Rodzice Maciusia :) Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Bjuta, bardzo dziękuję za miłe słowo :loveu: tylko szkoda, że to allegro mu nie znajduje "ludzia" :-( jest 405 wyświetleń, a obserwator się nie ujawnia Quote
ana666 Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 A moze dac ogloszenie do gazety, np.Moj Pies lub przyjaciel pies? Bo ogloszenia w necie narazie nie pomagaja w znalezieniu domku:shake:Ja nigdy tam nie oglaszalam ale moze ktos wie ile to kosztuje i jak to zrobic... Quote
danka1234 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Ogłaszajcie Ząbulka gdzie sie da by jak najszybciej znalazł domek. Kasia ma teraz wyjatkowa sytuacje,okazało sie po wynikach ze jamnisia z łancucha która tez jest na tymczasie jest bardzo chora,ma raka. Kasia bedzie musiała jej teraz poswiecić wiekszosć czasu,uwagi i opieki nie mówiąc juz o finansach a jak wiemy psiaki sa u niej na darmowym tymczasie,nawed nie za koszty wyzywienia a ma ich spora gromadkę wiec i koszty samego zywienia sa duze. Quote
bico Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [quote name='ana666']A moze dac ogloszenie do gazety, np.Moj Pies lub przyjaciel pies? Bo ogloszenia w necie narazie nie pomagaja w znalezieniu domku:shake:Ja nigdy tam nie oglaszalam ale moze ktos wie ile to kosztuje i jak to zrobic...[/quote] koszt w obu gazetach jest podobny - ok 150 zł, ale chyba dla bezdomniaków mają jakieś zniżki...może się złożymy, pokombinujemy:roll: Negri_2008 zna zasady ogłaszania tam psiaków, bo to już robiła:cool3: Quote
danka1234 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 150zł za ogłoszenie:crazyeye:strasznie drogo,chyba lepiej wyróżnić allegro bo i tak z allegra psiaczki znajdują wiekszosc domkow. Quote
ana666 Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Tylko Ząbulek allegro ma teraz, miał wcześniej robione prze Kocyk (o ile dobrze pamiętam) i nawet nikt nie zadzwonił, w ogóle na żadne z ogłoszeń nikt się nie odezwał, mimo iż trochę Ząbulek ich ma, a gazeta to 99 % szans, mysle że na pewno ktoś by się odezwał. Na allegro niech ma te 2000 wejść a taką gazetę np.Mój Pies kupuje 200 000 osób co miesiąc, róznica kolosalna:shake: 150 zł to dużo ale na wątku jest trochę cioteczek, niech tylko 10 osób da po 15 zł, a takie allegro też kosztuje niestety:shake: Quote
bico Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 pisałam, że prawdopodobnie są zniżki dla bezdomniaków, to wszystko wie Negri_2008, nie ma co gdybać, tylko jej się pytać lub na stronach internatowych tych gazet szukać, dzwonić, pytać...poza tym, takie ogłoszenie się nie ukaże od razu, bo jest sporo chętnych... Quote
Isadora7 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='ana666']Tylko Ząbulek allegro ma teraz, miał wcześniej robione prze Kocyk (o ile dobrze pamiętam) i nawet nikt nie zadzwonił, w ogóle na żadne z ogłoszeń nikt się nie odezwał, mimo iż trochę Ząbulek ich ma, a gazeta to 99 % szans, mysle że na pewno ktoś by się odezwał. Na allegro niech ma te 2000 wejść a taką gazetę np. [B][COLOR=Red]Mój Pies kupuje 200 000 osób co miesiąc, róznica kolosalna:shake:[/COLOR][/B] 150 zł to dużo ale na wątku jest trochę cioteczek, niech tylko 10 osób da po 15 zł, a takie allegro też kosztuje niestety:shake:[/quote] Przepraszma Ciebie możesz dac mi źródło, albo jakieś focusy które potwierdzaja te 99%? Oszem jak się psiak ukazuje w METRZE to większości jest dużo telefonów, ale nie ma tez to takiego dozwierciedlenia w adopcjach, aczkolwiek wyniki poprawne. Ale do 90% bardzo daleko. Dane co do ilości kupujacych to masz chyba z kosmosu. [B]Najważniejsze informacje o tytule MÓJ PIES:[/B] - [B]cykliczność:[/B] miesięcznik [COLOR=Red]- [B]nakład:[/B] 46,6 tys. egz. [/COLOR] [COLOR=Red]- [B]sprzedaż:[/B] 24 tys. egz. [/COLOR] - [B]prenumerata:[/B] 2,9 tys. egz. - [B]format:[/B] 205mm x 288 mm - [B]zasięg:[/B] ogólnopolski dodaj ąc do tego grupe docelowa czytającą "Mojego Psa" to Ząbek jest praktycznie bez szans. Co do cen w Moim Psie - przykładowo pokazuje poniżej na 2008 rok (akurat mam pod ręką, ale moge poszukać tegoroczny nieco wyższy). Owszem robią nieraz łazawy artykuł, lae tu mamy właśnie 90% bo 90 % ukazuje się jak już pies w domu. [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/%3Ca%20href=http://img301.imageshack.us/my.php?image=mpcennik2008.jpg%20target=_blank%3E[IMG]http://img301.imageshack.us/img301/4267/mpcennik2008.th.jpg[/IMG][URL="http://img301.imageshack.us/my.php?image=mpcennik2008.jpg"][IMG]http://img301.imageshack.us/img301/4267/mpcennik2008.th.jpg[/IMG][/URL] za 150 to jest 13 wyróżnień allegra, pomnożyć to przez 14 dni rachunek prosty. A takie psy nie chodzą tyle tygodni na allegro. Kase jak już uda sie zebrać to lepiej na przykład wspomóc Kasię zakupem np karmy, Ząbek to nie jedyny jej psiak co wiadomo. A nie wydawać w kosmos. Quote
bico Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Isadora7'] dodaj ąc do tego grupe docelowa czytającą "Mojego Psa" to Ząbek jest praktycznie bez szans. [/quote] a jaka jest ta grupa docelowa? i dlaczego u grupy docelowej Ząbek jest bez szans? Quote
Isadora7 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='bico']a jaka jest ta grupa docelowa? i dlaczego u grupy docelowej Ząbek jest bez szans?[/quote] [B] Zadam pytanie w drugą stronę - a jakie są szanse? Jakieś konkretne przykłady na adopcje z MP z ostatniego roku czy dwóch? Namacalne, a nie z tego źródła z którego jest informacja o 200000 miesięcznie kupujących.[/B] Jasne próbować trzeba wszystkiego co możliwe, ale też ma być to realne. Podałam dane - nie wyssane z palca ani kosmosu. Danych na "liczne adopcje" z MP nie mogę się dokopać, a temat prasy jest mi delikatnie mówiąc mniej obcy niż innym userom. Napisałąm co uważam i co myślę i poparłam to źródłami. Rozległe statystyki i wyniki focusów zajęłyby kilka stron i nie miejsce na to. Mojego psa czytaja ludzie mający już psa i to w zdecydowanej większości tacy którzy w dziedzinie pomocy dla czterołapków nie udzielają się. Wykaż mi te liczne adopcje wśród rzeczonych/rzekomych 200000 CO MIESIĄC kupujących, a zmienię zdanie. Jako że zapatrzona jestem w Kisiela któy to rzekł w swoim czasie "tylko krowa zdania nie zmienia". [B] Jakoś nie została jeszcze zauważona część mojej wypowiedzi dotycząca np pomocy w zakupie karmy dla psiaków Kasi[/B]. Tym bardziej, że Pinezka zapewne będzie potrzebowała specjalistycznej :cool1: Quote
bico Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='Isadora7'][B] Zadam pytanie w drugą stronę - a jakie są szanse? Jakieś konkretne przykłady na adopcje z MP z ostatniego roku czy dwóch? Namacalne, a nie z tego źródła z którego jest informacja o 200000 miesięcznie kupujących.[/B] Jasne próbować trzeba wszystkiego co możliwe, ale też ma być to realne. Podałam dane - nie wyssane z palca ani kosmosu. Danych na "liczne adopcje" z MP nie mogę się dokopać, a temat prasy jest mi delikatnie mówiąc mniej obcy niż innym userom. Napisałąm co uważam i co myślę i poparłam to źródłami. Rozległe statystyki i wyniki focusów zajęłyby kilka stron i nie miejsce na to. Mojego psa czytaja ludzie mający już psa i to w zdecydowanej większości tacy którzy w dziedzinie pomocy dla czterołapków nie udzielają się. Wykaż mi te liczne adopcje wśród rzeczonych/rzekomych 200000 CO MIESIĄC kupujących, a zmienię zdanie. Jako że zapatrzona jestem w Kisiela któy to rzekł w swoim czasie "tylko krowa zdania nie zmienia". [B] Jakoś nie została jeszcze zauważona część mojej wypowiedzi dotycząca np pomocy w zakupie karmy dla psiaków Kasi[/B]. Tym bardziej, że Pinezka zapewne będzie potrzebowała specjalistycznej :cool1:[/quote] Boże:crazyeye: zadałam tylko zwykłe pytanie, a Ty już "zadajesz pytanie w drugą stronę" - ja na prawdę nie wiedziałam o co chodzi, a tu od razu cała tyrada, czego nie zauważyłam, skąd te przykłady, kto jest w kogo zapatrzony, kto co z jakiego palca wyssał... Przykłady podawała ana666, nie ja... Niczego nie będę wykazywać ani dowodzić. I tak jest tylko inną "userką", jakimś laikiem, który niepotrzebnie się wtrąca. Już nie przeszkadzam więcej, bo nie ma sensu się pchać między młot a kowadło. [CENTER]:cool1: [/CENTER] Quote
Isadora7 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='bico']Boże:crazyeye: zadałam tylko zwykłe pytanie, a Ty już "zadajesz pytanie w drugą stronę" - ja na prawdę nie wiedziałam o co chodzi, a tu od razu cała tyrada, czego nie zauważyłam, skąd te przykłady, kto jest w kogo zapatrzony, kto co z jakiego palca wyssał... Przykłady podawała ana666, nie ja... Niczego nie będę wykazywać ani dowodzić. I tak jest tylko inną "userką", jakimś laikiem, który niepotrzebnie się wtrąca. Już nie przeszkadzam więcej, bo nie ma sensu się pchać między młot a kowadło. [CENTER]:cool1: [/CENTER] [/quote] Aaaa skoro to było tylko zwykłe pytanie.... jasssne zatem wybacz, bom zadziwiona że akurat tylko ta część mojej wypowiedzi była zauważona. Dobranoc jednakowoż, pomimo i dlatego jednak. :razz: Quote
Kasia77 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Ząbuś,hop! do góry malutki,kochany łobuzie ;)... Quote
ana666 Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 [quote name='Isadora7'] za 150 to jest 13 wyróżnień allegra, pomnożyć to przez 14 dni rachunek prosty. A takie psy nie chodzą tyle tygodni na allegro. Kase jak już uda sie zebrać to lepiej na przykład wspomóc Kasię zakupem np karmy, Ząbek to nie jedyny jej psiak co wiadomo. A nie wydawać w kosmos.[/quote] Dobra, a kto będzie robic tyle tego allegro? ty 2 miesiące temu obiecywałaś i do dziś nie ma. :roll: [quote name='Isadora7'] [B]Jakoś nie została jeszcze zauważona część mojej wypowiedzi dotycząca np pomocy w zakupie karmy dla psiaków Kasi[/B]. Tym bardziej, że Pinezka zapewne będzie potrzebowała specjalistycznej :cool1:[/quote] To sama kup ta karmę ja tak się przejmujesz, ja też mam tymczasy, to może do moich psów i kotów też zrób taką zbiórkę:cool3: Quote
Isadora7 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='ana666']Dobra, a kto będzie robic tyle tego allegro? ty 2 miesiące temu obiecywałaś i do dziś nie ma. :roll: [...ciach...][/quote] Wybaczam i mnożenie miesiaca przez 2 i fakt, że nie wiesz co było przeszkoda dla faktu nie wystawienia od [COLOR=Blue][B]4 września[/B][/COLOR] [COLOR=Blue](allegro wystawione przez Rodzice Maciusia 25-09-2009, 19:27 - daltego nie wróciłam do tematu bo dwa alle na jednego psa są niezgodne z regulaminem)[/COLOR]. Przyzwyczaiłam się do tego ze nie sposób zauważyć i doczytać wszystkiego, czasu brakuje każdemu. Bezprzecznie jest jedno - obie (i nie tylko) jesteśmy zatroskane o los Ząbeczka. Ja natomiast przestałam sie dziwić jak z przyczyn obiektywnych coś nie wypali nie tylko u mnie. Podobnie mnie nie dziwi (i nie oczekuje) jak coś zrobie i ktoś nawet nie powie "pocałujta w d... wójta" a bywa, oj bywa. Robie to co lubię i umiem, to co mogę. A że zdarzyło się iż nie wyszło... cóż pisałam o problemach, a że ominęłaś trudno. Niezrozumiałe w świetle tego że Kasiowe z mojego all znalazło domek. [quote name='ana666'] To sama kup ta karmę ja tak się przejmujesz, ja też mam tymczasy, to może do moich psów i kotów też zrób taką zbiórkę:cool3:[/quote] Ale tego nie czaję wybacz, wyżej robisz hurrra na zbiórkę do ogłoszenia w MP. Ogłoszenia tak naprawdę uwierz "w kosmos za kasę (nielichą kasę)" a problem w zakupie karmy z której przynajmniej będzie realny pożytek niż z jednego ogłoszenia za niebotyczne sumy, które ukaże sie za cirkaebałt DWA MIESIĄCE (nie wczęśniej niż miesiąc) - bo tyle trwa proces wydawniczy tego pisma. Wyluzuj proszę, szczególnie w komentarzach typu: [I]"może do moich psów i kotów też zrób taką zbiórkę"[/I]. Szkoda że nie było Ciebie (między innymi) przed rokiem gdy w domu miałam 5 (PIĘĆ) absolutnie dzikich jamniczek. Szczających, srających pestkami z mirabelek. A ochy i achy skończyły sie na wątku w chwili gdy jamniki u mnie sie znalazły. Wiec zanim mnie ocenisz to zauważ bardzo proszę [B]"Jestem też człwoiekiem jak i ty nie cyborgiem"[/B] a mniemam że unikniesz nieopacznej oceny. Pozdrawiam jednakowoż, mimo wszystko i dlatego. [FONT=Impact][SIZE=5]A teraz Ząbek w górę[/SIZE][/FONT]. Quote
jotpeg Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='ana666']A może zmienię tytuł wątku? Macie jakieś propozycje?:razz:[/QUOTE] Jamnikowy oryginal pilnie szuka domu Jamnikowy oryginal Ząbek szuka ludzia do kochania Niezwykły jamnikowaty - pomocy Pomóż Ząbkowi - jamnikowaty czeka na Ciebie Poniewierka, schronisko, pogryzienia, za duzo dla małego jamnikowatego Ząbka Quote
Isadora7 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Kto ty jesteś? Fajny Ząbek jaki znak twój szyld z pytaniem "Gdzie jest domek mój?" Gdzie ty mieszkasz Ja? U Kasi na Tymczasie Psy kochają Naszą Kasię. Kasia biedy uratuje potem Domek wyszukuje. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Allegro się kończy za 12 minut. BYło 746 wejść, no i ten cały obserwator. Mogę mu wystawić kolejne, zmodyfikuję i może bez wyróżnienia spróbować? Też jeśli trafi na swojego to wystarczy. Komu mam podać nr konta allegro do wpłaty za ogłoszenie? Quote
Eziek13 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Witaj Ząbeczku! Hop do góry, po domek!...:loveu: Quote
Kasia77 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [quote name='ana666'] To sama kup ta karmę ja tak się przejmujesz, ja też mam tymczasy, to może do moich psów i kotów też zrób taką zbiórkę:cool3:[/quote] Nie wiem,jak to rozumieć...,ale chciałabym się do tego odnieść - Nigdy nie prosiłam nawet o jednego chrupka dla psów,a mam 3 swoje psy i dać co dzień przyzwoicie jeść szóstce(w tym dwa duże), to wcale nie mały wydatek. Nigdy nie prosiłam o choćby złotówkę na paliwo, a nie mam kliniki pod nosem i każdorazowy wyjazd do weterynarza,to około 20stu km.w jedną stronę,a samochód nie chce jeździć na wodę(a do ekonomicznych akurat nie należy). Tak samo,jak inni,Ja również mam czasem gorszy pod różnymi względami okres,i nie omija to względów finansowych. Bywa,że muszę mocno ograniczać rodzinne codzienne potrzeby na rzecz psów,bo one są w domu najważniejsze.Wszystkie traktowane są na równi,wszystkie równie mocno kochane,a może nawet czasem tymczasowe bardziej,i myślę,że miałabym nie raz powód i prawo,prosić o wsparcie,ale dopóki jestem w stanie poradzić sobie sama,nie robię tego,natomiast sytuacja Pineski nie jest łatwa i przyjemna,i na pewno za poważna,żeby uznać ją za jednego z tych,mniej potrzebujących tymczasowiczów,których inni też mają...., więc........, więc może lepiej pokaże jakie pomysły przychodzą do głowy Ząbkowi,kiedy chce wszystko lepiej widzieć : [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images48.fotosik.pl/212/a8f3669336cf60ff.jpg[/IMG][/URL] Quote
Isadora7 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [B]Ciekawski jest i zaokrąglony ładniutko:[/B] [url]http://images48.fotosik.pl/212/a8f3669336cf60ff.jpg[/url] Quote
Bjuta Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Allegro się kończy za 12 minut. BYło 746 wejść, no i ten cały obserwator. Mogę mu wystawić kolejne, zmodyfikuję i może bez wyróżnienia spróbować? Też jeśli trafi na swojego to wystarczy. Komu mam podać nr konta allegro do wpłaty za ogłoszenie?[/quote] Wyróżnione jednak czyni cuda. Może się pozrzucamy po 2 złote? (W sumie na wyróżnienie trzeba nazbierać 12 zł). Quote
Kasia77 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='Bjuta'](W sumie na wyróżnienie trzeba nazbierać 12 zł).[/quote] - Za każde wyróżnione Allegro moich psów(piękne Allegro),płaciłam zawsze [B]12zł[/B],więc jeśli allegro ma być wystawione za [B]20,87 zł[/B] -tak jak w przypadku Ząbkowego,to myślę,że wcześniej można uzgodnić czy wystawiać tak drogie,bo jeśli można mieć za 12 ,to po co przepłacać.Kto wie ,czy Ząbek nie bedzie potrzebował jeszcze pieniędzy,w przypadku piesków takich jak on,każdy grosz może okazać się ważny. Pieniądze przeleje na podane konto. Quote
Recommended Posts