zerduszko Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Jadźka odmłodniała [IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Jagoda/Kotyme089.jpg[/IMG] Lizka, nieszczęśliwa :( [IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Kotyme004.jpg[/IMG] Quote
Margi Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Jadźka,fajna dziewczynka. Lizka nieszczęśliwa bo kot się wprowadził do jej spanka? Quote
Fides79 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 ha ha, Jadźka to ma takiego zeza, czy tylko do zdjęcia zrobiła? Quote
zerduszko Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='Margi']Lizka nieszczęśliwa bo kot się wprowadził do jej spanka?[/QUOTE] Ano, jeszcze tak blisko się ułożył ;) [quote name='Fides79']ha ha, Jadźka to ma takiego zeza, czy tylko do zdjęcia zrobiła?[/QUOTE] Kurde, nie zwróciłam uwagi. Kiedyś nie miała, a teraz mógł jej się zrobić? Oko chce wyjrzeć zza tego zrostu może :lol: Tez macie problemy z dogo? Przez Foxa nic nie mogę napisać :angryy: Quote
Saththa Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 ja nie mam problemów z pisaniem ale nie moge zrobic multicytatu Quote
zerduszko Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Zapraszam an bazar ciuszkowy na kastracje moich tymczasiątek kocich :) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238212-Ciuchy-dla-pa%C5%84-co%C5%9B-dla-ps%C3%B3w-i-na-p%C3%B3%C5%82k%C4%99-na-koty-w-DT-do-25-01[/url] Quote
zerduszko Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Sadie miała powtórzone badania, dwa razy. Ok 22.11 miała za mało białych, 5.12 za dużo, a 08.01 ok i wet stwierdził, ze ok. No ale jak jej się to tak zmienia, to jest to normalne? :shake: A jak teraz znów jest za mało, albo co? Wczoraj nas strasznie nastraszyła. Dostała drgawek, piszczała, łaziła. Miała tak już jak odstała ucho czy cuś, ale teraz nic! Na koniec zwróciła i szybko doszła do siebie. Ale mnie to niepokoi. Niby nie histeryzować, ale olać? Nie znoszę tego :placz: Nie znoszę tej niepewności. Quote
malawaszka Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 trzęsła się i piszczała bo było jej niedobrze - jak się to powtórzy to wtedy bym się martwiła - może o jakims porządnym USG pomyśleć, a wątroba ok? z tymi białymi krwinkami to dziwne, ale te róznice były duże? w labie ludzkim czy psim? Quote
zerduszko Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='malawaszka']trzęsła się i piszczała bo było jej niedobrze - jak się to powtórzy to wtedy bym się martwiła - może o jakims porządnym USG pomyśleć, a wątroba ok? z tymi białymi krwinkami to dziwne, ale te róznice były duże? w labie ludzkim czy psim?[/QUOTE] Nie mam tych pierwszych wyników w domu, ale drugi: 9.3, a trzeci: 3.5 przy normie 0.8do5.1 :roll: Wątrobowe były podwyższone, a te wymioty sie nie pierwszy raz powtórzyły tylko pierwszy raz po niczym. No i chyba kupy psie chce jeść :roll: Badanie w lecznicy normalnie. A gdzie jest dobre usg? Quote
malawaszka Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='zerduszko']Nie mam tych pierwszych wyników w domu, ale drugi: 9.3, a trzeci: 3.5 przy normie 0.8do5.1 :roll: Wątrobowe były podwyższone, a te wymioty sie nie pierwszy raz powtórzyły tylko pierwszy raz po niczym. No i chyba kupy psie chce jeść :roll: Badanie w lecznicy normalnie. A gdzie jest dobre usg?[/QUOTE] w Katowicach u Bojarskiego na Giszowcu, a jak kupy psie chce jeść to współczuję... to nie jest normalne zdecydowanie, ale nie mam pomysłu... cholera Quote
zerduszko Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='malawaszka']w Katowicach u Bojarskiego na Giszowcu, a jak kupy psie chce jeść to współczuję... to nie jest normalne zdecydowanie, ale nie mam pomysłu... cholera[/QUOTE] Nie jest normalne szczególnie u Sadie, bo ona zawsze się brzydziła psich kup. Niby zjadanie kału, to trzustka, ale własnego. Ale kurde, jak leczyć psa bez objawów? Bo zwymiotowała? :shake: Dziś je normalnie, nie ma problemów i załatwi się normalnie. Ale wiem, ze jak z wątrobą jest poważny problem, to raz że widać zaraz po sierści, powinna schudnąć no i ew. rany się słabo goją. A tu ni, także wątroba nie wygląda na w b. złym stanie. Mamy tylko dbać <karma lub coś wspomagającego>. Quote
malawaszka Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 no własnie zjadanie kup własnych jeśli pies ma chorą trzustkę albo zjadanie kup psa z chorą trzustką bo wtedy tam niestrawione jedzenie czują blee masz czytaj: [url]http://www.e-bullterrier.pl/wszystko-o-zdowiu/302-zapobieganie-zjawisku-koprofagii-w-hodowlach-psow.html[/url] Quote
Margi Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 A te badania były robione w tym samym laboratorium ? Faktycznie trzeba zrobić usg.Ja bym powtórzyła badania tylko takie rozszerzone. Quote
zerduszko Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Margi']A te badania były robione w tym samym laboratorium ? Faktycznie trzeba zrobić usg.Ja bym powtórzyła badania tylko takie rozszerzone.[/QUOTE] Tak, u tej samej wet. W jakim sensie rozszerzone? Quote
Margi Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Takie z profilem trzustkowym,wątrobowym i nerkowym.To nie jest normalne takie skakanie morfologii. Ją ewidentnie coś boli. Ewentualnie poradź się innego weta. Quote
zerduszko Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Margi']Ewentualnie poradź się innego weta.[/QUOTE] To będzie najtrudniejsze :shake: Bo to bym musiała mieć zaufanego weta. Co lekarz, to inne poglądy i podejście. Ostatnio leczę intensywnie kolano i9 każdy gada co innego, nic tylko sie konsultuję i wiem, że nic nie wiem. A te profile, to nie jest biochemia po prostu? :look3: Quote
Margi Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 A jesteś pewna,że to kolano to nie od kręgosłupa lędźwiowego ? Tak biochemia,ale nie zawsze się robi całą. Quote
zerduszko Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Margi']A jesteś pewna,że to kolano to nie od kręgosłupa lędźwiowego ?[/QUOTE] Nie jestem pewna, aczkolwiek ja mam problemy i największe bóle w piersiowym. Ja jestem po rezonansie i niby wyszło coś, aleeeeeee w badaniu manualnym nie potwierdza się to. Obecnie :roll: [quote name='Margi']Tak biochemia,ale nie zawsze się robi całą.[/QUOTE] To się muszę dowiedzieć co miała. Ale na pewno wątroba i nerki tak, a trzustka nie wiem. Quote
agaga21 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='zerduszko'] Niby nie histeryzować, ale olać? Nie znoszę tego :placz: Nie znoszę tej niepewności.[/QUOTE] mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje. mnie moje ostatnie doświadczenia nauczyły, by nie bagatelizować nietypowych zachować, bo gdybym nie "histeryzowała", to teraz bym pewnie miała o kota mniej:shake: trzymam kciuki. Quote
Recommended Posts