Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/198751-robi-sie?p=15977689#post15977689"]http://www.dogomania.pl/threads/198751-robi-sie?p=15977689#post15977689[/URL]

zaproście cioteczki :D

Posted

Witamy nową- "starą " cioteczkę:loveu::loveu:
[quote name='Agnieszka103']Witam wszystkich, od 2005 roku jestem wirtualną opiekunką "dziewczynek", a co za tym idzie każdego miesiąca od 5 lat wpłacam pieniądze dla nich.
Oczywiście jeśli Peggi i Meggi zostaną zabrane ze schroniska, to przeniosę swoją deklarację na wskazane konto.[/QUOTE]

[quote name='Angel'][B]witamy cie! miło poznać[/B] :loveu: [B]może odrazu przenieść te[/B] [B]wpłate tutaj do nas[/B] ? :) słuchaj danusiumyśle ze w styczniu od razu ogłoszenie robimy :) ! tylko jak napisać cos krótkiego i łapiącego za serce.. ? ja nie umiem powiedziaec o nich w dwóch słowach .. mogłabym opowiadac cały dzien o nich :D no chyba ze dwoma słowami ujmujac: nierozłączna miłość w dwóch ciałach ! no i mamy 3 hehehe... sprawdzain? hmmm z prawa 5, chemia 2+, a polski jeszcze nie wiem.. było opisac psalmy ogólniei jakis jeden na tej podstawie opisac ja wziełam 144, ogólnie 4 zadania były ale nie pamiętam już pytan.. myśle ze nie bylo az tak źle- dzięki ze pytasz:loveu:[/QUOTE]
[B]Agnieszko, prosimy o wsparcie i odwiedzaj nas i nasze podopieczne na wątku.:loveu: Sama widzisz, minęło 5 lat, a M&P nadal w schronie...[/B]
Angel, myślę, ze ogłoszenie gazetowe i Allegro, o metrze już nie wspominam, bo caromina gdzieś nam zniknęła...
I niech ciotki zjawią się- święta świętami, ale psiaki czekają,...- i zdecydują co i jak i kiedy...

Posted

Angel, może przeoczyłaś moje pytanie w tych postach: jak to z tym kontem Paypal? Moni proponowała, ze kolezanka może udostępnic takie konto, a [EMAIL="jagolcia@pdx"]jagolcia@pdx[/EMAIL] deklarowała 20zł mies.

Posted

Dobrze, jutro postaram się załatwić.
[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/6546/fajnypsiak.jpg[/IMG]
[B]:loveu:[FONT=Century Gothic]Pogodnych Świąt dla wszystkich sympatyków, fanów, wielbicieli, opiekunów wirtualnych, a zwłaszcza tych, którzy w schroniskowej rzeczywistości dbają o M&P. Wypoczynku dla Was, nabrania zapasu nowych sił do czekających nas tutaj obowiązków, pogody ducha dla Was, dziewczyny i Waszych bliskich.[/FONT]:loveu::loveu:[/B]

Posted

[quote name='Olena84']E tam, do kolkwium to sie uczy pare minut przed, bo wtedy zapamietuje sie te konkrety, a tak chcesz i szczegoly i nic z tego nie wychodzi;).[/QUOTE]
chyba jednak z systemu projektowania rachunku kosztów nie da się tak łatwo ;):eviltong:

Posted

[IMG]http://i53.tinypic.com/11scu4x.jpg[/IMG]

.. Święta ? co to takiego ? przecież dla nas żaden
dzień nie przynosi nic nowego. Każdy dzień jest takim
samym- choc inaczej byśmy chciały. Pory roku się
zmieniaja- raz jest bardzo tak gorąco, ten piekielny
słońca żar- jakk bardzo wtedy byśmy chciały chłodu poczuć
lekki wiatr.. później liście opadają, z nieba kapie zimny deszcz,
mija jakas dłuższa chwila no i mróz pojawia sie. Tak nam bardzo
wtedy źle.. ale kto zlituje sie? przecieżmy jesteśmy dwie !
karme liczysz razy dwa.. czy to kasa role gra ?
przeciez my weźmiemy tylko kęs.. podzielimy z toba sie!
czy to coś innego jest ? ciasno w domu ? no i nie ma gdzie..
chcemy miec swój własny kąt- poczuc czym jest magia świąt!
bo w naszej budzie święta to jest tylko wielka męka..
przez cały dzien miski puste, inne psy sieja rozpuste..
wielkie mrozy, zero ludzi czy to znak ze nikt nas nie lubi?
Chcemy poczuc sie kochane, przytulane i głaskane..
chcemy słyszec słowo KOCHAM.. to za wiele ? to za trudne ?
obieujemy, ze nigdy cie nie zawiedziemy.. kochac mocno cie bedziemy..
mimo tylu przykrych zdarzen.. chemy poczuc sie bezpieczne i potzrebne..
chcemy byc dla ciebie wieczne.. juz na zawsze- nie na chwile bys nas
oddał w ta głębine.. ciemny las i pełno drzew.. wtedy myśli sie The end.
Jednak teraz patrzac z budyy nie widzimy żadnych ludzi..
mamy siebie i nic wiecej, raz w tygodniu nasza pania.. która zawsze przy nas
staje i zabiera na spacery.. uwielbia nasze leśne szmery, nasze pyszczki sie
wtedy smieja.. ale chwile te mijaja i na powrót do budy zmuszaja..
chcemy by nas stad zabrała ale ciagle nam powtarza:
tak was kocham moje śliczne jednak los czesto płata figle..
nie mam miejsca w moim domu-jednak poszukam wam z innymi cioteczkami
domu! Juz mieszkacie w moim sercu i na zawsze w nim bedziecie..
wiec z nadzieja wciąz czekamy...
moze wzajemnie sie pokochamy ?
dasz nam dom..?
miske pełna ?
przedewszystkim twojego serca ciepło ?
... wciaz czekamy z ta nadzieja. juz 6 lat..
nasze serca wciaz czekaja.. lecz z roku na rok..powoli wygasaja..
czy dane nam bedzie zamieszkac w domu gdzie miłosc jest wszedzie ?

Posted

[quote name='kasia8579']A mam pytanie , czy te psy ze schroniska wychodzą na spacerki co tydzień czy codziennie ? :)
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :D[/QUOTE]

staram sie z nimi wychodzic przynajmniej raz w tygodniu.. i tylko w soboty :( bo tak mam szkołe..;/ a jak są ferie czy wakacje to cześciej.

Posted

[quote name='dara9']Piękny wiersz Angel![/QUOTE]

dziękuje.. taki spontaniczny bardzo ; )
chciałam oddac wyraz tego jak bardzo one pragną być przy człowieku.. ja jestem dla nich 3 listna koniczynka.. daje im siebie, sprawiam ze sa kochane.. bo kocham je jak swoje ! z całej epy ! ale niestety nie moge dać im domu, ciepłego katu, pełnej miski.. moge tylko zapełnic ich pustke w serduszku.. brak człowieka.. ale chce by znalazła sie ta 4 listna koniczyna.. garnek złota na końcu tęczy ! człowiek, który pokocha je tak bardzo jak ja ale w przeciwienstwie do mnie da im to na co zasługuja.. tylko niech to stanie sie szybko ! bo z miesiaca na miesiac coraz bardziej je kocham.. i rozstanie z nimi sprawiło by jeszcze wiekszy ból.. dlatego szukajmy intensywnie domu !

życze wszystkim wesołych świąt, spełnienia marzeń i pogody ducha by nigdy nie tracic zapału, chęci i optymizmu ! by każdy dzien przezywac jak najlepiej i z jak najwiekszym uśmiechem ! mimo tego ze tyle psich i zyciowych nieszczęść.. ! ale nie możecie cioteczki tego tracic, bo co zrobilyby te psy? pociechy z rodziny i czworonogów.. aby na dogo wiecej psiaków zaczeło życ pełnia szczescia w nowych domach.. i aby dwupak tez tego sie wkońcu doczekał:loveu: WESOŁYCH !

Posted

Pięknie piszesz Angel...wiem, że tak mocno je kochasz. Myślę, że każda z nas robi wszystko co może by pomóc tym dwóch kochanym psinom i oby tak dalej, i by to przyniosło spodziewany efekt!
Piękne życzenia...nic dodać, nic ująć tylko się dołączyć! :)

Posted

[B]Angel, masz ogromne serce, MASZ TALENT, dziewczyno- jak Ty pięknie piszesz...czytałam kilka razy i w życiu nie napisałabym takiego tekstu...[/B]do tego potrzeba jest nie tylko umiejętnośc przelewania myśli " na papier" ,ale przede wszystkom ogromne uczucie, miłość, jaką darzysz te biedne psiaki.
Wiadomo, że dla nas wszystkich tutaj najważniejsze jest dobro M&P, ale Ty przewyższasz nas w tym poświęceniu, oddaniu całego siebie, swojego czasu, myśli- tym biedakom schroniskowym.
[B] Niech te święta będą pogodne dla nas, a nasze psiaki niech nie ucierpią z powodu [I] ludzkich[/I] świąt....niech maja pełną miskę, niech nie smaga ich zimny, grudniowy wiatr i śnieg, niech przyjdzie do nich człowiek i powie: chodźcie, kochane do domu..[/B]

Posted

dziękuje wam za miłe słowa, za to że tu jesteście.. ;) za wszystko :loveu: właśnie tak jak mówisza danusiu zeby zaden pies nie ucierpiał.. zeby nie było tak że posłuży za chwilowy prezent.. bo to szczeniaczek a za rok jak podrośnie to już nie bedzie chciany bo zacznie wiecej jeść, szczekać, bedzie potrzebował spacerów :( wesołych cioteczki !

Posted

[B][FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=red]:loveu::loveu:Pogodnych i spokojnych Świąt dla Was wszystkich czytających ten wątek, piszących, dla zabłąkanych samotnych wędrowców, którzy dzisiaj tutaj przybędą. Niech nikt nie pozostanie sam w ten dzień...:loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[FONT=Century Gothic][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='kasia8579']Angel ty jesteś taka kochana =) Wszystko robisz dla tych piesków =) Wspaniała wolontariuszka z Ciebie !!! :fadein::fadein::fadein::fadein::fadein:
Merry Christmas :)[/QUOTE]

dziękuje aż łza mi sie zakręciła.. dzięki tym ciepłym słowa twoim, dary i danusi w moja strone ! :loveu:

Posted

[B]:loveu:Wpadłam po pasterce do moich psinek[/B].:loveu:..następne święta nie chcę ich tutaj odwiedzać..:shake:..relacja z DS to to, co nam się marzy. Pomożemy marzeniom.
[B][COLOR=red]Odpoczywajcie świątecznie cioteczki i wpadnijcie tutaj we wolnej ... od odpoczynku chwili[/COLOR][/B].

Posted

Tak...następne święta dziewczyny już na pewno będą w ciepłym domu! Wspólnymi siłami uda się odnaleźć ludzi, którzy nie tylko zakochają się w Peggi i Meggi ale też będą mogli dać im własny kącik!