie wydaje.Sliczna,taki aganiok.

komu rudaske???

Posted

jak nie usne,to dzis napisze też inne,nowsze psy.mam tez jedna fotke Greja za karatami-chyba musi byc tez taka,aby ludzie nie mysleli,ze schron to zielona trawka i spacery

Posted

Grej wyglada jakby byl duszony w tej obrozy;> biedak...wydaje sie byc sympatyczny,ale co on musial przejsc...
A Burak jest rewelacyjny! Kojarzy mi się z jakimś skrzatem z Harrego Potetra:)

Posted

Do kierownictwa moze okroję :razz:, na al. idą oryginały. Są od serca, dobre.

Czarnuszek przypomina mi Sunie, te od Diany, kojarzycie?

Podnosze chłopakó, niech lecą po nowe domy!

Posted

Biedny ten Buraczek, taka malizna, widać na jednym zdjęciu jaki przestraszony.

A opis brązowa jest przepiękny, naprawdę, ja jak piszę ogłoszenia dla jakiegoś psiaka to tak jakoś sucho, treściwie tylko, a przecież to właśnie my jesteśmy głosem tych, którzy nie potrafią mówić,
więc tylko taki piękny uczuciowy opis może trafić do serca człowieka i poruszyć je na tyle żeby pochylił się nad psią bidą.

Posted

Gdybyście wsrod tych psow miały ochotę zobaczyć coś odmiennego...to mam na tymczasie kota.
Tak ciotki, mam tymczas, mam szansę na eksmisję;) Jest obłędny. Link w podpisie.

Co za imię...Burak..no nieeeeee