Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

"Niestety i my w życiu nie zawsze robimy rzeczy w 100% przyjemne, a niestety konieczne... dla tak zwanych wyższych celów. Chodzi przede wszystkim o to żeby wystawianie psa nie było dla niego stresujące."

I dlatego chcę zaproponować nagrode - niespodziankę dla pierwszego właściciela yorka, ktory wystawi go tak, żeby pies ładnie się pokazał - ani razu nie rozciągając go w rękach. W ogóle się do niego nie schylając.
:lol:
Mój pomysl na nagrodę jest tak atrakcyjny, że... no kolejka się powinna ustawiać. :lol:

"Myślę, że jeśli podchodzimy do psa z szacunkiem i uczymy go, nagradzając udział w wystawie, to pies ten realizując nasze plany jest zadowolony bo jego pan jest również zadowolony."

Kompletna antropomorfizacja, niestety. ;)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Martyna2006']To z kim się spotkam w Bydgoszczy na Walentynkowej? A moze ktos bedzie wystawiał psa,w kl.młodzieży? :)[/quote]

Chyba ze mną;)
Planuje wystawić Mersedes w klasie szczeniąt i Fride w posredniej;)

Posted

[quote name='Berek']Kompletna antropomorfizacja, niestety. ;)[/quote]
Troszke tak... :evil_lol: ale moze nie do końca? Łudzę sie?

A jeśli chodzi o wystawianie bez rozciągania to ja z racji tuszy i przebytej kontuzji kolana wystawiam psy stojąc, a schylam się jedynie w celu przeczesania lub pogłaskania...

Posted

"A jeśli chodzi o wystawianie bez rozciągania to ja z racji tuszy i przebytej kontuzji kolana wystawiam psy stojąc, a schylam się jedynie w celu przeczesania lub pogłaskania..."

Uważaj... uważaj... jesteś już blisko mojej Prywatnej Atrakcyjnej Nagrody Dla Rozsądnego Wystawcy... :lol:
A uprzedzam, że jest ona kaloryczna...! :lol:

Posted

A ja skonczylam z Wystawianiem.

Moje Yorczki sa najsczesliwsze gdy szaleja w lesie i nad wodą,:lol: Musielisbyscie wtedy widziec te umorusane aniolki z blyskiem w oczach:evil_lol: i Moja mine jak je potem musze kapac:razz: :lol:

Posted

Dla chętnych poczucia klimatu Światowej Wystawy w Poznaniu małe co nieco, po tym jak w piątek zeszłam z ringu yorków

[URL="http://video.google.pl/videoplay?docid=1669084215535824863&hl=pl"][IMG]http://img95.imageshack.us/img95/8053/powystawiemx6.jpg[/IMG][/URL]

jeśli ktos ma ochotę to wiecej filmików można zobaczyć na Google video Polska - z prawej strony ,,od użytkownika" jest tam nieco filmów z psich wystaw, głównie yorki - i nie tylko psy...

miłego oglądania

Posted

[quote name='Berek']
Uważaj... uważaj... jesteś już blisko mojej Prywatnej Atrakcyjnej Nagrody Dla Rozsądnego Wystawcy... :lol:
A uprzedzam, że jest ona kaloryczna...! :lol:[/quote]

Mój drogi jak bym uważała na kalorie to nie miałabym problemu j.w. :evil_lol:

• 1 month later...
Posted

[quote name='agnes & maja']witam, czy do Głogowa DNIA 28.01 ktoś się wybiera?i czy można zabrać nie wystawiane yorki -tylko na mnie nie wsiadajcie od razu z krzykiem jak coś pomieszałam.pozdrawiam[/quote]

Witam,
regulamin wystaw mówi jasno, że w wystawie biorą udział tylko psy zgłoszone. Niestety bardzo często zwiedzajacy wystawy zjawiają się ze swoimi czworonogami, a służby ochrony nie mają nic przeciwko temu aby wejść ze swoim pieskiem. Wszystko zalęży od organizatorów.

Posted

[quote]regulamin wystaw mówi jasno, że w wystawie biorą udział tylko psy zgłoszone. Niestety bardzo często zwiedzajacy wystawy zjawiają się ze swoimi czworonogami, a służby ochrony nie mają nic przeciwko temu aby wejść ze swoim pieskiem.[/quote]

Ojojoj, to znaczy, ze nie mozna swojej pociechy zabrac np pod pazuche?
A chcialam sie wybrac bo mam blisko.

Posted

[quote name='Moonek']Ojojoj, to znaczy, ze nie mozna swojej pociechy zabrac np pod pazuche?
A chcialam sie wybrac bo mam blisko.[/quote]
Ale po co?
Po pierwsze nie wolno.
Po drugie przecież wygodniej ogladac bez psa.
Po trzecie psu zdecydowanie bedzie lepiej w domu.

Posted

[quote name='NNikka']Ale po co?
Po pierwsze nie wolno.
Po drugie przecież wygodniej ogladac bez psa.
Po trzecie psu zdecydowanie bedzie lepiej w domu.[/quote]

zagadzam się po o stresować malucha :crazyeye:

Posted

Czasem organizatorzy wpuszczaja ale pies musi miec zaswiadczenie od wterynarza czesto hodowcy biora psa którego wystawiaja i razem z nim 2 do towarzystwa bo np. mieszkaja 200km i nie mieli z kim psa zostawić..

Jednak według przepisów nie wolno i w niektórych miastach szczególnie kiedy wystawa odbywa sie na hali jest to zabronione na swierzym powietrzu czase przymyka sie na to oko;)

Ale prawnie maja dziewczyny racje nie powinno sie według przepisów.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='koregra']Będzie co ogładać
Właśnie przeczytałam ze będzie 80 yorków:razz:
Chyba najliczniejsza:lol:[/quote]

Pewnie rownie liczne beda goldeny i labradory:p

Posted

Mona a gdzie mozna dowiedziec sie wiecej na ten temat? Bo jeszcze nigdy nie byłam na wystawie i chetnie bym przyjechala :) Chyba ze juz za pozno sie pytam? :lol:

Posted

ja rowniez... ale chyba sie zdecyduje i zaczne wystawiac moja Lilu, mysle ze najpierw pojade sobie na jakas wystawe sama zeby sobie poogladac, a pozneij bede trenowala moja psiunie, tak sobie mysle ze pojade z nia na ta w lipcu-nie pamietam gdzie ona jest- w Wawie? ;d- no ale hmhm, tak sie zastanawiam czy sa jakies ksiazki,poradniki jak prawidlowo wystawiac psa?? moze ktos cos wie ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...