agaga21 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='Zuzaneczka']Mam kilka pytań, nie wiem, czy będzieie mi w stanie udzielić informacji: czy Prima umie załatwiać się na zewnątrz, czy może pozostawać sama ok 8-9 godz dziennie, czy wreszcie może odbyć jedna podróż do zakopanego i z powrotem? Mieszkam niestety w bloku, na 10tym pietrze, do tego oboje z mezem pracujemy na pelne etaty no i czeka nas wesele za 10 dni... Ale moze mieszkanie u nas byloby jakim rozwiazaniem... Niestety finansowo, przynajmniej w ciagu najblizszych dwoch miesiecy pomoc nie moge, leczenia tez nie oplace, ale dom, jesli przekonam meza, bylby oczywiscie bezpłatny. Oczywisice musialabym ten pomysl skonsultowac z mezem, ale jestem raczej dobrej mysli, jesli warunki przeze mnie oferowane uznacie za wystarczajace.[/quote] :crazyeye::crazyeye:iskierka nadziei!!! Quote
Asior Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Zuzaneczka.... powiem tak.... Nigdy nie wiadomo jak zachowa się w domu psiak ze schroniska.. :( Jeśli chodzi o zachowanie czystości, to NAPEWNO nawet jeśli na początku był by z tym problem, to wg mnie daje jej tydzień i napewno załapie o co chodzi... To jeszcze szczeniak.... Jechalisnmy autem do weta na sanocka i rewelacyjnie zniosła podróż....Nie wymiotowała ani nie szalała w aucie.. Jeśli by była taka szansa na domek u Ciebie, nawet tymczasowy to było by najwspanialej w świecie... Bo tu jest kwestia uratowania łapki :( Quote
Zuzaneczka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Odezwe sie wieczorem, mysle, ze szanse sa calkiem niemałe :) Quote
epe Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Zuzaneczka:loveu: Trzymamy kciuki w imieniu suni:thumbs: Quote
agaga21 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='Zuzaneczka']Odezwe sie wieczorem, mysle, ze szanse sa calkiem niemałe :)[/quote] to ja mocno trzymam kciuki!!!:thumbs: Quote
Zuzaneczka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Musze przyznac, ze negocjacje nie sa latwe. Moj TZ stawia twarde warunki, ktorych spelnienia musze miec gwarancje zanim ostatecznie sie zdecydujemy. Po pierwsze, moglibysmy wziac Prime dopiero pod koniec sierpnia ze wzgledu na to, ze do tego czasu mieszka u nas jedna dodatkowa osoba i mamy gorsze warunki lokalowe, a boimy sie o nasza szczurzyce, dlatego wolelibysmy miec cale mieszkanie wolne. Po drugie, z naszej strony mozemy zagwrantowac dla niej mieszkanie i karme, natomiast koszty lekarza, dojazdow do niego, zabiegow musza byc pokryte niezaleznie od nas... Nie stac nas na zagwarantowanie malej opieki medycznej, a nie chcialabym byc postawiona w takiej sytuacji, ze zostaje z jej poroblemami zdrowotnymi sama... Dlatego musze miec Wasza gwarancje, ze wezmiecie w swoje rece problem leczenia suni. Poza tym chcialabym moc zobaczyc Prime i wstepnie sie z nia zapoznac przed koncem sierpnia. Dalsze rozmowy i ustalenia bede mogla w bardziej komfortowej sytuacji toczyc z TZ dopiero po uzyskaniu Waszej akceptacji powyższego. Quote
Asior Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 zuzaneczka, a w jakiej częsci krakowa mieszkasz???? Quote
bahlsa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Zuzaneczka, przekonuj, przekonuj ;). Również pomogę w kosztach (w miarę swoich możliwości). Sunia urzeka na zdjęciach swoim wyglądem, chciałoby się od razu ją wyprzytulać. Trzymam kciuki za negocjacje :lol: Quote
Asior Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 [quote name='epe']:loveu::lol: Na Azorach!:evil_lol:[/QUOTE] oo epe by miała blisko ;) Quote
epe Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Nio:lol: Jakby trzeba było coś pomóc;) Jeśli sunia mogłaby trafić do Zuzaneczki- jako DT chociaż,to przecież zaraz możemy robić zbiórkę na te operacje i wizyty u weta! Nawet na karmę,byle by mogła te operacje przejść i żeby łapka była uratowana. Wtedy,jak będzie "naprawiona" to szybko domek znajdzie,bo ślicznota z niej;) No chyba,że DT się zakocha i nie odda! Quote
Zuzaneczka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Tak jak napisalam, mam juz prawie zgode, ale dopiero za 2 tygodnie Prima moglaby sie do nas wprowadzic. Jesli do tego czasu bylaby inna szansa, warto bedzie ja wykorzystac. Jesli wciaz bedzie czekac, najprawdopodobniej ja przygarniemy jako DT a potem kto wie ... ;) Quote
ania z poznania Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Jaka super wiadomość!!!! Na początku września jadę do Zakopanego, przez Kraków, może uda nam się spotkać? Quote
Zuzaneczka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 No w zasadzie sytuacja wygląda dobrze :) Co do terminu pewności nie mam, ale myślę, że 2 tygodnie to absolutne maksimum, myślę, że są szanse, że wcześniej mój TZ się złamie :diabloti: Quote
epe Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Witaj Zuzaneczka!:loveu: To teraz musimy poprosić Asior,aby pogadała z Frotką,czy można zrobić allegro cegiełkowe na TOZ,aby już zacząć zbierać kaskę na przynajmniej tą pierwszą operację usunięcia blaszek! Zanim się wszystko "poukłada" to akurat 2 tyg.zlecą szybciutko;) Quote
Zuzaneczka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Spoko, niech się u Frotki powoła na mnie, już jednego psa od Frotki wyciągnęłam, więc powinna przychylnie spojrzeć na problem :) Quote
epe Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Faktycznie!:lol: Czytałam wątek -można powiedzieć,że napewno masz chody u Frotki;) Quote
Zuzaneczka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 :) Mam nadzieję, że "moje chody" nie zakurzyły się za bardzo przez ostatni rok ;) Quote
Zuzaneczka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Jak wygląda możliwość obejrzenia Primy? Czy można przyjechać do schroniska czy muszę mieć jakieś specjalne namiary? Jakby się któraś z Was wybierała do niej, dajcie znać, chętnie się przyłączę :) Quote
Asior Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 zuzaneczka, ja będe w sobote w schronie :) zapraszam ;) Podam Ci wieczorkiem mój nr telefonu.. Na razie mam uszkodzoną kartę sim i mam nadzieje, ze mi dziś wymienią.. Quote
Zuzaneczka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Super, chętnie się wybiorę na widzenie malutkiej, tylko tak do 15, bo wieczorem mam panienski kolezanki ;) Quote
Asior Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Ja będe ok 12 napewno, to bądź po 12-tej Quote
Zuzaneczka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 OK, bede, ale gdzie mam czekac, tylko raz byłam w schronisku... w okolicach "recepcji" na priv wyśle moj nr tel. Quote
Recommended Posts