Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogomanianki przypominam sobie psa ze schronska wrzesinskiego ,ktory w tzw.hotelu u leny (opolskie )mial przebywac w domu,wyladowal w pierw w garazu,pozniej w pseudo budzie i kojcu.Sprawozdania z pobytu psa to byly prawdziwa poezja wyssana z palca.Psa nalezal dawno zabrac ,ale bylo daleko zeby go natychmiast przewiezc.Znalazlo sie rowniez kilka osob niktore zawsze pisaly ach i och.Prawie rok spedzil tam pies .Na szczescie jest zabrany.
Dlaczego pisze o Samsongu,gdyz uwazam,ze nie powinno sie wywozic do zadnych hoteli za daleko od obecnego miejsca pobytu.Nalezy takie miejsce wpierw osobiscie sprawdzic .Co to za hotelu z 37 psami?To przeciez jest schronisko.Jak mozna te psy w takiej ilosci socjalizowac? Moja kolezanka jest szefowa schroniska ,pracuja 3 osoby i jest 17 psow.Psy mieszkaja w budynku z mozliwoscia wyjscia na dwor.Kazdy pies ma osobe do spacerow ,a starsze psy(6) mieszkaja zn kolezanka w mieszkaniu 90m kw z ogrodem.Mieszkanie jest na terenie schroniska,gdyz schroniska nie sa nawet na 5 minut zamykane .Musza byc 24 godzine pod opieka pracownikow.
Dogomanianki to co czytam to nie sa zadne hotele.
Wiem ,ze niedaleko Szamotul jest hotel u Kariny.Tam jest umieszczony piesek wrzesinski (Myszka Miki -zalozyla watek)
Nie dawajcie psow do bud czy kojcow i to za niemale pieniadze, M&P sa teraz w budach i kojach .
Obserwuje nowy trend ,powstaja jak grzyby po deszczu tzw.hotele . Celem ich szybki i latwy zarobek..jaki to hotel w stodole ,czy swiniarni i gdzies tam jeszcze?
Hotel to musi byc hotelem.W przypadku suczek nie za mlodzutkich ,ktore moga miec arteroze od zimna ,powinny miec dach nad glowa i kontakt z czlowiekiem.
te psy kochaj spacery.Kto przy 37 psach pojdzie z nimi na spacer?Nikt
Nic na sile.

Posted

[quote name='danka4u1'][B]Dostałam wiadomość od wilczki na pw:[/B]

[IMG]http://www.dogomania.pl/images/ranks/3stdogomaniak.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/reputation/reputation_pos.png[/IMG]
Zarejestrowany Sep 2010 Postów 543
[B][IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon1.png[/IMG] hotel [/B]
[INDENT]mam tani-dosc-hotel
ok 15 zl doba,cena do negocjacji,tylko wlasnie jestem w trakcie rozmow bo musi byc okolo 10 psow.ale jakby tak pozbieral to moze damy rade. wliczac twoje 2 psiapsolki?jak cos?na razie wstepnie.
a i jak cos platnosc z gory:angryy:a na wynegocjowane ceny nie ma faktur.faktury tylko po cenie hotelowej. no i to w kielcach-to jak cos dacie rade dowiesc?

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

[B]I druga wiadomość też od wilczki[/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/members/112431-wilczka"][B][COLOR=#4444ff]wilczka[/COLOR][/B][/URL]

[IMG]http://www.dogomania.pl/images/ranks/3stdogomaniak.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/reputation/reputation_pos.png[/IMG] Zarejestrowany Sep 2010 Postów 543

[B][IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon1.png[/IMG] Odp: Psia przyjażń [/B]
[INDENT]na razie wychodzi po 25 na dobe ale za dwie....
[/INDENT][/INDENT][/QUOTE]

jezeli lezy wam na sercu dobro tych psiakow,a czytam ze tak ,to prosze dla dobra tych panien nie wysylajcie w nieznane, wpierw jedzcie do Kielc i sprawdzie.ja osobiscie nie wierze nikomu co poleca nim nie sprawdze .Przeciez to od nas zalezy los psa.To jest podobnie jak z hotelami reklamowanymi w biurach podrozy .W katalogach piekne sfigowane zdjecia sa umieszczane ,wabiki dla oczu,a prawda jesz czesto zupelnie inna.Prawda to rozczarownie.

Posted

[quote name='danka4u1']Podaj link do hotelu u Keriny, o którym kilkakrotnie pisałaś.[/QUOTE]

dokladny adres hoteliku u Kariny ma Myszka Miki ,i ona moze zdac dokladna relacje co i jak.Poza tym Karina ma przygotowanie zootechniczne iOstatnio byl tam takze piesek ze Swarzedzkiego schroniska.Karina osobiscie socjalizuje psy.Musicie jednak same zobaczyc na wlasne oczy i porozmawiac

Posted

Oczywiście, ze najpierw pojedziemy do Kielc albo w inne miejsce, by sprawdzić, ale obecnie chciałybyśmy sprawdzić tylko wirtualnie hotelik u Kariny i dlayego prosiłam o link do niego.

Posted

Olena84-jezeli polecasz Ewanke to prosze opisz troche o warunkach w tym hotelu jezeli tam bylas ,gdzie psy meszkaja ,czy maja HP,moze troszke zdjec by sie przydalo itd

Posted

[quote name='xxxx52']jezeli lezy wam na sercu dobro tych psiakow,a czytam ze tak ,to prosze dla dobra tych panien nie wysylajcie w nieznane, wpierw jedzcie do Kielc i sprawdzie.ja osobiscie nie wierze nikomu co poleca nim nie sprawdze .Przeciez to od nas zalezy los psa.To jest podobnie jak z hotelami reklamowanymi w biurach podrozy .W katalogach piekne sfigowane zdjecia sa umieszczane ,wabiki dla oczu,a prawda jesz czesto zupelnie inna.Prawda to rozczarownie.[/QUOTE]

ja tam trzymalam psy,warunki sa fajne,nie ma wiecej niz 14 psow-tyle jest boksow i wlasciciel nie pozwala na przepelnienie.w jednym boksie jeden pies.bezdomniaki jak sa po sterylce/kastracji i sa spokojne to mieszkaja w domu.psy z boksu minimum raz dziennie sa wyprowadzane na smyczy badz jak dogaduja sie w stadzie-puszczane na wybieg.jedzenie gotowane-szczegolnie zima.ale oczywiscie mozna jechac i sprawdzic.zapraszam.

Posted

Polecam ja dlatego, ze chyba ze 2 lata temu poznalam ja na dogo, jestem na watkach psow ktorymi sie opiekuje, sa opowiadania i zdjecia na watkach - tylko tyle, bo inaczej nie sprawdzalam, wiem ze to malo, ale warunki wygladaja na dobre.

Posted

[quote name='wilczka']ja tam trzymalam psy,warunki sa fajne,nie ma wiecej niz 14 psow-tyle jest boksow i wlasciciel nie pozwala na przepelnienie.w jednym boksie jeden pies.bezdomniaki jak sa po sterylce/kastracji i sa spokojne to mieszkaja w domu.psy z boksu minimum raz dziennie sa wyprowadzane na smyczy badz jak dogaduja sie w stadzie-puszczane na wybieg.jedzenie gotowane-szczegolnie zima.ale oczywiscie mozna jechac i sprawdzic.zapraszam.[/QUOTE]

Boks boksowi nie rowny.wada juz tego "hoteliku" ze psy siedza same,tak nie powinno byc.
Czy M&P mieszkaly by w domu?Kto by sprawdzal (wizyta nieprzewidziana)Wiesz jak pol Polski przewozi sie psa to nalezy 99% byc pewnym ,ze beda psy mialy lepiej niz w schronisku.Te hotele sa przeciez platne.Powinna byc osoba zaufana w poblizu do kontroli oczywiscie dyskretnych,gdyz zaufanie jest okey ,ale gdy sa kontrole jest jeszcze lepiej.

Posted

[quote name='Olena84']Polecam ja dlatego, ze chyba ze 2 lata temu poznalam ja na dogo, jestem na watkach psow ktorymi sie opiekuje, sa opowiadania i zdjecia na watkach - tylko tyle, bo inaczej nie sprawdzalam, wiem ze to malo, ale warunki wygladaja na dobre.[/QUOTE]

To troche za malo,przez 2 lata moglo sie wiele zmienic,tak jak nasze wymagania sie zmieniaja

Posted

[quote name='xxxx52']Boks boksowi nie rowny.wada juz tego "hoteliku" ze psy siedza same,tak nie powinno byc.
Czy M&P mieszkaly by w domu?Kto by sprawdzal (wizyta nieprzewidziana)Wiesz jak pol Polski przewozi sie psa to nalezy 99% byc pewnym ,ze beda psy mialy lepiej niz w schronisku.Te hotele sa przeciez platne.Powinna byc osoba zaufana w poblizu do kontroli oczywiscie dyskretnych,gdyz zaufanie jest okey ,ale gdy sa kontrole jest jeszcze lepiej.[/QUOTE]

to jest hotelik otwarty-o kazdej porze dnia i nocy mozna sprawdzic,przyjechac,mozna jezdzic zeby siedziec z psiakiem... ja jak zostawialam tam psa to bylam tam codziennie-tak wiem-ja jestem na miejscu...a nie macie nikogo w kielcach zeby wam sprawdzil i wydal opinie?

Posted

Jesli chodzi o Ewankę to to nie jest hotelik tylko domowy dt płatny. Pani jest na emeryturze i lubi psy. Ma dom z ogrodem po za Warszawą, jest artystką i cały czas w domu. Z tego co wiem to do tej pory nie było u niej więcej niż 4 psy. W tym jeden jej. Teraz ma chyba dwie suczki na dt i nie wiem czy się zgodzi na dwie kolejne. Same musicie napisać lub zadzwonić. Wszystkie psy żyją w domu jak swoje więc się socjalizują.

Posted

Słuchajcie, a może ustalicie czego oczekujecie? Przewijają się tu ciągle różne propozycje - stajnie, stodoły, kojce, a mi się wydawało, że Wam chodzi o dom - miejsce przy człowieku niekoniecznie 24 godziny na dobę, ale dom z człowiekiem. Nie bardzo rozumiem dlaczego macie płacić za to samo co psy mają w schronisku - czyli kojec z budą i wybieg samopas.
Ktoś w rodzaju Ewanki to dobre rozwiązanie i trzymajcie się jakiegoś konkretu, jakiejś wytycznej.

Posted

Ja też mam hotel ale wolne miejsca mam tylko w kojcach. Na razie mam 5 psów hotelowych z czego 4 mieszkają w domu. Jeden w kojcu bo niestety nie toleruje żadnych psów w tym też suk. Jest skazany na brak dłuższego kontaktu z człowiekiem. Mimo że moje psy biegają po ogrodzie 20 arów to i tak są wyprowadzane na min półgodzinne spacery dwa razy dziennie. Teraz spacerów trzeba zrobić 2 rano i 2 wieczorem, bo osobno z tym kojcowym. Rzeczywiście nie wyobrażam sobie 40 psów na mojej głowie. A nas są dwie osoby. Maksymalnie jestem w stanie przyjąć 15 psów, tak aby każdy miał czas się wybiegać rotacyjnie dobierając towarzystwo . Mam 10 kojców i 5 miejsc w domu.
Ewanka jest dt więc tam nie ma mowy o spędzie, a wydaje mi się że o to Wam chodzi.

Posted

[QUOTE=xxxx52;15940896
nie powinno sie wywozic do zadnych hoteli za daleko od obecnego miejsca pobytu.Nalezy takie miejsce wpierw osobiscie sprawdzic .Co to za hotelu z 37 psami?To przeciez jest schronisko.Jak mozna te psy w takiej ilosci socjalizowac?
Dogomanianki to co czytam to nie sa zadne hotele.
Wiem ,ze niedaleko Szamotul jest hotel u Kariny.Tam jest umieszczony piesek wrzesinski (Myszka Miki -zalozyla watek)
Nie dawajcie psow do bud czy kojcow i to za niemale pieniadze, M&P sa teraz w budach i kojach .
Obserwuje nowy trend ,powstaja jak grzyby po deszczu tzw.hotele . Celem ich szybki i latwy zarobek..jaki to hotel w stodole ,czy swiniarni i gdzies tam jeszcze?
Hotel to musi byc hotelem.W przypadku suczek nie za mlodzutkich ,ktore moga miec arteroze od zimna ,powinny miec dach nad glowa i kontakt z czlowiekiem.
te psy kochaj spacery.Kto przy 37 psach pojdzie z nimi na spacer?Nikt
Nic na sile.[/QUOTE]

[quote name='xxxx52']dokladny adres hoteliku u Kariny ma Myszka Miki ,i ona moze zdac dokladna relacje co i jak.Poza tym Karina ma przygotowanie zootechniczne iOstatnio byl tam takze piesek ze Swarzedzkiego schroniska.Karina osobiscie socjalizuje psy.Musicie jednak same zobaczyc na wlasne oczy i porozmawiac[/QUOTE]

az mi sie smiac chce bo sama sobie przeczysz i widocznie Myszka Miki sama nie sprawdziła ze to jest ten hotel gdzie włascicielka czyli Karina ma 37 psów, sama sobie przeczysz bo piszesz cąły czas o tym samym hotelu. najpierw piszesz ze 37 psów za duzo i jeszcze stodoła i jak mozna tyle psów zsocjalizować a za chwile ze Karina je osobiście socjalizuje.
Cały czas jest mowa o tym samym hotelu bo w okolicy Szamotuł i Obornik nie ma ich wiecej i to ta Karina trzyma psy w szopach i stodołach

Posted

[quote name='Olena84']U Ewanki sytuacja wyjasni sie dopiero za tydzien, dwa, bo wtedy przyjada do niej 2 psy.[/QUOTE]

Olena, dziękuję za zaproszenie :)

.... być może przyjadą do nas dwa małe nagie grzywaczki (parka) plus ich 4-miesięczny synalek (owłosiony) na BDT .... usiłuję je ochronić przed pseudo, bo sunia bez sterylki (!!!) ... zobaczymy jak to wyjdzie, ich właścicielka ciężko zachorowała.

To jeszcze nic pewnego, wyjaśni się, jak sądzę za tydzień do dwóch.

Posted

słuchajcie cioteczki-- wymiana poglądów jest dobra.. ale pomyślmy co jest najlepsze dla dziewczynek :loveu: nie chce dawać ich do żadnej stodoły, kojca itp, maja to w schronisku-tyle ze jest to buda. Chciaałabym dać je do domu- ciepły kąt, miska a nie koryto, woda świeża, żeby miały prawdziwy chociaz dt. Wiedziały że kanapa jest kanapa, w kuchni znajduja sie miski- z których kazda moze spokojnie sie najeść czy napić, własne posłanie-w którym będa sopie spac przytulone, człowiek- dla którego nie bedzie sie liczyło tylko to żeby dostać pieniadze ale zeby temu kous zalezalo na losie dziewczyn- zeby dal jej miłość, poczucie bezpieczenstwa, nauczył je co i jak, jak maja sie zachowywac w domu, czego robic nie moga i zeby pokochał je jak swoje. Nie wyobrażam sobie żeby trafiły tak daleko mnie i do jakiejs stodoły.. chce by były wpełni szcześiwe.

Posted

ana66-dobrze ,ze mnie to mowisz,tego nie wiedzialam ,ze Myszka Miki nie sprawdzila tego hotelu,(hotelu?)a powinna, sama mieszka we Wrzesni.To gdzie ten staruszek pies z tego schroniska wrzesinskiego mieszka?
ojej to Karina ma 37 psow to przeciez nie mozna socjalizowac i trzyma w stodole.:crazyeye:
Widzisz od innej osoby slyszalam ze jej 2 pieski trzyma w domu.teraz to nic nie rozumiem.Widzicie sprawdzic trzeba koniecznie.
ana66-dziekuje za informacje.sama nie bylam .:oops:

Posted

Ja tylko dodam, że ktoś tu napisał, że ta Pani ma swoich 37 psów - a ile ma płatnych do tego? mam nadzieję, że nawet te 37 piesków jest pod opieką przynajmniej 4 osób - minimum - bo nie wyobrażam sobie jak jedna osoba mogłaby się sama dobrze i profesjonalnie zająć taką ilością. Problem tu polega na tym, że informacje są przekazywane od osób posrednich, co powoduje powstawanie różnych przekłamań w sposób naturalny. Tak właśnie powstaje słynna plotka:-).

Posted

[quote name='mestudio']Ja tylko dodam, że ktoś tu napisał, że ta Pani ma swoich 37 psów - a ile ma płatnych do tego? mam nadzieję, że nawet te 37 piesków jest pod opieką przynajmniej 4 osób - minimum - bo nie wyobrażam sobie jak jedna osoba mogłaby się sama dobrze i profesjonalnie zająć taką ilością. Problem tu polega na tym, że informacje są przekazywane od osób posrednich, co powoduje powstawanie różnych przekłamań w sposób naturalny. Tak właśnie powstaje słynna plotka:-).[/QUOTE]
wiesz nie zawsze ,gdyz dam przyklad:zawozily dziewczyna osobiscie psa schroniskowego do hotelu u Leny,pies mial zamieszkac w domu,do domu go wsadzily.Pies pozniej zamieszkal w ciemnym garazu ,pozniej zanalzl sie w budzie z kojcem.Dlatego kontrola to jest bardzo wskazana,ale bardzo wazne jest znalezienie hotelu czy pensjonatu dla psow w poblizu miejsca obecnego pobytu psa.

Posted

Ja tylko napisałam jaki jest schemat powstawania plotki.
Interesują mnie prawdziwe relacje, a tylko jedna osoba sama widziała co i jak tam wygląda i nie jest to opis zachęcający do oddania tam psiaków ze schroniska.
Jak oszukują ludzie wiem, spotkałam się już z takimi na dogo.
Nie wyobrażam sobie jak jedna osoba może wspaniale zająć się 37 własnymi psami + tymczasy płatne.

Angel napisała czego szuka i tego się należy trzymać, a kojce chwilowo należy odrzucić.
Jest jeszcze jeden problem - są to psiaki schroniskowe i ich reakcje na dom mogą być bardzo różne - ja wiem o tym najlepiej ze względu na Państwa Lisiów:-).

Posted

z pewnością znacie ten wątek, ale tak na wszelki wypadek zapytam, czy sunie tam są wstawione?

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/184489-Adoptuj-jednego-drugi-gratis-wątek-zbiorczy-psiaków-tylko-do-wspólnej-adopcji[/URL]