madziamn Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kana napisał(a):Tak. W związku kynologicznym jeszcze nie ma takiego numeru. W związku jest dopiero A2xx.. dalej nie doszli... A A036 - pies żył 100 lat temu. Chyba że ten ma 100 lat :evil_lol: Raczej na tak wiekowego nie wyglada:evil_lol: A może to nie jest A?? Quote
Kana Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Moim zdaniem A... no bo chyba nie 1? Wystawiłam mu allegro. Pierwszy telefon... "-Dziendobry, ja w sprawie tego sznaucerka, czy on jeszcze jest u Pani? -Tak -Aha, bo ja nie jestem właścicielem, ale czy nie chce Pani go sprzedac ?:roll:" ...:lol: Quote
malawaszka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kana napisał(a):Moim zdaniem A... no bo chyba nie 1? Wystawiłam mu allegro. Pierwszy telefon... "-Dziendobry, ja w sprawie tego sznaucerka, czy on jeszcze jest u Pani? -Tak -Aha, bo ja nie jestem właścicielem, ale czy nie chce Pani go sprzedac ?:roll:" ...:lol: no i takich telefonów będziesz miała pewnie ze sto :shake: Quote
Zbójini Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Kana']Tak. W związku kynologicznym jeszcze nie ma takiego numeru. To ciekawe bo mi sie wygooglowało A836. Z tym że to nie ta rasa i płeć... MIOTY hodowli z Winory Quote
akucha Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 A moze to schroniskowy tatuaż? Fajny pies, życzę mu najlepszego domu! Quote
Zbójini Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 co ciekawe A036 wygooglowało mi sie 2 razy ale to tez nie to:shake: Owczarkibelgijskie.pl :: XERO Dart ZKwP - Oddział Legionowo ...KYNOLOGIA, PSY, HODOWLA, WYSTAWY To jak idą te numery? dla każdej rasy oddzielnie? Quote
malawaszka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='Zbójini']co ciekawe A036 wygooglowało mi sie 2 razy ale to tez nie to:shake: Owczarkibelgijskie.pl :: XERO Dart ZKwP - Oddział Legionowo ...KYNOLOGIA, PSY, HODOWLA, WYSTAWY To jak idą te numery? dla każdej rasy oddzielnie? tak - każda rasa ma takie same numery na e- sznaucerach się dowiedziałam, że to jest tatutaż robiony pisakiem - nowsza metoda niż te krpkowe i tatuaże są dłużej czytelne, a ten widać, że robił ktoś niewprawną ręką :lol: Korenia - aż szkoda komentować takiego fryzjera :shake: Quote
Korenia Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 malawaszka napisał(a)::crazyeye: to chyba był jakiś bardziej domorosły "fryzjer" niż ja :lol: To był 'fryzer' z salonem piękności dla psów...:shake: Quote
AnkaG Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kana głupoty gadają w ZK. Sznaucer z hodowli Sasquehanna urodzony w maju 2006r. ma tatoo A875. Obejrzałam wykaz psów z wystawy w legionowie w 2007r. Quote
Korenia Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kana - dobrze by było, żeby w tytule był Sznaucer, a nie 'sznaucera' ;) Quote
Kana Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Czy moge was prosić dziewczyny z innych miast zebyscie takze go wrzuciły na wasze portale zwierzece/informacyjne? Pies moze byc skąd kolwiek. Znaleziono SZNAUCERA MINIATURĘ ~TATUAŻ~ GDANSK ! (649539498) - Aukcje internetowe Allegro P.S W życiu takiego grzecznego psa nie widziałam :loveu: Quote
AnkaG Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kana - przczytałas mój post nr 60. Moim zdaniem to tatoo A836 - Warszawa. Quote
madziamn Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 To moze rzeczywiscie przewertowac warszawskie hodowle sznupków :roll: Quote
AnkaG Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kana musi być taki numer. Jak jest sznaucer z warszawskiej hodowli urodzony w maju 2006 i ma tatoo A875 - to jest tylko 40 numerów róznicy. Średnio 10 miotów. Wiek by pasował ok. 3 lat. Quote
Kana Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 AnkaG napisałam przeciez ze taki tatuaz w zwiazku sla rasy sznaucer nie ma. Ale wydaje mi sie ze mogłam podac o sredniego. A moze miniatury mają swoje numery? Czy miniatury a srednie to maja takze rozne numery czy to juz jest razem ? Quote
AnkaG Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Jak właściciel do wtorku się nie odnajdzie - to we wtorek moja koleżanka (jest kierownikiem sekcji sznaucera w ZK w Szczecinie) sprawdzi tatoo w ZK Warszawskim. Quote
Zbójini Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Ja dziś tez mam znajdę ze Straszyna. Prośba o zajrzenie i ewentualnie ogłoszenia. na razie założyłem na szybko . poźniej uzupełnie. http://www.dogomania.pl/forum/f28/znaleziony-owczerek-dlugowlosy-straszyn-k-gdanska-138818/#post12367853 Quote
Kana Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Zbojini wielkie dziekuje!! Ogloszenie wisiało w straszynie w sklepie o zaginieciu tego psiaka! Własciciel juz do mnie dzwonil są w drodze. Ma wziasc rodowod. Dziwne bo podał numer tatuazu A836... a dzwonilam do zwiazku i takiego nie ma w sznaucerach. Pies jest niby chory. Zobaczymy spytam sie co mu niby jesc procz tego ze zaniedbany. Quote
AnkaG Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kana - komuś się po prostu nie chciało w ZK poszukać. Psom tatoo sie robi zaczynając od jednego boku lub ucha (nie pamiętam czy prawego czy lewego) - jak dojdą do nr np. A999, przechodza na drugi bok lub ucho i zaczynaja od A001. Czyli ostatnia zmiana zakończyła sie na nr A2... (ostatnie mioty). Fajnie, że właściciele się odnaleźli (jacy by nie byli :cool3:) bo psiur tęskni. Quote
malawaszka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kana napisał(a):AnkaG napisałam przeciez ze taki tatuaz w zwiazku sla rasy sznaucer nie ma. Ale wydaje mi sie ze mogłam podac o sredniego. A moze miniatury mają swoje numery? Czy miniatury a srednie to maja takze rozne numery czy to juz jest razem ? mini maja osobne, sredniaki maja osobne numery więc w średniakach mogło nie być takiego bo jest ich mniej, a miniatur jest dużo :cool3: cudownie, że są właściciele :multi::multi::multi: o tym, że pies chory to standardowo się pisze w ogłoszeniach o zaginięciu psa, żeby potencjalny nieuczciwy znalazca nie chciał takiego psa zatrzymać :lol: Quote
Kana Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Przyjechał właściciel. Pies wniebowzięty :multi:Ucieszył sie, skakał biegał w kólko ... od razu było widać że to jego Pan :loveu: Na początku chciałam podziękować wszystkim za pomoc ! Pan także kazał przekazać najszczersze podziękowania wszyskim ;) Piesek ma dysplazje. Widziałam rodowod. Nie było tego numeru poniewaz pies nie jest zarejestrowany w Związku w związku z chorobą. Czmychnął z sąsiadki sunią gdy ta wychodziła na spacer i nie zauwazyli jak zginął. Państwo bardzo kochają psy mają jeszcze sędziwego owczarka, i gdy ich piesek już odejdzie skontaktują się ze mną i adoptują jakieś dwa młode wilczurki :loveu: Będą miały 6 ha do biegania ;) Piesek był na jutro umówiony na wizyte u fryzjera :diabloti: Dziekuje jeszcze raz wszystkim ! Quote
malawaszka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 :multi::multi::multi: cudowny dzień :loveu::loveu::loveu: Quote
madziamn Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 jak by nie było wazne ze psiur wniebowziety:loveu: Quote
Recommended Posts