Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

Chciałabym zasięgnąc porady:
- Czy jamnika szorstkowłosego trymowac czy jednak nie?
- Gdzie fachowo można zrobić to w Warszawie? Pies jest bardzo płochliwy i obawiam się że będzie to wielka przeprawa...

Posted

Czy trymowac? Wszystko zalezy od wlosa. Niektore szorstkie jamniki maja siersc szorstka i krotka, ktorej trymoowac nie trzeba w ogole. ale te sa w mniejszosci:)
Zwykle cos z sierscia robic trzeba - czesciej lub rzadziej. Byle nie ostrzyc maszynka.
Nie mozesz zwrocic sie do hodowcy, ktory moglby
Ci podpowiedziec co i jak?
Ja w miare mozliwosci staram sie pomagac przy pielegnacji psow ode mnie.
Nie jestem z Warszawy wiec trudno mi podpowiedziec, kto w Wawie zrobilby to fachowo.

Posted

Witam!
Pani Agnieszko,jeżeli zabiera Pani głos,to konkretnie,była mowa o jamniku szorstkowłosym.Ja sprawami pielęgnacji zajmuję się chyba więcej,niż Pani ma lat, temat znam doskonale i ale i także nikogo nie obrażam,do każdej sprawy podchodzę uczciwie.
Pozdrawiam.

Posted

Grey daj fotkę przed i po wytrymowanego przez siebie jamnika szorstkowłosego > szczególnie interesuje mnie głowa, linia dolna + łapy.
Może my Cię faktycznie nie doceniamy :razz:

Posted

[quote name='Agnieszka K.']Mnie równiez konkretnie chodziło o wzorzec jamnika szorstkowłosego - bardzo prosze o zapoznanie sie z nim ;), a w szczególnosci fragmentu dotyczącego trymowania.[/quote]

na szczescie wzorzec zostal zmieniony i juz nie w nim hipokryzji dotyczacej trymowania.

Posted

Witam!
Pani Agnieszko K. zacząłem dokładnie czytać co Pani pisze i tak profesjonalista nie powinien napisać ,wg mnie ,to Pani nie robiła żadnego jamnika,teorii coś tam Pani przeczyta , co z praktyką.Na pewno też powie Pani że psy ,które się nie wystawia to można tylko strzyc.
Jest taka bardzo prosta metoda sprawdzenia ,czy włos okrywowy jest martwy i trzeba trymować ,czy Pani wie? (nie dotyczy podszerstka]
Pozdrawiam.:lol:
p.s. ciągle Pani pisze, że "można" ,trzeba robić tak jak należy się.
i co ma wspólnego wzorzec rasy?

Posted

Witam!
Agnieszko K. i tą odpowiedzią udowodniłaś mnie,że jesze słabo z praktyką.Nie łapiesz mojego toku rozumowania. Myślałem że na tym forum można porozmawiać,konkretnie i poważnie.Ja tam sobie z każdą rasą poradzę.
Pozdrawiam
p.s . a co z tą metodą?:lol:
bez względu czy to wystawa czy nie , pies ma być zrobiony jednakowo,ja nie uznaję chałtury.

Posted

[quote name='Grey']Witam!
Agnieszko K. i tą odpowiedzią udowodniłaś mnie,że jesze słabo z praktyką.Nie łapiesz mojego toku rozumowania. Myślałem że na tym forum można porozmawiać,konkretnie i poważnie.Ja tam sobie z każdą rasą poradzę.
Pozdrawiam
p.s . a co z tą metodą?:lol:
bez względu czy to wystawa czy nie , pies ma być zrobiony jednakowo,ja nie uznaję chałtury.[/quote]

I całe szczęscie, że go nie łapie, bo Ten Twój jest chyba jakies 20 lat przeterminowany.

A tak poza tym, oprócz masy postów zalecających jeden (w porywach do dwóch) słuszny grzebień jako cudowny środek na wszelkie problemy pielegnacyjne nie znalazłam Twojej nawet jeden KONKRETNEJ i rzeczowej rady.

Do reklamowania własnego salonu tudziez zaprezentowania swoich umiejętności - zrobionych psów jako "wizytówek" groomera słuza inne działy, a nie tylko puste chwalenie się, ze ze wszystkim sobie poradzisz.

Posted

:lol:Witam!
Dlaczego Pani nie odpowiada konkretnie na zadane pytania.
Dlatego też mogę tylko napisać "without comment"
Pozdrawiam.

Posted

O i angielski pan zna? :D
Przepraszam tak sie wtracę nie na temat, o jamnikach zbyt wiele nie wiem. Ale pan jest tak bezczelny że muszę ugrźć.

[QUOTE]Ja tam sobie z każdą rasą poradzę.
[/QUOTE] I to zdanie jest najlepszym dowodem na to, że nie wie pan o czym pan mówi. Chyba, ze inaczej rozumiemy stwierdzenie "pradzę sobie", bo jak tak to i ja sobie ze wszystkimi poradzę bo umiem przeczytać wzorzec. :roll: Za dużo ma pan pewnosci siebie...

Posted

Informacje o Grey
Zainteresowania Psy([B]18 lat chodowałem sznaucery śr[/B].),akwarystyka,elektronika,komputer,modelarstwo,działka
Zawód techn.mechanik

najlepsza rekomendacja :roll:

Posted

Witam!
Agnieszko K.,może to chodziło o jamnika "amerykańskiego" to twoje pisanie może by miało sęs.

Dlaczego,nie odpisujesz na moje pytania?

Chyba będę pisał inaczej.
"as human stupidy reaches far":lol:

Posted

Agnieszko K.,może to chodziło o jamnika "amerykańskiego" to twoje pisanie może by miało sęs.

Dlaczego,nie odpisujesz na moje pytania?

Chyba będę pisał inaczej.
"as human stupidy reaches far":lol:[/quote]

Zeby miało "sęs" to trzeba jeszcze to dobrze napisac - zanim nastepnym razem bedziesz chciał "błysnac" znajomoscia angielskiego to najpierw sprawdź w słowniku, jak sie to pisze, bo tak to znowu kapiszon :evil_lol: .

Posted

Witam!
Szanowna "leepa" ,jak się coś pisze, to powinno mieć sęs, nie warto patrzyć się na innych.co to zapisanie tylko ble ble...Nie zna się na jamnikach a zabiera głos.Czytała Pani ,jakie mam zainteresowania,można wybrać temat.
Na koniec trzeba sprawdzić ,co się napisało i poprawić.

Posted

[QUOTE]Nie zna się na jamnikach a zabiera głos[/QUOTE]Nie wiem czy zauważyłeś Grey, że nie wypowiadałam się na temat jamników...

[QUOTE]Na koniec trzeba sprawdzić ,co się napisało i poprawić[/QUOTE]Najbardziej nie znoszę kiedy ktoś nie dostrzega swoich błędów, a poprawia innych. "chodowla", "sęs" etc....

Posted

Witam!
Agnieszka K. i znowu nic nie zrozumialaś co napisałem,jeżeli napisałem coś źle, to trzeba napisać co.

Posted

[quote name='Grey']Na koniec trzeba sprawdzić ,co się napisało i poprawić.Pozdrawiam.:lol:[/quote]
Zacznij od siebie - będziesz miał duuuuuze pole do popisu i na pewno będziesz miał co robic :cool1:.

Agnieszka K. i znowu nic nie zrozumialaś co napisałem,jeżeli napisałem coś źle, to trzeba napisać co.
Pozdrawiam.:lol:[/quote]

To przeczytaj po raz kolejny - jak zrozumiesz, to popraw.

Posted

[quote name='Grey']
"as human stupidy reaches far":lol:[/QUOTE]

Grey dorwał słownik angielskiego:evil_lol: tylko szkoda, że także to zdanie s[B]Ę[/B]su ni ma:roflt: albo może i sĘs ma, ale sensu już nie.

[quote name='Szarak']Czytała Pani ,jakie mam zainteresowania,można wybrać temat.[/QUOTE]

to ja wybieram temat elektronika! Co masz do zaoferowania?:cool3: