Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Błagamy o domy tymczasowe !!!! :placz:

Prośba do wszystkich o pomoc w ogłoszeniach i adopcjach :modla:
Nagle tyle szczeniat w przepełnionym schronisku...

Kontakt w sprawie adopcji
601-420-789
600-964-797
601-293-337

Odświeżam wątek po roku. !!!! Aktualizacja post od 1 do 8 !!!

Za szczeniaki będziemy uznawać psy do 10 miesiąca życia.

Aktualna lista szczeniąt w schronisku:

maluchy pilnie szukają dt!!!
Dwa chłopaki Żeton i Żel, docelowo duże.

Mama Żelka- bardzo fajna, duża suka. inne psy ją ganiają, szukała w nas oparcia i chodziła za nami.

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

3 suczki docelowo średniego wzrostu, w wieku 7 miesięcy.
Bura Rubi i ruda Rosca z białymi skarpetami są najbardziej towarzyskie, czarna Raya jest wycofana

Rosa- skończone 5 miesięcy, docelowo duża, niezsocjalizowana, lękliwa.

Reszka- siostra Rosy, 2 tygodnie była w dt, ale nie otworzyła się niestety, brak socjalizacji, zwrócona po 3 dniach o adopcji do schroniska

Cherubin, docelowo mały, w wieku około 6-7 miesięcy, Adoptowany !!!

Posted

Adoptowana !!!!!! :D Rolka

Rudka- wiek 6-7 miesięcy, docelowo średniego zwrostu - w schronisku :(

Ma swoje typy ludzi, do których lgnie, ogólnie jest przyjazną sunią

Muza- w wieku około 6-7 miesięcy, docelowo mała, wycofana, ostatnia z miotu

Oprócz nich jest cała masa starszych niż 10 miesięcy psiaków.

Posted

ja dzis dostałam maila o szczeniaka sunie średnią/duża - ale napisalam dopiero czy zgadza sie na wizytę, sterylizację, itd - tylko , że to młoda dziewczyna ma 19lat -Gdańsk, no nic niczego nie obiecuję, ale zobaczmy czy się zgodzi na wizytę i te warunki co napisalam

Posted

Dwa chłopaki, docelowo duże. Matka nie jest niestety zbytnio towarzyska i przyjazna. Trafiła do schroniska po obserwacji po pogryzieniu. Zapewne broniła maluchów.

Jasny chłopak i ciemna dziewczyna

Matka

Docelowo małe- chłopak

dziewczyna

Posted

Wy to macie z tymi psami.. I niech mi ktoś powie, że sterylki są niepotrzebne:angryy:
Wystawię je na cafeanimal i będę odnawiała ogłoszenie, innego wyjścia nie widzę...:roll: mogę prosić o nr telefonu?

Posted

Przesłodkie malizny :loveu: ale ilość...powalająca..:shake:
Jednego glutka mogę wziąć na dt.
Jakby znalazł się ktoś chętny na szczeniorka (dt lub ds) z Wawy,to mogę pojechać i przywieźć od razu kilka maluchów.

Posted

pati-c napisał(a):
Przesłodkie malizny :loveu: ale ilość...powalająca..:shake:
Jednego glutka mogę wziąć na dt.
Jakby znalazł się ktoś chętny na szczeniorka (dt lub ds) z Wawy,to mogę pojechać i przywieźć od razu kilka maluchów.

:multi: cudownie !!
jest jeden DT ale do weekendu czekamy czy jedna szt czy dwie :p
jak ja mam Wam dziekować :oops:

Posted

pati-c napisał(a):
A w weekend ktoś już konkretnie jedzie do schronu,czy mam sama pojechać po maluchy?

Beam6 wybierała się ale na przyszły tydzień ( 6 , 7 czerwiec)
przydała by Ci sie pomoc bo chyba szykuje się kilka szt do zabrania :eviltong:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
moim zdaniem jak są takie podobne imiona to sie pozniej myli , ktora psiak jest który , przynajmniej ja tak mam. jesli mogę cos wtrącic to ja bym je ponumerowała od 1 do ...a nie kazdy miot od początku nr 1, 2 , 3 i znow 1 , 2 , 3 bo wtedy cieżko , ja dzis wysle zdjęcie tej dziewczynki :

proszę tez podac w pierwszym poscie nr do osoby, do kontaktu w sprawie psiaków chyba ,ze jest , a ja nie zauważyłam to przepraszam :oops:

Się nie upieram tylko numerki są takie hmmm ..... bezosobowe a tutaj (u mnie) zadziałało skojarzenie:

Bamba bo bura, Mamba jak czarna mamba a samba bo sie rymowała :evil_lol:
Owieczka zaraz wpisze nr telefonów

Posted

moim zdaniem jak są takie podobne imiona to sie pozniej myli , ktora psiak jest który , przynajmniej ja tak mam. jesli mogę cos wtrącic to ja bym je ponumerowała od 1 do ...a nie kazdy miot od początku nr 1, 2 , 3 i znow 1 , 2 , 3 bo wtedy cieżko , ja dzis wysle zdjęcie tej dziewczynki :

proszę tez podac w pierwszym poscie nr do osoby, do kontaktu w sprawie psiaków chyba ,ze jest , a ja nie zauważyłam to przepraszam :oops:

Posted

Własnie do schroniska jedzie Pati-C i moze cos dla kogos zabrać
więc szybka decyzja :roll:

kontaktu nie było ( za co przepraszam :oops: ) ale już jest :eviltong:

Posted

Proponuję jednak nadać imiona, ponieważ do ogłoszeń są one konieczne. Później nowy właściciel może je zmienić według swojego uznania.
Ja proponuję takie:
Dla trzech suczek z rzeki : Nora, Negra, Nuka
Czarna mała mamusia - Czarka a dla jej dzieci kolejno:
Ptyś i Balbinka, Gucio i Maja
Pręgowana suczka mamusia, może się nazywać Porta a jej dzieci kolejno: Pako, Pedro, Pola, Pyza, Paria, Pepe.
Jak Wam się podobają? Jak będą miały imiona to zaraz zrobię ogłoszenia.

Posted

pati-c napisał(a):
Jedna czarna suczka z rzeki ma dom stały :)
Umowa adopcyjna podpisana.

Pati ile psiaków opuściło schron? Co to za dom, skąd się wziął?:lol:

Posted

Zabrałam dziś jednego na dt (nikt więcej niestety się nie zgłosił).Owieczka dała mi namiary na chętnych na czarną sunię. Dryndnęłam, umówiłam się i pojechałam na wizytę przedadopcyjną, porozmawiałam i w ten sposób mała grzeje już doopkę w ds. Państwo młodzi, b.sympatyczni, mieszkają całkiem niedaleko ode mnie :)