Jump to content
Dogomania

Siwa i Dakota - stare, chore, niepotrzebne... Siwa za TM ... Dakota za TM ...

Recommended Posts

Posted

[quote name='kinga']regularnie pytam Camary, co u Biafry - i wysłuchuję, ze ho-ho! - a ani słowem się nie zająknęła, ze dawno dawno temu miałam Ci coś z rybami załatwić, i że pomstujesz na mnie, iż na śmierć zapomniałam
( szczerze mówiąc, nawet teraz nie do końca sobie przypominam, co to miało być - jakieś delfinarium zamierzałaś otworzyć? oceanarium?[/QUOTE]

Trupiarnię otworzę :mad:
Pierwszym eksponatem będą ryby...a potem się zastanowię co dalej :p

• Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='KWL']No Ba ! Toż cała sztuka w tym żeby te kaukazy nie ma własnym balkonie trzymać:diabloti:[/QUOTE]

KWL - wobec dwuznacznego Twojego oświadczenia - z ulgą konstatuję, ze nie mam ŻADNEGO balkonu. Więc upychaj je, gdzie Ci serce dyktuje ( moze Biafra ma????)

Posted

[quote name='Biafra']Trupiarnię otworzę :mad:
:p[/QUOTE]

A, to Ty nie jesteś jednak Dobra Kobieta, jak Cię wychwalałam parę postów wcześniej :-(

,,,no i co? ZNOWU mam prostować???

Posted

[quote name='kinga']KWL - wobec dwuznacznego Twojego oświadczenia - z ulgą konstatuję, ze nie mam ŻADNEGO balkonu. Więc upychaj je, gdzie Ci serce dyktuje ( moze Biafra ma????)[/QUOTE]
Życie jest pełne rozczarowań... chociaż taki brak balkonu jest chyba znaczący... wobec tylu bezdomnych kaukazów dla których każdy balkon na wagę złota :-)

Posted

[quote name='morisowa']ekhm?! A co na to twoja Roxanka?????
RudaRyra w odstawkę pójdzie tak? :angryy: Amstaff miniaturowy się znudził, teraz jakąś kaukazią Gwiazdę wolisz..? ech, faceci :roll:[/QUOTE]
O so chosi ??? Roxanka ma swoją niszę ekologiczną jakby dość mocno odległą od balkonu. I nie bardzo widzę możliwość zamiany lub zajęcia przez Roxanę balkonu, lub przez Gwiazdę...

Posted

dobra porozdzielaliście juz miejsca na balkonach to teraz pora na reklamę allegro dla Dakolty - linka w podpisie
wiem, jestem monotematyczna i upierdliwa ale bezreklamy to takie allegro mogę sobie wydrukowac i wysłac Biafrze ale tym ona kaukazów nie nakarmi

Posted

ja tam nie znam biafry osobiście, a postów jak nie było, tak nie ma ;-).

balkon mam, zmieszczą sie na nim na siłę dwa kaukazy, ale bałabym sie o nie, bo w końcu mój kajko mógłby im zrobic krzywdę, no nie. lepiej nie ryzykowac.

słuchajcie, szukam dla przyjaciółek duużej, kudłatej suńki. cos wam dzwoni?
maja starego samca z wyfotoszopowanymi jajkami. domek mały, z ogródkiem, w lesie, przy cmentarzu, hehe. to te dziewczyny, u których była paluchowa norka. miała mieszkac na dworzu i "sprawiać wrażenie", ale mieszkała w domu.być może pies byby budowo-mieszkaniowy. nie chcę dawac im starszej suki, bo chciałabym, żeby odpoczęły od poważnych chorób i opieki paliatywnej przez kilka lat. raz, że ich pies od lat choruje, a dwa, że norka swoje cięzkie chwile też przeszła, zanim umarła, a one z nią. one nawet myslały, zeby brac starsze psy, ale ja chcę, żeby odpoczęły od takich emocji. więc myslę, ze sunia do 5 lat bedzie ok.
nie wiem, czy kaukaz to dobry pomysł, bo one czasem na dłużej wyjeżdżają i wtedy mama przyjeżdża z psami mieszkac, więc czy kaukaz to łyknie? no i zwalają sie rózni goście, a kojca nie ma. poza tym - one nie sa najlpesze w szkoleniu, więc nie podołają ze standardowym kaukazem. nie sa njalepsye wsykoleniu, ale godza sie z konsekwencjami, hehe. ten ich misiek rozpuszczony jak dziadwoski bicz ;-).

no, w każdym razie jestem w trakcie pokazywania im suniek róznych. aha, awaryjnie na razie, znaim wybiorą, przyjmą na tymczas od niedzieli 4 miesięczną fifi, która wraca z adopcji.

Posted

Gwiazda. Akurat dziś wyskrobałem jej opis. Siem zacytuję:

Jest piękną dużą suczką o wyglądzie owczarka kaukaskiego. I tylko wyglądzie. Gwiazda jest pokojowo nastawiona, ufna, wręcz spragniona kontaktu z człowiekiem. Chętnie poda łapkę i weźmie udział w harcach i zabawach. A po szaleństwach przytuli się i poprosi o duuużo głasków.
Pies o groźnym wyglądzie, łagodnym sercu i rozbrykanej duszy.
Nie wykazuje cech stróża, raczej można sądzić że pozostawiona sama sobie będzie się nudzić i szukać rozrywek na posesji lub poza nią.

[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/Krzysiek/PICT0862.jpg[/IMG]

[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/Krzysiek/PICT0882.jpg[/IMG]

Posted

[FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=black]A także Dumka
[URL]http://przytulpsa.pl/pies.php?fraza=1101[/URL]
i Akra
[URL]http://przytulpsa.pl/pies.php?fraza=803[/URL]

[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='APSA']
[COLOR=Red][SIZE=7][B]Biaaaafraaaaaaa!!![SIZE=4]

[/SIZE]Rozliczenie!
[SIZE=3][COLOR=Black]Darczyńcy się niepokoją, że ich wpłata na Bacę i Freda sprzed dobrego miesiąca nie jest ujęta w żadnym zestawieniu :shake:[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][/QUOTE]

Robię, robię :oops:
Już mi sonikowa wypomina :shake:

Troche nie daje rady przebrnąć przez papierkową robotę. Wewnętrzna niemoc :p
Może ktoś chciałby zostać "starszym rozliczeniowcem" :diabloti: i odwalać czarną robotę
Ciągle sobie o tym marzę i w myślach widzę dobrą ciotkę, która pisze te zestawienia :loveu:

Albo tak jeden dzień luzu od sześciu przemiłych, ułożonych i niekonfliktowych kaukazów :smokin:

No, dobra. Spadam na ziemię i liczę dalej te słupki :placz:

Posted

[quote name='kinga']Super ta Gwiazda. I fizyczne, i psychicznie, strasznie mi się podoba :loveu:[/QUOTE]
Ale nie masz balkonu... :evil_lol:

Posted

[quote name='KWL']Ale nie masz balkonu... :evil_lol:[/QUOTE]

Teraz bedzie dluzo i zalosnie. :-(
Dostalam juz listy na priva, ze zniklam z dogo, bo pewnie mi sie znudzilo.:cool3:
Otoz NIE! Ale jak ja mam tu zagladac, skoro albo sie nie moge zalogowac, albo nie moge odszukac zadnego watku!!! :mad:
Potwierdzam-- rok 2006 ma zdecydowana przewage nad innymi latami. Nie wiem czym sobie na to zasluzyl, ale istnieje na dogo. Natomiast zaden pozniejszy nie!
Nie moge tez wstawic zdjecia do postu. A jak uda mi sie zalogowac, to jest sukces!
Wplacam na kaukaza u Biafry, ale nie moge sprawdzic na ktorego, bo mi watek nie wchodzi, tyle co w banku powiedza co mam w tytule przelewu.....masakra. :shake:

[B]Kinga [/B]- dlaczego chcesz Im dac nagrode Darwina? Nie lubisz faceta?

A teraz pytanko: jaki olej, skad olej i na czym polega problem. Gdzies w Gdyni tez sa ryby...chyba jeszcze.

Mam[B] balkon[/B], ale na czwartm pietrze.

Posted

[quote name='samoglow']Teraz bedzie dluzo i zalosnie. :-(
Dostalam juz listy na priva, ze zniklam z dogo, bo pewnie mi sie znudzilo.:cool3:
Otoz NIE! Ale jak ja mam tu zagladac, skoro albo sie nie moge zalogowac, albo nie moge odszukac zadnego watku!!! :mad:
Potwierdzam-- rok 2006 ma zdecydowana przewage nad innymi latami. Nie wiem czym sobie na to zasluzyl, ale istnieje na dogo. Natomiast zaden pozniejszy nie!
Nie moge tez wstawic zdjecia do postu. A jak uda mi sie zalogowac, to jest sukces!
Wplacam na kaukaza u Biafry, ale nie moge sprawdzic na ktorego, bo mi watek nie wchodzi, tyle co w banku powiedza co mam w tytule przelewu.....masakra. :shake: [/QUOTE]

Większość problemów z logowaniem i edycją załatwia używanie Firefoxa zamiast Explorera. A z Adblockiem to już w ogóle miło się robi :-)

Posted

[quote name='samoglow']Wplacam na kaukaza u Biafry, ale nie moge sprawdzic na ktorego, bo mi watek nie wchodzi, tyle co w banku powiedza co mam w tytule przelewu.....masakra. :shake:

[B]Kinga [/B]- dlaczego chcesz Im dac nagrode Darwina? Nie lubisz faceta?

.[/QUOTE]

samoglow :-D
- to chyba powinnaś wpłacać na WSZYSTKIE kaukazy Biafry, żebyś mogła spać spokojnie :-P
Wtedy nie będziesz musiała przekopywać się przez Biafrowe watki.

A Nagrody Darwina nie bedę tu rozwijała, bo ...zaraz dostanę upomnienie od Admina, albo, co gorsza, bana :-(

Biafra, to weź sobie wychowaj, wytresuj te kaukazy, czy jakoś tak...
Wtedy nie będa Ci wchodziły w paradę buchalterii :-)

Posted

[quote name='KWL']Większość problemów z logowaniem i edycją załatwia używanie Firefoxa zamiast Explorera. A z Adblockiem to już w ogóle miło się robi :-)[/QUOTE]

A naj...naj...to wrocic do starej wersji dogo...Podobno lepsze jest wrogiem dobrego....

Posted

ALARM!!
rzadko offuję, ale płakać się chce -- szzcenna suka kaukazka przejechana traktorem (jeden z pomysłów jak pozbyć się psa) -- lodowata, nie reaguje, przy niej 2 tygodniowe szczeniaki. Błagam, pomóżcie:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/176806-ALARM-ChcAE-ZASTRZELIAE-kaukazkAE-sAE-teA-szczeniaki-RATUJMY-JE-potrzebne-deklaracje?p=13844997#post13844997[/url]

Posted

pokażę gwiazdę i ta druga, ale acry nie - nie jest kudłata. a musi i to bardzo. misiek jest szorstkim kudłaczem.

z ta buda to ja nie wiem, jak będzie. na razie jej nie ma, bo psów budowych nigdy tam nie było. byłaby kupiona. ale jestem pewna, ze to nie byłby pies wiejsko budowo łańcuchowy. za domek ręcze głową. tylko cos dużego ich może przerosnąc. najbardziej martwię sie o charakter psa, bo dziewczyny naparwdę nie są szkoleniowcami, a wręcz przeciwnie.

w jakim wieku jest gwiazda?

Posted

[quote name='kinga']Super ta Gwiazda. I fizyczne, i psychicznie, strasznie mi się podoba :loveu:[/QUOTE]

No to w czym problem?

Jeszcze kaukaza u siebie nie miałaś :p

Będzie pasowała do stada :eviltong:.

Posted

Tak sobie napiszę troszkę przyziemnie ...
"Kojec Borysa" był piękną inicjatywą. Powstał wspólnymi siłami żeby dać miejsce jakiemuś staremu, choremu, nieadopcyjnemu kaukazowi.
Powstał dosyć spory i udało się w nim umieścić aż dwa kaukazy. Bardzo chore.
Przez ostatnie miesiące Siwa i Dakota otrzymywały jedzenie i suplementy dzięki wygranej z krakvetu dzięki głosowaniu dogomaniaków :loveu:

Niestety każda wygrana ma określoną pulę i kiedyś się kończy.
Od lipca minęło sporo czasu, zapasy skończyły się w październiku.

Wpłaty na sunie za listopad, grudzień i styczeń do 9-tego wynoszą :

25 zł Ewa z Ostatniej Szansy
15 zł anusia&ajlu
30 zł progect z miau
35 zł Ewa z Ostatniej Szansy
5 zł allegro Teresa K.
5 zł allegro Dariusz L.
---------------------------------
115 zł razem wszystkie wpłaty za dwa i pół miesiąca

Jeśli kogoś pominęłam krzyczcie proszę.

Utrzymanie Siwej i Dakoty to bardzo duże sumy. Psy są stare i chore dlatego większość osób, które myślą o ewentualnej adopcji nie chce wziąć na siebie utrzymania i leczenia nawet jednej z nich.
Każdy lek czy suplement w większości przypadków leczony jest na psa o wadze 5 kg lub 10 kg.
Dla każdej z nich wszystko jest 5-6 razy droższe.

Sucha karma nerkowa 14 kg - 240 zł x 2 psy = [B]480 zł[/B]
do tego ryż z warzywami i chudym mięsem mięsem mają ode mnie
preparat na nerki ipakitine 46 zł x dwa opakowania=92 zł x dwa psy = [B]184 zł[/B]
najzwyklejsze witaminy Dolfos dla Seniorów 15,50 x 2 psy = [B]31 zł[/B]
Dakota dostaje Arthroscan-bo ma problemy z poruszaniem się i wygięte kolanka 1,5 opakowania = [B]90 zł[/B]
Siwa dostaje lek Dermanorm na skórę powinien wystarczyć na 2,5 miesiąca 140 zł op = [B]56 zł[/B]

Razem wychodzi piękna suma [B]841 zł miesięcznie [/B]na samo jedzenie i leki dla dwóch psów.
Ja sobie sama nie dam rady :placz:

Jeszcze pasowałoby zrobić im kontrolne badania krwi, sprawdzić jak funkcjonują nerki . Cały czas są zaszczepione tylko na wściekliznę bo przy ich stanie zdrowia lekarz odmówił szczepienia na wirusówki :-(
Teraz jest nieco lepiej i trzeba je zaszczepić.

Szykuję dla nich rzeczy na bazarek...może ktoś się przyłączy :modla: