Ana_Zbyska Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Kumpel jest cudownym psem, o naprawdę ogromnym sercu. Niestety jego wygląd niczym się nie wyróżnia, przez co nikt na naszą kochaną przylepę nie zwraca uwagi. Kumpel został przywiązany do bramy naszego azylu 23 lutego ciężkim łańcuchu. Na dworze, w wielostopniowym mrozie, bez jakiegokolwiek schronienia siedział co najmniej kilka godzin (być może nawet od wieczora dnia poprzedniego – został znaleziony dopiero rano) – gruba warstwa śniegu była pod nim stopiona aż do gołej ziemi. Psiak zwijał się w kłębek, próbując choć trochę się ogrzać, na niewiele się to jednak zdało. Kumpel nie wykazuje najmniejszego cienia agresji w stosunku do ludzi, jak i do innych zwierząt. Uwielbia się położyć na kolanach i wtedy głaskany przymyka oczka. Jest bardzo grzeczny, posłuszny. Kumplowi opiekun jest bardzo potrzebny...to typowy miziak i przytulak, źle znosi schron, po wypuszczeniu od razu pakuje się na kolana, albo przytula się. To mu jest najbardziej potrzebne. BARDZO PROSIMY OGŁOSZENIA DLA KUMPLA!!!!!!!!! Kumpel ma ok 6 lat. Jest zaszczepiony i wykastrowany. W spr adopcji prosimy o kontakt: 602 318 518 Ania 600 634 303 Krzysiek Quote
BasiaD Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 KUmpelku-czarnulku wracaj na 1 stronkę prosić cioteczki o domek! Quote
cymbianka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Kumpelku trzymamy kciuki za domek:thumbs: Kumpel to chyba najbardziej przytulaśny psiak w Cichym Kacie:loveu: Quote
Ana_Zbyska Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Czy ktoś może porobić parę ogłoszeń?? Bardzo proszę! Quote
bumerang Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Jutro mam czas zrobimy mu allegro i pare ogloszeń, proszę pisać gdzie wkładamy czarnuszka Kumpla:loveu: Quote
ihabe Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Ana_Zbyska napisał(a):Czy ktoś może porobić parę ogłoszeń?? Bardzo proszę! to ja zrobię wyróżnione allegro i alegratkę jak zawsze:loveu: mix SCHIPPERKE, Kumpel , nadal samotny szuka domu (636120183) - Aukcje internetowe Allegro mix SCHIPPERKE, Kumpel , nadal samotny szuka domu Quote
Sally (od Koanka) Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Widzę, że wątek się rozkręca :multi: Kumpelek po domek na najpierwsiejszą stronę! Quote
Sally (od Koanka) Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 majqa napisał(a):Przepiękny, uśmiechnięty pychol! O Majqa kochana :loveu: Może jakiś cudny tekścik... :p EDIT: Skaczą posty :mad: Quote
majqa Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Niezwykły Kumpel, pies nad psy! W kwiecie wieku, bo czymże jest 6 lat. Kipiący inteligencją, pełen życia, ogromnych pokładów ufności wobec człowieka, przyjaźnie nastawiony wobec innych stworzeń, łagodny, wierny, grzeczny, posłuszny, zrównoważony... Zalet bez liku, da się je mnożyć wręcz do znudzenia. To połączenie niewątpliwych atutów wnętrza z cudną, czarno - aksamitną oprawą, czyni z Kumpla niepowtarzalnego psa. Jak wobec powyższego zrozumieć, że w pewną mroźną noc ktoś bez serca, zapewne właściciel, przywiązał go ciężkim łańcuchem do bram azylu dla zwierząt...i odszedł? Wiedział co robił. Jakiekolwiek delikatniejsze mocowanie zostałoby zerwane przez biedaka siłą miłości i pragnienia podążenia za ukochanym, ginącym w oddali kształtem i...zapachem, którym dotąd oddychał. Uwięziony wolą swego pana, marznąc i tęskniąc, trwał tak do następnego dnia, pierwszego dnia nowego życia w psiej samotni. Co stracił jego opiekun, wiemy. Wiemy jednocześnie, cóż może zyskać ten, kto da Kumplowi szansę na opuszczenie schroniskowej rzeczywistości. Tym czymś, a raczej kimś, jest prawdziwy przyjaciel, stróż i towarzysz, a zarazem bezapelacyjna ozdoba, wszystko w jednym, wszystko pod postacią tej istoty. Prosimy w imieniu Kumpla o to jedno drgnięcie serca, które nada nowy sens jego życiu! To niby niewiele, chciałoby się powiedzieć ale z pozoru błahe "niby" ma jakże ogromną moc sprawczą. Nie pozwólcie Kumplowi czekać na siebie! Taki kaliber psa trafia się raz na milion! Osoby zainteresowane adopcją Kumpla proszone są o kontakt drogą mailową, pisząc na adres [email protected] lub telefoniczną, dzwoniąc na dowolny z podanych numerów: 0-602318518 0-600634303 Quote
majqa Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Ogłoszenia są na: animalia.pl pchlitarg.com owi.pl drobne.centrumofert.pl sellit.pl olx.pl www.e-zwierzak.pl przygarnijzwierzaka.pl kokosy.pl ale.gratka.pl zoonet.pl bono-polska.pl pajeczyna.pl pineska.pl neeon.pl dwukropek.pl telezoo vegie.pl adopcjapsa.pl eoferty.com.pl gumtree.pl ojoj.pl zwierzeta.i-bazar.pl rozglos.net kupiepsa.pl oglosze.pl tlenek.pl psy.elk.pl ogloszenia.aleokazja.pl petsy.pl Quote
majqa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 I jeszcze: zwierzeta.drobny.com.pl ogloszenia.hodowle.info/oddam_psa,2,0.html nasipupile.pl hodowcy.com.pl twojeanonse.com offer.pl najpewniej.pl wa.stacja.biz petworld.pl kupsprzedaj.pl/zwierzeta Quote
Onaa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ile ogłoszeń :crazyeye:. Majqa - ślicznie dziękujemy :) ! Quote
Ana_Zbyska Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Majqa, łzy mi popłynęły jak to czytałam.. OGROMNE, NAJWIĘKSZE DZIĘKUJĘ za ogłoszenia, a to od Kumpla dla Ciebie:Rose: Teraz Ci się pewnie nie będzie chciało zmieniać, ale proszę podawaj zawsze naszego maila schroniskowego, czyli [email protected] Quote
majqa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Jejku, przepraszam. Zasugerowałam się, że właściwy jest ten w allegro. Quote
bumerang Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Majga, jestem i podziwiam twoje teksty zwalają z nog:loveu: Quote
szachrajka14 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 jeszcze jedno ogłoszenie zrobiłam bo tu go jeszcze nie ma:)(chyba) Kumpel - Zwierzaki - cafeanimal.pl Quote
majqa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Szachrajko, jeśli możesz zdradź mi proszę na PW tajemnicę wstawiania fotek na cafeanimal. Zakładam, że zidiociałam, nie dostrzegam tam takiej opcji i ilekroć wrzucałam tekst, wchodził bezfotkowo. Z beczki innej...Powiem Wam Dziewczyny, że jestem zachwycona urodą Kumpla. Chciałabym się choć na minutkę w niego wtulić. Quote
Ana_Zbyska Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Majqa, a poręczam, że jest w co się wtulić:razz: Naprawdę, rzadko można spotkać psiaka, który się tak prawdziwie wtula w człowieka. A Twój tekst cały czas podziwiam.. Quote
majqa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 I nikt do Ciebie nie zajrzał... Pnij się ślicznoto. Quote
Recommended Posts