Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beam6 napisał(a):
Jakie tam poczytali ?
Sam se poczytał i się uśpił :evil_lol:

:splat: no paczaj , tak się zapomnieć , przecie Dyz to czytaty i pisaty osobnik ;)

Ozzy też czyta ....książki kucharskie chyba :diabloti:

Posted

Alicja napisał(a):
:splat: no paczaj , tak się zapomnieć , przecie Dyz to czytaty i pisaty osobnik ;)

Ozzy też czyta ....książki kucharskie chyba :diabloti:

No właśnie :eviltong:

A koneserzy tak mają - lubieją być na czasie ;)

Posted

Dionizy był już po porannej wyprawie, o 5:30, umówił się na polowanie - wszak tylko taki powód arystokrację o świcie z łóżka poderwać potrafi :evil_lol: Zmęczony uganianiem się po chaszczach przeczytał swoją ulubioną bajkę o pluszowym króliczku i zasnął. Weekend jednak spędza bardzo pracowicie i czynie - uprawia malarstwo artystyczne na podłodze, cały dom jest w deseń łapek Dionizego. Niunio lubi czynny wypoczynek :p

Posted

Alicja napisał(a):
O rany :shock: i umieją wyleźć z tego ??

Myślę, że jak podrosną to wylecą. Wciąż są na etapie wystawiania łebków i czekania na to co mamusia wrzuci ;-)

Posted

Alicja napisał(a):
Grilowaliście yorasy :diabloti:

Yorasy grillowały prosiaka :diabloti:

Alicja napisał(a):

To Tusia, która ma totalnego odpała gdyż przeżywa urojoną ciążę. Jaś na tym zyskuje albowiem myć się nie musi :evil_lol:

Alicja napisał(a):
Smerfa prawdziwie wiosenna z akcentem na lato ;)

Smerfa zaprosiła wczoraj Dziadka na zakupy i m.in. nabyła kredki do malowania twarzy. Wczoraj była gwiazdkowa, dzisiaj motylkowo-kwiatkowa. Dziadek, jak to facet - miał twarz w barwach narodowych a Smerfa niesamowitą radochę przy wykonywaniu malunku na twarzy Dziadka :evil_lol:

Posted

Fajnie tam mają futra... Też by mi się taki relaks przydał;)

A tak właściwie, to mi się skojarzyło, że mogłaś stadu kupić różne obróżki, przynajmniej by było widać, kto jest kto:evil_lol:

Posted

Alicja napisał(a):
Jakies leniwe i spokojne te Twoje futerka :)

Litterka napisał(a):
Fajnie tam mają futra... Też by mi się taki relaks przydał;)

Pozory baaaaardzo mylą.
Spokojne są gdy nie otwierają się drzwi lodówki, owczarek z rogu nie wkurza się na koty pod oknem i te koty nie piłują dziobów :evil_lol: Jak wszyscy domownicy zmęczeni wracają do domu wtedy piżmaki ożywają i zaczynają okupację kolan, angażowanie rąk do głaskania i zabawy, Dyz domaga się wałów i przewałów, Areta rusza na akcję bobrowania do Smerfy i najczęściej wychodzi z jakąś szminką (ostatnio preferuje o smaku m&m'sów) albo jakąś zabawką albo chociaż kredką. Co pół godziny stado przypomina sobie, że jest głodne i Gi zaczyna wydawać potępieńcze jęki. Zaś gdy ruszą na spacer to nic żywego nie umyka ich uwadze. Doszły już do takiej perfekcji w terroryzowaniu otoczenia, że sąsiad pyta mnie za ile wracam z nimi na górę, gdyż może by zdążył przemknąć się z kotem do siebie - wystarczyło, że moi bandyci, po radosnym przyzwoleniu sąsiada, dwa razy kota pogoniły tak, że z klatki wiał przez okno.

Mam dzisiaj taki dzień nic nie robienia. Książeczka, kawka, papierosek i fotel albo łóżko. Z racji zaproszenia na wieczór do knajpy nawet garów dotykać nie muszę. Czasem taki dzień jest potrzebny :p

Litterka napisał(a):
A tak właściwie, to mi się skojarzyło, że mogłaś stadu kupić różne obróżki, przynajmniej by było widać, kto jest kto:evil_lol:

Stado ma te obróżki na kleszcze. Obróżki są podpisane, zasadniczo były zaraz po założeniu. Smerfa wykazała się taką inicjatywą i np. Rajska Bubi ma wołami napisane RYJ.
Normalnie wychodzą i jeżdżą w szelkach i każde ma w innym kolorze.

Posted

[quote name='Gioco']k

Mam dzisiaj taki dzień nic nie robienia. Książeczka, kawka, papierosek i fotel albo łóżko. Z racji zaproszenia na wieczór do knajpy nawet garów dotykać nie muszę. Czasem taki dzień jest potrzebny :p

ale fajnie :cool2:
ja mialam podobne plany na jutro ale nam się towarzystwo sypnęło

Stado ma te obróżki na kleszcze. Obróżki są podpisane, zasadniczo były zaraz po założeniu. Smerfa wykazała się taką inicjatywą i np. Rajska Bubi ma wołami napisane RYJ.
Normalnie wychodzą i jeżdżą w szelkach i każde ma w innym kolorze.

:hmmmm: fajny skrót , cokolwiek to znaczy

Posted

Genialnie! A u mnie dobitka zupy ogórczastej (mniam!). Kawa... Papierosek... Może w sobotę? Może... Na razie miotam się między pracą a domem. I jeszcze mnie wkurza takie jedno małe, rude, bezczelne i chamskie. Macie jakieś sposoby na wredną współpracownicę?

Posted

[quote name='Alicja']ale fajnie :cool2:
ja mialam podobne plany na jutro ale nam się towarzystwo sypnęło

Zapomniałam wcześniej dodać, że jeszcze dwa telefoniki obok i ... już zadek z lenistwa się zrobił. Czyste lenistwo trwało około 70 minut a później to już była wizyta - przez odebranie jednego z telefoników :diabloti:

[quote name='Alicja']:hmmmm: fajny skrót , cokolwiek to znaczy

RYJ - jako, że Rajska Bubi to takie ciekawskie jajo, co to wszędzie mordeczkę, znaczy ryjek wsadza, mój Tata nazwał ją Ryjkiem i stąd się wziął Ryj :evil_lol:

Posted

Litterka napisał(a):
Genialnie! A u mnie dobitka zupy ogórczastej (mniam!). Kawa... Papierosek... Może w sobotę? Może... Na razie miotam się między pracą a domem. I jeszcze mnie wkurza takie jedno małe, rude, bezczelne i chamskie. Macie jakieś sposoby na wredną współpracownicę?

Sobotę to mamy pod znakiem Dnia Dziecka i atrakcji dla Smerfy :razz: W knajpie była fajna pizza i kawa z lodami a jutro znowu gary na horyzoncie mi się rysują. Ciekawe ile mi tym razem zajmą? :diabloti:
Pracy już zdecydowanie i definitywnie nie szukam. Po przygodzie z pewną dużą korporacją, w której startowałam na pewne stanowisko odeszła mi całkowicie ochota do bycia wyrobnikiem na czyjś koszt. Musiałam zdać masę testów, których wynik okazał się fatalny w skutkach - mam zbyt wysokie noty jak na oczekiwane. Wniosek? Nie chcą skorzystać na moich zdolnościach umysłowych? Skorzystam ja i moja Rodzina :evil_lol: Od września ruszam z interesem :diabloti:
Zaś co do wrednego współpracownika... może ja się przezornie zamknę w temacie, gdyż moje pomysły bywają złośliwe :p

Posted

Ależ absolutnie nie zamykaj się! Potrzebuję sposobu wrednego i skrytego, takiego, który zamknąłby tą bezczelną gębę raz na zawsze. Zastanawiam się nad morderstwem... Jest źle. Szefu się w niej podkochuje i jej nie zamknie...