bela51 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Słuchajcie, co jest z tym zakazem leczenia, przeciez to absurd i łamanie przepisów. Trzeba zawiadomic jakąs organizacje prozwierzęcą. A poki co, nie może ktos suni zabrac do weta? Czy zdajecie sobie sprawę, jak ona sie męczy? Może nie jest to alergia, ale cos znacznie bardziej poważnego??? Quote
Tia Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Są tam jakieś spory czy coś...nie wiem może to chwilowe i lada dzień wszytko wróci, moje zdanie też jest takie, że tak być nie może... Ale zobaczymy... W sobotę zajmiemy się Megi, nawet jeżeli trzeba by było wydać z naszej kieszeni na leczenie:) Nie zostawimy jej z tym problemem... Quote
E-S Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='Tia']Są tam jakieś spory czy coś...nie wiem może to chwilowe i lada dzień wszytko wróci, moje zdanie też jest takie, że tak być nie może... Ale zobaczymy... W sobotę zajmiemy się Megi, nawet jeżeli trzeba by było wydać z naszej kieszeni na leczenie:) Nie zostawimy jej z tym problemem...[/QUOTE] A pozwolą Wam wyprowadzić ją do weterynarza, żeby zdiagnozował ten placeł łysy na boku ? Czy może macie jakiegoś znajomego weta, żeby tam poszedł i to obejrzał i np. zeskrobiny pobrał ? Quote
Mersi1 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 podnoszę ślicznotki :) w sobote pójdziemy z nimi do weta, Najwyżej zapłacimy ze swojej kieszeni :) Quote
Tia Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='E-S']A pozwolą Wam wyprowadzić ją do weterynarza, żeby zdiagnozował ten placeł łysy na boku ? Czy może macie jakiegoś znajomego weta, żeby tam poszedł i to obejrzał i np. zeskrobiny pobrał ?[/QUOTE] Spokojnie myślę, że damy radę...przecież nie mogą nam zakazać płacić osobiście za to...:) Quote
Angel Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 w sobote pójde z Meggi do weta.. oby sie okazało że to nic poważnego.. Quote
_Goldenek2 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Raczej nie ma szans na wyadoptowanie dwóch psiaków, w tym jednej chorej :(. Quote
Angel Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 nie można ich przekreslać z tego powodu że sa dwie :( łączy ich przyjaźń której nie można przerwać.. one są jednością.. musi sie ktoś znaleźć kto pokocha obydwie.. Quote
_Goldenek2 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Też bym tak chciała.... ale najpierw trzeba jedną sunię wyleczyć....wtedy będzie łatwiej :). Quote
Jola i Czterołapy Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Cuda ponoć zdarzają się... Może im też cud się zdarzy ;) Quote
Angel Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 tak tak wyleczymy Meggule :) mam cos kasy która coprawda miała iść na transport Kropka ale prawdopodobnie uda się darmowy transport :) Także pieniądze przeznacze na Meggule :) i wtedy ostro sie wezme za szukanie im domu :) mam nadzieje cioteczki że moge liczyć na wasza pomoc w rozsyłaniu ich wątku itp :) Quote
Jola i Czterołapy Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Rozsyłać, rozsyłać, bo coś nas tu nie za dużo zagląda :-( Quote
Ewanka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Angel ... rozsyłasz i jestem :) ... wprawdzie niewiele pomogę, ale też porozsyłam. Quote
_Goldenek2 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Angel, jestem cały czas. Nie za dużo porozsyłam, bo znam tu mało ludzi.... Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Dziewczyny, no to ja jutro będę czujna, jak tylko wrócicie to napiszcie co u dziewczyn o co to jest ten placek łysy, co wet powiedział. Quote
Jola i Czterołapy Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Trzymam kciuki żeby to nie było nic "poważnego"... Quote
E-S Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='Jola+Rani+Sari']Trzymam kciuki żeby to nie było nic "poważnego"...[/QUOTE] Takie placki w warunkach schroniskowych niestety zawsze są z kategorii poważnych bo coby to nie było to na bank trzeba regularnie, codziennie smarować maściami i utrzymywać czystość w miejscu pobytu psa i tam gdzie śpi - czyli czyste prześcieradełko, te rzeczy ... Quote
Angel Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 niestety to świeżb :(:( ale Meggi dostała zastrzyk dzisiaj i w poniedziałek mam iść znowu.. teraz dość często się drapie :( I nie tylko na boku to ma ale na brzuchu jest tego znacznie więcej :( łyse placki i strupki rozdrapane :( nie widać tego na zdjęciach tak dokładnie bo w rzeczywistości wygląda to troche gorzej...:( [IMG]http://i42.tinypic.com/11ikgas.jpg[/IMG] [IMG]http://i40.tinypic.com/ix6r0x.jpg[/IMG] Quote
E-S Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Cholera jasna, to zaraz druga to będzie miała :( i cały schron :( ani na DT ani do hotelu nikt ich teraz nie weźmie ... tragedia - zmieńcie tytuł - na świerzb, brak weta w schronisku, pomocy !!! trzeba zbiórkę zorganizować, żeby je wyleczyć. Je - bo zaraz druga też będzie to mieć. Quote
Angel Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 to trzeba napisac do any ! Bo ja nie prowadze tego wątku.. :( jeżeli by go na mnie przekierowała to wtedy było by wszystko na bierząco. Tylko teraz ostatnio any tu nie było :( pewnie zajeta... no to trzeba zbiórke zorganizować.. Quote
E-S Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Szczerze mówiąc nie wiem jak się załatwia zmianę prowadzącego w praktyce, w teorii dotychczasowy się zgadza na zmianę, ktoś się zgadza na przejęcie i się pisze do moda ... jakoś tak ..., więc jeśli Ty byś się zgodziła przejąć wątek, to napisz do Any, a jak będzie jej zgoda - to z kopią jej maila i swoją zgodą na przejęcie prowadzenia wątku - do moda wyślij PW. Ewa Quote
Angel Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 a tu zdjęcia z dziś :) takie szczęśliwee na spacerze są :) tylkoo domu im brakuje... czy znajdzie się wkońcu ktoś kto sprawi ze beda szczęśliwe do końca życia? [IMG]http://i42.tinypic.com/2u8c7xc.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.tinypic.com/21jdoqq.jpg[/IMG] [IMG]http://i41.tinypic.com/e14sgg.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts