Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W tym tygodniu, w m. st. Warszawa rządzą:

Oczywiście Dyz, który po roku znoszenia ze schodów dzisiaj odważył się i zlazł z trzeciego piętra :multi:

Jasiek, który po schodach śmiga w tę i nazad. Zawstydził chyba tym zachowaniem Dyzia i dlatego Dyzio się odważył.

Bebetta Bobbit vel Rajska Bubi, która po schodach lata od zawsze, na spacerach drogę robi razy trzy tego co faceciki, jest grzeczna, miła i uprzejma i tutaj zjada wszystko co dostanie do jedzenia.

Posted

Gioco uważaj z tymi schodami- tak kobitka załatwiła Mikiego -ma teraz chory kręgosłup...Nawet na łożko nie wolno mu wskoczyć .
A prosiłyśmy aby go ze schodów znosić - to że sam potrafi zejść nie znaczy że może .

Posted

[quote name='Osa']Gioco uważaj z tymi schodami- tak kobitka załatwiła Mikiego -ma teraz chory kręgosłup...Nawet na łożko nie wolno mu wskoczyć .
A prosiłyśmy aby go ze schodów znosić - to że sam potrafi zejść nie znaczy że może .
Wyrwał się, na zasadzie, że spróbuje. Do tej pory panicznie się bał. Spróbował, uwierzył w siebie a i tak jest noszony. Powody przemilczę - nie są zdrowotne ;-)

Posted

[quote name='Osa']:evil_lol:
Z tym rolnikiem i krową jest dobre...
Dlatego dla mnie była to perełka :evil_lol:
[quote name='eloise']uwielbiam takie tablice :) a moim osobistym faworytem jest komunikat ze skupu jaj- ROLNICY NIE MYJCIE JAJ!
Marzeniem przewodników ze Złotego Stoku, przy okazji twórców owej ściany, jest tabliczka z przystanku w Walimiu, o treści: WALIM NA RZĄDANIE. :diabloti:
[quote name='Alicja']a mi się podoba zaproszenie na ponowną wizytę ;)
http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/P8230072.jpg?t=1284455164
Nam też się podoba i wrócimy. Smerfa była tam pierwszy raz ale złapała bakcyla i już się dopytuje o kolejne, dziwne wyprawy.

Pozwolę sobie przy okazji zaprosić:

Posted

W tym miejscu ostatnio byłam w 1988r. Przez ten czas wiele się zmieniło, znaczy się - po wyjściu zostałam oświecona, że to co pamiętam to teraz jest SPA i nie dla turystów a to co widziałam to jest właśnie dla turystów i taka czysta komercja czyli woda cieknąca po ścianach, błoto, które ze Smefich spodni do dzisiaj nie zeszło, prymityw i prostota. Może i to ma wzięcie. Polecam lekturę: http://www.kowarskiekopalnie.pl/

Posted

Żyła uranu wygląda tak:

Stalaktyty i stalagmity, za krótko nacieka i jeszcze nie ma stalagnatów :evil_lol:

I na koniec inscenizacja mająca pokazać jak uran wydobywano. Pamięć tego co widziałam kiedyś jednak pozostała i po tym co widziałam w tym roku mam niesmak. Dlatego, że wszystkie podziemia powoli zaczynają być wiernymi kopiami, nawet legendy im się dorabia.