Illusion Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='Kisses']To w takim razie może się podziel ;> Może być tu, albo PW/GG[/QUOTE] Ja robiłam coś takiego, że przesuwałam po ziemi dyskiem tak, jakby się on toczył (roller) i kiedy pies go łapał w nagrodę się szarpałam. Ona z czasem załapała, że łatwiej jest od razu złapać rollera, niż takiego klapniętego, bo tego klapniętego trudniej podnieść z ziemi ;). Podobnie robi się z dyskiem, który leci, trzymamy dysk w ręku tak, jakby leciał i biegniemy, kiedy pies złapie dysk "w powietrzu" nagradzamy. Z tymże ja tym drugim etapem nie idę dalej, bo nie umiem rzucać :lol:. A nie masz gdzieś w okolicy LADC? Sprawdź sobie, na latajacepsy.pl są info kiedy i gdzie ;). Quote
Asiaczek Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Czupurek:) [url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url] Pzdr. Quote
Kisses Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 [quote name='Illusion']Ja robiłam coś takiego, że przesuwałam po ziemi dyskiem tak, jakby się on toczył (roller) i kiedy pies go łapał w nagrodę się szarpałam. Ona z czasem załapała, że łatwiej jest od razu złapać rollera, niż takiego klapniętego, bo tego klapniętego trudniej podnieść z ziemi ;). Podobnie robi się z dyskiem, który leci, trzymamy dysk w ręku tak, jakby leciał i biegniemy, kiedy pies złapie dysk "w powietrzu" nagradzamy. Z tymże ja tym drugim etapem nie idę dalej, bo nie umiem rzucać :lol:. A nie masz gdzieś w okolicy LADC? Sprawdź sobie, na latajacepsy.pl są info kiedy i gdzie ;).[/QUOTE] Rollery Womb łapie. O, to muszę to wypróbować :) LADC nie ma, sprawdzałam :shake: [quote name='Asiaczek']Czupurek:) [url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url] Pzdr.[/QUOTE] Mordka kochana moja :loveu: Quote
Jaga. Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url] ale czad :) Quote
mychaaaaa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url] Aleee pan Simba jest przeuroczy :loveu: nigdy nie widziałam na żywo tej rasy - a szkoda, bo fajny cudaczek z niego :):) Quote
Bzikowa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Komuś się zarosło... :evil_lol: Ale i tak jest słodki ;) Quote
Kisses Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 [quote name='Jaga.'][url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url] ale czad :)[/QUOTE] [quote name='mychaaaaa'][url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url] Aleee pan Simba jest przeuroczy :loveu: nigdy nie widziałam na żywo tej rasy - a szkoda, bo fajny cudaczek z niego :):)[/QUOTE] Dziękujemy :loveu: [B]mychaaaaa[/B], jak się tylko okaże, że będziemy razem na jakiejś wystawie to zapraszamy do nas albo my wpadniemy :) [quote name='Bzikowa']Komuś się zarosło... :evil_lol: Ale i tak jest słodki ;)[/QUOTE] Ciiicho, wiem :diabloti: Wystawa w kwietniu dopiero, koopa czasu. Ale skubiemy się po trochu. Quote
Bzikowa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Ech, Wy i te Wasze całe wystawy :evil_lol: Quote
Kisses Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 [quote name='Bzikowa']Ech, Wy i te Wasze całe wystawy :evil_lol:[/QUOTE] Nie moja wina, że się uzależniłam :diabloti: Ale na dobre mi to tylko wyszło. Czekam tylko aż się u nas ogrodzenie zrobi to wykombinuje jakieś pseudo-agility, bo obecnie strach cokolwiek robić u mnie za domem z psem, bo całe wiejskie psiejstwo lata i albo oni chcą zjeść Womba albo Womb ich :shake: Chociaż mamy psa co łazi po swoim ogrodzeniu i przeskakuje inne, to jest potencjał agilitowy! Quote
Bzikowa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='Kisses']Nie moja wina, że się uzależniłam :diabloti: Ale na dobre mi to tylko wyszło. Czekam tylko aż się u nas ogrodzenie zrobi to wykombinuje jakieś pseudo-agility, bo obecnie strach cokolwiek robić u mnie za domem z psem, bo całe wiejskie psiejstwo lata i albo oni chcą zjeść Womba albo Womb ich :shake: Chociaż mamy psa co łazi po swoim ogrodzeniu i przeskakuje inne, to jest potencjał agilitowy![/QUOTE] Nie macie klubu gdzieś w pobliżu ? :hmmmm: Quote
Czarna_Owieczka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/5.png?t=1297683854[/url] słodki cudak z niego :loveu: Wiejskie burki to plaga u Nas, strach gdziekolwiek wyjść, pojawiają się to nie wiadomo skąd i grasują na każdej ulicy, więc znam ten ból :roll: kiedyś w okolicach Rzeszowa był jakiś tor, może warto się tam zakręcić bliżej wiosny ;) Quote
mychaaaaa Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='Kisses']Dziękujemy :loveu: [B]mychaaaaa[/B], jak się tylko okaże, że będziemy razem na jakiejś wystawie to zapraszamy do nas albo my wpadniemy :)[/QUOTE] Koniecznie! My będziemy najprawdopodobniej w kwietniu debiutować w Legionowie w klasie młodzieży ;) a później się zobaczy. Chętnie obejrzę Simbusia i poznam jego pańcię :cool3: Kisses, Ty masz większe doświadczenie :eviltong: czy jest opcja przemycenia Laili na wystawę? Nie chciałabym jej zostawiać w domu, zawsze nam towarzyszy, a ona kundelek łysy jest - prawie grzywacz hihihi i tylko Honey na ring wychodzi ;) Quote
Kisses Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Mamy torek, ale nie zawsze wystarczająco dużo czasu, żeby na niego pojechać, dlatego chce mieć też coś u siebie ;) Mychaaaaa, możesz spróbować z tekstem, że 'pies na młodego prezentera', mnie tak zawsze z niezgłoszonym Wombem wpuszczali ;) No i książeczka ze szczepieniami. Ja dzisiaj na JH w Rzeszowie razem z Kerry Blue Terrierem 5/5 i lokata 4 w grupie starszej, wystawiany przeze mnie Cane corso W.O i lokata 2 :) Quote
*anusia&ajlu* Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 a mi taki zaroscniety sie podoba :loveu: [URL="http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/5.png?t=1297683854"]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/5.png?t=1297683854[/URL] a jak go skubiesz? trymujesz np. furminatorem? Quote
Kisses Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Nie, nie, furminator głównie wyciąga podszerstek ;) Mu się włos wierzchni wyjmuje, mamy trymer SHOW TECH, ale też troche palcami skubiemy ;) Quote
Paula&Goofi Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='Illusion']Ja robiłam coś takiego, że przesuwałam po ziemi dyskiem tak, jakby się on toczył (roller) i kiedy pies go łapał w nagrodę się szarpałam. Ona z czasem załapała, że łatwiej jest od razu złapać rollera, niż takiego klapniętego, bo tego klapniętego trudniej podnieść z ziemi ;). Podobnie robi się z dyskiem, który leci, trzymamy dysk w ręku tak, jakby leciał i biegniemy, kiedy pies złapie dysk "w powietrzu" nagradzamy. Z tymże ja tym drugim etapem nie idę dalej, bo nie umiem rzucać :lol:.[/QUOTE] Ja robiłam dokładnie to samo i w końcu mój dupel załapał ;P Również uczyłam go skoków przez nogę z równoczesnym łapaniem dysku, to też pomogło :) Trzymamy kciuki, aby i wam się udało, bo rzeczywiście Simbie do twarzy z dyskiem :) Quote
mychaaaaa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='Kisses']Mychaaaaa, możesz spróbować z tekstem, że 'pies na młodego prezentera', mnie tak zawsze z niezgłoszonym Wombem wpuszczali ;) No i książeczka ze szczepieniami.[/QUOTE] A pies do młodego prezentera nie musi mieć rodowodu? Bo Laila nie ma... Przepraszam, że tak wypytuję, ale nie mam pojęcia. W ogóle zastanawiałam się nad wkręceniem siostry do MP, bo strasznie jej się podobają treningi z Honey'em, ale nie mam pojęcia na jakich zasadach to się odbywa. Ma 11,5 lat. :eviltong: jakbyś była tak miła i pw mi napisała o co w tym chodzi, lub podsunęła jakieś linki, byłabym baaaaardzo wdzięczna! Quote
Kisses Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 [quote name='mychaaaaa']A pies do młodego prezentera nie musi mieć rodowodu? Bo Laila nie ma... Przepraszam, że tak wypytuję, ale nie mam pojęcia. W ogóle zastanawiałam się nad wkręceniem siostry do MP, bo strasznie jej się podobają treningi z Honey'em, ale nie mam pojęcia na jakich zasadach to się odbywa. Ma 11,5 lat. :eviltong: jakbyś była tak miła i pw mi napisała o co w tym chodzi, lub podsunęła jakieś linki, byłabym baaaaardzo wdzięczna![/QUOTE] Do MP musi być zarejestrowany w ZK, myślałam, że chodzi o wprowadzenie białej kulki tak nie na ocene :) Co do MP to już się za PW zabieram. Quote
mychaaaaa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='Kisses']Do MP musi być zarejestrowany w ZK, myślałam, że chodzi o wprowadzenie białej kulki tak nie na ocene :) Co do MP to już się za PW zabieram.[/QUOTE] Nie, nie ;) ja Lailę (tą w typie grzywacza) chcę przemycić i nie wiem czy można ;) Za info na pw bardzo dziękuję! Quote
Iza. Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 [quote name='mychaaaaa']Nie, nie ;) ja Lailę (tą w typie grzywacza) chcę przemycić i nie wiem czy można ;) Za info na pw bardzo dziękuję![/QUOTE] Teoretycznie nie można, ale w praktyce to możesz ją wnieść i powiedzieć że pies na młodego prezentera, nikt tego nie sprawdza czy ten pies później startuje :P Quote
Kisses Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Dziękuję :) W niedziele dwa cavaliery, jeden dosk, drugi bdb, JH z lhasa apso - 5/5 i kwalifikacje do finału. Collie V1,CWC,CACIB,Zwycięzca :loveu: [img]http://img832.imageshack.us/img832/517/81344933.png[/img] Quote
psyja Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 wreszcie dotarłam do Waszej galerii!!!! hihi prześmieszny jest Simba, coś mi przypomina ale nie moge sobie przypomnieć co:D - czasami tak mam. jak mi się przypomni to napiszę. w każdym razie spodobały mi się cairny:lol: Kisses gdzie jedziecie w kwietniu? chętnie poznam Womba i posłucham paru rad dotyczących handlingu od jego pańci....:diabloti: mhihi Quote
Kisses Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 [quote name='psyja']wreszcie dotarłam do Waszej galerii!!!! hihi prześmieszny jest Simba, coś mi przypomina ale nie moge sobie przypomnieć co:D - czasami tak mam. jak mi się przypomni to napiszę. w każdym razie spodobały mi się cairny:lol: Kisses gdzie jedziecie w kwietniu? chętnie poznam Womba i posłucham paru rad dotyczących handlingu od jego pańci....:diabloti: mhihi[/QUOTE] Szczotke :D My w kwietniu obskakujemy razem Zabrze i Lublin, a ja dodatkowo sama Opole w oba dni ;) Quote
Recommended Posts