Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja suczka 2 czerwca kończy 17 miesięcy a wystawa na której chcę ją wystawić jest 12 czerwca... i mam pytanie... czy ona będzie zaliczana jeszcze do klasy młodzieżowej?? Jak to jest z tymi klasami??

Posted

możesz ją pokazać w młodzieży o ile urodziła wcześniej niż 18 mcy i 1 dzien przed wystawa,
czyli w dniu kiedy konczy 18mcy - jest ostatni dzien kiedy mozesz ją pokazac w młodziezy :D

Posted

Twoja suczka moze byc jeszcze w mlodziezy :D
jesli chodzi o klasy:
klasa baby (przewaznie tylko na klubowkach) 3-6 msc
klasa szczeniat 6-9 msc
mlodziez 9-18 msc
w mlodziezy mozesz zdobyc tytul Mlodziezowego Championa Polski, 3 razy trzeba zdobyc Zwyciestwo Mlodziezy na 3 wystawach (jedna musi byc miedzynarodowa lub klubowa) od 3 roznych sedziow

posrednia 15-24 msc
otwarta 15<
uzytkowa 15< wymagany certyfikat uzytkowosci!
championow dla psow z tytulem championa badz Inter Championa

w klasach posredniej, otwartej, uzytkowej i championow mozesz zdobyc CWC (certyfikat wystawowego championa) jesli zdobedziesz 3 CWC w odtepie 6 msc i 1 dzien od 3 roznych sedziow (jedna wystawa musi byc miedzynardowea lub klubowa) uzyskasz tytul Championa Polski
:D
Uffffffffffff!! Jak cos jeszcze to pytaj;)

Posted

Fuka napisał(a):
możesz ją pokazać w młodzieży o ile urodziła wcześniej niż 18 mcy i 1 dzien przed wystawa,
czyli w dniu kiedy konczy 18mcy - jest ostatni dzien kiedy mozesz ją pokazac w młodziezy :D

...o ile urodziła się nie później niż 18 miesięcy przed wystawą... Nie to żebym się czepiał :D

Posted

pszym napisał(a):
Fuka napisał(a):

...o ile urodziła się nie później niż 18 miesięcy przed wystawą... Nie to żebym się czepiał :D

jest tak jak napisala Fuka...nie zebym sie czepiala :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='orsini'][quote name='pszym'][quote name='Fuka']możesz ją pokazać w młodzieży o ile urodziła wcześniej niż 18 mcy i 1 dzien przed wystawa,

Orsinii :D
I jeszcze a'propos rozpiski - zasada jest taka, że kazdy ostatni dzien kiedy mozna psa wystawic w danej klasie uplywa w dniu kiedy pies konczy 9 mcy, 18mcy, 24mcy, a jak ma jeden dzien wiecej to natsepna klasa. Oczywiscie dla psa w wieku od 15 do 18mcy można wybrac jedna z kilku pasujacych klas.

Posted

orsini napisał(a):
pszym napisał(a):
Fuka napisał(a):

Sorry, nie doczytałem. Generalnie napisaliśmy to samo. :lol: :lol: :lol:

Posted

Ehhh... ja juz sie zupelnie pogubilam. Mam psa ktory urodzil sie 28.11.03 W maju konczy 18 mies. Wystawa (chyba w Lesznie) jest 28-29.05. Setery sa w niedziele (29.05). Czy to znaczy ze juz psa (jesli do tej wystawy nie uzyska duzego zw.ml.) nie moge w ten dzien wystawic w klasie mlodziezy?
Ktos mi powiedzial ze moge bo cos tam (nie pamietam o co dokladnie chodzilo, ale cos przeliczal). Z waszych wypowiedzi wychodzi jednak na to, ze nie moge. Sorry, ze pisze jak zakrecona, ale taki mam wlasnie dzisiaj dzien :wink:
Pozdrawiam

Posted

kayla napisał(a):
I obydwoje nieprawidlowo, bo powinno byc "o ile urodzila sie POZNIEJ niz 18 miesiecy przed wystawa (a wczesniej niz 12)"

:-D

:shocked!: :watpliwy:

Posted

Shanny.. napisał(a):
Ehhh... ja juz sie zupelnie pogubilam. Mam psa ktory urodzil sie 28.11.03 W maju konczy 18 mies. Wystawa (chyba w Lesznie) jest 28-29.05. Setery sa w niedziele (29.05). Czy to znaczy ze juz psa (jesli do tej wystawy nie uzyska duzego zw.ml.) nie moge w ten dzien wystawic w klasie mlodziezy?
Ktos mi powiedzial ze moge bo cos tam (nie pamietam o co dokladnie chodzilo, ale cos przeliczal). Z waszych wypowiedzi wychodzi jednak na to, ze nie moge. Sorry, ze pisze jak zakrecona, ale taki mam wlasnie dzisiaj dzien :wink:
Pozdrawiam

Jezeli sa w niedziele - to po ptokach niestety :-?

• 2 months later...
Posted

[quote name='Shanny..']Ehhh... ja juz sie zupelnie pogubilam. Mam psa ktory urodzil sie 28.11.03 W maju konczy 18 mies. Wystawa (chyba w Lesznie) jest 28-29.05. Setery sa w niedziele (29.05). Czy to znaczy ze juz psa (jesli do tej wystawy nie uzyska duzego zw.ml.) nie moge w ten dzien wystawic w klasie mlodziezy?
Pozdrawiam

Regulamin Wystaw Psów Rasowych
II. Zasady organizacji wystaw
5. [...] Datą decydującą o wieku psa jest dzień przed wystawą.

czyli ostatni raz pies może być wystawiany w klasie młodzieży gdy w dniu wystawy ma 18 mcy + 1 dzień

przeważnie dla wystaw 2-dniowych datą decydującą jest dzień przed pierwszym dniem wystawy czyli dla Leszna byłby to 27.05

ale nawet jeżeliby sprawdzali to osobno dla każdego dnia ti i tak według regulaminu możesz jeszcze wystawić psa w młodzieży :D

• 2 weeks later...
Posted

Hej!

Ehh zdenerwowalam sie :roll:
Moja suczka urodzila sie 07.01.05, chcialam ja wystawic na wystawie w Poznaniu w kl.mlodziezy, ale wystawa ta jest 06.11.05... wiec chyba nie bede mogla... czy bede mogla ?? :roll: