Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chester to młody 1 roczny pies, przepiękny kudłacz dla kochających kudłacze. Kiedy zobaczyłam go po raz pierwszy był kupką polepionej sierści z przerażonymi oczami. Skulony w kłębuszek nie wykazywał zainteresowania nikim i niczym. Był po gwoździowaniu przedniej łapki, trafił do schroniska w Radomiu po wypadku. Teraz czuje się lepiej, wypuszczony biega jak szalony, choć łapka jeszcze się się goi. Jest bardzo zazdrosny, kiedy w jego obecności głaszcze się inne psy on je zastawia swoim ciałem. Pomóżmy mu znaleźć dom, na pewno ktoś go pokocha, jest naprawdę bardzo puchaty, kiedy zadba się o jego sierść to będzie cudeńko. To cudeńko jest wielkości do kolana. Oto Chester

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczny ten Chesterek, postaram sie w najbliższym czasie porobić mu ogłoszenia, bo teraz uaktualniam wszystkim innym psiakom. Mam nadzieję że szybko znajdzie dom, wystarczy o niego zadbać a będzie pieknym psem.

Posted

jemu prawie oczu nie widać :)
taki kudłatek z niego

zajmiemy się szukaniem domku, przez ogłoszenia myślę, bo to chyba najrozleglejszy sposób na rozpowszechnienie psiaka.

a schronisko nie robi żadnej akcji na mieście, żeby pokazać publicznie psiaki...?
Wykąpany Czesterek byłby niezłą reklamą.

Posted

wstępny roboczy tekst,żeby póki co robić ogłoszenia Chesterowi

Chester-piękny kudłatek dla kochających kudłate pieski

Chester to roczny pies, który został przywieziony do schroniska w opłakanym stanie: pozlepiana brudna sierść, a w oczkach strach i niepewność. Z początku skulony kłebuszek nie wykazujący zainteresowania nikim i niczym, teraz bardzo żywiołowy i ufny pies, który po wypuszczeniu z boksu biega jak szalony. Potrafi już "zawalczyć" o swoją porcję ludzkiej czułości - kiedy w jego obecności głaszcze się inne psy, on zastawia je sobą podstawiając się pod ręce głaskającego.
Ten pies potrzebuje ludzkiej miłości. Jest prześlicznym puchatym kudłaczem, który po zadbaniu o jego sierść będzie reprezentacyjnym pieskiem.
Chester sięga do kolana, jest przygotowany do adopcji. Znajduje się w radomskim schronisku. Istnieje możliwość pomocy w transporcie Chestera do jego nowego domu.

Posted

No super, chyba już ogłoszenia podziałały. Dzisiaj dzwoniła pani z Warszawy, miała podobnego psiaka i bardzo by chciała Chestera adoptować, ale już kiedy dojdzie do siebie. Chester będzie miał 2 tygodnie jeszcze gwoździa w łapce, więc pani musi poczekać. Jutro otrzymam odpowiedź ostateczną, czy weźmie go na sto procent, bo ma rozmawiać z mężem. Dom jest w bloku. Zobaczymy, jeśli się nie odezwie, to ogłaszamy go dalej.

Posted

red napisał(a):
Jutro otrzymam odpowiedź ostateczną, czy weźmie go na sto procent, bo ma rozmawiać z mężem. Dom jest w bloku. Zobaczymy, jeśli się nie odezwie, to ogłaszamy go dalej.

red i co ?
nie odezwała się ?

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Red i mówiła mi ze ta kobieta sie nie odezwała, ale chyba jeszcze ktoś był zainteresowany. Może ona jednak zadzwoni bo czasami to trwa parę dni bo ludzie sie namyślają.

Posted

W sprawie Chestera miałam 2 telefony, jeden z Warszawy, kobieta napalona ale się nie odezwała a miała na drugi dzień dzwonić z zapytaniem o jego stan łapki tzn. jak długo będzie miał gwóźdź. Z tego co wiem to 2 tygodnie. Potem był telefon od pani spod Siedlec, tu możemy dom sprawdzić przez Gallegro, może czekać na niego 2 tygodnie, ma dom i mieszka z córką, piesek byłby w domu. Sprawdzimy lada dzień ten dom ale ogłaszajmy dalej, nigdy nie wiadomo jak ludzie się zachowają za kilka dni. Chester jest też ogromną przylepą. Lilith, ten piesek biały z łatkami taki niski klapciuch jest z Chesterem i Piratem w boksie, chciałam mu założyć wątek ale zdjęcia wyszły fatalne, bo bardzo się ruszał. Prześlij mi te zdjęcia, to założę mu wątek, on też jest fajny psiaczek.

Posted

Fajnie, gdyby Chester szybko znalazł dom - ja siedzę i hurtowo robię ogłoszenia psiakom.
Mam nadzieję, że ten dom pod Siedlcami będzie ok...chociaż z tamtymi okolicami mam złe wspomnienia :(

Posted

red napisał(a):
Dom k.Siedlec sprawdzimy, ale mam jeszcze fajny dom w warszawie. Pani czeka na wyjęcie gwoździa.

Red, to ta pani, która już dzwoniła do Ciebie i miała się odezwać następnego dnia????

A jakby co to w schronisku są 2 prawie identyczne psiaki - drugi to ten co lilith sfotografowała - może Chester do Warszawy, a drugi kudłacz do Siedlec :cool3:

Red co ty o tym myślisz?

Nawet nie sądziłam, że na kudłacze są chętni ludzie.