Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xxxx52']Angel-ja podziwiam ,ze tak duzo na swoje mozliwosci dzialasz .Bo moja corka 18 lata ,polowy co Ty by nie zrobila.jestes fajna oddana zwierzetom dziewczyna.Nie chodzi o Ciebie.Mnie chodzi generalnie o ludzi pelnoletnich o wiele wiecej niz Ty mogacych .
Wiesz szkoda ,ze takich aniolkow nie ma w wielu schroniskach.Juz widze Ciebie aktywna ,jak wyjdziesz z domu rodzinnego i staniesz na swoich nogach ,jakie szczescie beda mialy psy schroniskowe.tylko dalej tak czyn.:lol:[/QUOTE]

dziękuje :) wy tutaj cioteczki jestescie dla mnie wsparciem i ta moja wewnetrzna siła która sprawia ze moge tak działać ! :loveu: nikt mnie nie wspiera w tym co robie tak jak wy i moi dziadkowie.. bo niestety rodzice.. aa zreszta nie ma co narzekać kocham ich z całej epyy ! ale mój tata nie potrafi kochac zwierzat.. toleruje ale nie potrafi pokochać, nie umie traktowac jak członka rodziny i kiedy tylko wróci z pracy i zobaczy "kolejnego chwilowego lokatora" to strasznie sie burzy.. ale co ja moge ? on nie potrafi zrozumiec ze to moze uratowac zycie, dac radosc mi, i nie potrafi zaakceptowac chyba ze tak bardzo to kocham.. to samo z tancami- dla mnie taniec to takie wyrzucenie emocji ze srodka.. potrafi naprawde uczynic ze mna niemozliwe rzeczy- gdy sie wkurze, albo cos mi nie wyjdzie.. to dzieki tancu to znika, uwalniam emocje i wogóle ! A mój tata.. nie wiem dlaczego ale nie wspiera mnie w tym co robie tylko ciągle krytyka :( kiedy zakazano wolontariatu i byl ywiad w mediach- to urzedasy przyszli do mnie do domu i wogóle.. za co za to że powiedziałąm prawde która ich zabolała :) ale ja sie tam ich nie boje i nigdy nie bałam.. pan vice burmistrz mówił że mam tak pożadnych rodziców a ja zakłamana jestem- ja oczywiscie nie mogłam powstrzymac emocji i kłuciłam sie z nim, walczyłam o swoje! on wmawiał ze dba o nasze bezpieczenstwo i nei chce by nas psy pogryzły i takie tam- ale ja mu powiedziałam ze pies wyczuje człowieka i nigdy bez powodu pies nie skrzywdzi człowieka bo to ludzie krzywdza te biedy oddajac by chocaiz do takiego miejsca jak schron! A my chcemy choc na pare minut sprawic by poczuły sie jak potzrebne i kochane stworki, by choc na chwile zagościł uśmiech ! ale oczywiście to takze nie podobało sie mojemu tacie i kazał mi wyluzowc.. ale gdybym to zorbiła to tak jakbym sie poddała a tego nie lubie ! on poprostu nie akceptuje mojej odienności :( niekiedy jest mi tak przykro ze koneic.. ale i tak to nie zniszczy mojej miłości do czworonogów i całej reszty ! :) nigdy to sie nie zniszczy :loveu:

Posted

oj sorry.. miałam nie narzekać. ale tak jakos serce dyktowało a paluchy na klawiaturze wykonywały polecenie ! jakos zawsze jestem zamknieta osoba.. nie potrafie gadac o sobie nawet przyjacioła.. a z wami czuje sie.. tak dobrze, że samo to ze mnie wychodzi :) hehehehe..

Posted

Angel, jesteś dzielną dziewczyną i tak trzymaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!

.... każdy musi iść swoją drogą Ty inną i Twój Tata inną, rób swoje i nie zmieniaj się !!! :)

Posted

Angel -nie przejmuj sie ,rzadko sie zdarza ,zeby wszysztko w zyciu funkcjonowalao.U mnie bylo podobnie ja wlasnemu ojcu 20 lat wstecz tez uwalnialm psa z lancucha,nasylalm org.na kontrole.
Teraz tez nie mialam latwo ,ale sobie pozycje wywalczylam ,i robie co chce .Moge ratowac zwierzeta i poswiecac nim wolny czas do woli.Wiesz bez walki ani rusz.

Posted

Te to mają miód bo jest tam Angel i inne fajne wolontariuszki, ale sa miejsca w tym kraju tak straszne dla zwierząt, że nawet nie chce się człowiekowi o tym myśleć bo boli.

A wracając do sedna sprawy - P&M potrzebują fajnego i niedrogiego tymczasu na już - czy jest ktoś chętny???

Posted

Dziewczyny a w dziale "hotele" na dogo sprawdzałyście wszystkie opcje? Ja aktualnie szukam kogoś do spacerów pod moją nieobecność z moją huszczycą i tam trochę grzebałam..... Może warto tam zajrzeć co? To ja ide posprawdzać ...
Angel... dzięki Tobie niejedna mordka psia sie uśmiecha. Robisz dobrą robotę i nie daj się nikomu zniechęcić. ;)

Posted

[quote name='Ewanka'][B]Angel, jesteś wspaniała :)[/B]

[B]... tego mi od rana brakowało, za dużo tego psiego nieszczęścia dookoła i zaczyna się wtdy widzieć wszystko w szarych barwach, żeby nie powiedzieć w ... czarnych :/[/B]

[B]dzięki :)[/B][/QUOTE]
Cytuję, bo nie potrafię nic innego napisać, niż Ewanka. Powtórzę więc: Angel, wspaniale, że napisałaś to wszystko. Samo serce przemawia przez Ciebie, a optymizmu nigdy nie za dużo- mimo wszystko i wbrew wszystkiemu.
Napisałaś, że gdybys nie wierzyła w powodzenie, nie robiłabyś tego, co robisz.
Nam też trzeba tej wiary i optymizmu i dziękujemy Ci za nie.
Dziękujemy Ci za zaufanie, cieszymy się, ze czujesz się z nami dobrze i wiedz, że i my lubimy tutaj przychodzić nie tylko dla M&P, ale dla tej miłej atmosfery, jaka tutaj panuje. Nie zawsze tak bywa na wątkach, ; wszyscy o tym wiemy...
[B]Jest to z korzyścią dla psiaków, bo zadowoleni i pełni wiary wątkowicze są skuteczniejsi w działaniu niż zdegustowani, o roszczeniowej postawie wobec całego świata, malkontenci i pesymiści.[/B]
[B]Dlatego dbajmy o tę atmosferę i nie pozwólmy jej zniszczyć.[/B]

[quote name='mestudio']A wracając do sedna sprawy - P&M potrzebują fajnego i niedrogiego tymczasu na już - czy jest ktoś chętny???[/QUOTE]
Ja widzę tylko jeden dom, który zapewniłby M&P to wszystko, co potrzebują: i socjalizację, i serce ,i opiekę ....byłabym spokojna, ze psiaki "wyjdą na ludzi" w tym domu...
Proszę, niech nikt nie traktuje tego jako dyskredytowanie innych domów, ale ja znam ten, więc o nim piszę..To Twój dom, Ewo:loveu::loveu:

Posted

[quote name='danka4u1']Ja widzę tylko jeden dom, który zapewniłby M&P to wszystko, co potrzebują: i socjalizację, i serce ,i opiekę ....byłabym spokojna, ze psiaki "wyjdą na ludzi" w tym domu...
Proszę, niech nikt nie traktuje tego jako dyskredytowanie innych domów, ale ja znam ten, więc o nim piszę..To Twój dom, Ewo:loveu::loveu:[/QUOTE]

Nic dodać, nic ująć..... :lol::lol::lol:

Posted

No to las rąk już widzę...tylko z kasą krucho...
Wysyłam nadal prosby o pomoc, ale same wiecie, że ludziska teraz myślą na ogół o innych [B]ważnych [/B]sprawach....może i ważnych, ale nie najważniejszych..

Posted

[CENTER]czym was tu zwabic??????
[COLOR=red][SIZE=6]PROMOCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[COLOR=black][SIZE=4]kto pierwszy wylicytuje jakiegos fancika-
przesylka[COLOR=red] gratis!!!!!!!!:razz:[/COLOR]
[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/CENTER]

Posted

[quote name='wilczka'][CENTER]czym was tu zwabic??????

[COLOR=red][SIZE=6]PROMOCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!![/SIZE][/COLOR]
[SIZE=6][COLOR=red][COLOR=black][SIZE=4]kto pierwszy wylicytuje jakiegos fancika-[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=6][COLOR=red]
[SIZE=6][COLOR=red]przesylka[COLOR=red] gratis!!!!!!!!:razz:[/COLOR][/COLOR][/SIZE][COLOR=red][/CENTER]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/QUOTE]
Dziewczyno, na to towarzystwo takie subtelne metody nie działają..polecam:mad::mad::mad:

Posted

Widzę tu kilkoro nawiedzonych pozytywnie w moją stronę:oops:.
Już wcześniej widziałam insynuację w tym kierunku, ale milczę bo mam nadzieję, że jednak znajdzie się sensowne miejsce. Uważam siebie w tym wypadku za ostateczność ze względu na koty w domu i 8 sztuk miłego przychówku - z drugiej strony 2 osobniki mają dużą szansę na dom z czego Bumi ma bardzo dużą szansę. Teraz nie wiem, w tej chwili nic na ten temat jeszcze nie wiem bo boję się, że będzie mi bardzo ciężko z dodatkowym dwupakiem. Trzeba by było mocno potem pracować nad ogłoszeniami aby one znalazły dom bo u mnie i tak na zawsze zostanie Lisio i Pieguska - sikacz pospolity i wycofana panna.
Fajny mam temat do przemyśleń:diabloti:.

Posted

Witam M&P w niedzielny poranek :)

... też myślę , że miałyby cudownie u mestudio, tylko chyba jednak trzeba się liczyć z ewentualnością, że psinki jednak zostaną na stałe ... oj, widzę że mnie nie opuszcza ten wczorajszy nastrój ;) ... ale tak móią moje doświadczenia, od wielu miesięcy są u mnie dwie suczki (linki w podpisie) ogłaszane non stop i zero telefonów w ich sprawie :/

Posted

dziękuje za miłe słowa danko :loveu: tak mysle i mysle.. czy by nie zrobic takich kalendarzy z dwupakiem.. 3 egzemplarze za 43 zł są :) i sprzedać każdy za 30 zł. co o tym myślicie ?