Berek Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 "Niestety i my w życiu nie zawsze robimy rzeczy w 100% przyjemne, a niestety konieczne... dla tak zwanych wyższych celów. Chodzi przede wszystkim o to żeby wystawianie psa nie było dla niego stresujące." I dlatego chcę zaproponować nagrode - niespodziankę dla pierwszego właściciela yorka, ktory wystawi go tak, żeby pies ładnie się pokazał - ani razu nie rozciągając go w rękach. W ogóle się do niego nie schylając. :lol: Mój pomysl na nagrodę jest tak atrakcyjny, że... no kolejka się powinna ustawiać. :lol: "Myślę, że jeśli podchodzimy do psa z szacunkiem i uczymy go, nagradzając udział w wystawie, to pies ten realizując nasze plany jest zadowolony bo jego pan jest również zadowolony." Kompletna antropomorfizacja, niestety. ;)
duszek01 Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 [quote name='Martyna2006']To z kim się spotkam w Bydgoszczy na Walentynkowej? A moze ktos bedzie wystawiał psa,w kl.młodzieży? :)[/quote] Chyba ze mną;) Planuje wystawić Mersedes w klasie szczeniąt i Fride w posredniej;)
martyna. Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 [quote name='duszek01']Chyba ze mną;) Planuje wystawić Mersedes w klasie szczeniąt i Fride w posredniej;)[/quote] To do zobaczenia :D
NNikka Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 [quote name='Berek']Kompletna antropomorfizacja, niestety. ;)[/quote] Troszke tak... :evil_lol: ale moze nie do końca? Łudzę sie? A jeśli chodzi o wystawianie bez rozciągania to ja z racji tuszy i przebytej kontuzji kolana wystawiam psy stojąc, a schylam się jedynie w celu przeczesania lub pogłaskania...
Berek Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 "A jeśli chodzi o wystawianie bez rozciągania to ja z racji tuszy i przebytej kontuzji kolana wystawiam psy stojąc, a schylam się jedynie w celu przeczesania lub pogłaskania..." Uważaj... uważaj... jesteś już blisko mojej Prywatnej Atrakcyjnej Nagrody Dla Rozsądnego Wystawcy... :lol: A uprzedzam, że jest ona kaloryczna...! :lol:
Mona4 Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 A ja skonczylam z Wystawianiem. Moje Yorczki sa najsczesliwsze gdy szaleja w lesie i nad wodą,:lol: Musielisbyscie wtedy widziec te umorusane aniolki z blyskiem w oczach:evil_lol: i Moja mine jak je potem musze kapac:razz: :lol:
herbina Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Dla chętnych poczucia klimatu Światowej Wystawy w Poznaniu małe co nieco, po tym jak w piątek zeszłam z ringu yorków [URL="http://video.google.pl/videoplay?docid=1669084215535824863&hl=pl"][IMG]http://img95.imageshack.us/img95/8053/powystawiemx6.jpg[/IMG][/URL] jeśli ktos ma ochotę to wiecej filmików można zobaczyć na Google video Polska - z prawej strony ,,od użytkownika" jest tam nieco filmów z psich wystaw, głównie yorki - i nie tylko psy... miłego oglądania
NNikka Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 [quote name='Berek'] Uważaj... uważaj... jesteś już blisko mojej Prywatnej Atrakcyjnej Nagrody Dla Rozsądnego Wystawcy... :lol: A uprzedzam, że jest ona kaloryczna...! :lol:[/quote] Mój drogi jak bym uważała na kalorie to nie miałabym problemu j.w. :evil_lol:
Berek Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 O.K. (mam to samo ;) ) - więc nie zmianiam rodzaju planowanej nagrody. :lol:
agnes & maja Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 witam, czy do Głogowa DNIA 28.01 ktoś się wybiera?i czy można zabrać nie wystawiane yorki -tylko na mnie nie wsiadajcie od razu z krzykiem jak coś pomieszałam.pozdrawiam
waldek2 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='agnes & maja']witam, czy do Głogowa DNIA 28.01 ktoś się wybiera?i czy można zabrać nie wystawiane yorki -tylko na mnie nie wsiadajcie od razu z krzykiem jak coś pomieszałam.pozdrawiam[/quote] Witam, regulamin wystaw mówi jasno, że w wystawie biorą udział tylko psy zgłoszone. Niestety bardzo często zwiedzajacy wystawy zjawiają się ze swoimi czworonogami, a służby ochrony nie mają nic przeciwko temu aby wejść ze swoim pieskiem. Wszystko zalęży od organizatorów.
agnes & maja Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 i jak tam Głogów ktoś odwiedzi? wiem że po Poznaniu to może się nie chce ale ten kto nie był chyba się skusi tym bardziej jak blisko się mieszka.pozdrawiam;)
Moonek Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote]regulamin wystaw mówi jasno, że w wystawie biorą udział tylko psy zgłoszone. Niestety bardzo często zwiedzajacy wystawy zjawiają się ze swoimi czworonogami, a służby ochrony nie mają nic przeciwko temu aby wejść ze swoim pieskiem.[/quote] Ojojoj, to znaczy, ze nie mozna swojej pociechy zabrac np pod pazuche? A chcialam sie wybrac bo mam blisko.
NNikka Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Moonek']Ojojoj, to znaczy, ze nie mozna swojej pociechy zabrac np pod pazuche? A chcialam sie wybrac bo mam blisko.[/quote] Ale po co? Po pierwsze nie wolno. Po drugie przecież wygodniej ogladac bez psa. Po trzecie psu zdecydowanie bedzie lepiej w domu.
yoreczka Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='NNikka']Ale po co? Po pierwsze nie wolno. Po drugie przecież wygodniej ogladac bez psa. Po trzecie psu zdecydowanie bedzie lepiej w domu.[/quote] zagadzam się po o stresować malucha :crazyeye:
kate8828 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Czasem organizatorzy wpuszczaja ale pies musi miec zaswiadczenie od wterynarza czesto hodowcy biora psa którego wystawiaja i razem z nim 2 do towarzystwa bo np. mieszkaja 200km i nie mieli z kim psa zostawić.. Jednak według przepisów nie wolno i w niektórych miastach szczególnie kiedy wystawa odbywa sie na hali jest to zabronione na swierzym powietrzu czase przymyka sie na to oko;) Ale prawnie maja dziewczyny racje nie powinno sie według przepisów.
koregra Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Będzie co ogładać Właśnie przeczytałam ze będzie 80 yorków:razz: Chyba najliczniejsza:lol:
Magda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='koregra']Będzie co ogładać Właśnie przeczytałam ze będzie 80 yorków:razz: Chyba najliczniejsza:lol:[/quote] Pewnie rownie liczne beda goldeny i labradory:p
koregra Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 No ich też dużo będzie ale najliczniejsze będą Yorki :multi:
Magda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: A no tak......
Mona4 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Kto z Yorkomaniakow bedzie na Katowickiej wystawie? Ja bede ale jako widz:lol:
Megula Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Mona a gdzie mozna dowiedziec sie wiecej na ten temat? Bo jeszcze nigdy nie byłam na wystawie i chetnie bym przyjechala :) Chyba ze juz za pozno sie pytam? :lol:
Sara_i_Aris Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Ja też jeszcze nigdy nie byłam na wystawie :shake: :-(
pingwinek=] Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 ja rowniez... ale chyba sie zdecyduje i zaczne wystawiac moja Lilu, mysle ze najpierw pojade sobie na jakas wystawe sama zeby sobie poogladac, a pozneij bede trenowala moja psiunie, tak sobie mysle ze pojade z nia na ta w lipcu-nie pamietam gdzie ona jest- w Wawie? ;d- no ale hmhm, tak sie zastanawiam czy sa jakies ksiazki,poradniki jak prawidlowo wystawiac psa?? moze ktos cos wie ;)
Recommended Posts