Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Fiordo"- mały tricolorek na krzywych łapkach z obciętym ogonkiem, którego zostało 3/4 :loveu: Oszołomek, wariatuńcio, ale zarazem ciapciak łągodniejszy od baranka. Kompletne zero dominacji, nie wspominając agresji! Na smyczy bonanza:evil_lol: i absolutne niezwracanie uwagi na przewodnika. Natomiast w boksie idealny kompan wpatrzony w oczy odwiedzających:p

CO Z TAKIM ANCYMONKIEM ZROBIĆ????????????????

Posted

[quote name='xmartix']o jaki kurdupelek!
a wiadomo skąd się chłopak wziął w schronie i ile ma latek?
Znaleziony 18 kwietnia i do tej pory siedzi. A to drugie to już sobie sama odpowiedziałaś:p

Dzięki za allegro xmartix! :modla:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Koper, zwróciłaś uwagę na jego tylne łapki? Mi się mocno nie podobają :shake: Są jakby za "sztywne" i zbyt wyprostowane....

Tzn. nic szczególnego nie zwróciło mojej uwagi, aczkolwiek tak bardzo dokładnie się nie przyglądałam, żeby coś wnioskować.

A obserwowałaś go w ruchu??

Posted

Tak. Jak dla mnie ma dziwne stawy skokowe, co prawda umie się wspiąć na tylne łapki, ale podskoczyć solidnie to już nie bardzo, a całość łapek jest zdecydowanie zbyt słabo ukątowana w wszystkich punktach..... może sobie przesadzam, ale zazwyczaj oko mam dobre.... no i szczerze się przyznam, że mi ostatnio chłopak wpadł w oko dość mocno więc sie pogapiłam :oops: jest cudownie wręcz pokraczny i do tego tricolorek.....

Posted

A może to po prostu taka jego uroda? Skoro wszystkie cztery ma takie pokrzywione. Podskakiwać to on rzeczywiście nie bardzo ma jak, ale czy widziałaś kiedyś skocznego Corgusia??:evil_lol:

Posted

On jest booski :loveu: Patrzysz na takiego 'ancymonka' i banan na twarzy gotowy! Jako, że nie mógł usiedzieć 3 sekund na doopce zdjęcia do kitu.. ale na krzywe nóżki można sobie popatrzeć :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

dziewczyny
jest chętny pan (pan Piotr) na adoptowanie Fiorda, może po niego przyjechać w sobotę, jest aż z Leszna, jest lekarzem weterynarii :p ma swoją przychodnię i nie dopytałam czy klinikę czy co, bo chce tego psa właśnie tam żeby był, jutro się dowiem szczegółów, mieli już psa znajdę tam ale umarł
do schronu chce przywieźć też karmę
czy któraś się orientuje czy Fiordo jest jeszcze w schronie? i jak się w schronie nazywa?
znacie kogoś z Leszna? to byśmy wysłały kogoś na zwiady jak się dowiem nazwę lecznicy

Posted

jesli to na to byl na 1 stronie schroniska wiec tu jest jego nr i imie - ale ze byl na 1 stronie to moze go nie ma:
637-09
Fiordo
1 rok, malutki, przypomina rasę welsh corgi.
Był znaleziony.
Żywa iskierka. Uroczy ruchliwy piesek. Wesoły, miły i ciekawski wiercipięta.
Idealny piesek nawet do małego mieszkania.
Lubi być aktywny.

Posted

a chłopak jest już w domu, parę dni temu podobno go adoptowano
więc ten pan co do mnie dzwonił już nie będzie jechać do wro
jakbyście słyszały o jakimś corgim lub mixie corgiego to dajcie znać, pan Piotr jest nadal chętny na tego typu pieska