Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już jednego psa z tamtąd udało się zabrać : [url]http://www.dogomania.pl/forum/f85/bity-glodzony-owczarek-podhalanski-bary-ma-dom-w-krakowie-108214/[/url]

Na początku 2010 roku zabrałyśmy Rudzika - jednego ze szczeniaków rudej suni.

Później czarnego, kudłatego psiaka Edzia.

I jego brata.

Wszystkie psiaki mają domki.

Została ruda sunia, która znowu ma szczeniaki i czarna ciężarna ok. 8 miesięczna malutka sunia. Czasami przychodzi jeszcze czarny, kudłaty psiaczek bezdomnego Pana i kilka innych w tym rudy starszy psiak i taki ON na krótkich łapkach.
Suczki trzeba wysterylizować i albo znaleźć im DT/DS, albo wypuścić z powrotem... Są bardzo płochliwe i nieufne, widać że są bite... Cały dzień biegają poza posesją i szukają jedzenia.

Błagam o chociaż DT....

Posted

To sunia (zdjęcia niestety jakieś ciemne wyszły) :

[IMG]http://images39.fotosik.pl/136/42f76a1e1097ad57med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images45.fotosik.pl/140/550afff225ba1592med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images47.fotosik.pl/140/87db38e5aed71932med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images40.fotosik.pl/136/91cf6b7234a47906med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images37.fotosik.pl/136/0fecc23487479e49med.jpg[/IMG]

Suczka jest bardzo płochliwa (tak jak Bary z tamtąd), tak jakby była bita. Jak gwałtowniej ruszyłam ręką to zaczęła uciekać :-(. Później szła jeszcze za mną 20 minut, ale musiała wrócić do maluchów... :-(
Błagam.... Proszę.... :-(

Posted

[quote name='auraa']Na swoje szczęście jest cała, więc nikt tu nie zagląda.:razz:[/QUOTE]

Za to ja chyba niedługo nie będę cała bo przed chwilą też byłam u suni z całym worem kaszanki :evil_lol: i baba już zaczęła na mnie bluźnić... a niedługo pewnie będzie mnie ganiać... z widłami... :roll:

Posted

Nikuś, te 400 zł to dużo... :roll:
może inny dt, jakiś tańszy?... cholerka :shake:
ja wyjeżdżam do 20 lipca, potem mogę wziać do siebie, o ile Ami z Zamoscia szybciej znajdzie domek (bo ona jest pierwsza w kolejce), a u mnie to 150 zł za miesiąc :roll: :oops:
Jakiej ona jest wielkosci, wyglada na jamnikowatą ...?

Posted

[quote name='malagos']
Jakiej ona jest wielkosci, wyglada na jamnikowatą ...?[/QUOTE]

Troche większa od jamnika, ma długie łapki. Jest trochę szczekliwa, i goni człowieka jak przechodzi, ale napewno nie ugryzie. Jest płochliwa, bo bo ma takie panie. Baruś też był taki strachliwy, ciekawe dlaczego... :-(
Nie sądzę żeby znalazł się DT... Choć może... ? Nie wiem... Teraz wakacje...

Posted

Jestem :)

400zł to strasznie dużo za dt dla takiego małego pieska :crazyeye:

Dziewczyny, ja już mam dt... jak się kasa uzbiera...300zł za miesiąc, dom P. Ani pod Krakowem, nie wiem czy kojarzycie. Ona ciągle czeka na psa ode mnie, wcześniej miał być Misiek z Katowic, ale Misiek znalazł dom, więc nadal czeka. A taka mała przylepka to myślę, że jeszcze lepiej. Pani Ania mi powiedziała, że jak się 300zł nie uzbiera to tyle ile się da, myślę, że chociaż 150-200zł trzeba uzbierać. Nika28, chcesz nr telefonu do Pani Ani?
Aha, P.Ania ma ogród, suczka może być w boksie, może też mieszkać w domu, zależy co jej będzie odpowiadac. Jak w boksie to oczywiście będzie mieć codzienne spacerki. Zdecydujcie się i kasę trzeba zbieraĆ, bo to bardzo fajny dt.

Posted

[quote name='__Lara']Jestem :)

400zł to strasznie dużo za dt dla takiego małego pieska :crazyeye:

Dziewczyny, ja już mam dt... jak się kasa uzbiera...300zł za miesiąc, dom P. Ani pod Krakowem, nie wiem czy kojarzycie. Ona ciągle czeka na psa ode mnie, wcześniej miał być Misiek z Katowic, ale Misiek znalazł dom, więc nadal czeka. A taka mała przylepka to myślę, że jeszcze lepiej. Pani Ania mi powiedziała, że jak się 300zł nie uzbiera to tyle ile się da, myślę, że chociaż 150-200zł trzeba uzbierać. Nika28, chcesz nr telefonu do Pani Ani?
Aha, P.Ania ma ogród, suczka może być w boksie, może też mieszkać w domu, zależy co jej będzie odpowiadac. Jak w boksie to oczywiście będzie mieć codzienne spacerki. Zdecydujcie się i kasę trzeba zbieraĆ, bo to bardzo fajny dt.[/QUOTE]

__Lara, super :crazyeye: :multi: No wiedziałam do kogo napisać :loveu:
Kurdę ja nie znam P. Ani, jak ew. będę dzwoniła to na kogo się powołać ? Ta Pani ma u siebie jakieś inne psiaki ? Ale byłoby super :loveu:
Dzisiaj byłam u suni, zjadła sobię... Szczeniaków nie widać, w domu siedzą... :shake:

Posted

[quote name='nika28']__Lara, super :crazyeye: :multi: No wiedziałam do kogo napisać :loveu:
Kurdę ja nie znam P. Ani, jak ew. będę dzwoniła to na kogo się powołać ? Ta Pani ma u siebie jakieś inne psiaki ? Ale byłoby super :loveu:
Dzisiaj byłam u suni, zjadła sobię... Szczeniaków nie widać, w domu siedzą... :shake:[/quote]

To powołasz się na mnie :) powiesz, że poleciła Cie osoba, dla której miał być u Pani dt dla Miśka z Katowic :) i że zamiast Miśka przyjechałaby ta sunia.

Tutaj nr tel: 517 677 767

Ja myślę, że jednak najpierw trzeba kasę uzbierać. Albo zadzwoń nika, bo ja już dawno z Panią rozmawiałam, żeby to miejsce nie "zniknęło".

Ma inne psiaki, i to dużo (27), trochę jej, a dużo na dt, ale Pani ciągle trzyma jeszcze miejsce dla Miśka.

Posted

pomysł Lary, to dobry pomysł.
Nika musisz się z tą panią skontaktować.
wątek zaznaczę, ale obecnie kasy nie mam:oops: może później coś jednorazowo podrzucę.

Posted

[quote name='nika28']__Lara, dzięki za telefon, dzisiaj wyjeżdżam na trzy dni, ale napewno się z panią skontaktuje.[/quote]

Ok, ale po 3 dniach dzwoń :)

• 2 weeks later...
Posted

Dzwoniłam, ale być może będzie bezpłatny DT w Łodzi, więc narazie nie zbieramy deklaracji. Szczeniaki nie wychodzą z domu narazie, a jak mam zabrać suczkę, to już razem ze szczeniakami. Dzisiaj nie było suni, za to był na podwórku duży czarny pies w typie ONka. Aaa... Babka ma mase kotów :placz: Nie wiem jak je połapać :-( Klatke łapke można zastawić tylko w nocy, ale ja tam w nocy sama nie pójdę, nie ma mowy :-(
Jak wykraść tego ONka też nie wiem, bo on jest raczej agresywny... :shake:
A w dodatku teraz wakacje i wyjeżdżam. Ona jest taka biedna ta sunia, napewno ją biją :shake: Z resztą jak każdego psa tam :angryy:. Boje się pomyśleć jakie będą szczeniaki skoro one się tam urodziły, suczka się do nich przybłąkała, nie była od początku...