Elżbietka_Cieszyn Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Przepraszam za offa i z góry dziękuję: Tola Witam, zapraszam na wątek Toli, wspaniała sunia po przejściach szuka nowego domu. Jest teraz u mnie na DT i bardzo proszę o pomoc w znalezieniu temu Aniołkowi kochający domek http://www.dogomania.pl/threads/1475...ukamy-DS/page5 Quote
__Lara Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 maciaszek napisał(a):Wiecie co? Ja myślę, że nic z tego nie będzie... Wybaczcie, ja po prostu zwariuje.... czas leci, a tyle spraw do załatwienia... :( Quote
ana666 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 A tam, Ty zwariujesz a ci ludziesmoże już maja innego psa, by chcieli Mirke to sami by dzwonili a nie czekali za Tobą. Zrobić jej na nowo ogloszenia? Bo już wszystkie usunęłam niestety.... Quote
__Lara Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Trzeba się wreszcie zabrać za porządne ogłaszanie Mirki. Quote
ana666 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 a mogłby ktoś napisac jakiś fajny tekst do ogloszeń? Quote
maciaszek Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Widziałam ostatnio Mirkę jak byłam w schronie. Dobrze się trzyma, tylko schudła trochę... Quote
ana666 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 a dałoby rade zrobić jakieś fajne zdjęcia? Quote
maciaszek Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Ciężko będzie. Z dwóch powodów. Raz, że za kratami. Dwa, że ona potwornie ruchliwa jest... Quote
__Lara Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Może objąć by ją programem szkolenia... jak będę w schronie to spytam się P. Ani. A tekst zaraz jakiś wymyślę. Quote
__Lara Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Tekst: Mirka - brązowe futerko i brązowe oczka. Taka z niej duża przylepa. Kocha ludzką dłoń położoną na jej miękkiej główce. Lubi poznawać nowe zapachy, wąchać. Chętnie by poszalała z wykorzystaniem niejednej zabawki, ale jej obecne schroniskowe lokum nie pozwala jej na to... Wzrok zamiera, a psie ciałko drętwieje na znak zbliżających się osób do boksu... a może oni mnie wezmą stąd? Mirka ma w swej naturze łagodność. Jest spokojną sunią, która chce być na nowo kochana. Zapewne miska z ciepłym jedzonkiem i kilka głasków dziennie byłoby dla niej wybawieniem. Już tak długo siedzi za kratami, że nie pamięta pozaschroniskowego świata. Przylgnęła do obrazka schroniska bardzo mocno. Tylko nie tego ona chce. Inne młode, ładne psiaki znajdują swoje domy tylko Mirka wciąż czeka na odruch ludzkiej dobroci. Czy psie serce jest gotowe na ciągłe wyłapywanie skrawków nadziei na znalezienie nowego domu każdego dnia? czy Mirka podda się któregoś dnia? Unikniemy tego gdy to jedno serce zabije na widok Mirki i postanowi odmienić jej los. Jeśli to akurat Twoje serce to zadzwoń lub napisz: [email protected] 506-493-005. ---------------------------------------------------------- Na dniach zrobię jej sporo ogłoszeń. Zapewne przydałyby się lepsze zdjęcia i żeby objąć ją szkoleniem, bo wciąż mało o niej wiemy. Quote
maciaszek Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Może rzeczywiście udałoby się ją włączyć do programu szkoleniowego. Przydałoby się, ona od małego w schronie siedzi, nie sądzę by była dobrze ułożona ;). No i zdjęcia można by wtedy porobić. Ana666, w naszym schronisku dopiero ruszył wolontariat. Na razie wolontariuszy jest kilkunastu i pod opieką mają psiaki z 2 boksów. Na razie nie ma możliwości wyspacerowywania dowolnych psiaków, tym bardziej, że wyjść musi cały boks. Quote
__Lara Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Dokładnie maciaszku, ona jest właściwie "dzika", całe życie w boksie niemal. Jak będę tylko miała okazję to spytam się P. Ani/ P. kierownik. Quote
ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 na razie zrobiłam ogłoszenia na: kupiepsa.pl przygarnijzwierzaka.pl nasipupile.pl adopcje.org adopcjapsa.pl adopcjepsow.org e-zwierzak animalia.pl psy.pl morusek.pl petsy.pl cafeanimal.pl Quote
ana666 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Lara to zmień tytuł, bo tego telefonu już sie nie doczekamy ;/ Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Tak, już zmieniam. Byłam dziś w schronie, ale nie miałam numeru Mirki. Siedzi sama w boksie, więc myślę, że nie będzie problemu wziąć ją na spacer, tylko trzeba znać jej numer. Siedziała i szczekała, źle nie wygląda, ale już tyle tam siedzi... masakra. Jak będę za tydzień to wtedy postaram się ją wziąć na spacer. Ewentualnie poproszę kogoś kto będzie we wtorek żeby już ją wziąć. Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Tak, już zmieniam. Byłam dziś w schronie, ale nie miałam numeru Mirki. Siedzi sama w boksie, więc myślę, że nie będzie problemu wziąć ją na spacer, tylko trzeba znać jej numer. Siedziała i szczekała, źle nie wygląda, ale już tyle tam siedzi... masakra. Jak będę za tydzień to wtedy postaram się ją wziąć na spacer. Ewentualnie poproszę kogoś kto będzie we wtorek żeby już ją wziąć. Quote
maciaszek Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Jej numer to 99/09. Łatwo zapamiętać ;). Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Wiem, teraz patrzę ;) ach, dzisiaj byłam jeszcze zaaferowana Blacky.... mam nadzieję, że zgodzą się włączyć Mirkę w szkolenie, amikat i schronisko. Quote
maciaszek Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Fajnie by było. Moglibyście ją wtedy też trochę podokarmiać, bo jakaś taka chudzina się zrobiła... Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 No i w ogóle mi jej żal.... tyle już tam siedzi. Nie jest jakaś super piękna i pewnie dlatego... Quote
ana666 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 jak nie jest piękna??? Pewnie ze jest nawet super piękna, już nas tu Laro nie wprowadzaj w bład :) Quote
Recommended Posts