ageralion Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Sliczne imie :) Bella :loveu: Co do alegratki, to nie widze tam tematu pieniedzy jak na allegro, wiec spokojnie mozna oglaszac :p Quote
kamilawa Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Ok, to już robię ;) Zawsze to większa strona i więcej ludzi wejdzie... ;) Tylko do kogo kontakt podawać ? Quote
ageralion Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='kamilawa']Ok, to już robię ;) Zawsze to większa strona i więcej ludzi wejdzie... ;) Tylko do kogo kontakt podawać ?[/quote]Ja bym z checia ale nie mam kompletnie pojecia o bullowatych. Dodatkowo mam juz na glowie boksia i chyba nie ogarne wiecej (jestem w ciazy i niestety ledwo daje rade). Quote
ageralion Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='kamilawa']W takim razie... do schronu ?[/quote] Moze byc, w schronisku zawsze rzetelnie odpowiedaja na pytania. Quote
kamilawa Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie al. Wojska Polskiego 247 Szczecin 71-346 telefon interwencyjny całodobowy 091 487 02 81 to znalazłam na stronie. Jest aktualne ? Quote
pawel_wrl Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Tylko żeby w schronie nie wydali psiaka jakiemuś kretynowi, bo Bella to delikatna, piękna sunia. Może lekko wychudzona, ale przynajmniej nie jest pobita ani pogryziona. Szkoda, że nie przebywa we Wrocławiu, bo już byłaby pod moją częściową opieką :-( Quote
kamilawa Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='pawel_wrl']Tylko żeby w schronie nie wydali psiaka jakiemuś kretynowi, bo Bella to delikatna, piękna sunia. Może lekko wychudzona, ale przynajmniej nie jest pobita ani pogryziona. Szkoda, że nie jest we Wrocławiu, bo już byłaby pod moją częściową opieką :-([/quote] Właśnie chciałam to napisać... :roll: ale.gratkę już ma. Quote
pawel_wrl Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 A nie macie namiaru na wolontariusza/szkę, którzy mogliby w jakiś sposób w razie czego sprawdzić potencjalnych adoptujących? Quote
agaga21 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 a jakby jakaś obca osoba, niezwiązana ze schroniskiem (np. ja:eviltong:) wystawiła by suni allegro to co...?:cool3: potrzebuję tylko konkretny namiar na osobę, która ma kontakt z sunią w miarę czesto i mogłaby odbierać telefony od potencjalnych zainteresowany6ch adopcją. ta osoba musi wiedzieć o co pytać. w aukcji mogę nie pisać, w którym mała jest schronisku. Quote
ageralion Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Jest sensowna wolontaiuszka w schronisku ale ona wraca dopiero w polowie tygodnia. Postaram sie ja zlapac wtedy i namowic no podanie kontaktu do siebie. Cala inicjatorka akcji jest Sandra, moze z nia pogadajcie. Te dane schroniskowe sa poprawne. Co do allegro, mozesz robic ale wtedy ja nie zgadzam sie na umieszczenie moich zdjec i mozesz sie spodziewac pretensji ze stronyc schroniska. Chociaz nie majac nikogo do kontaktu ciezko psu zrobic allegro. Quote
agaga21 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 ageralion napisał(a): Co do allegro, mozesz robic ale wtedy ja nie zgadzam sie na umieszczenie moich zdjec i mozesz sie spodziewac pretensji ze stronyc schroniska. Chociaz nie majac nikogo do kontaktu ciezko psu zrobic allegro. no to jak mam zrobić allegro bez zdjęć?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
ageralion Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 agaga21 napisał(a):no to jak mam zrobić allegro bez zdjęć?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Moze sie znajdzie ktos chetny na pstrykniecie fotek na wlasna odpowiedzialnosc. Ja popieram schronisko w ich postanowieniu, wiec na swoje fotki sie nie zgadzam :p Quote
ageralion Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 agaga21 napisał(a):smutne to, że zakłada się suni wątek i utrudnia szukanie jej domu. nie rozumiem tych waszych "zasad". szkoda malutkiej a wiadomo, że z allegro bardzo dużo psiaków domy znajduje. Ja juz pisalam wyzej dlaczego schronisko podjelo takie kroki i to wcale nie jest ich widzimisie niestety tylko przykre doswiadczenie. Quote
pawel_wrl Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Pozbierajmy wszystko do kupy: 1. sunia jest w schronie, dopiero w połowie tygodnia pojawi się jakaś konkretna wolontariuszka, z którą możemy pogadać o Belli 2. ma gratkę, z allegro są problemy... tylko tutaj jest małe kuku, bo mała nie znajduje się pod opieką ani fundacji ani grupy osób prywatnych.. 3. ogłoszenia dają jej wiekszą szansę na znalezienie domku, ale równolegle zwiększają ryzyko, że Bella trafi do jakiegoś "elwyjebicho", który zniszczy tego pięknego psiaka Może złapmy kontakt z osobą będącą na miejscu, która wyrazi chęć pomocy w znalezieniu jej dobrego domku i wtedy będziemy dalej kombinować. Quote
agaga21 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 co o tym myślę, zostawię dla siebie...:shake: jesli ktoś zrobi fotki i udostępni mi je oraz numer kontaktowy to zrobię suni allegro, tylko proszę o wiadomość . smutne to, że zakłada się suni wątek i utrudnia szukanie jej domu. nie rozumiem tych waszych "zasad". szkoda malutkiej a wiadomo, że z allegro bardzo dużo psiaków domy znajduje. Quote
pawel_wrl Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 To fakt, dużo ludzi siedzi na allegro. A mamy kogoś w Szczecinie, żeby zrobić fotki? Quote
anastacia Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 A macie, macie, kurde, ale dopiero pojutrze, bo jutro CAŁY dzień pracuję :shake: Szkoda, że wcześniej tu nie trafiłam, bo uwielbiam niebieskie ASTki :loveu: i pewnie pojechałabym już dziś :angryy: A ona już podbiła moje serducho... Quote
pawel_wrl Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 anastacia napisał(a):A macie, macie, kurde, ale dopiero pojutrze, bo jutro CAŁY dzień pracuję :shake: Szkoda, że wcześniej tu nie trafiłam, bo uwielbiam niebieskie ASTki :loveu: i pewnie pojechałabym już dziś :angryy: A ona już podbiła moje serducho... Jak ją odwiedzisz to opowiesz jak reaguje na człowieka i w jakim jest dokładnie stanie ;) To ważne info do allegro, bo o Belli mamy niewiele informacji. Miłych snów. Quote
kamilawa Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 To czekam na fotki ;) Nie pamiętam czy już się pytałam, można wziąć ją nawet na krótki spacer i jakieś fotki 'na zieleni' porobić...? :oops: Quote
anastacia Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 kamilawa właśnie pytałam się ageralion i w sumie dowiedziałam się to co już wiedziałam wcześniej, tzn. wiedziałam, że nie można wyprowadzać, ale nie wiedziałam, że można chociażby te z kwarantanny, a tam jest nasza psiutka, niestety, mają na to pozwolenie tylko wolontariusze, ja nią niestety nie jestem, chciałam być, ale po rozmowach na PW z pewną byłą już wolontariuszką - zrezygnowałam :-( ageralion napisał(a):Mozna brac u nas psy na psacer ale tylko te z boksow indywidualnych, najczesciej to kwarantanna. Powod jest jeden, psy sa o siebie tak zazdrosne, ze wyprowadzenie jednego z nich z boksu ogolnego skutkowalo by jego zagryzieniem po powrocie :placz: Zeby wyprowadzac psy na psacery trzeba miec podpisana umowe o wolontariat. Ja osobiscie wspolpracuje z nimi rowniez jako wolontariuszka SOS bokserom i aktualnie przedstawicielka BwP. Quote
pawel_wrl Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Skąd ja to znam, typowo polskie komplikowanie wszystkiego, co się da. Walę się w łeb i żałuję, że 3 lata temu zamiast mieszkania nie kupiłem działki z jakimś małym domkiem za miastem. Parę boksów i byłby super dt. Ach... ta bezsilność:-( Quote
anastacia Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Właśnie wróciłam ze schronu. Szukałam jej najpierw po wszystkich boksach, gdy szukanie poszło na marne, poczłapałam do biura i tam pani mi powiedziała, ze SUNIA ZOSTAŁA ADOPTOWANA PRZEDWCZORAJ!!! Cieszę się bardzo, o ile tak się stało... i mam nadzieję, że trafiła w dobre ręce Ale widziałam kolejnego amstaffa i kilka mieszanek ten amstaff wył jak dziecko, nakręciłam krótkie filmiki, jak wrzucę je na youtube, to załorzę mu wątek i zostawię tu linka dla Was Quote
hajaa Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Miejmy nadzieję, że trafiła na dobrych ludzi i kochający dom. Ja też chętnie zobaczę tego astusia. Quote
Recommended Posts