Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=4]Dnia 5 października w całej Polsce organizowana jest akcja [COLOR=Red]"ZERWIJMY ŁAŃCUCHY"!
[/COLOR]W Białymstoku będziemy protestować przeciwko trzymaniu psów na łańcuchach w parku przy ul.Legionowej, start godz.12

Chętnych do udziału w akcji proszę o zgłaszanie się tu na wątku albo do mnie na pw.

więcej na [URL]http://zerwijmylancuchy.pl/[/URL][/SIZE]

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, to może być kłopot, bo mój pies niestety nie lubi owczarków niemieckich, takiego go już wzięłam... :( A jeszcze bardziej ich nie lubi po tym jak został zaatakowany przez ONka :(

A w tygodniu raczej nie ma szansy, chyba że środa lub (najlepiej) piątek...

Skoro nasze psy mają tak odmienne charaktery, to może najpierw spotkamy się bez nich?

(PS w sobotę dostęona jestem gdzies od 12-13 bo wczesniej mam jazde konna :) )

Posted

[QUOTE]No, to może być kłopot, bo mój pies niestety nie lubi owczarków niemieckich, takiego go już wzięłam... A jeszcze bardziej ich nie lubi po tym jak został zaatakowany przez ONka[/QUOTE]
Spacer to dobry pomysł ,ale jeśli macie ta małą wiedzę na temat swoich czworonogów, to spotkanie bez psów jest idealnym rozwiązaniem ;)

Posted

Jeśli wasze psiaki się lubią to będzie ok bo mojego nie biorę;).W piątek od około 15 a w środę też od 15 mogłabym być:lol:.No ale narazie ta pogoda:-(.Ale podobno od środy ma być cieplej:multi:.

Posted

[quote name='Ola&Efik']Ja bym chętnie się zgłosiła ale nie wiem czy mogę bo jestem niepołnoletnia:oops:[/quote]
Przychodź! Żeby przywiązać się do budy nie trzeba być pełnoletnim ;)

Posted

To co, gdzie i jak? Proponuję:

1) Czy wziąć psiury?
a) Najlepiej nie, skoro nie wiemy jak na siebie zareagują!

2) Kiedy?
a) najlepiej sobota od 12-13

3) Gdzie?
a) Może okolice 27 lipca, wasilkowskiej? lub gdzies indziej?

A jak wam pasuje :):):)???

Posted

[quote name='Juszes']Ja niestety się nie piszę, bo piątek mam zajęty.[/quote]

To może sobota?

A kto przyjdzie? Cóż, kto będzie mógł!

Piszcie swoje propozycje miejsc i czasu :)

Posted

A odpowiem jak ktoś się przyzna ,że wie kto to :evil_lol:
A co do wywiadu to po prostu tęskno mi za spacerkami w większym gronie a w Bialymstoku nie znam za dużo psiarzy chętnych na bieganko lotniskowe :cool1:

Posted

[quote name='grallinka']A odpowiem jak ktoś się przyzna ,że wie kto to :evil_lol: [/quote]
Znam :cool3: ale ma 3 suczki, w tym jednego airedale. A, co? :eviltong:
Nie będę sprzedawać, pewnie jak zajrzy na wątek, się sama odezwie ;)

[quote name='grallinka']A co do wywiadu to po prostu tęskno mi za spacerkami w większym gronie a w Bialymstoku nie znam za dużo psiarzy chętnych na bieganko lotniskowe :cool1:[/quote]
A z Sable dogadałaś się? :)

Posted

Sable nie odpowiedziala na moje PW.Moze jej nie bylo, bo juz jej nie widuję jakies 2 tygodnie. pewnie gdzies wyjechala.

Kurka no to mam nadzieję,że sie pojawi ta od airdale hehe
Jezeli to ona to dzis o 17 do niej jedziemy :evil_lol:
Mama szukała opieki nad seterem i zadzwoniłajakaś tajemniczaosoba z partyzantów i dziś jedziemy tam rozmawiać. :diabloti: Powiedziała,że jej córka jest właśnie na szkoleniu z psem. O i tyle wiem hehe

Posted

Wiem, że to nienajlepsze miejsce, ale:

trafiłam na psią bidę, z którą nie wiem co zrobić. Zauważyłam psiaka, na moje oko jeszcze szczeniaka, 2 dni temu na końcowym przystanku 5 i 11 na dziesięcinach (dokładniej to na przystanku na przeciwko końcowego). Być może koczuje już tam dłużej, bo jak sie schowa za przystankiem, to można nie zwrócić uwagi. 2 dni temu akurat padało i ukrył się przed deszczem pod wiatą przystanku. Wczoraj też tam był - przeniósł się pod płot. Dzisiaj parę metrów dalej. Piesek cały czas leży skulony i się trzęsie.
Dzisiaj dałam mu kanapkę, którą miałam ze sobą, ale był zainteresowany tylko mięskiem, bułki z masełkiem nie ruszył. Nie wiem czy temu, że chory, czy ktoś go już dokarmia.
Podejrzewam, że ktoś go wywalił z samochodu, albo zostawił na tym przystanku.

Piesek na oko jest przed kolano - ciężko powiedzieć, bo nie widziałam go na stojąco.
Na tym przystanku, gdzie koczuje piesek, przesiadam się w drodze z pracy - mogę mu na razie jedzonko podrzucać.
Nie mam pojęcia co z nim robić - do siebie zabrać nie mogę. Zawieźć do schroniska?

Fotki z przed godziny zrobione komórką:

[IMG]http://dl.getdropbox.com/u/206947/piesek/Picture2.jpg[/IMG]

[IMG]http://dl.getdropbox.com/u/206947/piesek/Picture3.jpg[/IMG]