Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wind pewnie jak zwykle zalatana... jeszcze do tego miała chwilowy problemik z Majeczką... ale z tego co wiem, to juz wszystko oka :D
Miejmy nadzieje, że niebawem zawita znow do swojej galerii, bo zapowiada sie sliczna sobotnio-niedzielna pogoda...

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Milo, ze jeszcze o mnie tutaj pamietacie :D :D :D

Rzeczywiscie mam troche pracy i maly bol glowy, bo na piatek szukam modela i jakos znalezc nie moge :-? Ehhh ... zycie ;)

W atmosferze jesieni pozowala mi moja Przyjaciolka, osoba absolutnie szczegolna, a przy tym cierpliwa i wyrozumiala :-)

Mam nadzieje, ze nie obedrze mnie ze skory za mala prezentacje Jej zdjec ;) Asiu, co zlego to nie ja :D

[img]http://img73.imageshack.us/img73/5516/img3388xy3es.jpg[/img]

[img]http://img73.imageshack.us/img73/687/img3438xyy9wn.jpg[/img]

[img]http://img366.imageshack.us/img366/5486/img3511xyy0zg.jpg[/img]

Posted

no przecież jak Ci napiszę, że zdjęcia śliczne, to nie będzie to nic nowego, bo Ty to dobrze wiesz

ale napiszę.....ŚWIETNE....zwłaszcza pierwsze (bardzo ciepłe, radosne i szczere) i ostatnie (aż mnie na myślenie wzięło.....)

Posted

[b]Wind [/b], piekne fotki !!! :D

Ja jednak mam swoje trzy grosze :oops:
Mnie brakuje czesci dloni modelki na tej fotce.
Tak jakos mnie to razi :oops:
[b]Wind [/b]ratuj i przekonaj mnie, ze ten element jest zbedny w tym przypadku :wink:
[img]http://img73.imageshack.us/img73/5516/img3388xy3es.jpg[/img]

Posted

[b]Wind[/b].....ja Cię bardzo przepraszam, ja wiem, że to nie moja (a raczej mojego maleństwa) galeria...ale po prostu od wczoraj nie mogę się powstrzymać...... :lol:

jak tak patrzę na Twoją jesień (widzę, że w końcu nie zrealizowałaś planów związanych z rudowłosą jesienią :wink: ), która raczej prezentuje ciemne barwy, to po prostu nie potrafię się powstrzymać od przywołania obrazu mojej "jesieni", jak najbardziej zresztą dogomaniackiej :D oczywiście kiepściuńki sprzęcik, brak umiejętności wykorzystania walorów programów do obróbki zdjęć oraz ogólna niewiedza sprawiają, że technicznie moje fotki znaleźć się tu raczej nie powinny :oops: ale tę jedną mam nadzieję, iż mi wybaczysz

no tylko popatrz...... jak się moja jesień ładnie by komponowałą z Twoją Jesienią w wydaniu prawie "black" :wink: 8)

[img]http://img409.imageshack.us/img409/4500/weekend03629mb.jpg[/img]

Posted

dzięki :oops:

jak się trochę ogarnę, to wrzucę może jeszcze kilka fotek mojej jesieni do Prestonkowej galerii....wprawdzie fotki są strasznie niedopracowane, ale wynikało to z wariackiego charakteru spaceru, co w skrócie wygądało mniej więcej tak: "ooooo.......przez chwilę nie pada.....robimy zdjęcie...uwagaaaaa..........kurczak...znowu pada :( " :lol:
warunki były wybitnie niesprzyjające, ale musiałam wykorzystać fakt pożyczenia aparatu 8)

Posted

[quote name='Evelina'][b]Wind [/b], piekne fotki !!! :D

Ja jednak mam swoje trzy grosze :oops:
Mnie brakuje czesci dloni modelki na tej fotce.
Tak jakos mnie to razi :oops:
[b]Wind [/b]ratuj i przekonaj mnie, ze ten element jest zbedny w tym przypadku :wink:
[/quote]

[b]Evelinko,[/b]

Nie ma co przekonywac ;) W istocie, brakuje czesci dloni. Jedynym uzasadnieniem jest wybor kadru. Gdy robilam zdjecie (zawsze kadruje w czasie rzeczywistym, a nie pozniej w kompie) bylam przekonana, ze kadr pionowy (modelka w pionie) bedzie ok i ze tego wlasnie chce.
Potem, ogladajac zdjecie stwierdzilam, ze przechyle modelke tak aby zdjecie nabralo wiekszej dynamiki. Gdy przechylilam ... to juz sama wiesz, prawda? Zabraklo mi przestrzeni z prawej ...
Jednak wazniejszy byl dla mnie taki zwichrowany kadr, anizeli cale dlonie ... Coz ... czasami nie mozna miec wszystkiego :cry:

Poza tym dziekuje za komenty :D Gdy mnie nie bylo to fotografowalam ... przedwiosnie :lol: :lol: :lol: Ehhhh zycie ... ;)

Posted

[b]Ka-Ka,[/b]

Bardzo fotogeniczna masz jesien w typie "black" :D :D :D Rzeczywiscie do mojej pasowalaby jak ulal! Widze, ze i Ty znajdujesz wielka przyjemnosc w foceniu! Tak trzymac :-)

[b]Debesciaku,[/b]

Mam nadzieje, ze na srode przygotujesz dla mnie mnostwo foteczek do oblookania! :-)

Posted

[quote name='Wind'][b]Evelinko,[/b]

Nie ma co przekonywac ;) W istocie, brakuje czesci dloni. Jedynym uzasadnieniem jest wybor kadru. Gdy robilam zdjecie (zawsze kadruje w czasie rzeczywistym, a nie pozniej w kompie) bylam przekonana, ze kadr pionowy (modelka w pionie) bedzie ok i ze tego wlasnie chce.
Potem, ogladajac zdjecie stwierdzilam, ze przechyle modelke tak aby zdjecie nabralo wiekszej dynamiki. Gdy przechylilam ... to juz sama wiesz, prawda? Zabraklo mi przestrzeni z prawej ...
Jednak wazniejszy byl dla mnie taki zwichrowany kadr, anizeli cale dlonie ... Coz ... czasami nie mozna miec wszystkiego :cry: [/quote]Echhh... no co ja zrobie, ze Cie lubie :buzi:
Takie wlasnie mialam wrazenie ogladajac te fotke,
ze musialas dokonac wyboru :roll: :wink:

[size=2]Jesli znajdziesz chwilke czasu, bardzo prosze, daj kilka opinii o fotkach w konkursie Nasze MAKRO.
Kazdy z uczestnikow z pewnoscia chetnie przeczyta Twoje uwagi :D [/size]

Posted

[b]Beatko[/b], ja KOCHAM fotografować...tylko nie umiem :oops: i nie mam sprzętu :(

jak kiedyś znajdziesz w swoim zabieganiu chwilkę, to podrzucę Ci kilka fotek, co?? na kursy mnie narazie nie stać :cry: ale chętnie bym wysłuchała paru słów kontruktywnej krytyki 8) :wink:

Posted

Wind ma sie rozumiec caly komp bedzie Twoj ;)

a szczegolnie folder Eos proby ;)

jak bedziesz kciala to nawet pozwole Ci sie pobawic Emilem (o ile to w ogole zrobi na Tobie wrazenie hahahahahaha ;) )

Posted

[quote name='Ka-ka'][b]Beatko[/b], ja KOCHAM fotografować...tylko nie umiem :oops: i nie mam sprzętu :(

jak kiedyś znajdziesz w swoim zabieganiu chwilkę, to podrzucę Ci kilka fotek, co?? na kursy mnie narazie nie stać :cry: ale chętnie bym wysłuchała paru słów kontruktywnej krytyki 8) :wink:[/quote]

[b]Kamilko,[/b]

W listopadzie mam zdecydowanie wiecej luzu niz teraz, wiec zapraszam :D :D :D Bardzo chetnie obejrze Twoje zdjecia :D

[b]debesciaku,[/b]

Obejrze i folderek EOS i samego sprawce Twoich ostatnich natchnien i uniesien :D Alez bedzie fajnie!
Jak chcesz to przywioze Ci na probe moj superancki obiektywik. W Polsce jest ich tylko pare sztuk ... moze nawet na palcach jednej reki mozna je liczyc :-) Wyobraz sobie ... o f/1.2 :-) Daje doslownie papierowa GO :-)

Posted

[quote name='"Wind"'][quote name='Ka-ka'][b]Beatko[/b], ja KOCHAM fotografować...tylko nie umiem :oops: i nie mam sprzętu :(

jak kiedyś znajdziesz w swoim zabieganiu chwilkę, to podrzucę Ci kilka fotek, co?? na kursy mnie narazie nie stać :cry: ale chętnie bym wysłuchała paru słów kontruktywnej krytyki 8) :wink:[/quote]

[b]Kamilko,[/b]

W listopadzie mam zdecydowanie wiecej luzu niz teraz, wiec zapraszam :D :D :D Bardzo chetnie obejrze Twoje zdjecia :D

[b]debesciaku,[/b]

Obejrze i folderek EOS i samego sprawce Twoich ostatnich natchnien i uniesien :D Alez bedzie fajnie!
[b]Jak chcesz to przywioze Ci na probe moj superancki obiektywik. W Polsce jest ich tylko pare sztuk ... moze nawet na palcach jednej reki mozna je liczyc :-) Wyobraz sobie ... o f/1.2 :-) Daje doslownie papierowa GO :-)[/[/b]quote]

:o zemdlalam pytanie nawet nie smiem prosic

o boshe juz mam ciarki