Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 dni temu znaleziono pieska w mojej wiosce, nieopodal boiska. Bidula lezy w krzakach i przeraźliwie się boi. Nie pozwala się stamtąd zabrać. Kilka metrów dalej leży skrzynka z kocykiem (ŻENADA). Okoliczni ludzie przynoszą mu wodę i jedzenie.
Nie wiem już co robić :(
Mogłabym go przetrzymać w piwnicy (ponieważ Pako, mój pies jest zbyt zazdrosny), ale jak mam go stamtąd zabrać :/ Szczeniak ma mnóstwo kleszczy, jest brudny i komary nie dają mu spokoju...
Już nie wiem co robić. Błagam pomóżcie...
[IMG]http://img30.imageshack.us/img30/8740/antek3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img30.imageshack.us/img30/8935/antek2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img30.imageshack.us/img30/2939/antek.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='beka']
W Chrzanowie jest fundacja pomagająca zwierzakom.
zaraz Ci porzuce namiar, [/quote]

tu masz namiary

[URL="http://proanimals.org/"]Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom[/URL]

i napisz do hanek albo Ada-jeje, one działaja w Chrzanowie i okolicach

Posted

napisałam na wątku Pako - psiaka, którego adoptowała założycielka tego wątku - może ktoś ma namiar telefoniczny. Może sie odezwą. Kurcze czas gra tu największą rolę. :-(

Posted

udało mi się skontaktowac telefonicznie z założycielką wątku - więc sprawa wygląda tak:
pieseczka wzięła koleżanka. Teraz trafi do weta. Bardzo biedna psinka:-(:-( nie wiadomo ile on tam był. Więcej napisze [B]katyen.

[/B]odetchnęłam:roll:

Posted

[quote name='Basia1968']udało mi się skontaktowac telefonicznie z założycielką wątku - więc sprawa wygląda tak:
pieseczka wzięła koleżanka. Teraz trafi do weta. Bardzo biedna psinka:-(:-( nie wiadomo ile on tam był. Więcej napisze [B]katyen.[/B]

odetchnęłam:roll:[/quote]
Całe szczescie,to przeciez jeszcze psi dzieciak:-(

Posted

Hejjj dziewczyny! Co do fundacji to ja dobrze wiem, że ona istnieje i to że tam dzwoniliśmy to był pierwszy krok. .....

Tak czy inaczej już jest dobrze, w sobotę chłopcy próbowali go złapać ale nie udało się. Dzisiaj już siłą został wyciągnięty z tych krzaków, na całe szczęście, bo przeszła tu niezła burza. Koleżanka mówiła, że piesek schował się u niej w szopie, wcisnął w najmniejszy kąt i teraz śpi. Pojadl sobie dobrze, ale wciąż się boi, dlatego chyba musimy poczekać chwilę z wyjazdem do weterynarza.
Szczeniak wydaje się być totalnie dziki i taki wyjazd może kosztować go kolejny stres. Nie jest już taki mały i widać, że wyrośnie na dużego psa, dlatego potrafi się bronić.
Niestety koleżanka już ma dwa psy i kilka kotów, dlatego wiem, że kolejny może być dla niej obciążeniem... ale obie chyba mamy zbyt miękkie serca, więc gdyby nie znalazła się osoba, która go przygarnie, pewnie u niej zostanie.

Ostatnim razem (jakis miesiąc temu) znajoma podrzucila mi szczeniaka, którego znalazła na śmietniku obok bloku. Ja oczywiście się zgodziłam, ale Pako stanowczo odmówił, robiąc mu krzywde :/ Na szczęście jeszcze tego samego dnia znalazlam mu dobry dom. Teraz również do mnie zadzwonili - "znaleźliśmy psa koło boiska, możesz go zabrać? bo jest taki biedny". Zapytalam więc, czy mogliby go przetrzymać chociaż na 3h, dopóki nie wrócę z Krakowa. To powiedzieli że nie, bo nie mogą, bo to, bo tamto...
Oczywiście dla innych to niepotrzebny kłopot i problem, więc najlepiej zadzwonić do mnie.
Mój chłopak mówi że jestem naiwna, ale z drugiej strony chyba musiałabym nie mieć serca żeby tam nie pójść...

Posted

Przykro nam ale fundacja tez nie dysponuje DT a znalezinych i porzuconych psow to codziennie jeden telefon do nas. Oprocz oglaszanie psa w necie i pomocy w szukaniu mu domu nic wiecej nie jestesmy w stanie zrobic. :shake: Konto puste, karmy brak, oprocz telefonow ze blaka sie pies nic nigdy nie uslyszelismy :shake: nikt nie zadzwonil nigdy z pytaniem jak moze nam pomoc :angryy: a jak wiemy bez kasy nie ma pomocy. :shake: