Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bastet1972']Widział Krolla jest cuuuuuuudny :)[/QUOTE]
Ale kto widział? :razz:

I kto Ty jesteś i dlaczego robisz zdjęcia Krollowi bez zgody ludzi ze Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE? :mad:

Posted

[quote name='Qti']Ale kto widział? :razz:

I kto Ty jesteś i dlaczego robisz zdjęcia Krollowi bez zgody ludzi ze Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE? :mad:[/QUOTE]

Były potrzebne, zrobiłam, coś w tym złego ????????
Chyba chodzi o to żeby psiak znalazł dom ????????
Ale jesli się mylę to przepraszam.

Posted

[quote name='bastet1972']Były potrzebne, zrobiłam, coś w tym złego ????????
Chyba chodzi o to żeby psiak znalazł dom ????????
Ale jesli się mylę to przepraszam.[/QUOTE]
Kroll znajduje się pod opieką Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE. Nie ma statusu dobra narodowego i nie można mu cykać zdjęć - "bo tak". Wypadałoby zapytać i zgodę byś uzyskał/uzyskała. *
Od dłuższego czasu Stowarzyszenie na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE pokrywa zobowiązania za leczenie, żywienie i pobyt Krolla w płatnym DT, gdy w tym czasie ktoś na innym forum zorganizował akcję SMSową i wpływ z niej do dziś nie dotarł ani na konto Stowarzyszenia ani hoteliku, w którym mieszka Kroll, o wirtualnym opiekunie nie wspominając - który płaci a pieniążki też nie docierają.
Przyszedłeś/przyszłaś * tutaj zorganizować kolejną akcję, która da Tobie dochód?
Ciekaw jestem czy możesz patrzeć na siebie w lustro po tym jak kradniesz wizerunek psa, bez zgody i wiedzy jego opiekunów, dla sobie tylko znanych celów?

* - niepotrzebne skreślić

Posted

Kroll znajduje się pod opieką Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE. Nie ma statusu dobra narodowego i nie można mu cykać zdjęć - "bo tak". Wypadałoby zapytać i zgodę byś uzyskał/uzyskała. *
Od dłuższego czasu Stowarzyszenie na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE pokrywa zobowiązania za leczenie, żywienie i pobyt Krolla w płatnym DT, gdy w tym czasie ktoś na innym forum zorganizował akcję SMSową i wpływ z niej do dziś nie dotarł ani na konto Stowarzyszenia ani hoteliku, w którym mieszka Kroll, o wirtualnym opiekunie nie wspominając - który płaci a pieniążki też nie docierają.
Przyszedłeś/przyszłaś * tutaj zorganizować kolejną akcję, która da Tobie dochód?
Ciekaw jestem czy możesz patrzeć na siebie w lustro po tym jak kradniesz wizerunek psa, bez zgody i wiedzy jego opiekunów, dla sobie tylko znanych celów?

* - niepotrzebne skreślić

a ja zawsze myślałam, że mówi się osobom, które przy okazji obfocą psa (tym bardziej, że jakoś nikt ze stowarzyszenia od dawna chyba u Krolla nie był, bo jakoś nowych zdjęć nie widać), mówi się "dziękuję" a nie naskakuje....ale widać stowarzyszenie i jego orędownicy rządzą się innymi prawami...Sami się nie ruszą i nie pojadą zrobić zdjęć a jak ktoś chce pomóc, to jeszcze ciepłe słowo zaliczy...

Posted

[quote name='ludwa']a ja zawsze myślałam, że mówi się osobom, które przy okazji obfocą psa (tym bardziej, że jakoś nikt ze stowarzyszenia od dawna chyba u Krolla nie był, bo jakoś nowych zdjęć nie widać), mówi się "dziękuję" a nie naskakuje....ale widać stowarzyszenie i jego orędownicy rządzą się innymi prawami...Sami się nie ruszą i nie pojadą zrobić zdjęć a jak ktoś chce pomóc, to jeszcze ciepłe słowo zaliczy...[/QUOTE]
Och LUDWA :loveu:
Tęskniłem :-(

Podziękowania były, kilka postów wstecz.
Później wyszło naciągactwo i brak przekazania pieniędzy dla Krolla ze zbiórek i akcji na innych forach, przy wykorzystaniu m.in. tych zdjęć.

Posted

tutaj były tylko zdjęcia i twoje naskakiwanie. Lepiej pomóż dziewczynom w adopcji psa, zamiast czepiać sie ludzi za przysługę. Nikt nie będzie ludzi śledził po innych wątkach, bo mało kto ma na to czas i chęci. A skoro tak cię drażni czyjaś pomoc, to weź upoważnienie od opiekunów krolla do wykorzystania jego wizerunku i zrób mu nowe zdjęcia. Pies już tyle miesięcy czeka na własny dom i warto by było bardziej się zaangażować w szukanie mu tego domu

Posted

[quote name='ludwa']tutaj były tylko zdjęcia i twoje naskakiwanie. Lepiej pomóż dziewczynom w adopcji psa, zamiast czepiać sie ludzi za przysługę. A skoro tak cię drażni czyjaś pomoc, to weź upoważnienie od opiekunów krolla do wykorzystania jego wizerunku i zrób mu nowe zdjęcia. Pies już tyle miesięcy czeka na własny dom i warto by było bardziej się zaangażować w szukanie mu tego domu[/QUOTE]
Przepraszam Cię bardzo ale nie Ty prowadzisz mój kalendarz zajęć i nie Ty mi je będziesz organizowała.
Jaki cel mają Twoje wypowiedzi tutaj?
Sianie zamętu?
Masz domek dla Krolla?
Masz fundusze dla niego?
Możesz mu jakoś pomóc?

Posted

Przecież to ty jesteś zaangażowany w pomoc stowarzyszeniu, ja pomagam w innej organizacji. A ty jak widać, nawet jak ktoś odrobinę pomaga wstawiając nowe zdjęcia to też zrobisz z tego problem. Chociaż jakieś bazarki może wystaw, skoro jakoś nie kwapisz się, zeby psa odwiedzić i zrobić mu zdjęcia a tak ci przeszkadza, że ktoś zrobił. A co do moich wypowiedzi tutaj... Może zaglądałam na ten wątej wcześniej niż ty (choćiaż moze się mylę a psrawdzać mi sie nie chce;)) A może nie wolno mi zaglądać na wątki na które ty zaglądasz? No i chyba to nie ja zaczęłam tu siać zamęt, bo mi nie przeszkadzają aktualne zdjęcia psa i w przeciwieństwie do ciebie nie uważam, żeby to było jakieś zło. Raczej bym pozostała przy podziękowaniach, skoro sama jakoś temu psu nie pomagam...I bynajmniej, nie sądzę, żeby trzeba było tutaj przechodzić do wyrażeń typu "wizerunek" psa pod opieką stowarzyszenia. To pies, który szuka domu i z tego co pisała jayo ani nie jest młody ani zbyt uległy, więc im więcej będzie miał zdjęć i tym samym większe zainteresowanie, tym większe szanse na dom, No chyba, że pomagasz na tyle, że jesteś np jego wirtualnym opiekunem i chętnie ponosisz koszty jego utrzymania. Ten pies wymaga adopcji a nie chronienia jego wizerunku nie wiadomo przed czym. A skoro ktoś nazbierał kasy za pomocą jego wizerunku, to może zajmij sie jej odzyskaniem ale to może potrwać, tymczasem nowe zdjęcia na pewno warto wykorzystać, skoro zostały udostępnione. Zresztą beam6 prosiła o zdjecia, żeby zasponsorować ogłoszenia a ktoś kto te zdjęcia wstawił, dostaje po uszach

Posted

Tak jestem, ale nie sądzę aby moja pomoc, czy informacje były tu mile widziane :(
Co do Krolla przesłałam Wam 200 zł na konto fundacji jako pomoc w utrzymaniu Krolla, ale dziękuję, że pokazaliście na czym Wam najbardziej zależy. Zrobiłam zdjęcia Krolla, żeby go ogłaszać na róznych stronach z ogłoszeniami, ale skoro źle zrobiłam to przepraszam. Więcej nie będę.
Zrażacie do siebie ludzi, (jechałam 70 km żeby zrobić mu zdjęcia, traciłam godziny na zamieszczanie ogłoszeń mając swoje kilkanaście psów pod opieką, co do wykorzystywania wizerunku, owszem wykorzystałam go do ogłaszania, żeby znalazł dom)
W tym momencie to Wy przez swoja arogancję zgubicie tego psa, skoro każda forma pomocy jest odrzucana, a walczycie tylko o pieniądze, na dodatek otrzymując je (wiem że 200 zł to nie jest wiele, ale...) jeszce smiesz mi robić wyrzuty.
No dziękuje bardzo :)
Życzę powodzenia i zapomnijcie o jakiejkolwiek pomocy jako fundacja z mojej strony.
A do Krolla jeździć będę i Wy mi nie zabronicie, bo też mam w tym hotelu psy i to ja biore Krolla na spacery jak jade do psów, Was ani razu tam nie widziałam.

Posted

[quote name='Qti']Przepraszam Cię bardzo ale nie Ty prowadzisz mój kalendarz zajęć i nie Ty mi je będziesz organizowała.
Jaki cel mają Twoje wypowiedzi tutaj?
Sianie zamętu?
Masz domek dla Krolla?
Masz fundusze dla niego?
Możesz mu jakoś pomóc?[/QUOTE]

A Wy macie domek dla niego ? Nieopłacony hotel ?
Macie fundusze dla niego ? - Chyba te ode mnie
Ogłszacie go gdzieś, oprócz dogo?
Jak mu pomagacie ?

Acha i prosiłabym o wklejenie potwierdzenia, że te 200 zł co wpłaciłam poszło rzeczywiście na Krolla pozdrawiam

Posted

[QUOTE]Przyszedłeś/przyszłaś * tutaj zorganizować kolejną akcję, która da Tobie dochód?
Ciekaw jestem czy możesz patrzeć na siebie w lustro po tym jak kradniesz wizerunek psa, bez zgody i wiedzy jego opiekunów, dla sobie tylko znanych celów?[/QUOTE]

I jeszcze coś mój kochany Qti, ja mam czyste ręce i konto. Nie należę do żadnej fundacji po prostu je sponsoruję. I to nie tylko Rottkę, ale pomorską rottkę, Przytul psa i inne (miedzy innymi Waszą) a zarzucanie mi żę organizuję akcje mającą mi przynieść dochód to jest POMÓWIENIE, i nie życzę sobię tego.

Posted

Bastet1972 nie przejmuj się tylko rób swoje. Na dogomanii często dochodzi do kłótni i robi się przykrości komuś, kto chciał pomóc. Ja ogłaszam Krolla cały czas. Teraz wykorzystam zdjecia zrobione przez ciebie. Kiedyś potrzebowałam, na prośbę znajomej, zrobić pilnie ogłoszenia dla czarnego kocura i nie miałam zdjęć. Co zrobiłam? Wzięłam zdjęcia zupełnie innego kota i nic takiego się nie stało. Bezdomny kot znalazł dom i o to tu chodzi. Dobrze że odwiedziłaś psinę. Kroll ma cechy typowe dla rasy więc na zdjeciach to może wcale nie jest on tylko inny rottweiler.

Posted

Sluchajcie tak czytam te oskarzenia do Bastet ... Powinniscie sie wstydzic za to co piszecie ... Pomaga wam bezinteresownie, wplacapieniadze, jedzie do psa, do kt wy nie macie czasu jechac i co jeszcze macie waty jakies .... Wstyd !!!!!!!!!!!!!

Powiem wszystkim znajomym i naglosnie to gdzie sie da, ze organizacje to syf, to instytucje ktorym zalezy tylko na pieniadzach, a inna forma pomocy sie nie liczy, a Ci ktorzy robia cos bezinteresownie sa oczerniani i ma sie do nich bezsensowne pretensje ..... O co, ze zrobila zdjecia, wy tego nie zrobiliscie ....

I niech wiecej osob zacznie czytac te watki i zastanowi sie zanim wplaci pieniadze na konto fundacji !!!

Ja juz nigdy nie dam zlamanego grosza takim instytucjom, zdecydowanie bardziej ufam ludzim, ktorzy robia zbiorki na konta prywatne, bo im zalezy na kazdej formie pomocy i za pojechanie do psa i zrobienie mu zdjec, pochwaliliby, a nie wysnuwali bezsensowne oskarżenia .....

Mozecie byc pewni, ze watek pojdzie do wszystkich kt znam .... Niech w koncu otworza oczy jak to sie dzieje w naszych polskich fundacjach i jak dziekuje sie ludziom za pomoc .....

Pozdr

Posted

Teraz tylko czekam jak mnie sie oberwie ,juz słyszłam ,ze chciałam go uspić ,potem ,ze Fundacja dorobiła sie na nim kasy i ,ze generalnie wara od niego.
Nie no bardzo miło. To nieszkodzi ze pojechałam po niego do schronu w srodku nocy,pies umierał na babeszję , siedzialam z nim w klinice dwie noce,załatwiłam hotel u wetek. Owszem nie wpłaciłam na niego zadnego datku bo nic na konto Fundacji na niego nie wpłynęło. Mamy na utrzymaniu sredno 20 psów miesięcznie i mnie nie stac w tej chwili pomóc finansowo. Ogłaszałam go ,ale juz nie bede do jak widać nie mam prawa.
Co do baset1972, ma wielkie serce i pomogła wielu psom z róznych Fundacji. Szkoda ze zanim kogos obrazicie nie sprawdzicie nawet czy przypadkiem nie wplacił na wasze konto kasy.

Posted

Cóż, pozostaje tylko podziękować niektórym działaczom za niedźwiedzią przysługę. Zrażają do wszystkich organizacji same robiąc syf... I co z tego, ze gdzie indziej ktoś się stara...Dzięki

Posted

[quote name='maja602']Bastet1972 nie przejmuj się tylko rób swoje. Na dogomanii często dochodzi do kłótni i robi się przykrości komuś, kto chciał pomóc. Ja ogłaszam Krolla cały czas. Teraz wykorzystam zdjecia zrobione przez ciebie. Kiedyś potrzebowałam, na prośbę znajomej, zrobić pilnie ogłoszenia dla czarnego kocura i nie miałam zdjęć. Co zrobiłam? Wzięłam zdjęcia zupełnie innego kota i nic takiego się nie stało. Bezdomny kot znalazł dom i o to tu chodzi. Dobrze że odwiedziłaś psinę. Kroll ma cechy typowe dla rasy więc na zdjeciach to może wcale nie jest on tylko inny rottweiler.[/QUOTE]

Oczywiscie, że bede robiła swoje, a Krolla nie zostawie bez pomocy, z tym, że będę zawoziła do hotelu pieniądze na niego do wetek a nie wpłacała na fundację.
Szkoda, żeby taki kochany psiak przez arogancje innych cierpiał. Na to nie pozwolę. A jak fundacji sie nie podoba, bo to ich pies to niech mnie zaskarżą. Proszę o pozew, bo do Krolla jeździć będę.

Posted

[quote name='bastet1972']Oczywiscie, że bede robiła swoje, a Krolla nie zostawie bez pomocy, z tym, że będę zawoziła do hotelu pieniądze na niego do wetek a nie wpłacała na fundację.
Szkoda, żeby taki kochany psiak przez arogancje innych cierpiał. Na to nie pozwolę. A jak fundacji sie nie podoba, bo to ich pies to niech mnie zaskarżą. Proszę o pozew, bo do Krolla jeździć będę.[/QUOTE]

Dzięki, że nie obraziłaś się na psa, bo obrazili Cię ludzie .....
Ps. Ja też jakiś czas temu robiłam zdjęcia Krollowi . Nie sądzę by miał zdjęcia inne niż te od niezależnych wolontariuszy.

Posted

Dobry wieczór Wszystkim, pozwolicie, że w imieniu Stowarzyszenia na rzecz Bezpańskich Zwierząt Niczyje wypowiem się w temacie naszego podopiecznego - Krolla.
Po pierwsze proszę wszystkich o opanowanie emocji. Nic nie jest tylko czarne lub tylko białe. Poproszę także osoby, które nie znają historii Krolla o przeczytanie przynajmniej tego wątku - całego i od początku.
Na Krolla dogo – postami kilku osób – wydało dawno temu wyrok: eutanazja. Wtedy też, między innymi mnie oskarżono o znęcanie się nad Nim. Bo nie chciałam, nie mogłam takiej decyzji podjąć. Kroll chciał żyć. I przeżył. Nie chcę wracać do zaniedbań lecznicy, w której był leczony. Nie chcę pamiętać tamtych trudnych chwil.

Udało się - Kroll wyzdrowiał. Jest pod naszą opieką od długiego czasu. Wiele osób zaangażowało się w pomoc Krollowi. Między innymi Qti, który wystawił (nie pamiętam już ile) bazarków Jemu dedykowanych. Między innymi dzięki temu udało się spłacić dług za Jego leczenie. Był i jest ogłaszany, promowany – niestety nie ma do tej pory szczęścia – i ciągle nie ma domu. Miał szansę niedawno – niestety nie wyszło. Nie zapomnieliśmy o Krollu. Faktem jest, że nie odwiedzamy Go – nasza wina. Brak czasu i możliwości jest słabym wytłumaczeniem ale niestety jest prawdziwym powodem.

Raptem, niewiadomo skąd pojawia się nowy dogomaniak – bastet1972 chcący Krollowi pomóc. I wszystko byłoby super gdyby skontaktował się z nami, ze Stowarzyszeniem opiekującym się Krollem. Każda pomoc jest na wagę złota. Szczególnie jeżeli domu szuka niemłody, schorowany pies.
Ale nie robi się tego w ten sposób. Bez wiedzy opiekunów. Chyba każdy z nas - mający pod opieką psa/kota chciałby wiedzieć kto, gdzie i jak stara się pomóc jego podopiecznemu.
Zainteresowanym jak to wyglądało proponuję poczytać te wątki na forach „rottkowych” :

[url]http://www.forum.rottweiler.sky.pl/viewtopic.php?t=2900&start=20[/url]

[url]http://www.rottka**********/psy,1/kroll-przemily-rottweiler,15.html[/url]

Dzisiaj bastet1972 napisała, że przekazała „fundacji” dla Krolla 200 zł i poprosiła o potwierdzenie, że pieniądze te zostały przeznaczone dla Niego. Po pierwsze jesteśmy Stowarzyszeniem a nie fundacją a po drugie to pomimo dokładnego sprawdzenia wpływów nie udało sie nam znaleźć wpłaty 200 złotowej ani innej od osoby prywatnej dedykowanej Krollowi.
Proszę więc bastet1972 o skan tej wpłaty na pw co ułatwi nam jej odnalezienie.

A także o odpowiedź na pytanie: czy jeździła do Krolla specjalnie czy poznała Go przy okazji odwiedzania psów, które są pod Jej opieką i są w tym hoteliku ?

Uważam też, że niepotrzebnie na tym wątku odzywają się osoby, które dla Krolla nic nie zrobiły do tej pory.

Jutro ukaże się w Ofercie Jego kolejne ogłoszenie – za pozwoleniem bastet1972 ze zrobionym przez Nią zdjęciem.