Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='beam6']http://img717.imageshack.us/img717/8711/20110505619.jpg

Takiego odważnego świszczypała (wróbla znaczy) jeszcze do tej pory nie spotkałam ;-)

Był bardzo rozczarowany brakiem frytek w oferowanym menu :shake:

Z wrodzonej uprzejmości skosztował PrincePolo i oddalił się z godnością :evil_lol:.
Zapomniałaś dodać, że pogardził okruszkami z bułek ;-)

[quote name='Alicja']o proszę ....Prince Polo zajadał...toż to królewski poczęstunek ;-)
Cwaniak był typowy taki warszawsko-praski. Atakował urokiem wszystko co parkowało obok i wdzięczył się o kąski, przebierając jak wytrawny smakosz :evil_lol:

[quote name='Asiaczek']Jasne. A nie za ciepło teraz w tym kubraczku?

Pzdr.
Nie narzeka ;-) Wdzianka są przewiewne i jasną tonacją zabezpieczają piżmy od słońca.

[quote name='Iv_']Dobry wieczór :-P
Nadgoniłam zaległości, foty obejrzane :evil_lol: fajne jak zawsze, psiuńcie, kwiatuszki no i gwiazdorka Smerfa :loveu:
Od lat mam w planach wybrać się do Powsina i jakoś zostaje to niespełnione :roll:
Gioco, powiedź mi czy warto? W końcu to kawałek drogi ;-)
Myślę, że warto się wybrać jak kwitną magnolie, czyli na przełomie kwietnia i maja. Zaś co do odległości to Beam6 może Tobie zareklamować coś co znajduje się bliżej Ciebie niż Powsin :-)

[quote name='Alicja']A wiesz , że dziś mam kontakt z całą Polską ;)
I bardzo dobrze. Miej ten kontakt nawet ciągły, najważniejsze żeby był skuteczny :-)

Posted

[quote name='Gioco']Zapomniałaś dodać, że pogardził okruszkami z bułek ;-)

Myślę, że warto się wybrać jak kwitną magnolie, czyli na przełomie kwietnia i maja. Zaś co do odległości to Beam6 może Tobie zareklamować coś co znajduje się bliżej Ciebie niż Powsin :-)

[/QUOTE]

Okruszki były lekko "przechodzone" i być może dlatego pogardził :evil_lol:

W sumie to nie jestem pewna czy dużo bliżej ;)

Wracając z wyjazdu świąteczno-urlopowo-majówkowego obejrzałam, po raz kolejny przez okno samochodu. Ogród Botaniczny w Lublinie :lol:

Magnolie nie były widoczne ale te pola tulipanów :crazyeye: - cud, miód i orzeszki :razz:

Posted

Magnolie już przekwitły :roll:

Botanik UMCS no no.... a może kiedyś byś Beam6 zatrzymała się i zajrzała do niego, warto - polecam :p
Do Botanicznego mam 45 km, a do Powsina 99 km, to trochę różnicy jest. No i w Powsinie nigdy nie byłam jeszcze :shake:

Ale za to pokaże Wam coś z mojej ostatniej wycieczki do Kozłówki. Była któraś z Was tam?

http://i51.tinypic.com/11tbol1.jpg

http://i56.tinypic.com/21e53wl.jpg

Fajne, co? :cool3:

Posted

[quote name='Iv_']
... a może kiedyś byś Beam6 zatrzymała się i zajrzała do niego, warto - polecam :p
No i w Powsinie nigdy nie byłam jeszcze :shake:
[/QUOTE]

Zatrzymać się to nie problem tylko mam wątpliwości czy można zwiedzać w towarzystwie futer ;-).

Skoro nie byłaś to zapraszamy serdecznie na wspólne zwiedzanie. Poza sezonem "magnoliowym" też jest ciekawie :).

Pawie fajowskie :D

Posted

Ivusia zapawiowała :lol:

Ja jadę znów z dziećmi na wycieczkę w czerwcu do Żubrowiska , tam też są pawie i inne zwierzaczki , potem pójdziemy do parku pałacowego w Pszczynie i chcemy zaliczyc jeszcze Skansen wsi pszczyńskiej , tylko jak to zrobić żeby była pogoda :hmmmm:.
W zeszłym roku nie zrobiłam ani jednej foty , bo mi się diopraż przestawił a ja spanikowałam ze obiektyw szlag trafił :lol:

Posted

[quote name='Iv_']Magnolie już przekwitły :roll:

Botanik UMCS no no.... a może kiedyś byś Beam6 zatrzymała się i zajrzała do niego, warto - polecam :p
Do Botanicznego mam 45 km, a do Powsina 99 km, to trochę różnicy jest. No i w Powsinie nigdy nie byłam jeszcze :shake:

Ale za to pokaże Wam coś z mojej ostatniej wycieczki do Kozłówki. Była któraś z Was tam?

Fajne :-) Jutro pokażę Smerfie, która uwielbia pawie :loveu:
Zaś na pograniczu Mazowsza i Warmi magnolie dopiero zbierają się do zakwitnięcia:

[quote name='beam6']

Skoro nie byłaś to zapraszamy serdecznie na wspólne zwiedzanie. Poza sezonem "magnoliowym" też jest ciekawie :smile:.

Fakt :-)

[quote name='Alicja']Ivusia zapawiowała :lol:

Ja jadę znów z dziećmi na wycieczkę w czerwcu do Żubrowiska , tam też są pawie i inne zwierzaczki , potem pójdziemy do parku pałacowego w Pszczynie i chcemy zaliczyc jeszcze Skansen wsi pszczyńskiej , tylko jak to zrobić żeby była pogoda :hmmmm:.
W zeszłym roku nie zrobiłam ani jednej foty , bo mi się diopraż przestawił a ja spanikowałam ze obiektyw szlag trafił :lol:
Smerfa w czerwcu rusza na wycieczkę pod wdzięcznym tytułem "Od ziarenka do bochenka". Wcześniej ruszymy w inne ciekawe miejsca i później zamieścimy fotki :p

Posted

To pewnie Smerfa będzie piekła swoją chałeczkę ;) . My byliśmy w Muzeum chleba i tam dzieciaki piekły chałeczki na koniec wędrówki i części poznawczej.
Z niecierpliwością oczekujemy fotek :).

Posted

A tutaj, w zaciszu ogródka mojej Mamy jest miejsce Giocondy, Arety, Tusi, Misi, Gawła - tych, którzy odeszli ale są z nami :loveu:

Posted

[quote name='Alicja']To pewnie Smerfa będzie piekła swoją chałeczkę ;) . My byliśmy w Muzeum chleba i tam dzieciaki piekły chałeczki na koniec wędrówki i części poznawczej.
Z niecierpliwością oczekujemy fotek :).
Mam plan wycieczki :diabloti:

Posted

Ależ będzie atrakcji! Jak te maluchy to wszystko wytrzymają? Ja bym już chyba nie dała rady... :) Nie ukrywam, że też bym chętnie na taką wycieczkę pojechała:)

Posted

Te maluchy ciężko dobić ;-) Padną ale pewnie po powrocie z wycieczki. Zapowiada się ciekawie ale już w najbliższy wtorek mamy finał konkursu tańca na szczeblu warszawskim. I właśnie tym w tej chwili Smerfa żyje :-)

Posted

[quote name='Iv_']Magnolie już przekwitły :roll:
W Kozłówce nigdy nie byłam, pawie kiedyś widziałam w warszawskich Łazienkach. Ale zdjęć nie mam, bo wtedy to ja nawet nie śniłam o aparacie fotograficznym...

[quote name='Gioco']Te maluchy ciężko dobić ;-) Padną ale pewnie po powrocie z wycieczki. Zapowiada się ciekawie ale już w najbliższy wtorek mamy finał konkursu tańca na szczeblu warszawskim. I właśnie tym w tej chwili Smerfa żyje :-)
Ooooo, to trzymac kciuki?

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']W Kozłówce nigdy nie byłam, pawie kiedyś widziałam w warszawskich Łazienkach. Ale zdjęć nie mam, bo wtedy to ja nawet nie śniłam o aparacie fotograficznym...
W warszawskim ZOO też są pawie. Mam wrażenie, że nawet mam gdzieś ich zdjęcia. Ale gdzie? :hmmmm: Takie są skutki jak się ma dwa domy i wiecznie nie wiem w którym akurat znajduje się to czego szukam :bad-word:

[quote name='Asiaczek']Ooooo, to trzymac kciuki?

Pzdr.
Poproszę :-)
Najwięcej za mnie, gdyż dałam się wrobić w jazdę z maluchami na ten konkurs :help1: