Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Miszka z kolegą....czas jego życia -5 minut:diabloti: Przyjmiemy kolegów w każdych ilościach:diabloti:[/QUOTE]

ekhm...wobec tego uczcijmy wiernego kolegę minutą ciszy:evil_lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bico']ekhm...wobec tego uczcijmy wiernego kolegę minutą ciszy:evil_lol:[/QUOTE]
i wszystkich następnych którzy polegną na froncie Miszkowym trzymajcie sie chłopaki i dziewczyny
Prześlę dzisiaj kaskę bo mam takie zaległości w płatnościach ,że szok:angryy:

Posted

Wpłynęło +20zł od paula i zbysiu

[COLOR=SeaGreen][B]Jest razem +425zł[/B][/COLOR]

Wyjazd z Misza przełożony na piątek-wet dzwonił,że ma jakieś zebranie odnosnie budowy( bedziemy mieli w końcu super klinikę) i nie wie jak sie dzis z czasem wyrobi, a tu potrzeba z 2 godzinki tylko dla Miszki.
Poleciałam mu jedzonko zanieśc bo od rana na głodniaka był;)

Posted

Napisałam do Beaty z niemieckiej fundacji Hundehilfe Polen, która pomagała mi gdy był Kieruś...

Dostałam opowiedz,że pomogą Miszce ! Miszka ma więc zapewnioną karmę- klasy premium senior. Gdy potrzebne będą leki to tez mam śmiało pisać, może uda się coś podesłać.

W związku z tym,że będzie stała pomoc z karmą , to cena hotelowa za miesiąc zostaje obniżona do 300zł.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Napisałam do Beaty z niemieckiej fundacji Hundehilfe Polen, która pomagała mi gdy był Kieruś...

Dostałam opowiedz,że pomogą Miszce ! Miszka ma więc zapewnioną karmę- klasy premium senior. Gdy potrzebne będą leki to tez mam śmiało pisać, może uda się coś podesłać.

W związku z tym,że będzie stała pomoc z karmą , to cena hotelowa za miesiąc zostaje obniżona do 300zł.[/QUOTE]

Dobre wieści!:multi::multi::multi: Dziękujemy za pomoc dla Miszki!:loveu:

Posted

[quote name='stonka1125']no to od nowa zaczynam sie bać "usypiania" miszoka i czekam do jutra:roll:[/QUOTE]

czekamy na jutrzejsze wieści, kciuki zaciśnięte:happy1:

Posted

ania ma padnięty internet,ale dzwoniła,Miszonek się ładnie wybudził z narkozy,ząbków ma niewiele,to znaczy ma ale starte do dziąseł tak jakby kamienie jadł,ma też parę dłuższych ząbków i te zostały wyczyszczone:evil_lol:,jeden przewód słuchowy zupełnie zarośnięty(może być tak,że na skutek tego urazu),uszka ma wyczyszczone ,największy syf z wierzchu ,pod spodem nie było tak źle,w główce ok a przynajmniej nic takiego co by mu bardzo przeszkadzało,ten uraz głowy baaaardzo stary i miszka niestety tez 12+,ja wiem że to nie jest duzo ale to tak jak u ludzi im gorsze warunki życia tym gorzej to wszystko wygląda,w zeskrobinie nie było nużeńca ani świerzbowca(dokładniejsze badania będą robione w bydgoszczy więc trzeba czekać)już nie pamietam co tam jeszcze ania na pewno dopisze jak o czymś zapomniałam...aha jak go zawiozłam do ani to kulał,ale juz nie kuleje albo ktoś w schronie go kopnął(uderzył?)i to po prostu minęło,albo diabli wiedzą co,może miał wymarznięty tyłek i jak u ani może się ugrzać na kołderce w kojcu i w słomie w cieplutkiej budzie to mu się gnatki wygrzały,pozostanie to tajemnicą,ogólnie humorek Miszce dopisuje i wsjo jest ok!

Posted

Tak jak Stonka napisała-u Miszki z zewnatrz;) nic się strasznego nie dzieje.
Zobaczymy co w środku- w poniedziałek morfologia.
Miszak to staruszek, zęby pościerane...taki bidulak.
Został mu usunięty sutek, który wisiał.
Dostalismy tez gratiss witaminki.

Rozliczenie u weta w poniedziałek .

Posted

To było pewne jest twardzielem ale jestem w szoku ,że tyle latek . moja laleczka w takich królewskich warunkach 13 lat a gorzej od Miszki wygląda myślę,że to zapasienie - kurcze ale mam ją teraz głodzić na stare lata

Posted

Rano byliśmy u weta.
Miszce zostawiliśmy wenflon, aby łatwiej było dziś krew pobrać...udało się bez znieczulania;) Miszak był grzeczniejszy-nadal chciał się schowac , najlepiej na mych kolanach:loveu: Miałam isc po wecie po zakupy ale zrezygnowałam bo jak się na mnie wewalił, to mogłabym zapachem ludzi odstraszyć;)
Pobralismy tez zeskrobine i wysłałam do Bydgoszczy- zobaczymy co tam wyjdzie, od razu ma przyjśc antybiotykogram, tak więc na razie wstrzymalismy się z antybiotykiem....a przyda sie , bo jak zaczęlismy mu czyscic gruczoły kołoodbytowe....masakra co się działo:crazyeye: Syf i potworny smród, potwornie zapchane-dlatego ma takie wyłysienia przy dupci, może tez być i świąt od tego...smród był taki,że trzeba było okna szybko otwierać.
W przyszłym tygodniu ponownie na wyciskanie, zobaczymy jak będzie, bo może trzeba bedzie mu także zrobic płukanie i podac steryd bądz jakis antybiotyk. Ale to na głupim jasiu, bo ledwo go utrzymałam-bolałao go , bo tam i ropa była....zreszta cały czas mu się coś z tego tyłka tak sączyło...
Wkurwiłam się, bo taka zwykła rzecz i tyle ulgi dla psa-a ten wspaniały technik konował nawet na to nie wpadł w schronie:angryy::angryy: Zresztą szkoda słów...

Zapłaciłam za te wizyty wszystkie 130zł.
Za badania krwi i zeskrobiny będzie oddzielnie.
Wieczorem wstawię rozliczenia, bo wiem ,że jakies wpłaty doszły.

A z Niemiec idą do mnie 2 paczki- z fundacji i druga od jednej Pani, która chce prywatnie Miszce pomóc:p

Posted

Aniu, jak dobrze że Miszka już po wizycie u weta. Tak jak piszesz, z pewnością czuje ulgę po wyczyszczeniu gruczołów. Teraz, będzie już tylko lepiej. Matko - 12latek. Dziewczyny, wiadomo ile lat był w schronie?

Posted

[quote name='GochaT'] te ostatnie chwile spędzi radośnie[/QUOTE]

jakie ostatnie chwile:mad:mój sosik ma 14 lat i energii tyle co szczeniak,biega jak dzik i wydurnia sie jak głupek z cyrku,Miszakowi tez energii nie brakuje,bryka i podskakuje jak źrebaczek....ostatnie chwile,no gocha wstydź się:mad: