bico Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Miszka z kolegą....czas jego życia -5 minut:diabloti: Przyjmiemy kolegów w każdych ilościach:diabloti:[/QUOTE] ekhm...wobec tego uczcijmy wiernego kolegę minutą ciszy:evil_lol: Quote
GochaT Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='bico']ekhm...wobec tego uczcijmy wiernego kolegę minutą ciszy:evil_lol:[/QUOTE] i wszystkich następnych którzy polegną na froncie Miszkowym trzymajcie sie chłopaki i dziewczyny Prześlę dzisiaj kaskę bo mam takie zaległości w płatnościach ,że szok:angryy: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Wpłynęło +20zł od paula i zbysiu [COLOR=SeaGreen][B]Jest razem +425zł[/B][/COLOR] Wyjazd z Misza przełożony na piątek-wet dzwonił,że ma jakieś zebranie odnosnie budowy( bedziemy mieli w końcu super klinikę) i nie wie jak sie dzis z czasem wyrobi, a tu potrzeba z 2 godzinki tylko dla Miszki. Poleciałam mu jedzonko zanieśc bo od rana na głodniaka był;) Quote
GochaT Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 (ojej bidulek bez papu) ale ma jeszcze pare dni bez stresu niech sie pobawi Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Napisałam do Beaty z niemieckiej fundacji Hundehilfe Polen, która pomagała mi gdy był Kieruś... Dostałam opowiedz,że pomogą Miszce ! Miszka ma więc zapewnioną karmę- klasy premium senior. Gdy potrzebne będą leki to tez mam śmiało pisać, może uda się coś podesłać. W związku z tym,że będzie stała pomoc z karmą , to cena hotelowa za miesiąc zostaje obniżona do 300zł. Quote
juliaikamil Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 jak mi czytać dobre wieści :) Miszko, aby więcej dobrych wiedomości dla Ciebie i od Ciebie :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Wpłynęło : +15 zł od juliaikamil [COLOR=SeaGreen][B]Razem jest +440zł[/B][/COLOR] Z sierścią bez zmian. Jutro zobaczymy co on tam za towarzyszy;) Quote
bico Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Napisałam do Beaty z niemieckiej fundacji Hundehilfe Polen, która pomagała mi gdy był Kieruś... Dostałam opowiedz,że pomogą Miszce ! Miszka ma więc zapewnioną karmę- klasy premium senior. Gdy potrzebne będą leki to tez mam śmiało pisać, może uda się coś podesłać. W związku z tym,że będzie stała pomoc z karmą , to cena hotelowa za miesiąc zostaje obniżona do 300zł.[/QUOTE] Dobre wieści!:multi::multi::multi: Dziękujemy za pomoc dla Miszki!:loveu: Quote
stonka1125 Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 no to od nowa zaczynam sie bać "usypiania" miszoka i czekam do jutra:roll: ...i sie cieszę,że 5 dych z rachunku nam schodzi :)... Quote
bico Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='stonka1125']no to od nowa zaczynam sie bać "usypiania" miszoka i czekam do jutra:roll:[/QUOTE] czekamy na jutrzejsze wieści, kciuki zaciśnięte:happy1: Quote
iwlajn Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Misiu, choć bezdomny ale nie samotny. Ile dobrych dusz trzyma kciuki za jego zdrówko:) Quote
stonka1125 Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 ania ma padnięty internet,ale dzwoniła,Miszonek się ładnie wybudził z narkozy,ząbków ma niewiele,to znaczy ma ale starte do dziąseł tak jakby kamienie jadł,ma też parę dłuższych ząbków i te zostały wyczyszczone:evil_lol:,jeden przewód słuchowy zupełnie zarośnięty(może być tak,że na skutek tego urazu),uszka ma wyczyszczone ,największy syf z wierzchu ,pod spodem nie było tak źle,w główce ok a przynajmniej nic takiego co by mu bardzo przeszkadzało,ten uraz głowy baaaardzo stary i miszka niestety tez 12+,ja wiem że to nie jest duzo ale to tak jak u ludzi im gorsze warunki życia tym gorzej to wszystko wygląda,w zeskrobinie nie było nużeńca ani świerzbowca(dokładniejsze badania będą robione w bydgoszczy więc trzeba czekać)już nie pamietam co tam jeszcze ania na pewno dopisze jak o czymś zapomniałam...aha jak go zawiozłam do ani to kulał,ale juz nie kuleje albo ktoś w schronie go kopnął(uderzył?)i to po prostu minęło,albo diabli wiedzą co,może miał wymarznięty tyłek i jak u ani może się ugrzać na kołderce w kojcu i w słomie w cieplutkiej budzie to mu się gnatki wygrzały,pozostanie to tajemnicą,ogólnie humorek Miszce dopisuje i wsjo jest ok! Quote
stonka1125 Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 [SIZE=1]http://www.dogomania.pl/forum/f28/zwykla-mala-kundelkowa-dziewczynka-potrzebny-dt-inaczej-schron-w-schronie-parwo-173061/ miś się nie obrazi:razz: [/SIZE] Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Tak jak Stonka napisała-u Miszki z zewnatrz;) nic się strasznego nie dzieje. Zobaczymy co w środku- w poniedziałek morfologia. Miszak to staruszek, zęby pościerane...taki bidulak. Został mu usunięty sutek, który wisiał. Dostalismy tez gratiss witaminki. Rozliczenie u weta w poniedziałek . Quote
GochaT Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 To było pewne jest twardzielem ale jestem w szoku ,że tyle latek . moja laleczka w takich królewskich warunkach 13 lat a gorzej od Miszki wygląda myślę,że to zapasienie - kurcze ale mam ją teraz głodzić na stare lata Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Rano byliśmy u weta. Miszce zostawiliśmy wenflon, aby łatwiej było dziś krew pobrać...udało się bez znieczulania;) Miszak był grzeczniejszy-nadal chciał się schowac , najlepiej na mych kolanach:loveu: Miałam isc po wecie po zakupy ale zrezygnowałam bo jak się na mnie wewalił, to mogłabym zapachem ludzi odstraszyć;) Pobralismy tez zeskrobine i wysłałam do Bydgoszczy- zobaczymy co tam wyjdzie, od razu ma przyjśc antybiotykogram, tak więc na razie wstrzymalismy się z antybiotykiem....a przyda sie , bo jak zaczęlismy mu czyscic gruczoły kołoodbytowe....masakra co się działo:crazyeye: Syf i potworny smród, potwornie zapchane-dlatego ma takie wyłysienia przy dupci, może tez być i świąt od tego...smród był taki,że trzeba było okna szybko otwierać. W przyszłym tygodniu ponownie na wyciskanie, zobaczymy jak będzie, bo może trzeba bedzie mu także zrobic płukanie i podac steryd bądz jakis antybiotyk. Ale to na głupim jasiu, bo ledwo go utrzymałam-bolałao go , bo tam i ropa była....zreszta cały czas mu się coś z tego tyłka tak sączyło... Wkurwiłam się, bo taka zwykła rzecz i tyle ulgi dla psa-a ten wspaniały technik konował nawet na to nie wpadł w schronie:angryy::angryy: Zresztą szkoda słów... Zapłaciłam za te wizyty wszystkie 130zł. Za badania krwi i zeskrobiny będzie oddzielnie. Wieczorem wstawię rozliczenia, bo wiem ,że jakies wpłaty doszły. A z Niemiec idą do mnie 2 paczki- z fundacji i druga od jednej Pani, która chce prywatnie Miszce pomóc:p Quote
Szarotka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [B]Ratunku ![/B] Ten piesek ma tylko czas do soboty: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1159/piekny-porzucony-rudzik-potrzebuje-domu-lodz-173007/index3.html[/url] Quote
iwlajn Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Aniu, jak dobrze że Miszka już po wizycie u weta. Tak jak piszesz, z pewnością czuje ulgę po wyczyszczeniu gruczołów. Teraz, będzie już tylko lepiej. Matko - 12latek. Dziewczyny, wiadomo ile lat był w schronie? Quote
stonka1125 Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 [quote name='iwlajn'] wiadomo ile lat był w schronie?[/QUOTE] schronisko jest w radlinie 5 albo 6 lat,misza był w schronie od początku:-( Quote
GochaT Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 schron jest od 2002 czyli 7 lat a Miszka był pierwszy , dobrze ,że Ania go przymiziała bo te ostatnie chwile spędzi radośnie Quote
stonka1125 Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 [quote name='GochaT'] te ostatnie chwile spędzi radośnie[/QUOTE] jakie ostatnie chwile:mad:mój sosik ma 14 lat i energii tyle co szczeniak,biega jak dzik i wydurnia sie jak głupek z cyrku,Miszakowi tez energii nie brakuje,bryka i podskakuje jak źrebaczek....ostatnie chwile,no gocha wstydź się:mad: Quote
baldek2 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Gosia miala na mysli ostatnie dziesiec lat zycia Miszki bo przeciez w takich warunkach on napewno jeszcze tyle sie zyciem nacieszy. Quote
Recommended Posts