Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sluchajcie, czy wiecie cos o niepozadanych dzialaniach biotyny i omega3 i 6?? Potrzebuje tych informacji, bo mam psa pod specjalnym nadzorem i nie chce mu zaszkodzic - ma chore nerki i oslabiona watrobe.. O biotynie w necie nic na ten temat nie znalazlam, choc "wiesc gminna" niesie, ze biotyna zle wplywa na watrobe.. A przeciez wyplukuje sie wraz z moczem z organizmu, bo jest rozpuszczalna w wodzie.. Natomiast znalazlam jakies doniesienia dotyczace ludzi, ze nadmiar omega wcale nie jest korzystny.. A te dwie grupy substancji to glowne skladniki wplywajace na zdrowa i ladna siersc i skore..
bardzo prosze o jakies sprawdzone wiadomosci!

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='saganka']Sluchajcie, czy wiecie cos o niepozadanych dzialaniach biotyny i omega3 i 6??[/QUOTE]

Co do biotyny to rzeczywiscie jak dotad nic nie znaleziono.

W przypadku Omegi 3 i 6 zalezy jak sie je podaje. Jesli w postaci ryb to nie istnieje ryzyko przedawkowania. Jesli podajemy psu suplementy to przedawkowanie moze doprowadzic do krwawien, a nawet krwotokow wewnetrznych.

Posted

A ja slyszalam, ze biotyna biotyna, ale z nia podawany jest cynk i powinno sie robic przerwy, tyle ile sie ow biotynowy preparta podaje. Np 2 miesiace podajesz, 2 miesiace przerwy.
Ale temat tez mnie bardzo interesuje, bo podaje biotyne. Aaaaa i jeszcze pozwole rzucic pytanie - czy biotyne warto podawac np w okresie, kiedy pies duzo przebywa na sloncu i plowieje, czy tylko tylko np wiosna i jesienia. Jakie jest Wasze zdanie?

Co do Omega 3 i 6 podajemy w postaci oleju rybiego. Czyli naturalnie. Itez nei spotkalam sie z mozliwoscia przedawkowania.

• 1 month later...
Posted

No i mam problem... Opisałam go w [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1117/podwyzszone-wyniki-alat-aspat-podejrzany-gammolen-143725/#post12755004[/url]
Bardzo proszę osoby mające jakieś doświadczenie w tej sprawie o odwiedzenie wyżej wspomnianego wątku ;)