Jump to content
Dogomania

Yrsa - bestia z piekła rodem i Tesia [*] - starsza dama. A teraz jeszcze Tari!

Recommended Posts

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znalazłam zdjęcia młodocianej Tesi! ;) Na razie wrzucę jedno, bo idę spać. Zdjęcia takie sobie, bo robione prawie 15 lat temu, jakem jeszcze dziecięciem była i miałam tylko zwykłą małpę na kliszę a nie porządny aparat ;) No i o fotografii wiedzę mizerną.

Posted

Tesia to silna baba, silniejsza niż bym mogła przypuszczać ;) Trzyma się nieźle - co widać na zdjęciach. Podokazywać też lubi. A ostatnio mnie zadziwiła siłą swojego serducha. Inny pies ją zaatakował i rozwalił czubek głowy (widać było kość). Stało się to w dziczy, więc 50km do najbliższego weterynarza. A tam narkoza i szycie. I suńka mimo tej narkozy już na następny dzień truchtała! Nie szło jej to najlepiej, bo jeszcze osłabiona po zastrzyku ale jednak! :) Teraz tonsura już prawie jej zarosła ;)

A tu dumna T. Sprzed dwóch lat zdjęcie ;)

Posted

Bo Tesia to taki anioł jest :P wierna, poczciwa sunia. Mimo, że ma czarny, tak nielubiany przez ludzi, kolor. A Yrsa to diaboł i zbój. Ale przekochany i najcudowniejszy zbój :D

Posted

Wpadłam z rewizytą i już wiem co to za piękność w Twoim avatarku :loveu:
O więcej fotek ślicznie proszę bo się na te Twoje psie piękności napatrzeć nie mogę ;)
ps. faktycznie Yrsa podobna do Futrzaka, szczególnie na tych szczenięcych fotkach :p

Posted

Hej! Widzę, że Twoja galeria się dopiero rozwija tak jak i moja. :) Twoje psiaki są piękne - po starszym nie widać wieku (bynajmniej na zdjęciach), a młodszy wygląda jak wilczek. :diabloti: Ciekawa jestem co odziedziczył po malamucie... ma smykałkę do zaprzęgów? Widziałam kilka mixów ON-malamute, które sprawdzały się w sporcie zaprzęgowym. :)
Pozdrawiam!

• 2 weeks later...
Posted

na pewno po malamucie ma ciągotki do ciaprania się w każdym błocku, latania jak dzika itp ;D A i ciągać też lubi, biegam z nią ale na zimę może skombinuję jakieś prowizoryczne saneczki ;)

Starsza faktycznie nie wygląda na swoje lata, ostatnio znów ma lepszą formę i biega z młodą jak młodziak - czy to za piłką, czy za patyczkiem ;) Teraz chwilowa przerwa bo jestem chora ale niedługo wrócimy do naszych niecnych praktyk ;)

Posted

no dobrze, będą zdjęcia zanim zapadnę w sen regeneracyjny ;)

Yrsa w swoich "historycznych" wikingowych szelkach pilnuje kosza grzybów ;)

a to z niej modelka, wie jak zapozować. Zdjęcie do przewodnika po rasach ;)

a kto mówił, że psy nie bywają płaskie? W tle dywanik z Yrsy z patyczkiem w gębie ;P

Posted

Sąsiadka :cool3:
Moje futro teraz też drastycznie odkłaczone ale mniemam, że za miesiąc już się wyniesie z łóżka bo mu będzie za gorąco :evil_lol: