Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kaskaSz'][B]grallinka[/B] dzięki.
Tylko który najlepszy? :???: Może ktoś wie?[/quote]

Moi znajomi się tatuowali tam gdzieś w koralu kolo mc donaldsa i chwalą bardzo. I z siostrą też tam idziemy ;)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zależy z której strony dojlid :razz: [SIZE=1]ostatnio byliśmy z moim bydlem i szelciakami[/SIZE]

no a jeśli chcesz wejść głównym wejściem to co za problem yorkasa do plecaka na chwilę :cool3:

Posted

Vini. A może tak w jakiś inny dzień byś chciała? ;)
Bo ja się wybieram po niedzielce może jakoś. Myślę, że w poniedziałek, bo muszę za wystawę zapłacić ;)
Ja jestem spoza Białego, ale mogę się przejść gdzieś.
Może ktoś jeszcze by chciał?
Tylko ostrzegam, że mam przytulaka - chihuahuę. :razz:
Może zalizać Wasze psy na śmierć :diabloti:

Posted

[quote name='Esotiq']Vini. A może tak w jakiś inny dzień byś chciała? ;)
Bo ja się wybieram po niedzielce może jakoś. Myślę, że w poniedziałek, bo muszę za wystawę zapłacić ;)
Może zalizać Wasze psy na śmierć :diabloti:[/quote]

Spoza Białegostoku, tzn skad jestes ? :cool3:

Posted

[quote name='Esotiq']Gródek ;) My się już raczej znamy ;d bo byłam tu wcześniej, ale się wkurzyłam i poprosiłam o usunięcie konta ;P[/quote]

Juz Cie kojaze :cool3:
Czyli jednek chi ;)
W jakim wieku malenstwo ?:cool3:
Bedziecie na wysta tak ? To moze sie spotkamy osobiscie ? :eviltong:

Posted

Chi jest i jest dog i jest kundelek. :razz:
Z tym, że doszłyśmy do porozumienia z mamą i hodowcą odnośnie doga.
To znaczy ja się jego szkolenia nie podejmuję, przyjmujemy, że jest to pies mamy i to ona ma jakieśtam na niego metody i szkoli go wspólnie z hodowcą, czyli ja się nie wtrącam ;)
Chciałam wraz z mamą, po klopotach z dogiem mieć w miarę spokojnego, kolankowego pieska, dlatego też po jakimś czasie i po poszukiwaniach odpowiedniego znalazłyśmy Desi ;)
A dog w tej chwili, po zmianie metod szkolenia jakby się uspokoił i najprawdopodobniej bedzie go można zobaczyć na wystawie w Białymstoku.
Mnie niestety na wystawie nie będzie, chyba, że jakimś cudem zdążę na drugi dzień, choć wątpię, ponieważ jadę na wycieczkę do Grecji i wracam właśnie 30, tylko niewiadomo o której godz. :(
A więc Desi jest z hodowli Chilandia, pojechaliśmy po nią do Warszawy, bo wtedy do wyboru w podlaskim były tylko 'Rosołowe Gwiazdki', które nie są polecane, a my chcieliśmy mieć psa z dobrym pochodzeniem. Desi urodziła się 20 grudnia 2008, czyli ma niecałe 8 miesięcy. Niestety jeszcze nie wiemy jak u niej będzie z wystawami, możliwe że będziemy jeździć, ale raczej tylko dla rozrywki, nie późniejszej hodowli, bo Desi ma niestety kłopoty ze zgryzem :( (we środę czeka ją wizyta u weterynarza, nie dość że zgryz krzywy, to jeszcze zęby długo wyłażą :<). A jak wiadomo u chihuahua bardzo się ten zgryz liczy i jest surowo oceniany. Mimo, że sunia według znawców śliczna (bo jest śliczna ha :loveu:) i oryginalnie umaszczona (ma rude 'piegi' :)) to z wystawami jak mówiłam, wątpliwe. Za to doga będziecie mogli podziwiać, patrzcie na tego co zdemoluje całą wystawę - to pewnie będzie on :cool3:. Jak ja się cieszę, że mnie przy tym nie będzie ^^
Jeśli pozwolicie, dam jej zdjęcie tutaj ;)
[IMG]http://th05.deviantart.net/fs47/300W/f/2009/216/4/4/My_Chihuahua_by_Esmey.jpg[/IMG][IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2009-08/09595e87.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2009-08/40e1680c.jpg[/IMG]
ojej.. i macie już mój nr telefonu ;d

Posted

[quote name='Esotiq']Vini. A może tak w jakiś inny dzień byś chciała? ;)
Może zalizać Wasze psy na śmierć :diabloti:[/quote]

to może i ja bym się z białasem przeszła, ale zależy w jaki dzień :eviltong:
tylko ostrzegam, on jest szalony i wcale nie wymyślam. :lol:

a Vini. nie ma na razie, chyba za jakieś 2 tyg. będzie :eviltong:

Posted

Feigned -bardzo chętnie ;) Bo ja to kurczę jestem przyjezdna, jutro jak się okazuje, będę w mieście, tak więc jeśli masz ochotę się przejść to możesz puścić cynk na kom (numer na blaszce na zdjęciu Desi :D haha). Bo jutro muszę zajść do związku i kupić rzeczy na wyjazd, a tak to nie mam nic do roboty i trzebaby jakoś połazić ;)

Posted

[quote name='Esotiq']Feigned -bardzo chętnie ;) Bo ja to kurczę jestem przyjezdna, jutro jak się okazuje, będę w mieście, tak więc jeśli masz ochotę się przejść to możesz puścić cynk na kom (numer na blaszce na zdjęciu Desi :D haha). Bo jutro muszę zajść do związku i kupić rzeczy na wyjazd, a tak to nie mam nic do roboty i trzebaby jakoś połazić ;)[/quote]

ja dzisiaj nie za bardzo. :shake:
mogę w sobotę np. albo w następnym tyg. :eviltong:
wyślę Ci swój nr na pw, jak będziesz w którymś z tych dni w B-stoku to napisz sms-a to się spotkamy. :cool3:

Posted

No w sobote to się wybieram zobaczyć Klub Radosny Pies ;)
Ale to tylko wybieranie się na razie ;d
W następnym tygodniu nie będzie mnie w Polsce ;)
Wracam na drugi dzień białostockiej wystawy dopiero, i to nie wiem czy bede na niej.
Jutro może? Bo będę jechać tak ok. 16, coś takiego.
A Desi dziś była u psiego fryzjera nawet ;D

Posted

[quote name='Esotiq']No w sobote to się wybieram zobaczyć Klub Radosny Pies ;)
Ale to tylko wybieranie się na razie ;d
W następnym tygodniu nie będzie mnie w Polsce ;)
Wracam na drugi dzień białostockiej wystawy dopiero, i to nie wiem czy bede na niej.
Jutro może? Bo będę jechać tak ok. 16, coś takiego.
A Desi dziś była u psiego fryzjera nawet ;D[/quote]

uhuu. :cool3: a gdzie u fryzjera byliście?
ja z Axelem się właśnie wybieram. :diabloti:
oo to super, idziecie na kurs od września?
jeśli tak to pewnie będziemy się spotykać w klubie, bo my właśnie skończyliśmy 1. kurs, teraz na 2. się wybieramy :eviltong:
ja sobie zapiszę Twój numer i w razie czego się odezwę jeszcze dzisiaj albo jutro to się może jutro spotkamy. ;)

Posted

No super ;)
Byliśmy tam gdzie jest Len Polski.
Taka kobietka, która ma sznaucerka miniaturkę tam prowadzi ;)
Desi się zapoznała z psami (nie wiem co z nią nie tak, w nowym miejscu strasznie się wstydzi i od razu chowa, by po chwili zacząć jakoś tak troche nieśmiało podchodzić do innych psów). Zrobiliśmy 'myju myju' i obcinanie pazurków ;) Właściwie poszłam zobaczyć, jak przygotowywać ją na wystawę, ale że pani miała akurat czas to obcięliśmy pazurki, wymyliśmy i pies śpi sobie umęczony :loveu:
Zastanawiamy się nad tym, żeby własnie pójść na ten kurs. Po pierwsze ciekawe towarzystwo :) Po drugie socjal z psami - ostatnio zauważyłam, ze mój pies jest trochę niezsocjalizowany (najzwyczajniej w świecie na tej wiosce nie ma normalnych psów.., więc wstydzi się ich na początku (później już jej od nich nie odgonisz ^^)). Ona bardzo lubi psy, i ogólnie inne zwierzęta (przepada za kotami i fretkami :)) i jest szalona, uwielbia skakać, bawić sie i ogólnie to raczej jest pojętnym psem. Myślałam nad Agility z kundelkiem, ale nie wypaliło. Może akurat z chihuahuą kiedyś to wypali? :cool3:
Bardzo chętnie bym się jutro spotkała ;) tylko tak może właśnie koło 15-16? Bo o 18 mam spotkanie w Bractwie w sprawie wycieczki. Przyjadę wcześniej to pochodzimy troszkę i się 'pozapoznajemy' ha :D

Posted

[quote name='Esotiq']No super ;)
Byliśmy tam gdzie jest Len Polski.
Taka kobietka, która ma sznaucerka miniaturkę tam prowadzi ;)
Desi się zapoznała z psami (nie wiem co z nią nie tak, w nowym miejscu strasznie się wstydzi i od razu chowa, by po chwili zacząć jakoś tak troche nieśmiało podchodzić do innych psów). Zrobiliśmy 'myju myju' i obcinanie pazurków ;) Właściwie poszłam zobaczyć, jak przygotowywać ją na wystawę, ale że pani miała akurat czas to obcięliśmy pazurki, wymyliśmy i pies śpi sobie umęczony :loveu:
Zastanawiamy się nad tym, żeby własnie pójść na ten kurs. Po pierwsze ciekawe towarzystwo :) Po drugie socjal z psami - ostatnio zauważyłam, ze mój pies jest trochę niezsocjalizowany (najzwyczajniej w świecie na tej wiosce nie ma normalnych psów.., więc wstydzi się ich na początku (później już jej od nich nie odgonisz ^^)). Ona bardzo lubi psy, i ogólnie inne zwierzęta (przepada za kotami i fretkami :)) i jest szalona, uwielbia skakać, bawić sie i ogólnie to raczej jest pojętnym psem. Myślałam nad Agility z kundelkiem, ale nie wypaliło. Może akurat z chihuahuą kiedyś to wypali? :cool3:
Bardzo chętnie bym się jutro spotkała ;) tylko tak może właśnie koło 15-16? Bo o 18 mam spotkanie w Bractwie w sprawie wycieczki. Przyjadę wcześniej to pochodzimy troszkę i się 'pozapoznajemy' ha :D[/quote]

na Starobojarskiej?
ja tam byłam raz z Axelem, to chyba ta sama pani :cool3:
dla nas ten kurs dużo dał, Axel się zmienił, na lepsze oczywiście ;) bo wcześniej to był taki szajbus, że szok, przy psach wogle nie chciał pracować.
to ja Ci później esa napiszę czy mogę a gdzie chcesz się spotkać ? :cool3:

Posted

Ok, tylko prosiłabym dzisiaj, albo jutro z rana, bo ja mam do Białego 40 km ^^
To się jakoś smsami dogadamy ;)
p.s: co do miejsca to nie wiem, ale tak fajnie na plantach jest, może tam? ;)

Guest monia3a
Posted

[SIZE=3][B]HALO, HALO !!![/B][/SIZE]

Słuchajcie 29-30 sierpna będzie wystawa psów rasowych, będę potrzebowała po 8 osób na jeden dzień do stania przy stoliku i chodzenia z puszeczką. Cztery osoby na rano od 10 do 13 i cztery od 13 do 16 a nawet 17.

Sobota 10-13
*
*
*
*
Sobota 13-16
*
*
*
*

Niedziela 10-13
*Iwona&Wiki