ostatniaszansa Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Troche tak jak nasz Śledzik,który już drugi rok kibluje w hoteliku i mocno się zastanawiamy nad zabraniem.. specjalnie wiele o nim nie wiemy . u nas byłby tez w kojcu i mozna poobserwowac jak się zachowuje, a i "etatowi" " głaskacze popracowaliby z nim gdyby się okazalo,że coś jest na rzeczy. Generalnie wygląda na to ,ze jest to pies jednego Pan/i . Ogłaszany w Polsce i w Szwajcarii i NIC :( Ewa Quote
mgie Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Troche tak jak nasz Śledzik,który już drugi rok kibluje w hoteliku i mocno się zastanawiamy nad zabraniem.. specjalnie wiele o nim nie wiemy . u nas byłby tez w kojcu i mozna poobserwowac jak się zachowuje, a i "etatowi" " głaskacze popracowaliby z nim gdyby się okazalo,że coś jest na rzeczy. Generalnie wygląda na to ,ze jest to pies jednego Pan/i . Ogłaszany w Polsce i w Szwajcarii i NIC :(Ewa[/QUOTE] Słuszna decyzja. W tym hoteluu może posiedzieć drugie dwa lata ale co dalej ? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Dzwonił dziś Misiowy domek, zachwycony , bo zaczęła szczekać;) Dbają o nią super, karma, specyfiki na sierść, jest codziennie czesana , zabezpieczona na kleszcze obrożą kiltix. Mimo bardzo dużej ilości ruchu przytyła 2 kilo;) waży 29, nachwalić się jej nie mogli, trochę łobuzuje na działce, ale poodgradzali warzywka płotkami i pilnują;) Quote
ostatniaszansa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Aniu przepraszam jak to mnie gdzies znikneły zdjęcia , poprosze Elize i Pawła o ich powtórne przesłanie . z duzych psów proponowałabym Dexa , mądry, , nie nachalny, posłuszny , taki rozwazny i jakoś zbyt dobrze nie odnajduje się w grupie zwariowanej , rządzącej Roxy, zaczepnego Hug (piekny b. w typie onka o dziwnie długich łapach ), awanturnika Cwaniaka ( dla ludzi super ) , mniejszy tez fajny, ale jak nic by zagryzał kury to Moruś tylko,że on ma trochę coś z szorściaka no nie tak jak Fibi . Co tam, jak będziecie na miejscu same zobaczycie. Młodzsze są te psy , które w okresie od czerwca ub r. do marca br. przyjeliśmy z gminy , bo jak wiecie nasze to mają od 4 lat w zwyż . Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 ok, to czekam na fotki [email][email protected][/email] Quote
jola_li Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Dzwonił dziś Misiowy domek, zachwycony , bo zaczęła szczekać;) Dbają o nią super, karma, specyfiki na sierść, jest codziennie czesana , zabezpieczona na kleszcze obrożą kiltix. Mimo bardzo dużej ilości ruchu przytyła 2 kilo;) waży 29, nachwalić się jej nie mogli, trochę łobuzuje na działce, ale poodgradzali warzywka płotkami i pilnują;)[/QUOTE] No proszę, doczekali się Misi-stróża ;-)! Dla mnie szczekająca czy nie - to wspaniała pieska :-)! Cieszę się z dobrych wiadomości. Quote
Soema Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Jak się uda pojadę w sobotę po kolejnego Boguszaka. Macie jakieś typy?? Może ktoś szuka na tej trasie transportu? Jadę z Krakowa do Ani, przez Częstochowie, okolice Radomska na północ. A może się ktoś dorzuci? Za zrobienie 900km wyjdzie mi pewnie ok. 360zł, ale każda złotówka mile widziana. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Dex- co o nim można się dowiedziec? [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/534977_352395084803560_100000992139023_977686_777347141_n.jpg[/IMG] Quote
ostatniaszansa Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 napisałam i mi wcieło. WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. Bardzo zrównoważnony, spokojny nie zaczepiajacy innych psów, woli zdecydowanie towarzystwo nielicznej grupy psów starszych , nie szaleje na spacerach, posłuszny, b. ładnie chodzi na smyczy i wykonuje podstawowe komendy,. Nie skacze jak wariat na człowieka , nie jest nahalny. Lecą nasze wariaty po parówki a on grzecznie z boku czeka . Stosunek do kotów nie znany bo i jak . Może mieć 2 a może mieć i 3 lata . To piękny i dostojny pies. nie jest jak na razie zapasiony ... z małych psiaków jest cudowna skupiona na człowieku Kusa, mistrzyni w chodzeniu na smyczy i wykonywaniu komend, uwielbia towarzystwo człowieka . Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 (edited) Dex w sobotę przyjedzie do nas- takie plany na dziś;) Jest piękny, idą wakacje a za tym zastój adopcyjne, ale mam nadzieję, że uda znaleźć się mu dom, sporo osób na naszym terenie szuka psów w typie owczarka, jak się znajdzie dobry to będziemy się cieszyć... A masz Ewa jakąś fotkę tej Kusy? Edited June 1, 2012 by Ania+Milva i Ulver Quote
ostatniaszansa Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Aniu, wysylam Soemie na maila zdjecia Kusej, bo nie mam Twojego ... Kusa jest super, kocha ludzi, zawsze chce, aby ja glaskac, byc z nia ... wspaniala sunia :) /Agnieszka Quote
malagos Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Dziewczyny kochane, a może macie pomysła na mojego tymczasa, Brunka?...... Planowaliśmy rodzinny wyjazd rocznocow-slubowy, a tu plany się sypią, bu..........Brunek w banerku :) Quote
ostatniaszansa Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Niczym brat naszej Misi :) ta już grzeje doopkę w swoim domku . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Cieszymy się ogromnie dzisiaj wraz z Soemą odjechały do hoteliku Ani + Milva i Ulver , piękny Dex i przeurocza, przesympatyczna Kusa , na koniec zademonstrowała swoje umiętności. Mamy też pierwsze wieści, niestety bez rzyganka w drodze się nie obyło ... :( Dex skonfundowany, zestresowany, Kusa spokojna. Dex nie lubił tłumu a Kusa z racji małych gabarytów ciągle była popychana i zdeptywana przez większe i silniejsze psy. Aniu, Kusa jest piękna, inaczej, sama zobaczysz :) Dziękujemy. Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Na razie nie będę za dużo pisać - jestem po prostu zakochana w Dexie , nie wyjedzie ode mnie do póki nie znajdzie super domu. [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-ayGNluSZLBg/T8utmbI1J3I/AAAAAAAAEN8/YPqKI_PGk6M/s610/dex.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-y5tdDUpV3xI/T8utrqB_94I/AAAAAAAAEOE/Q38YDLktRjw/s640/dex1.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-oKJCik_tRqA/T8utvkpRpmI/AAAAAAAAEOM/AFVr5NMYm24/s640/dex2.JPG[/IMG] Jest jeszcze wystraszony, zobaczę za kilka dni. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 KUSA:loveu::loveu: słodkie maleństwo,kochana bardzo . Na razie zero problemów. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-wckNIziLNws/T8uvBi2rKcI/AAAAAAAAEOU/wv9fVPLVR54/s482/kusa1.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-qPyEBePIiGc/T8uvGpqPHnI/AAAAAAAAEOc/_5J7N5VKM_E/s640/kusa.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-BYUYHtMNEHY/T8uvO8a8wKI/AAAAAAAAEOk/47RlD2deeNg/s498/kusa4.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-hFAQ_Zb35HQ/T8uvWII6i4I/AAAAAAAAEOs/1ZFjHhUAJSQ/s512/kusa5.JPG[/IMG] Przyjechały dwa psy , w tej chwili jest zebranych finansów na ich niecałe 2 miesiące pobytu- prosimy o wsparcie, bazarki , jednorazowe wpłaty....psy sa cudowne, ale cholera wie jak będzie z adopcjami.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Dziewczyny, a jaka jest historia Dexa i Kusej, że do Was trafiły do przytuliska? Quote
Soema Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 (edited) Mam ochotę udusić kogoś, kto karmił Dexa ;) jeśli jeszcze kiedyś byśmy mieli zabierać psa, to trzeba go przegłodzić. Kusa też zwróciła, 30km przed Anią - i ja prawie poszłam w jej ślady. Bo to była... ŻYWA mysz :mdleje: dobrze że mi się telefony rozładowały ;) poza tym psy są BOSKIE! Edited June 4, 2012 by Soema Quote
ostatniaszansa Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 [quote name='Soema']Mam ochotę udusić kogoś, kto karmił Dexa ;) jeśli jeszcze kiedyś byśmy mieli zabierać psa, to trzeba go przegłodzić. Kusa też zwróciła, 30km przed Anią - i ja prawie poszłam w jej ślady. Bo to była... ŻYWA mysz :mdleje: dobrze że mi się telefony rozładowały ;) poza tym psy są BOSKIE![/QUOTE] Cala mysz???? W takiej malej Kusej???? Kurcze, glodzenie przed wyjazdowe do tej pory jakos sie udawalo tzn nikt mi nie rzyga jak jedziemy do Szwajcarii, ale jak bedziecie zabierac psiaki nastepnym razem, to bedzie im burczalo w brzuszkach :):):). Napisz lepiej jak bardzo Ci sie podobalo w Boguszycach ! :):):) /Agnieszka Quote
Ziutka Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Soemko - pamiętaj o mnie, że jestem do Twojej dyspozycji jeśli zechcesz się "pozbyć" psiaków :diabloti: Quote
Soema Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Cala mysz???? W takiej malej Kusej???? Kurcze, glodzenie przed wyjazdowe do tej pory jakos sie udawalo tzn nikt mi nie rzyga jak jedziemy do Szwajcarii, ale jak bedziecie zabierac psiaki nastepnym razem, to bedzie im burczalo w brzuszkach :):):). Napisz lepiej jak bardzo Ci sie podobalo w Boguszycach ! :):):) /Agnieszka[/QUOTE] aaa opowiadałam Ani! :) nie do poznania! Pamiętam pierwszy raz jak to zobaczyłam i jak jest teraz, czysto ładnie, nowe budy, wybiegi.. zadbane psy.... Szkoda, że wszystko na wariata było, no ale może innym razem ;) tak CAŁA mysz. Ble. Quote
Soema Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 [quote name='Ziutka']Soemko - pamiętaj o mnie, że jestem do Twojej dyspozycji jeśli zechcesz się "pozbyć" psiaków :diabloti:[/QUOTE] Kochana.... zaczęłam jeździc do pewnej mordowni, mam do ogłoszenia naście psów. Szczeniaki u siebie, ale jeden baardzo chory. No i te dwa. Tak że jak wrócimy z małym od weta, to się za to zabiorę. :) wyślę 3 psiaki, dobrze? Quote
ostatniaszansa Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 [quote name='Soema'] tak CAŁA mysz. Ble.[/QUOTE] Hi hi, KUSA przyjechala z kolacja na wszelki wypadek, jakby miala nie dostac :):):) /Agnieszka Quote
Ziutka Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 [quote name='Soema'] wyślę 3 psiaki, dobrze?[/QUOTE] Ślij nawet 10 jak masz i trzeba ogłosić ;) Quote
Recommended Posts