bianka0 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 GOLIACIK [IMG]http://images39.fotosik.pl/1138/8e61fd8c00562b95med.jpg[/IMG] NEGRA [IMG]http://images47.fotosik.pl/1171/830163238a241eccmed.jpg[/IMG] Quote
anita_happy Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 negra wygryzła tuptusia z fotela????????????????? macie polar w cetki..ech ..ciągoty macie??? bianka! mam porsbe..weź no machnij i wrzuc foto pokoju na samej górze! tego po prawo...:) Quote
bianka0 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='anita_happy']negra wygryzła tuptusia z fotela????????????????? macie polar w cetki..ech ..ciągoty macie??? bianka! mam porsbe..weź no machnij i wrzuc foto pokoju na samej górze! tego po prawo...:)[/QUOTE] To kocyk z którym przyjechała Polcia. Negra zabrała Tuptusiowi kanapkę, a Polci kocyk. Chcesz zdjęcie pokoju z detalami , to zrobię jutro. Z jamniorami w tle :diabloti: Quote
Isadora7 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 polowałam na łosia i oczywiście przegapiłam Quote
MaDi Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Zerknijcie proszę pilna sprawa mix jamnika w zaawansowanej ciąży:( [url]http://www.dogomania.pl/threads/216577-Lubeskie!-Chudziutka-ratlerko-jamniczk-w-ci%C4%85%C5%BCy-zdychajaca-labradorka.....co-robi%C4%87[/url] Quote
Celina12 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Koce,podusie,kołderki-jamniczy świat :loveu::loveu: Oj mój Fokuś rozniósłby Łosia w mig :diabloti: Quote
bianka0 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='Celina12']Koce,podusie,kołderki-jamniczy świat :loveu::loveu: Oj mój Fokuś rozniósłby Łosia w mig :diabloti:[/QUOTE] Moje też chciały roznieść, dlatego łosiu wylądował na krzesłach do momentu aż im się opatrzy. A my walczymy z yunoną o futro. Między sobą i z częścią oszalałej z oburzenia dogomanii. [url]http://www.dogomania.pl/threads/216214-Pi%C4%99kne-futro-na-zad%C5%82u%C5%BCone-szczeniaki!-Pom%C3%B3%C5%BC-sp%C5%82aci%C4%87-d%C5%82ug!!!-do-29.10.2011-22.00/page9[/url] Quote
bianka0 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='Mika31']ostra walka a ile ideologii[/QUOTE] Jak zwykle : gdzie Polaków dwóch, tam trzy zdania. I każde najważniejsze. Quote
bianka0 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Dwa futrzaki, pluszaki.:p Dumka i Goliacik. [IMG]http://images37.fotosik.pl/1135/389b0766026c974emed.jpg[/IMG] [IMG]http://images45.fotosik.pl/1174/537a9ee585a7f967med.jpg[/IMG] Quote
Celina12 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Cudna parka....:loveu::loveu: A czytałam na tym wątku-z futrem-wojna jakby chodziło o handel futrami.....szkoda słów...liczy się CEL!!!! Quote
skallska Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Łoś superancki-gdzieś Ty go wyrwała ???? Ale ładniejsze od łosia są jamniorki jak śpią w swoich łóżeczkach. Chyba całą podłogę w pokoju zajmuja hihi Quote
bianka0 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='skallska']Łoś superancki-gdzieś Ty go wyrwała ???? Ale ładniejsze od łosia są jamniorki jak śpią w swoich łóżeczkach. Chyba całą podłogę w pokoju zajmuja hihi[/QUOTE] Znalazłam na bazarku na dogo :p A łóżeczka zajmują tylko część pokoju, jeszcze drugie tyle by się zmieściło, a człowiek jeszcze mógłby się poruszać posuwistym krokiem :lol: Quote
Isadora7 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Goliacik i Dumka cuuudo. A co do wojny na futrze... jedna z panienek w avku ma podejrzewam swoją fotę i główkę farbowaną na blond. Czy ma świadomośc jak się farby (szczególnie blond wymagające mocniejszej chemii) robi i testuje? Bo nikt mi nie powie że rumiankiem to zrobiła :) Quote
yunona Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 I ja się melduję u "chwilowej" konkurencji. Dzieciaki słodkie śpioszki:loveu: a legowiska w pięknych kołderkach.:eviltong: i nic dodać nic ująć:eviltong::p . (lokowanie produktu ;) ). Mam nadzieję, że jakoś wytrzymamy do soboty. :lol: Quote
bianka0 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 [quote name='Isadora7']Goliacik i Dumka cuuudo. A co do wojny na futrze... jedna z panienek w avku ma podejrzewam swoją fotę i główkę farbowaną na blond. Czy ma świadomośc jak się farby (szczególnie blond wymagające mocniejszej chemii) robi i testuje? Bo nikt mi nie powie że rumiankiem to zrobiła :)[/QUOTE] Mam wrażenie( może się mylę ) że to młode dziewczyny, będące na świeżo pod wrażeniem niezwykle pasjonującego serialu Top Model. A że modelka Krupa jest teraz bardzo trendy u cywilizowanych panienek, to temat futer u nich jest na bieżąco. Gorący temat i tyle. Życie niestety weryfikuje wiele dobrych chęci. A swoją drogą hodowlę zwierząt futerkowych uważam za barbarzyństwo. Pierwsza żona mojego męża uwielbiała futra. Kiedy zmarła, zostały po niej różne w szafie. Jedno z norek było niezwykle wygodne, ciepłe i lekkie. Szkoda mi było wyrzucić, a pieniądze wydawać na inne okrycie. Nosiłam je dobrych parę lat do pracy, na wieś. Czasami wędrując kilometrami po zaspach, w zimnie , mrozie, tam gdzie nawet mój samochód nie mógł dojechać, ratowało mnie przed przemarznięciem. Potem już nigdy futra nie miałam, to było moje jedyne. Ale teraz dostałam ciepły i śliczny płaszcz z wełny dziewiczej.:cool3: [quote name='yunona'] Mam nadzieję, że jakoś wytrzymamy do soboty. :lol:[/QUOTE] Wytrzymamy, nie mamy wyjścia :p Quote
Celina12 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Tu Fokus!!!!Proszę-a już chciałem napisać,że żądam ale Selin zmyłaby mi głowę-o więcej zdjęć łosia z Jamnikami.... Quote
bianka0 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='Celina12']Tu Fokus!!!!Proszę-a już chciałem napisać,że żądam ale Selin zmyłaby mi głowę-o więcej zdjęć łosia z Jamnikami....[/QUOTE] Dobrze, zrobimy dzisiaj więcej zdjęć upolowanego na dogo łosia z jamnikami.:p Quote
skallska Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 BiankaO pamiętasz modę na wegetarianizm?? Przeminie tak samo jak i nie noszenie futer. Quote
bianka0 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='skallska']BiankaO pamiętasz modę na wegetarianizm?? Przeminie tak samo jak i nie noszenie futer.[/QUOTE] Wegetarianizm nie jest modą, to silna wola i jeszcze silniejsze przekonanie wewnętrzne. 10 lat nie jadłam mięsa i wiem ile to przez pierwsze 2 lata wymagało wyrzeczeń, zanim mój organizm przestał mieć na nie apetyt. W domu był problem z przygotowywaniem posiłków, Joosef zawsze musiał przygotowywać dwa różne dania. A jak szło się na imprzy, to trzeba było organizatora uprzedzać, że ma być przygotowane danie bezmięsne. Potem, 3 lata temu zaczęłam tracić wzrok, okuliści nie mieli wątpliwości, że moja dieta wegetariańska nie była prawidłowa. Po 10 latach ,,na dziko" stosowanej diety zapłaciłam zdrowiem. Dobry wzrok jest już wspomnieniem. Widzę dobrze, ale już nie tak jak kiedyś. Dieta wegetariańska powinna być bardzo dobrze przemyślana i mądrze stosowana, ja tego nie robiłam, to był tylko mój błąd. Kiedy włączałam posiłki mięsne przeżywałam koszmar, bóle brzucha, biegunki niestrawionymi włóknami mięsnymi. Tak było prawie rok. A futra, no cóż ludzie zawsze je nosili. Ale te hodowle zwierząt futerkowych to koszmar. Nie neguję noszenia skór zwierząt, które muszą umrzeć dla człowieka i jego zwierzęcych pupili jako mięso. Skóra jest pozyskiwana i tak niejako,, przy okazji" Nie zrobimy w przeciągu 10 - 20 lat z ludzi wegetarian. Nigdzie nie ma takiego miejsca na ziemi, gdzie 100% społeczeństwa nie jada mięsa. To są tylko enklawy. Quote
Isadora7 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Najgorzej jak ktoś chce być świetszym od papieża. jedna z "oburzonych" ma w avatarku swoje (tak sadze) zdjęcie i farbowane blond włosy. Tutaj jest zdjęcie króolika na kórym testowano blond farbę w jednej z bardzo znanych fim kosmetycznych [url]http://img89.imageshack.us/img89/4214/32050722351408436707910.jpg[/url] (celowo wstawiam tylko link, bo drastyczne a to wątek Jamnikowa Lubelskiego. Panienka powinna przejśc na rumiankowe płukanki do włosów. Quote
Celina12 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Tu Fokus-"dziś" już minęło-zaglądam,bo Selin sprząta a tu ni ma ani łosia ani psiaków...zaraz Wikulina wróci z przedszkola i co ja Jej mam pokazac? Nasze fotki już widziała...:razz: Quote
Recommended Posts