Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='NNikka']Obawiam się, że właśnie chodzi o zazdrość...
Forma na to wskazuje.
Na zarzuty jak pisałam jest komisja hodowlana albo sąd.
Kulturalny człowiek tak sprawy nie załatwia. :shake:[/quote]
i masz racje NNikko ,takich spraw w ten sposób się nie załatwia:shake:

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest okropne :angryy: A ta kobieta ma jakieś dowody na to, że york z Decoris ma choroby genetyczne?! Każdy może powiedzieć jakiekolwiek rzeczy o drugiejosobi, jego sukcesach itd. To już poważna sprawa, bez dowodów nie można wierzyć obydwu stronom! Ale jakoś do tej pory sędziowie oceniali dobrze psa, więc o co tu chodzi? :-?

Posted

to jest poprostu straszne.....
ja mam takze suczke po owym piesku i jest okazem zdrowia wiec niewydaje mi sie ze to jest prawda....
jest to cios ponizej pasa dla p.Anety ,kurcze ludzka zazdrość nie zna granic to sie wogóle w głowie nie mieści że można być takim- psa z własnej hodowli oczerniać:diabloti:
no właśnie dziewczyny macie racje co do sposobu rozgrywki p.Ackermann jeśli miała cos do kogos to nie tak......
ludzie idą w złym kierunku....

Posted

[QUOTE]jest to cios ponizej pasa dla p.Anety ,kurcze ludzka zazdrość nie zna granic to sie wogóle w głowie nie mieści że można być takim- psa z własnej hodowli oczerniać:diabloti:
[/QUOTE]

no wlasnie to jest najlepsze, bo skoro niby Magic colowiek niesie to jest to wina juz jego hodowcy i to on powinien wycofac z hodowli wszystkie spokrewnione z nim psy. A nie oczerniac akurat Pania Anete i jej psa.

Posted

[quote name='tree']właśnie Świetnie powiedziane to jest pies z hodowli Pani Ackerman i sukcesy wystawowe tego psa świadczą o ciężkiej pracy hodowli Camparis i skoro postanowiła, że tak ładny pies trafi do Polski to hodowla Decoris powinna tak naprawdę być jej za to wdzięczna a nie robić problemy :stormy-sad:
skoro Beate Ackerman postanowiła użyć takich ostrych słów i w sumie poniżyć się ze względu na dobro rasy, a przecież doskonale wiecie, że zawsze cokolwiek by w przyszłości nie wyszło, czy już wyszło wszyscy będą mówić, że to CAMPARIS niesie takie a nie inne choroby.
Jedyne co można powiedzieć to pogratulować odwagi hodowcy Camparis firmującej psa :laola:[/quote]

Dobry przydomek wcale o niczym nie swiadczy. Gdyby nie praca pani Anety i jeszcze paru osob Magic by mogl chodzic z wytarganym wlosem, byc nienauczonym pokazywania sie. A wiec jedyne co pani Ackermann zrobila to go wyprodukowala a reszta to na pewno juz nie jej zasluga. Pozatym nie mowie ze Magic to pies bez wad- bo takich nie ma.
A jak powiedzialam jezlei to prawda ze Magic niesie cokolwiek to jedynie winna pani Ackermann i to ona powinna wycofac wszystkie psy z hodowli z nim spokrewione. Bo to jej psy niosa wady i choroby.

Posted

[QUOTE]Tak rodowody tych psow zna doskonale zwlaszcza ze czesto prawdziwi rodzice sa inni niz ci w rodowodzie.
[/QUOTE]

No to w sumie wcale sie nie dziwie bo sama nie bedzie wiedziala co wycofac jak mioty sie mieszaja. I potem nie dziwne ze psy moga miec jakies wady genetcyzne skoro pewnie tam jest inbred na inbredzie.

Posted

[quote name='tree']właśnie Świetnie powiedziane to jest pies z hodowli Pani Ackerman i sukcesy wystawowe tego psa świadczą o ciężkiej pracy hodowli Camparis i skoro postanowiła, że tak ładny pies trafi do Polski [B]to hodowla Decoris powinna tak naprawdę być jej za to wdzięczna a nie robić problemy[/B] :stormy-sad:
[/quote]

Ja nie wiem czy to ja juz zgupialam czy ty sie pomylilas:hmmmm::hmmmm: O ile wiadomo to wlasnie hodowla Camparis robi problemy i oskarża hodowle Decoris:roll:

Posted

Ja mam pieseczka po Magicku,ma 13 miesiecy i jest nad wyraz zdrowy :-) ,moja druga suczka po Magicku to szatan wcielony o zdrowiu konskim :-)znam inne pieski z tej hodowli i równiez sa zdrowe.To co dzieje sie na forum publicznym to moim zdaniem rozgrywki które powinny zostac załatwieone we włsnym gronie,bo w tym momencie Pani Acerman uderza nie tylko w bardzo szanowana przezemnie Anete ale równiez w włascicieli Decorisów oraz szczeniat po samym Magicku.To przykre ze ludzie jesli w gre wchodza pieniadze,prestiz pojawia sie zawisc a przyjaciele staja sie wrogami.Nam jako obserwatorom zostaje czekac na to jaka pozycje przyjmie Pani Aneta w tej sprawie,a ja jako włascicielka dwoch pieskow po Magicku stane za Nia mórem.Nie dajmy sie zwariowac ;-)

Posted

[quote name='tree']Nie oskarża hodowli Decoris tylko informuje że hodowla Decoris nie jest w stanie ponieść tego obciążenia :razz:[/quote]

dlaczego niby nie potrafi, mysle ze nie musi sie akurat nikomu tlumaczyc na jakims forum i strona jej to najodpowiedniejsze miejsce do wyjasnienia dla coniektorych ktorzy jeszcze bronia zawziecie pani Ackermann bo jeszcze sie na niej nie poznali. Pozatym jakiego obciązenia- OSKARŻENIA :angryy: bez przedstawionych dowodów? Przeciez to jest żałosne.

Posted

[quote name='tree']Tylko dlaczego od dnia 15.03.2007 :crazyeye: (od kiedy informacja ta została opublikowana) Decoris nie umieściła żadnej informacji na stronie internetowej :terazpol: ??? może po prostu się boi i też nie jest do końca fair :cool3: myślę, że w tej sytuacji to ona pierwsza powinna zareagować na tą wiadomość :zly7:[/quote]

Mysle ze jak ktos jest niewinny to wcale nie musi sie tlumaczyc przed calym swiatem, bo nie ma z czego. Lepiej by bylo jakby Ackermanowa sie wytlumaczyla na stronie na jakiej podstawie pisze takie rzeczy i zamiescila dowody. Bo tak samo kazdy moze sobie napisac. Tylko wlasnei nie rozumiem dlaczego pani Akcermann obraza sama siebie.. bo to ona wyhodowala tego psa i wieksozsc jej psow jest z nim spokrewiona a wiec cala hodowla to jeden bubel- jezeli wogole Magic cos niesie i powinna jej zaprzestac na danych liniach.

A pozatym slowa ".. the owner: DECORIS KENNEL, Poland, is not willing to take the necessary responsabilitie - so we ( as breeder & co-owner) .. "- sa nieprawdziwe.

Posted

[quote name='tree'][I] flashka-g:drinking:[/I]
[I]NAPISZE DRUKOWANYMI BO MOŻE NIE ROZUMIESZ:[/I]
[I]PO PIERWSZE WYTŁUMACZ WSZYSTKIM, NA JAKIEJ PODSTAWIE CAŁY CZAS PISZESZ, IŻ MAGIC PRZENOSI HOROBE GENETYCZNA I CAŁA LINIA JEST DO "_ _ _ y"[/I]
[I]ORAZ OD KIEDY "FRAU ACKERMAN IST DEIN FREUNDIN" BRUDZIA Z NIĄ PIŁAŚ CZY CO ?[/I]
[I]pO TRZECIE NIE MA WYJAŚNIEŃ I INFORMACJI NA STRONIE DECORIS DLATEGO B.ACKERMAN TAK NAPISAŁA [/I]
[I]JEST POWAŻNYM HODOWCĄ OD WIELU WIELU LAT I WIE CO ROBI[/I]
[I]:stormy-sad: :stormy-sad: :stormy-sad: :stormy-sad: :stormy-sad: :stormy-sad: :stormy-sad: [/I][/quote]

A powiedz mi na jakies podstawie pisze wogole pani Ackermann ze Magic "is not well now and sick" czy jakos tak. jezeli by tak bylo to wszystkie szczenieta po nim byly by chore. faktycznie moze sie zapedzilam o tych chorobach genetycznych, ale w haszczakach ciagle trabia na okolo. Jednakze powiedzenie ze pies jest chory to troche nie logiczne okreslenie i zbyt ogólne. Nie ma rowniez wyjasnien na stronie pani Ackermann stad uwazam ze pani Sobkowska wcale nie jest zmuszona niczego tlumaczyc na oskarzenie bez przedtswionych dowodów w post scriptum.

A i od kiedy to IB.MR MAGIC jest co-owner z per pani B.Ackermann?

Póki Pani Ackermann nie przedstawi solidnych dowodów upoważniających ja do swoich słów o chorobie Magica oraz o wspołwłasnosci jego to mysle ze zaden rozsadny czlowiek nie bedzie wierzyc w niepotwierdzone slowa.

Posted

[quote name='tree']A nie wystawiała P.S. Magica na jednej z wystaw? :diabloti:

flashka-g Ciekawe jak u ciebie z tą Genetyka. A o genach "recesywnych" to nie słyszałaś?
Ciekawe jak biedactwo zdasz Egzamin z genetyki :crazyeye: :megagrin: :angryy:[/quote]

Tree jezeli juz masz zamiar mnie obrazac i probowac wjechac mi na ambicje ( choc mozesz byc pewny i bardzo mi przykro ale nie uda Ci sie to) to sie przedstaw, bo nie bede dyskutowac z homo nie wiadomo- anonimem.

Handling nie jest zadna podstawa do wspolwlasnosci.. bo w takim razie ja bym posiadala na wspolwlasnosc okolo 150 psow. Ani takze to ze per Pani/ pan wyhodowal danego psa.

Pozatym na zaden egzamin sie nie wybieram chyba jestes zle doinformowany i wystarczy mi jeden poki co sedzia w rodzinie.

Posted

Czytam te posty,i niewiem czy sie smiac czy plakac! Gdyz nazwisko ACKERMANN jest znane w Austrii,z intryg! obrazania,i zazdrosci.
Ciekaw kiedy Pani Ackerman sie przekona,,ze kto podkim dolki kopie sam w nie wpada.

Posted

[quote name='tree']Gdyby Pani Ackerman była taka osoba to nie pomagała by co niektórym udzielajac im porad i szkoląc (chodzi o grooming) :diabloti:
a te osoby co niektóre zapomniały o tym i same od dłuższego czasu jeździły po hodowli Camparis[/quote]

akurat grooming to nic wielkiego, znam wiele osob ktore to wykonuja o wiele lepiej a z reszta posiadaja lepsze psy niz przerellamowe Nic naki i Camparisy. Pozatym pomaga poki ma w tym jakies cele, a potem wbija noz w plecy. Z reszta karera pewnej pani z Polski takze za niedlugo sie zakonczy, a nam pozostanie sie z niej tylko śmiać.
Mona... mam nadzieje ze przekona sie za pozno i dostanie porzadnie za swoje wszytskie przekrety! Z reszta juz jest za pozno:diabloti:

Posted

[quote name='Mona4']Czytam te posty,i niewiem czy sie smiac czy plakac! Gdyz nazwisko ACKERMANN jest znane w Austrii,z intryg! obrazania,i zazdrosci.
Ciekaw kiedy Pani Ackerman sie przekona,,ze kto podkim dolki kopie sam w nie wpada.[/quote]
Ja mysle , że dwie kobiety maja ze soba nie wyjasnione jakies umowy , rozliczenia.Na pewno w gre wchodza jakies pieniądze,ktos komuś za coś nie zapłacił......
Przykre jest tylko to , ze odbije sie, to wszytsko na innych pieskach z hodowli Camparis , Decoris.Ucierpia niewinni . Zawsze pozostanie taka niepewność,że może jednak jest to prawdą................
Obie Panie z czasem dojdą do porozumienia , bo przecież jest napisane na stronie Camparis-DO ODWOŁANIA!!!!! a zła sława hodowli Camparis pozostanie!!!
Dlatego nie warto sie tu kłucić i oczerniac , bo to co zrobiła P. ACKERMAN jest samo w sobie bardzo złe

Posted

Pani Aneta Sobkowska dała na swojej stronie internetowej oświadczenie w sprawie konfliktu z panem Ackermannem. Na szczęście dla psiaków, których ojcem jest Magic - jak zwykle w takich sprawach chodzi o pieniądze. [IMG]http://www.yorkland.pl/components/com_simpleboard/emoticons/devil.png[/IMG] Pan Ackermann - szkalując psa swojej hodowli i insynuując chorobę reproduktora i jego szczeniąt chciał wymóc na właścicielce częściowych praw do Magica. [IMG]http://www.yorkland.pl/components/com_simpleboard/emoticons/sick.png[/IMG] A fe, nieładnie...

czytajcie u źródła

Posted

Pomimo tego ze ta informacja dotarla i do Austri
Decoris nadal wygrywa!!!!!!

[RIGHT][B][SIZE=2]IH. Graz [/SIZE][/B][/RIGHT]
[CENTER] [B][SIZE=2] Samstag, 10. März 2007[/SIZE][/B][/CENTER]
[RIGHT][B][SIZE=2]Richter:[/SIZE][/B][/RIGHT]
[CENTER][B][SIZE=2]Ehold Ingried A[/SIZE][/B][/CENTER]
[RIGHT][SIZE=1]Gemeldet :[/SIZE][/RIGHT]
[SIZE=1] 25 Angetreten 21[/SIZE]NameKlasse/[SIZE=2]Rü.[/SIZE]BewertungBesitzerNat.DECORIS SECRET LOVERJugendV 1 JBHUBER ERZSEBETAPELLERD-ÖRE ERICZwischenV 1 CACADAWIN BUZSAKIDFREE STEP OF NEW DEALZwischenV 2 Res.CACADAKACS KAROLYNEHROCK AND GOLD TURBO OF NEW DEALOffeneV 1 CACARADVANSZKY KATALINHEVEREST BAKARATOffeneV 2 Res.CACADEDKOVA I.CZVERSAILLES DU DOMAINE DE MONDERLAYOffeneV 3STRNAD A:SKHELLOWEN STRIBRNE PRANIOffeneV 4BYSTRIANSKA ALENACZFRUPPER INN YOKI-GOOffeneSG.HRDLICKOVA HANACZQOCCLE'S HORUSREFLECTIONOffenefehltTHURNER SIGLINDEADASTY LACRIMA CAESIAChampionV 1 CACA Res.CACIBSTURC MIROSLAVCZARAMIS VON PÄCHTUSCHIVeteranenfehlt

Posted

Zwykle tak jest, że jak niewiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Szkoda tylko, że wydawałoby się kulturalni ludzie sięgają do takich metod. Wstyd:grab: .

Posted

[quote name='Neva']Ja mysle , że dwie kobiety maja ze soba nie wyjasnione jakies umowy , rozliczenia.Na pewno w gre wchodza jakies pieniądze,ktos komuś za coś nie zapłacił......
Przykre jest tylko to , ze odbije sie, to wszytsko na innych pieskach z hodowli Camparis , Decoris.Ucierpia niewinni . Zawsze pozostanie taka niepewność,że może jednak jest to prawdą................
Obie Panie z czasem dojdą do porozumienia , bo przecież jest napisane na stronie Camparis-DO ODWOŁANIA!!!!! a zła sława hodowli Camparis pozostanie!!!
Dlatego nie warto sie tu kłucić i oczerniac , bo to co zrobiła P. ACKERMAN jest samo w sobie bardzo złe[/quote]

Nie dwie kobiety a hodowcy z Camparis ma problem do pani z hodowli Decoris. I naprawde chamstwo hodowców z Camparis nie zna konca, jest to tak obrzydliwe ze mam nadzieje ze ani zaden sąd ani FCI nie umozy sprawy I hodowcy Camparis dostaną za swoje. Naprawde ja myslalam ze to takich czynów to sa zdolni tylko ludzie z jakimis patologicznymi skłonnosciami, az jestem w szoku co wyprawiaja hodowcy z Camparis, tym bardziej ze przydomek ten jest przez kazdego rozpoznawany w świecie yorkowym za swoje laury, teraz juz bedzie chyba jedynie przez przekręty.

Posted

[quote name='flashka-g']Nihodowcy z Camparis, tym bardziej ze przydomek ten jest przez kazdego rozpoznawany w świecie yorkowym za swoje laury, teraz juz bedzie chyba jedynie przez przekręty.[/quote]
Widać te laury , to może tez nie do konca zasłużone.:lol:

Posted

[QUOTE]Obie Panie z czasem dojdą do porozumienia , bo przecież jest napisane na stronie Camparis-DO ODWOŁANIA!!!!! [/QUOTE]

co to wogole znaczy ze do odwłowania? To albo do cholery pies jest chory albo nie jest. Albo pani Ackermann ma na to dowody albo nie ma. Żałosna zagrywka! Wystawila sama siebie na pośmiewisko.

Jezeli ktos, lub kogos znajomy mial poodbne problemy z Panstwem Ackermann połączcie siły, niech to sie skonczy raz na zawsze.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...