Jump to content
Dogomania

Cairny dwa - galeria Alayki vel Wampira & Simby vel Wombata!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kisses']To w takim razie może się podziel ;>
Może być tu, albo PW/GG[/QUOTE]

Ja robiłam coś takiego, że przesuwałam po ziemi dyskiem tak, jakby się on toczył (roller) i kiedy pies go łapał w nagrodę się szarpałam. Ona z czasem załapała, że łatwiej jest od razu złapać rollera, niż takiego klapniętego, bo tego klapniętego trudniej podnieść z ziemi ;).
Podobnie robi się z dyskiem, który leci, trzymamy dysk w ręku tak, jakby leciał i biegniemy, kiedy pies złapie dysk "w powietrzu" nagradzamy. Z tymże ja tym drugim etapem nie idę dalej, bo nie umiem rzucać :lol:.

A nie masz gdzieś w okolicy LADC? Sprawdź sobie, na latajacepsy.pl są info kiedy i gdzie ;).

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Illusion']Ja robiłam coś takiego, że przesuwałam po ziemi dyskiem tak, jakby się on toczył (roller) i kiedy pies go łapał w nagrodę się szarpałam. Ona z czasem załapała, że łatwiej jest od razu złapać rollera, niż takiego klapniętego, bo tego klapniętego trudniej podnieść z ziemi ;).
Podobnie robi się z dyskiem, który leci, trzymamy dysk w ręku tak, jakby leciał i biegniemy, kiedy pies złapie dysk "w powietrzu" nagradzamy. Z tymże ja tym drugim etapem nie idę dalej, bo nie umiem rzucać :lol:.

A nie masz gdzieś w okolicy LADC? Sprawdź sobie, na latajacepsy.pl są info kiedy i gdzie ;).[/QUOTE]
Rollery Womb łapie.
O, to muszę to wypróbować :)
LADC nie ma, sprawdzałam :shake:

[quote name='Asiaczek']Czupurek:)
[url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url]

Pzdr.[/QUOTE]
Mordka kochana moja :loveu:

Posted

[url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url]
Aleee pan Simba jest przeuroczy :loveu: nigdy nie widziałam na żywo tej rasy - a szkoda, bo fajny cudaczek z niego :):)

Posted

[quote name='Jaga.'][url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url] ale czad :)[/QUOTE]

[quote name='mychaaaaa'][url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/1.png?t=1297683855[/url]
Aleee pan Simba jest przeuroczy :loveu: nigdy nie widziałam na żywo tej rasy - a szkoda, bo fajny cudaczek z niego :):)[/QUOTE]
Dziękujemy :loveu:
[B]mychaaaaa[/B], jak się tylko okaże, że będziemy razem na jakiejś wystawie to zapraszamy do nas albo my wpadniemy :)

[quote name='Bzikowa']Komuś się zarosło... :evil_lol:
Ale i tak jest słodki ;)[/QUOTE]
Ciiicho, wiem :diabloti: Wystawa w kwietniu dopiero, koopa czasu. Ale skubiemy się po trochu.

Posted

[quote name='Bzikowa']Ech, Wy i te Wasze całe wystawy :evil_lol:[/QUOTE]
Nie moja wina, że się uzależniłam :diabloti: Ale na dobre mi to tylko wyszło.

Czekam tylko aż się u nas ogrodzenie zrobi to wykombinuje jakieś pseudo-agility, bo obecnie strach cokolwiek robić u mnie za domem z psem, bo całe wiejskie psiejstwo lata i albo oni chcą zjeść Womba albo Womb ich :shake:

Chociaż mamy psa co łazi po swoim ogrodzeniu i przeskakuje inne, to jest potencjał agilitowy!

Posted

[quote name='Kisses']Nie moja wina, że się uzależniłam :diabloti: Ale na dobre mi to tylko wyszło.

Czekam tylko aż się u nas ogrodzenie zrobi to wykombinuje jakieś pseudo-agility, bo obecnie strach cokolwiek robić u mnie za domem z psem, bo całe wiejskie psiejstwo lata i albo oni chcą zjeść Womba albo Womb ich :shake:

Chociaż mamy psa co łazi po swoim ogrodzeniu i przeskakuje inne, to jest potencjał agilitowy![/QUOTE]

Nie macie klubu gdzieś w pobliżu ? :hmmmm:

Posted

[url]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/5.png?t=1297683854[/url]
słodki cudak z niego :loveu:

Wiejskie burki to plaga u Nas, strach gdziekolwiek wyjść, pojawiają się to nie wiadomo skąd i grasują na każdej ulicy, więc znam ten ból :roll:

kiedyś w okolicach Rzeszowa był jakiś tor, może warto się tam zakręcić bliżej wiosny ;)

Posted

[quote name='Kisses']Dziękujemy :loveu:
[B]mychaaaaa[/B], jak się tylko okaże, że będziemy razem na jakiejś wystawie to zapraszamy do nas albo my wpadniemy :)[/QUOTE]

Koniecznie! My będziemy najprawdopodobniej w kwietniu debiutować w Legionowie w klasie młodzieży ;) a później się zobaczy. Chętnie obejrzę Simbusia i poznam jego pańcię :cool3:

Kisses, Ty masz większe doświadczenie :eviltong: czy jest opcja przemycenia Laili na wystawę? Nie chciałabym jej zostawiać w domu, zawsze nam towarzyszy, a ona kundelek łysy jest - prawie grzywacz hihihi i tylko Honey na ring wychodzi ;)

Posted

Mamy torek, ale nie zawsze wystarczająco dużo czasu, żeby na niego pojechać, dlatego chce mieć też coś u siebie ;)

Mychaaaaa, możesz spróbować z tekstem, że 'pies na młodego prezentera', mnie tak zawsze z niezgłoszonym Wombem wpuszczali ;) No i książeczka ze szczepieniami.

Ja dzisiaj na JH w Rzeszowie razem z Kerry Blue Terrierem 5/5 i lokata 4 w grupie starszej, wystawiany przeze mnie Cane corso W.O i lokata 2 :)

Posted

a mi taki zaroscniety sie podoba :loveu:
[URL="http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/5.png?t=1297683854"]http://i1043.photobucket.com/albums/b436/DSHandling/14February2011/5.png?t=1297683854[/URL]

a jak go skubiesz? trymujesz np. furminatorem?

Posted

[quote name='Illusion']Ja robiłam coś takiego, że przesuwałam po ziemi dyskiem tak, jakby się on toczył (roller) i kiedy pies go łapał w nagrodę się szarpałam. Ona z czasem załapała, że łatwiej jest od razu złapać rollera, niż takiego klapniętego, bo tego klapniętego trudniej podnieść z ziemi ;).
Podobnie robi się z dyskiem, który leci, trzymamy dysk w ręku tak, jakby leciał i biegniemy, kiedy pies złapie dysk "w powietrzu" nagradzamy. Z tymże ja tym drugim etapem nie idę dalej, bo nie umiem rzucać :lol:.[/QUOTE]

Ja robiłam dokładnie to samo i w końcu mój dupel załapał ;P Również uczyłam go skoków przez nogę z równoczesnym łapaniem dysku, to też pomogło :)
Trzymamy kciuki, aby i wam się udało, bo rzeczywiście Simbie do twarzy z dyskiem :)

Posted

[quote name='Kisses']Mychaaaaa, możesz spróbować z tekstem, że 'pies na młodego prezentera', mnie tak zawsze z niezgłoszonym Wombem wpuszczali ;) No i książeczka ze szczepieniami.[/QUOTE]

A pies do młodego prezentera nie musi mieć rodowodu? Bo Laila nie ma... Przepraszam, że tak wypytuję, ale nie mam pojęcia.
W ogóle zastanawiałam się nad wkręceniem siostry do MP, bo strasznie jej się podobają treningi z Honey'em, ale nie mam pojęcia na jakich zasadach to się odbywa. Ma 11,5 lat. :eviltong: jakbyś była tak miła i pw mi napisała o co w tym chodzi, lub podsunęła jakieś linki, byłabym baaaaardzo wdzięczna!

Posted

[quote name='mychaaaaa']A pies do młodego prezentera nie musi mieć rodowodu? Bo Laila nie ma... Przepraszam, że tak wypytuję, ale nie mam pojęcia.
W ogóle zastanawiałam się nad wkręceniem siostry do MP, bo strasznie jej się podobają treningi z Honey'em, ale nie mam pojęcia na jakich zasadach to się odbywa. Ma 11,5 lat. :eviltong: jakbyś była tak miła i pw mi napisała o co w tym chodzi, lub podsunęła jakieś linki, byłabym baaaaardzo wdzięczna![/QUOTE]
Do MP musi być zarejestrowany w ZK, myślałam, że chodzi o wprowadzenie białej kulki tak nie na ocene :)
Co do MP to już się za PW zabieram.

Posted

[quote name='Kisses']Do MP musi być zarejestrowany w ZK, myślałam, że chodzi o wprowadzenie białej kulki tak nie na ocene :)
Co do MP to już się za PW zabieram.[/QUOTE]

Nie, nie ;) ja Lailę (tą w typie grzywacza) chcę przemycić i nie wiem czy można ;)
Za info na pw bardzo dziękuję!

Posted

[quote name='mychaaaaa']Nie, nie ;) ja Lailę (tą w typie grzywacza) chcę przemycić i nie wiem czy można ;)
Za info na pw bardzo dziękuję![/QUOTE]

Teoretycznie nie można, ale w praktyce to możesz ją wnieść i powiedzieć że pies na młodego prezentera, nikt tego nie sprawdza czy ten pies później startuje :P

Posted

Dziękuję :)

W niedziele dwa cavaliery, jeden dosk, drugi bdb, JH z lhasa apso - 5/5 i kwalifikacje do finału.
Collie V1,CWC,CACIB,Zwycięzca :loveu:
[img]http://img832.imageshack.us/img832/517/81344933.png[/img]

Posted

wreszcie dotarłam do Waszej galerii!!!!

hihi prześmieszny jest Simba, coś mi przypomina ale nie moge sobie przypomnieć co:D - czasami tak mam. jak mi się przypomni to napiszę. w każdym razie spodobały mi się cairny:lol:

Kisses gdzie jedziecie w kwietniu? chętnie poznam Womba i posłucham paru rad dotyczących handlingu od jego pańci....:diabloti: mhihi

Posted

[quote name='psyja']wreszcie dotarłam do Waszej galerii!!!!

hihi prześmieszny jest Simba, coś mi przypomina ale nie moge sobie przypomnieć co:D - czasami tak mam. jak mi się przypomni to napiszę. w każdym razie spodobały mi się cairny:lol:

Kisses gdzie jedziecie w kwietniu? chętnie poznam Womba i posłucham paru rad dotyczących handlingu od jego pańci....:diabloti: mhihi[/QUOTE]
Szczotke :D

My w kwietniu obskakujemy razem Zabrze i Lublin, a ja dodatkowo sama Opole w oba dni ;)