Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek']Ciekawa jestem, czy te jej smutnawe miny na koniku i przy lepieniu czegos tam, to wynik zmęczenia, skupienia albo przerażenia...?;)

pzdr.[/QUOTE]

Smerfa od zawsze jest bardzo poważna i taka mina jest normalną miną oznaczającą skupienie i myślenie. Na konikach warunki były ciężkie, ponieważ akurat zaczęło ostro lać. Jest bardzo zadowolona z festynu i ze swoich wyników w różnych konkursach :-)

Posted

[quote name='Asiaczek']A, to byly tez i inne osiągnięcia, tak? Prosimy w takim razie o relację!

pzdr.[/QUOTE]

Był udział w konkursie origami i Aga zrezygnowała z pospolitego origami płaskiego i wykonała misia (na jednym ze zdjęć Smerf w trakcie tworzenia), był konkurs plastyczny w którym z masy solnej powstała chryzantemka "niczym ogon imć Pana Dionizego", rozwiązywanie krzyżówek (gdzie znalazła błąd gdyż dziecko owcy to jagnię a nie owieczka :diabloti: ) i masa zadań matematycznych, które Aga rozwiązała bezbłędnie w momencie gdy starsi mieli z tym problem. Za tę matematykę zdobyła całą masę nagród i po raz kolejny przyznała mi rację, że matematyka to podstawa i trzeba umieć liczyć :diabloti:

Posted

[quote name='Gioco']Był udział w konkursie origami i Aga zrezygnowała z pospolitego origami płaskiego i wykonała misia (na jednym ze zdjęć Smerf w trakcie tworzenia), był konkurs plastyczny w którym z masy solnej powstała chryzantemka "niczym ogon imć Pana Dionizego", rozwiązywanie krzyżówek (gdzie znalazła błąd gdyż dziecko owcy to jagnię a nie owieczka :diabloti: ) i masa zadań matematycznych, które Aga rozwiązała bezbłędnie w momencie gdy starsi mieli z tym problem. Za tę matematykę zdobyła całą masę nagród i po raz kolejny przyznała mi rację, że matematyka to podstawa i trzeba umieć liczyć :diabloti:

Brawo dla Smerfy :klacz:

Ale najbardziej spodobało mi się to celowanie: http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy%202011/DSC09804.jpg

Mina Łuczniczki - bezcenna :evil_lol:

Posted

[quote name='beam6']Brawo dla Smerfy :klacz:

Po raz n-ty powtórzę, że lepić, rysować itd. może sobie do bólu ale z tego przyszłości ani pieniędzy nie ma. Dawno mówiłam, że z czasem wyjdzie, że jest zdolna albo w ścisłych albo przyrodniczych... znam swoje Smerfy :eviltong:

[quote name='beam6']Ale najbardziej spodobało mi się to celowanie: http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC09804.jpg

Mina Łuczniczki - bezcenna :evil_lol:

Mam całą serię min ale nie upublicznię :evil_lol:

[quote name='Izabela124.']To ze Smerfy mądra dziewczyna :)

Mądra ale i za poważna jak na swój wiek. Na szczęście i wiekiem do powagi z czasem dobije ;-)

Posted

[quote name='beam6']A tak po znajomości ;), po cichu :cool3: pokażesz ?[/QUOTE]

Po znajomości... takiej opcji nie uznaję :diabloti:

Zresztą masz już takie zaległości w oglądaniu zdjęć nieupublicznianych, że może za rok te dzisiejsze obejrzysz i to tak po prostu a nie z okazji taryfy ulgowej :p

Posted

[quote name='Gioco']
Zresztą masz już takie zaległości w oglądaniu zdjęć nieupublicznianych, że może za rok te dzisiejsze obejrzysz i to tak po prostu a nie z okazji taryfy ulgowej :p

Najwyższy czas nadrobić ;).
Za tydzień, nie ma innej opcji, siadam i nie odejdę od kompa dopóki nie nadrobię zaległości :evil_lol:

Posted

[quote name='beam6']Najwyższy czas nadrobić ;).
Za tydzień, nie ma innej opcji, siadam i nie odejdę od kompa dopóki nie nadrobię zaległości :evil_lol:[/QUOTE]

Za tydzień to miałyśmy co innego robić. Nie będzie Smerfy, żadnego faceta (oprócz eunuchów na 4 łapach)... kto by się zdjęciami zajmował? A i tak tam to jest dużo więcej tych zdjęć :evil_lol:

Posted

[quote name='Gioco']Za tydzień to miałyśmy co innego robić. Nie będzie Smerfy, żadnego faceta (oprócz eunuchów na 4 łapach)... kto by się zdjęciami zajmował? A i tak tam to jest dużo więcej tych zdjęć :evil_lol:[/QUOTE]

Jedno drugiemu nie przeszkadza :diabloti:

Posted

[quote name='Alicja']Szkoda że pogoda wam nie dopisała na pikniku . Foty super :cool2: Smerfa the best[/QUOTE]

Padać przestało jak się piknik skończył. Dzieciaki były i tak szczęśliwe, zgodnie wszystkie twierdziły, że festyn był super :-)

[quote name='beam6']Jedno drugiemu nie przeszkadza :diabloti:[/QUOTE]

No nie wiem. Jak będziesz oglądać zdjęcia jednocześnie dopieszczając Cara?

Posted

[quote name='Gioco']
No nie wiem. Jak będziesz oglądać zdjęcia jednocześnie dopieszczając Cara?[/QUOTE]

Normalnie :)
Oczy patrzą - ręce dopieszczają ;-)

Posted

[quote name='beam6']Normalnie :)
Oczy patrzą - ręce dopieszczają ;-)[/QUOTE]

A jak nie trafisz kiełbaską/kaszanką lub inszą zakąską do pyszczka Dyziowego? Chcesz się narazić na focha od Cara? ;-)

Posted

[quote name='Gioco']A jak nie trafisz kiełbaską/kaszanką lub inszą zakąską do pyszczka Dyziowego? Chcesz się narazić na focha od Cara? ;-)[/QUOTE]

A w życiu, tylko nie to :shake:.
Damy rade ;) - jak ja nie trafię to Car po zapachu znajdzie :evil_lol:

Posted

[quote name='beam6']A w życiu, tylko nie to :shake:.
Damy rade ;) - jak ja nie trafię to Car po zapachu znajdzie :evil_lol:[/QUOTE]

Albo yorki w locie przejmą :diabloti:

Od jutra cała moja 8 kurdupli zaczyna rządy na osiedlu :flaming: to będą dłuuuuuugie dwa tygodnie :grab:

Posted

Człowieka kilka dni na dogo nie ma, a tu u Was tyle zmian. Fantastycznie Wam się układa! I festyn świetny, i Smerfa zdolna, i Dyź odęty... Super!

Uwielbiam sobie Was poczytać, tylko się nie odzywam - nie mam nic mądrego do dodania, to po co? Chyba jestem z innego pokolenia... ;)

Posted

[quote name='Litterka']Człowieka kilka dni na dogo nie ma, a tu u Was tyle zmian. Fantastycznie Wam się układa! I festyn świetny, i Smerfa zdolna, i Dyź odęty... Super![/QUOTE]

Generalnie nie narzekam, chociaż nie wszystko idzie tak jak powinno. Jednakże mierzi mnie wieczne narzekanie i niezadowolenie tak popularne wśród naszych rodaków, że ja sobie je odpuszczam. Chociaż mogłabym ;-) Ale po co?

[quote name='Litterka']Uwielbiam sobie Was poczytać, tylko się nie odzywam - nie mam nic mądrego do dodania, to po co? Chyba jestem z innego pokolenia... ;)[/QUOTE]

Tzn. nie z pokolenia gerontów? :diabloti: Odzywaj się jak chcesz i kiedy chcesz, nigdzie nie jest powiedziane, że wszystko musi być mądre a tym bardziej np. poważne :evil_lol: Jednakże jeżeli lubisz sobie poczytać to my się bardzo cieszymy :-)

Posted

[quote name='Gioco']Generalnie nie narzekam, chociaż nie wszystko idzie tak jak powinno. Jednakże mierzi mnie wieczne narzekanie i niezadowolenie tak popularne wśród naszych rodaków, że ja sobie je odpuszczam. Chociaż mogłabym ;-) Ale po co?

Tzn. nie z pokolenia gerontów? :diabloti: Odzywaj się jak chcesz i kiedy chcesz, nigdzie nie jest powiedziane, że wszystko musi być mądre a tym bardziej np. poważne :evil_lol: Jednakże jeżeli lubisz sobie poczytać to my się bardzo cieszymy :-)[/QUOTE]

Kurde aleś się rozpisała o 6.56 :shock: ja o tej porze przewracałam się na 2 boczek :)

Posted

[quote name='Alicja']Kurde aleś się rozpisała o 6.56 :shock: ja o tej porze przewracałam się na 2 boczek :)[/QUOTE]

Geronty tak mają, ze spać nie mogą :diabloti:
Nasz geront Gi spać nie mogła, strzeliła bobsleja na dywan, TZ wlazł i już było po spaniu :evil_lol: Było pranie dywanu, później kawa, papierosek, dyskusja z Beam6 a później Smerf próbowała wrobić mnie w pieczenie ciasta.
Zaś faktycznie od już 1,5 miesiąca fatalnie śpię. Nerwy robią swoje :-(

Posted

[quote name='Gioco']Był udział w konkursie origami i Aga zrezygnowała z pospolitego origami płaskiego i wykonała misia (na jednym ze zdjęć Smerf w trakcie tworzenia), był konkurs plastyczny w którym z masy solnej powstała chryzantemka "niczym ogon imć Pana Dionizego", rozwiązywanie krzyżówek (gdzie znalazła błąd gdyż dziecko owcy to jagnię a nie owieczka :diabloti: ) i masa zadań matematycznych, które Aga rozwiązała bezbłędnie w momencie gdy starsi mieli z tym problem. Za tę matematykę zdobyła całą masę nagród i po raz kolejny przyznała mi rację, że matematyka to podstawa i trzeba umieć liczyć :diabloti:[/QUOTE]
Jeeeeee, czuję się zaszczycona poznaniem smerfy:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Jeeeeee, czuję się zaszczycona poznaniem smerfy:)

pzdr.[/QUOTE]

Wyjątkowa blondynka ;-)
Pamiętasz motyw robienia kilku zdjęć z pomnikiem psa gdyż Aga chce mieć odbitki? :evil_lol: