ponka1 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 bardzo wyraźne te zdjęcia oczka Tupcia i te podniebienie:shake: czy można zrobic aukcję cegiełkową na allegro? można fundację poprosic by urzyczyła nam swojego konta. Może Koci Świat poprosic o użyczenie. to są bardzo duże koszty leczenia nie damy rady po prostu...:-( Quote
marlenka Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 ponka1 napisał(a):bardzo wyraźne te zdjęcia oczka Tupcia i te podniebienie:shake: czy można zrobic aukcję cegiełkową na allegro? można fundację poprosic by urzyczyła nam swojego konta. Może Koci Świat poprosic o użyczenie. to są bardzo duże koszty leczenia nie damy rady po prostu...:-( Ponka damy radę :multi:przed chwilką dzoniła do mnie Ketunia , jej siostra zapłaci 1000 zł za operację Tuptusia. Jeśli może ktoś zrobić allegro cegiełkowe żeby była kasa na leczenie po operacji wiadomo że na jednej wizycie się nie skończy to bardzo proszę . Ponka zmień tytuł prosze może wiećej ludzi przyciągnie . Quote
ponka1 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 marlenka napisał(a):Ponka damy radę :multi:przed chwilką dzoniła do mnie Ketunia , jej siostra zapłaci 1000 zł za operację Tuptusia. Jeśli może ktoś zrobić allegro cegiełkowe żeby była kasa na leczenie po operacji wiadomo że na jednej wizycie się nie skończy to bardzo proszę . Ponka zmień tytuł prosze może wiećej ludzi przyciągnie . super, wspaniale:crazyeye: zmodyfikowałam tytuł zamówię też nowe banerki dla Tupcia Quote
elmira Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dziewczyny, ja finansowo nie moge wspomóc, ale moze chociaz jakies ogłoszenia mu zrobię? Allegro cegiełkowe by sie przydało, bo nie wiadomo, czy ten 1000 to wszystkie pieniadze, jakie sa potrzebne na Tupka. A ta Pani zza morza, to ja jakos w nia tez nie wierzę (tzn. w jej adopcję małego), ale zawsze można emila skrobnąć i zapytac, czy nie ma na zbyciu na szczytny cel troszke zielonych pieniążków?? Quote
ponka1 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 na sam koniec zostaje kastracja, a oczko też, te 1.000 zł to podniebienie tylko inplant to prawda. Elmiro Agnieszkal czeka na odpowiedź od tej kobiety, ponieważ wysłała mail-a. Quote
Selenga Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 marlenka napisał(a):Wczoraj zdjęcia Tuptusia zostały wysłane do weta , później dzwoniłam i jak się okazało potrzebny będzie implant czy cos takiego żeby mu " zakleić" tę dziurę w pyszczku. Wetka ma się zorientować jakie są ceny takich impantów wtedy musimy podjąc decyzję bo leczenie będzie baaardzo drogie. Samo zatkanie dziury może być to koszt nawet 1000 zł . Ale to też nie jest jeszcze potwierdzone. Natomiast jeśli chodzi o oczko to jeżeli nic po gałce ocznej nie zostało to w grę wchodzi tylko zszycie , jeśli zaś zostało to potrzebne będzie patroszenie ale tutaj koszty nie będą wielkie zależy co będzie dziś zadzwonie do tej wetki i spytam czy szukała implantu a Wy przemyślcie co robimy bo kasa ogromna potrzebna Cioteczki jestem na bieżąco z implantami bo byłam niedawno (2 tygodnie temu) w klinice dr Garncarza z moim futrem i była też rozmowa o implantach. Sam implant kosztuje 150 zł (tzn gałka silikonowa), koszt operacji był oceniony na ok. 500 zł. Ale w tym przypadku chodziło o moje własne prywatne futerko. W klinice dr. Garncarza było operowane moje drugie futerko zanim do mnie trafiło i miało amputowane oczko i zszyte powieki - kotka była bezdomna, pod opieką fundacji i operacja została wykonana po kosztach materiałów tylko. Z tego co wiem, w tej klinice inne bezdomniaki są też leczone po kosztach materiałów i konsultowane bezpłatnie. Drugie futerko ma też pustą dziurę po gałce ocznej i na dodatek to się trochę paprało - mimo to lekarz stwierdził, że nie ma sensu jej męczyć, dostaliśmy tylko krople dezynfekujące i jeśli nie będzie sie paprało to tak ma zostać. Jeśli się będzie paprało to wtedy implant, ale to nie jest taka prosta sprawa, bo jeśli oczodół jest wygojony, to brzegi powieki zrosły się jamą oka i trzeba to przycinać, dotrzeć do żywego mięsa bo inaczej na implancie nie zarośnie, może tej skóry na pysku brakować (u mojej tak jest) i nie ma gwarancji, że przeszczep skóry z innego miejsca się przyjmie. Więc jeśli oczodół nie jest źródłem infekcji, wstawianie implantu nie jest konieczne. Quote
sleepingbyday Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 ketunia, powiedz siostrze, że klękamy masowo w podzięce i rąbek szaty całujemy.. serio. a teraz prosze pań i panów -wzywamy do obowiązków tuptusiowych. bazarek nowiusieńki, połowe dostanie tuptek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-jak-epoka-lodowcowa-niby-dla-dzieci-do-30-09-20h00-146739/#post12984695 reklamujcie, kupujcie, podnoście (to ostatnie zwł. w przyszłym tygodniu, bo będę na delegacji) Quote
marlenka Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Selenga napisał(a):Cioteczki jestem na bieżąco z implantami bo byłam niedawno (2 tygodnie temu) w klinice dr Garncarza z moim futrem i była też rozmowa o implantach. Sam implant kosztuje 150 zł (tzn gałka silikonowa), koszt operacji był oceniony na ok. 500 zł. Ale w tym przypadku chodziło o moje własne prywatne futerko. W klinice dr. Garncarza było operowane moje drugie futerko zanim do mnie trafiło i miało amputowane oczko i zszyte powieki - kotka była bezdomna, pod opieką fundacji i operacja została wykonana po kosztach materiałów tylko. Z tego co wiem, w tej klinice inne bezdomniaki są też leczone po kosztach materiałów i konsultowane bezpłatnie. Drugie futerko ma też pustą dziurę po gałce ocznej i na dodatek to się trochę paprało - mimo to lekarz stwierdził, że nie ma sensu jej męczyć, dostaliśmy tylko krople dezynfekujące i jeśli nie będzie sie paprało to tak ma zostać. Jeśli się będzie paprało to wtedy implant, ale to nie jest taka prosta sprawa, bo jeśli oczodół jest wygojony, to brzegi powieki zrosły się jamą oka i trzeba to przycinać, dotrzeć do żywego mięsa bo inaczej na implancie nie zarośnie, może tej skóry na pysku brakować (u mojej tak jest) i nie ma gwarancji, że przeszczep skóry z innego miejsca się przyjmie. Więc jeśli oczodół nie jest źródłem infekcji, wstawianie implantu nie jest konieczne. Ale nam nie chodzi o implant oka a podniebienia. on ma prawdopodobnie dziurę która łączy jamę " ustną " z przegodą nosową . To jest tak ze jedzenie wkładamy do japki a noskiem wychodzi . Oko to do zaszycia ewentualnie do wypatroszenia jak to ładnie nazwała wetka . Sbd obiecalam sisotrze Ketuni zdjęcia Tuptusia z odciśnięciem łapki w podziekowaniu . A swoja drogą to ma szczeście śeirściuch :evil_lol: Quote
Selenga Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 marlenka napisał(a):Ale nam nie chodzi o implant oka a podniebienia. on ma prawdopodobnie dziurę która łączy jamę " ustną " z przegodą nosową . To jest tak ze jedzenie wkładamy do japki a noskiem wychodzi . Sorry, źle zrozumiałam :) To rzeczywiście nie może tak zostać :) Quote
ketunia Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dziewczyny ten implant to priorytet. Moja siostra daje 1000 zł więc już znaczna część odejdzie na leczenie. Jednak nie zapominajmy o dalszym leczeniu i hoteliku. Kasa z bazarków starczy na jeden miesiąc hotelowania. Góra dwa. Czy któraś z cioteczek potrafi i może zrobić allegro? Ja nie potrafię jednak jeśli ktoś mi podpowie jak to zrobić to mogę spróbować. TYlko potrzebny jakiś super tekst, który złapie za serce. Ten psiak naprawdę się męczy. Quote
sleepingbyday Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 ja bym wykorzystała tekst jamora po prostu... Quote
ketunia Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Serdecznie zapraszam na nowy bazarek na leczenie Tuptusia http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-na-leczenie-tuptusia-z-dziura-w-podniebieniu-bez-oczka-do-28-09-a-146795/ Quote
ketunia Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Doszła wpłata od Piromanki 125 zł Bardzo dziękuję w imieniu Tuptusia:multi: Quote
jamor Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 dziewczyny, warto by było przed podjeciem decyzji jeszcze popytać tu i tam, u specjalistów. Moze to podniebienie z czasem zarosnie ? nie wiem sam. gadałem kiedys z jednym z vetów, sugerował, ze mozna sztucznie wywołać nadbudowe tkanki poprzez przypalenie krawędzi dziur , wtedy automatycznie organizm łatajac uszkodzenie nadbuduje struktuę ciała. na dzien dzisiejszy Tuptus opanował sobie jakąs technike picia i jedzenia , nosem mu nie kapie a tylko czasami chrząka , cos jakby łoniak do podniebieniu mu sie przykleił :-) Oko - wydaje mi się , że jest tam ta rozwalona gałka oczna, bynajmniej jakieś fragmenty. raz na dwa lub trzy dni gdy pojawi sie jakieś łzawienie wpuszczam mu kropelke ozonelli i wtedy czysto Moze skupic sie bardziej na oku. zanim przejdzie jakis zabieg z okiem to spokojnie nad resztą rozjerzec sie da. Quote
ketunia Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Chcemy przy okazji " naprawy" podniebienia zająć się też oczkiem. Quote
elmira Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Tuptuś ma dziure w podniebieniu, a nasza Zuza: http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-zuzka-z-poderznietym-gardlem-potrzebna-pomoc-w-leczeniu-146869/ Padalce w ludzkich skórach dbają, żebysmy mieli co robić:shake: Quote
ketunia Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Serdecznie zapraszam na kolejny bazarek dla Tuptusia http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuchy-dla-chopca-5-6-lat-bazarek-na-leczenie-tuptusia-z-dziura-w-podniebieniu-28-09-a-146878/#post12996060 Quote
marlenka Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 i następny bazarek dla malucha http://www.dogomania.pl/forum/f99/cos-na-cyc-za-5-zl-na-tuptusia-bazarek-do-26-09-a-146886/#post12996558 Serdecznie zapraszamy !!! Quote
mgie Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Witam wszystkich:razz: Marlenka poprosiła mnie o ogłoszenia. Nie znam sprawy,więc nie napisze tekstu do ogłoszeń.Czy ktoś mógłby mi taki podrzucić? Quote
ponka1 Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 strona pierwsza zaktualizowana, bazarki nowe dodane. Sava dośle dla Tuptusia 300 zł-dostałam info już na pw. W textach najlepszy jest Jamor:lol: Quote
marlenka Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 ponka1 napisał(a):strona pierwsza zaktualizowana, bazarki nowe dodane. Sava dośle dla Tuptusia 300 zł-dostałam info już na pw. W textach najlepszy jest Jamor:lol: O ja pierdziu to jak Sava dosle te 300 zł to już Tuptuś do bedzie super:loveu::loveu::loveu: Quote
ketunia Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Tuptusiu jaki bogacz się z Ciebie robi;) Quote
ponka1 Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 to już pewne-pomoc Savy bardzo się przyda Tuptusiowi, koszta rosną, operacja, hotel oczko. Przekazałam Savie namiary na konto Ketunii. Marlenko i reszta jeśli możecie zajrzyjcie chociaż, ON (od innych sąsiadów Okty): http://www.dogomania.pl/forum/f28/mlody-jestem-szarik-zyje-jak-skazaniec-ok-plocka-146961/ Quote
ponka1 Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Piromanko pamiętasz może jaka suma się uzbierała z Twoich pysznych ciasteczek? nie mogę odszukac, stronka się nie otwiera a chcę wpisac obok linka ciasteczkowego kwotę.:oops: Marleko Ty jesteś po sąsiedzku z Jamorem:lol:-mogłabyś go poprosic o text do ogłoszeń Tuptusia? rewelacyjne są gdyby zrobił ładny opis to można potem tylko skopiowac do wielu portali adopcyjnych. Quote
Recommended Posts