Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']no na piętrze będą ścianki, ale to już takie cieńsze - wewnętrzne :-) a od zewnątrz będą skosy

a takich "koszy" nie będziemy mieć - dach już i tak na maxa porąbany :lol:[/quote]no jak nie pisałaś ,no poczytaj :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][quote name='malawaszka']no na piętrze będą ścianki, ale to już takie cieńsze - wewnętrzne :-) a od zewnątrz będą skosy

a takich "koszy" nie będziemy mieć - dach już i tak na maxa porąbany :lol:[/quote]no jak nie pisałaś ,no poczytaj :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

:nono: tu nie ma że na zewnątrz będą ścianki wewnętrzne :grab:

Posted

waszunia, alez ta budowa idzie :o
A ja się muszę pochwalić, że na działeczce na tarasie już nie ma piaskownicy!!! Kostka ułozona jak trzeba :D I schody na górę są, full wypas :lol: 8)

Piecholki szczęśliwe, widać od razu :D Jakbym galcika widziała jedy zajedziemy na naszą wichę :D :angel:

Posted

[quote name='malawaszka']no na piętrze będą ścianki, ale to już takie cieńsze - wewnętrzne :-) a od zewnątrz będą skosy

a takich "koszy" nie będziemy mieć - dach już i tak na maxa porąbany :lol:[/quote]
znaczy będzie dom z tym co to "piwnica, a potem sam dach" :o :P
czyli parter z poddaszem się to nazywa - tak mieliśmy przed rozbudową - teraz trochę ścian mamy :P

Posted

[quote name='aga1215'][quote name='malawaszka']no na piętrze będą ścianki, ale to już takie cieńsze - wewnętrzne :-) a od zewnątrz będą skosy

a takich "koszy" nie będziemy mieć - dach już i tak na maxa porąbany :lol:[/quote]
czyli parter z poddaszem się to nazywa - tak mieliśmy przed rozbudową - teraz trochę ścian mamy :P[/quote]

normalnie nic nie rozumiesz :lol: jeszcze sciany od parteru będą :lol:

Asher - ja też :lol:

Posted

[quote name='malawaszka'][quote name='aga1215'][quote name='malawaszka']no na piętrze będą ścianki, ale to już takie cieńsze - wewnętrzne :-) a od zewnątrz będą skosy
czyli parter z poddaszem się to nazywa - tak mieliśmy przed rozbudową - teraz trochę ścian mamy :P[/quote]
normalnie nic nie rozumiesz :lol: jeszcze sciany od parteru będą :lol:
Asher - ja też :lol:[/quote]
:lol:
my w skosach mamy szafy - bardzo praktyczne :P
czekam na zdjęcia gotowej chałupki - no, może być jeszcze przed tynkowaniem :P
bardzo jestem ciekawa tego dachu :roll:

Posted

niee no - nie spodziewjcie się jakiegoś kosmosu - dach jak dach, a że trochę rozległy i nieprosty bo się nie dało to zobaczymy co z tego wyjdzie - hihih powiem tylko, że nie każdy podjąłby się wykonania go - mam nadzieję, że ten co się podjął wie co robi :wink:

Posted

[quote name='malawaszka']niee no - nie spodziewjcie się jakiegoś kosmosu - dach jak dach, a że trochę rozległy i nieprosty bo się nie dało to zobaczymy co z tego wyjdzie - hihih powiem tylko, że nie każdy podjąłby się wykonania go - mam nadzieję, że ten co się podjął wie co robi :wink:[/quote]no po prostu dach na maxa porąbany :wink: :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']ooojejjjj zawiedziecie się :lol: :wink: po prostu jest sporo załamań :roll:[/quote]
no to Waszeczko masz kosze :P to właśnie te załamania
a i tak jestem ciekawa Twojego dachu :P

Posted

[quote name='aga1215'][quote name='malawaszka']ooojejjjj zawiedziecie się :lol: :wink: po prostu jest sporo załamań :roll:[/quote]
a i tak jestem ciekawa Twojego dachu :P[/quote]

:hmmmm: :oops: noto ja już sama nie wiem, bo takiego czegoś jak na zdjęciu nie będzie :lol:

Posted

Ale zamieszaliscie z ta chałupa! Wariatki...a psiaki faktycznie rozesmiane..az miło popatrzec..jak ja Ci własnego domku zazdroszcze... :oops:

Posted

[quote name='malawaszka'][quote name='aga1215'][quote name='malawaszka']ooojejjjj zawiedziecie się :lol: :wink: po prostu jest sporo załamań :roll:[/quote]
a i tak jestem ciekawa Twojego dachu :P[/quote]

:hmmmm: :oops: noto ja już sama nie wiem, bo takiego czegoś jak na zdjęciu nie będzie :lol:[/quote]
no to czekam na zdjęcia :P
popatrz co znalazłam - na stronie
[url]http://www.braas.pl/?action=mapa&id=53[/url]
jest model dachu ze słownikiem budowlanym, jak najedziesz myszką na element pojawia się jego opis - kosz jest w miejscu złączenia dwóch prostopadłych kalenic :P
fajny model :P

Posted

[quote name='malawaszka']aaa no to bendom te Tfoje kosze :lol: :lol: :lol: cholera - kosze na dachu :stupid:[/quote]no a na dodatek dach porąbany na maxa :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']aaa no to bendom te Tfoje kosze :lol: :lol: :lol: cholera - kosze na dachu :stupid:[/quote]
:lol: to samo zrobiłam mojemu projektantowi :wink: :lol:

Posted

[quote name='aga1215']
jest model dachu ze słownikiem budowlanym, jak najedziesz myszką na element pojawia się jego opis - kosz jest w miejscu złączenia dwóch prostopadłych kalenic :P
fajny model :P[/quote]

Aga, przeraziłaś mnie :o Ty na dachach się znasz ?

Posted

[quote name='HankaRupczewska'][quote name='aga1215']
fajny model :P[/quote]

Aga, przeraziłaś mnie :o Ty na dachach się znasz ?[/quote]
na jednym :wink: :lol: - zmienialiśmy nasz. Dom był rozbudowywany i nowy dach musiał przykryć starą i nową część, no i zgrać sie z całą bryłą - długo były rozważane różne warianty, wszyscy rodzinni i zaprzyjaźnieni architekci byli zaangażowani :P - a ja dowiedziałam się, co to są kosze :P acha - wiem też, co to są rysie :P
DOBRANOC - spadam spać, bo jutro czeka mnie ciężki dzień :evil:

Posted

Lunetka wygodnicka :lol: ..a Bolutek????gdzie????????????ja tez mam kanapowca :lol: Bronxa :cry: .zadomowil sie na dobre i prosto na kanape wali jak do domu wejdzie :oops: