danka4u1 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Widzę, że u dwupaku ruch..Dzięki xxxx52 za uwagę i rady dotyczące psiaków. Znakomicie rozumiem Ciebie i równocześnie Angel- wszystkim nam zależy[B] TYLKO[/B] na tym, by psiaki były szczęśliwe w swoim domku/domkach. Nie do mnie należy decyzja; podejmujemy je tutaj zawsze wspólnie i bierzemy pod uwagę każdy głos i radę, dlatego xxxx52 przychodź do nas czasem. Teraz staram się pomagać tak, jak potrafię i mogę, ale im nas tutaj więcej, tym lepiej. Każdy post i rada to kolejny krok ku jak najlepszemu rozwiązaniu tej sprawy. Quote
zofia Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Ja uważam, że rozdzielenie ich będzie powodem ich nieszczęścia. Psy, tak samo jak ludzie , odczuwają . A to znaczy, że potrafią kochać. A według mnie, one kochają siebie nawzajem. I to, że jest ta druga obok, ma wielkie znaczenie.Tak myślę, ale mogę się mylić.:-o Quote
danka4u1 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Możemy się mylić, a nie mamy serca, by je rozdzielić. Tylko jak szukać im wspólnego domku?? [B][COLOR=red]Proszę, na poprzedniej którejś stronie są piękne plakaty dla psiaków.[/COLOR][/B] [B][COLOR=red] Pomóżcie rozgłaszać Meggi i Peggi.[/COLOR][/B] Tyle możemy i musimy teraz zrobić. Quote
danka4u1 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Psiaki, nikt Was dziś nie odwiedził? Dobry wieczór, a zaraz dobranoc, bo jutro znowu pracowity dzień. A Wy ciągle w schronie... Quote
Martecek Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='Angel']więcej fotek :) [IMG]http://i56.tinypic.com/35m05d5.jpg[/IMG] nie można się nie zakochać w tym spojrzeniu :) [IMG]http://i56.tinypic.com/p918x.jpg[/IMG] uśmiech dla was cioteczki [IMG]http://i55.tinypic.com/2hzpg68.jpg[/IMG] jęzor na wieszku-to znaczy że Meggunia się nabiegała :) [IMG]http://i54.tinypic.com/8x6ept.jpg[/IMG] no i buziakkkk :)[/QUOTE] zdjęcia urzekające a to ostatnie z buziakiem to już mistrzostwo:) podnoszę dziewczyny na dobranoc! Quote
danka4u1 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='danka4u1'][B][COLOR=red]Proszę, na poprzedniej którejś stronie są piękne plakaty dla psiaków.[/COLOR][/B] [B][COLOR=red] Pomóżcie rozgłaszać Meggi i Peggi.[/COLOR][/B] Tyle możemy i musimy teraz zrobić.[/QUOTE] [quote name='_Goldenek2']Odwiedzam... i co z tego?[/QUOTE] A może to...???? Quote
Shania Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Dziękuję za zaproszenie , jestem..na razie podnosze....ale nie wiem czy dam rade cały wątek, ktoś może mi losy przybliżyć i dlaczego musza być razem?/Tak zrozumiałam Zapisuję Quote
danka4u1 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Dzięki Shania za przybycie. Mało nas tutaj, a dwie psie przyjaciółki czekają na pomoc. Na poprzedniej stronie nmasz zdjęcia z wczorajszej wizyty w schronie- zobacz...piękne. Angel, ktora się nimi opiekuje, pisze tam, dlaczego musza być razem. Nie musisz przekopywać się przez cały wątek. Proszę, rzuc okiem tylko na ostatnie strony. Jesli chcesz nam pomóc, może mogłabyś pomóc rozklejać plakaty z pieskami. Też są kilka stron wczesniej. Każda pomoc jest dla nas ważna. Quote
zofia Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [QUOTE]Psiaki, nikt Was dziś nie odwiedził? Dobry wieczór, a zaraz dobranoc, bo jutro znowu pracowity dzień. A Wy ciągle w schronie...[/QUOTE] Ja je odwiedzam codziennie.Może takich podglądaczy, jak ja , jest więcej?:evil_lol: Quote
danka4u1 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Mam nadziejęm, że jest nas więcej...szkoda, że podglądacze nie zostawiają " śladów" swojego podglądania, tak jak Ty.:loveu: Miło byłoby, gdyby ktoś włączył się w rozgłaszanie psiaków.[B] Ogłoszenia chyba jeszcze[/B] [B]mają, zresztą Angel wypowie sie jak zajrzy jutro tutaj.[/B] Chcemy rozwieszać plakaty, ja to robię, nie wiem, czy ktoś jeszcze...... I zapraszam tak miłych poglądaczy jak Ty :loveu: :loveu: Quote
dara9 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Ja też zaglądam do psinek po cichu od czasu do czasu...no a dzisiaj robię im pobudkę ;) Quote
_Goldenek2 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Gdy Angel zrobiła plakat to rozesłałam mail przechodni do wszystkich których mam w kontaktach.... Niestety, nikt nie chce dwóch suń :( Quote
xxxx52 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Ciekawi mnie jedno,czy schronisko "Azorek" ,a dokladnie pracownicy ,gdyby sie ktos zglosil, wyadoptowali by osobno te suczki? czy to tylko jest zalozenie dogomanianek-wolontariuszek ,ze psy juz nie mlode ,sredniej wielkosci, nalezy tylko razem wyadoptowac ? Poza tym kto adoptuje dwa psy ,ktore 6 lat siedza w schronisku ,a nie w domu? Latwiej przeciez uczyc czystosci jedna panne ,a nie dwie co beda sie w domu zalatwiac.te psy nie znaja prawie niczego jezeli chodzi o zachowanie czystosci. Quote
Szyna13222 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='xxxx52'] Latwiej przeciez uczyc czystosci jedna panne ,a nie dwie co beda sie w domu zalatwiac.te psy nie znaja prawie niczego jezeli chodzi o zachowanie czystosci.[/QUOTE] Jasne że na pewno byłoby to trudniejsze ale dla chcącego nic trudnego-nie jest to rzecz niemożliwa nauczyć psinek czystosci w domu Quote
xxxx52 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='Szyna13222']Jasne że na pewno byłoby to trudniejsze ale dla chcącego nic trudnego-nie jest to rzecz niemożliwa nauczyć psinek czystosci w domu[/QUOTE] No to jezeli to nic trudnego ,to wez do siebie do domu te suczki i naucz czystosci,latwiej i szybciej znajda domy.To wspaniale ,ze ktos sie znalazl do pomocy w socjalizacjia.Dziekujemy Quote
Angel Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 xxxx52-dlaczego piszesz w ten sposób jakby karą było to że muszą iść razem ? pracownicy też napewno powiedzieli by że powinny iść razem.. one by umarły z tesknnoty !! Quote
Tola^^ Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Ale sunie nie są od szczeniaka w schronie więc, mogą być nauczone czystości tego nie wiemy, jak zachowują się w domu... A jeśli dom znajdzie się dla jednej to co z drugą, będzie w schronie, depresja, nie będzie jeść zamknie się w sobie i co wtedy? Jedna będzie w domu, będzie miała rodzinę i ich opiekę 24h a ta druga raz na tydzień kiedy przyjedzie Angel. Moim zdaniem bardziej jest prawdopodobne to że znajdzie się domek dla dwóch suni razem, niż dwa domy w tym samym czasie... Quote
_Goldenek2 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 A kto mówi o dwóch domach w tym samym czasie? To byłby taki sam cud jak wyadoptowanie tych dwóch suczek razem .... Dawno o tym mówiłam, ale nikt mnie nie słuchał.... Zajrzyjcie choćby na te dwa wątki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191100-18-letnia-sunia-i-jej-8-letni-syn-śmierć-ukochanego-Pana-(-Oba-mają-DT[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/182235-Przyjaciele-już-w-hoteliku!-Faksiu-za-TM-(-Szukamy-domu-dla-Kamelka[/URL]! W pierwszym wątku matka i syn żyły razem 8 lat. Ich Pan umarł, my je rozdzieliłyśmy i oba mają się dobrze. W drugim wątku dwaj przyjaciele razem zostali wyciągnięci ze schronu i umieszczeni w jednym hoteliku. Niedawno Faks, niestety, umarł. Kamelek ma nowe towarzystwo i żyje całkiem dobrze. Dalej chcecie obie trzymać w schronisku? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
xxxx52 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Goldenek2-prawidlowa decyzja ,ze rozlaczono matke i syna .tym sposobem pieski znalazly dom i beda dupki grzyc w ciepelku. Tola -to uwazam ,ze nalezy szukac najpierw DT dla pieskow.Najwazniejsze zeby zime spedzily w domu,przeciez w tym wieku o chorobska bardzo latwo .Mozna w pojednke je socjalizowac .Pozniej mozna w spokoju szukac odpowiedzialnych opiekunow.Z ta depresja to nieprzesadzajmy.Pies idac do lepszych warunkow przyzwyczaja sie bardzo szybko i zapomina wszystko co zle.jak tylko kanapke poczuje i ma przy boku swego czlowieka na codzien to i zapomni kumelke niedoli. Quote
Tola^^ Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Goldenek a jak byś to zrobiła żeby je rozdzielić, dać obie do osobnych DT czy Hoteliku ? (Można by je razem tam dać, wiem jak są zżyte ze sobą i dobrze rozłąki by nie przeżyły). Quote
_Goldenek2 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Powiem tak.... Na dogo jesteśmy zadłużeni wszyscy po kokardę......Łatwiej zbierać deklarację pojedyńczo. Tak samo trudniej jest zarezerwować dobry hotelik dla dwóch psiaków niż dla jednego. Skupiłabym się na rozpoczęciu zbierania deklaracji na każdą z osobna. Gdyby trafił się wspólny hotelik - ok - idą razem, a jeśli nie - szat bym nie rozdzierała tylko oddała tam jedną i szukała miejsca dla drugiej.... Quote
Tola^^ Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Niech Angel podejmie ostateczną decyzję. Lecz, gdyby miały by być sunie rozdzielone to [B]musiałyby[/B] być zabrane w jednym dniu ze schronu żeby nie było tak ze jedna pojedzie a druga zostanie, bo wtedy by doszło do depresji. Quote
Recommended Posts