Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj ( 28.05.2009 ) zadzwonił do mnie telefon.
Znajoma dzwoniła z prośbą o tymczas dla sznaucera, którego znalazła wciśniętego pomiędzy jej płot a sąsiada.
Co miałam zrobić ?
Mówię przywieź... zobaczymy... :cool3:

Tym zagubionym pieskiem okazał się dorosły samiec sznaucera średniego o umaszczeniu czarno srebrnym.
Jak na moje oko ma gdzieś 3 lata. Może mniej.
Ogon ani uszy nie kopiowane, włos trochę długi.
Troszku spasiony więc jest z domu :roll:
I o dziwo ma... tatuaż! W tym problem bo nie możemy go rozczytać.
Nie jest to tatuaż ze związku kynologicznego.
pierwszą literką dla nas jest A dla vetki 1.
Mówiła że może to tatuaż ze schroniska lub "drugiego" ( what? ) związku hodowców psów rasowych ( czy jakoś tak ).

Poddał się wszelkim psim zabiegom piękności :evil_lol:
Wykąpany, wysuszony i wyczesany śpi sobie grzecznie.
Jedno mnie tylko dziwi. Chcę ciągle na balkon... jakby kogoś wypatrywał szukał ? Tęskni...
Jest bardzo miły. Nie naprasza się bez zawołania. Komenda siad jest mu dobrze znana i trochę leżeć.
Toleruje wszystkie psy i koty.

Teraz będę wydzwaniać po ... no własnie nie wiem co robić.
Zaraz porobie ogłoszenia.

W związku że ktoś może się podawać za właściciela podam przykłady tatuażu osobom od sznaucerków lub mający jakieś info :diabloti:

Jakby co podaje mój numer telefonu. Dzwonić ;)
505 917 953

Tak wyglądał jak do mnie przyszedł ( po kąpieli)

Tak wygląda ostrzyzony :

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wysokość - Jakieś 40 cm jak stoi.

Ciotki może któraś mieszka w trójmieście i może odczytać ten tatuaż, albo chociaż go piknie ostrzyc.:loveu:

Posted

Jutro przyjedzie do mnie brązowa1 i zobaczy malucha :loveu:
Do tego ostrzyże i zrobi zdjęcie tatuażu :loveu:
Dziękuje Ci jesteś wielka!! :loveu:

Posted

z tym ze nie sa pewne ze to A. Może być też tak, że pies jest importowany. Jutor koniecnzie dzowńcie do związku.

Stawiam na to, że jednak jest to średniak pieprz i sól bo 40 cm miniatury w kłębie to ja przynajmniej nie ogarniam:evil_lol:

Posted

o mamo jaki on fajny!!!! to na pewno miniaturka jest i to w typie amerykańskim - to 40 cm to pewnie z głową :lol: ale taki zaniedbany - biedak dawno nie był obcinany, a trymowany pewnie nigdy :shake:

EDIT: no i kto mu obciął te brwi??!! :-o :mad:

Posted

stawaim na to że on zginął 2 razy. tak jak w przypadku ONka Bartka. Tzn zginął prawowitemu włascicielowi, pzygarnął go ktos kto go tak zaniedbał i przy okazji obciął brwi , zapewne w wyniku niedostatecznej wiedzy i w trosce o wzrok, a teraz uciekł drugiemu opiekunowi....

obdzwońcie schroniska

Posted

taaak to na pewno Kana ukróciła brwi:evil_lol:

tak sobie myślę, że groomerów tez moznaby obdzwonić

no i wetom na @ w okolicy wysłać ogłoszenie.

Poza tym ogłoszenia porozwieszać.

On w Straszynie został znaleziony?

Posted

Jeeej tak to jest jak się 3 adopcje na raz załatwia i nie ma na nic czasu :diabloti:
Już kochani odpisuje!!!

Tak tak to my mu ściełyśmy brwi? ( to były jego brewy? :) )
Nie znam się na sznaucerach a miał na oczach takie futro i kołtuna że mu ulżyłyśmy. Zresztą i tak trzeba go calutkiego ściąć żeby doprowadzić go od początku na "pięknisia" :loveu:

Niuniek jest straaaasznie grzeczny w domu.
Nauczony jakiej kolwiek czystości. Nic nie niszczy.
Tylko siedzi przy balkonowym oknie lub na balkonie i ciągle kogoś wypatruje :shake:
Tęskni... :-(

Na smyczy to diabeł wcielony, strasznie ciągnie. Ale jest niewybiegany i zapasiony ;)
Żebyście mine widzieli jak ludzie się na mnia patrzą gdy taka wariatka zapierdziela z 3 wariatami :evil_lol:
Tak znalazła go w Straszynie.
Plakaty powywieszane tam teraz bede wieszac w Gdańsku i postaramy się w Pruszczu.

Dzisiaj przyjezdza ciotka brązowa z maszyną i aparatem. :multi:
Strasznie dziękuje za zabieg :evil_lol::loveu:
Chyba na wszystko odpowiedziałam ... ?

Dobra ide sprzątać te szczochy po szczeniorze (podpis) bo już zalatuje :evil_lol:

Posted

Kana napisał(a):
A czemu brody nie ? :D
Ja myslałam ze ogoli mu :P
Przynajmniej by żółtej nie miał i by nie chlapał gdy pije :evil_lol:

nie bluźnij kochana nie bluźnij :lol: broda baaardzo powoli odrasta i potem nikt nam nie uwierzy, że to sznaucer :evil_lol:

a tak na serio to mam nadzieję, że ktoś go jednak szuka - ale tylko jesli jest to ktoś fajny i kochający tego psiaka

Posted

Kana napisał(a):

To może jeszcze łapki ogolić bo się kołtunią i bedzie cud miód pinczerek.:eviltong::diabloti:

Posted

Kana napisał(a):

ja bym przy strzyzeniu troche podciela brode,zeby wygladalo bardziej proporcjonalnie z brwiami.moje sunie maja krotkie brody i brwi i tez wygladaja slicznie:)