Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zuzaneczka']Mam kilka pytań, nie wiem, czy będzieie mi w stanie udzielić informacji: czy Prima umie załatwiać się na zewnątrz, czy może pozostawać sama ok 8-9 godz dziennie, czy wreszcie może odbyć jedna podróż do zakopanego i z powrotem? Mieszkam niestety w bloku, na 10tym pietrze, do tego oboje z mezem pracujemy na pelne etaty no i czeka nas wesele za 10 dni... Ale moze mieszkanie u nas byloby jakim rozwiazaniem... Niestety finansowo, przynajmniej w ciagu najblizszych dwoch miesiecy pomoc nie moge, leczenia tez nie oplace, ale dom, jesli przekonam meza, bylby oczywiscie bezpłatny. Oczywisice musialabym ten pomysl skonsultowac z mezem, ale jestem raczej dobrej mysli, jesli warunki przeze mnie oferowane uznacie za wystarczajace.[/quote]

:crazyeye::crazyeye:iskierka nadziei!!!

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuzaneczka.... powiem tak.... Nigdy nie wiadomo jak zachowa się w domu psiak ze schroniska.. :(
Jeśli chodzi o zachowanie czystości, to NAPEWNO nawet jeśli na początku był by z tym problem, to wg mnie daje jej tydzień i napewno załapie o co chodzi... To jeszcze szczeniak....
Jechalisnmy autem do weta na sanocka i rewelacyjnie zniosła podróż....Nie wymiotowała ani nie szalała w aucie..

Jeśli by była taka szansa na domek u Ciebie, nawet tymczasowy to było by najwspanialej w świecie...
Bo tu jest kwestia uratowania łapki :(

Posted

Musze przyznac, ze negocjacje nie sa latwe. Moj TZ stawia twarde warunki, ktorych spelnienia musze miec gwarancje zanim ostatecznie sie zdecydujemy.

Po pierwsze, moglibysmy wziac Prime dopiero pod koniec sierpnia ze wzgledu na to, ze do tego czasu mieszka u nas jedna dodatkowa osoba i mamy gorsze warunki lokalowe, a boimy sie o nasza szczurzyce, dlatego wolelibysmy miec cale mieszkanie wolne.

Po drugie, z naszej strony mozemy zagwrantowac dla niej mieszkanie i karme, natomiast koszty lekarza, dojazdow do niego, zabiegow musza byc pokryte niezaleznie od nas... Nie stac nas na zagwarantowanie malej opieki medycznej, a nie chcialabym byc postawiona w takiej sytuacji, ze zostaje z jej poroblemami zdrowotnymi sama... Dlatego musze miec Wasza gwarancje, ze wezmiecie w swoje rece problem leczenia suni.

Poza tym chcialabym moc zobaczyc Prime i wstepnie sie z nia zapoznac przed koncem sierpnia.

Dalsze rozmowy i ustalenia bede mogla w bardziej komfortowej sytuacji toczyc z TZ dopiero po uzyskaniu Waszej akceptacji powyższego.

Posted

Zuzaneczka, przekonuj, przekonuj ;).
Również pomogę w kosztach (w miarę swoich możliwości).
Sunia urzeka na zdjęciach swoim wyglądem, chciałoby się od razu ją wyprzytulać.
Trzymam kciuki za negocjacje :lol:

Posted

Nio:lol: Jakby trzeba było coś pomóc;)
Jeśli sunia mogłaby trafić do Zuzaneczki- jako DT chociaż,to przecież zaraz możemy robić zbiórkę na te operacje i wizyty u weta!
Nawet na karmę,byle by mogła te operacje przejść i żeby łapka była uratowana.
Wtedy,jak będzie "naprawiona" to szybko domek znajdzie,bo ślicznota z niej;)
No chyba,że DT się zakocha i nie odda!

Posted

Tak jak napisalam, mam juz prawie zgode, ale dopiero za 2 tygodnie Prima moglaby sie do nas wprowadzic. Jesli do tego czasu bylaby inna szansa, warto bedzie ja wykorzystac. Jesli wciaz bedzie czekac, najprawdopodobniej ja przygarniemy jako DT a potem kto wie ... ;)

Posted

No w zasadzie sytuacja wygląda dobrze :) Co do terminu pewności nie mam, ale myślę, że 2 tygodnie to absolutne maksimum, myślę, że są szanse, że wcześniej mój TZ się złamie :diabloti:

Posted

Witaj Zuzaneczka!:loveu:
To teraz musimy poprosić Asior,aby pogadała z Frotką,czy można zrobić allegro cegiełkowe na TOZ,aby już zacząć zbierać kaskę na przynajmniej tą pierwszą operację usunięcia blaszek!
Zanim się wszystko "poukłada" to akurat 2 tyg.zlecą szybciutko;)

Posted

Jak wygląda możliwość obejrzenia Primy? Czy można przyjechać do schroniska czy muszę mieć jakieś specjalne namiary? Jakby się któraś z Was wybierała do niej, dajcie znać, chętnie się przyłączę :)

Posted

zuzaneczka, ja będe w sobote w schronie :)
zapraszam ;)
Podam Ci wieczorkiem mój nr telefonu..
Na razie mam uszkodzoną kartę sim i mam nadzieje, ze mi dziś wymienią..