agabass Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [quote name='Basenji'][quote name='Savannah'][quote name='gmk']Tak Pozdrawiam[/quote] ciekawe tylko kiedy.... :roll: tutaj w przeważającej częsci NIE MA osób nie miłych :wink:[/quote] O przepraszam. Ja bywam bardzo niemiły! Zdrówko[/quote] przyzwyczailiśmy sie do twojego czarnego humoru czym jeszcze nas zaskoczysz?
Asiaczek Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [b]Basenji[/b] czeka na pochwały... Nic prostszego: jesteś baaaardzo miły, baaaardzo grzeczny, kochamy Twój czarny dowcip, kochamy Ciebie bez zastrzeżeń, Fingala - też. Już nie wspomne o męskiej urodzie... KOCHAMY CIĘ BASENJI! Pzdr.
Evelina Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [quote name='Asiaczek'][b]Basenji[/b] czeka na pochwały... Nic prostszego: jesteś baaaardzo miły, baaaardzo grzeczny, kochamy Twój czarny dowcip, kochamy Ciebie bez zastrzeżeń, Fingala - też. Już nie wspomne o męskiej urodzie... KOCHAMY CIĘ BASENJI! Pzdr.[/quote]To dopiero czarny humor 8) Kochac w kupie duzo latwiej :wink: , moze by tak od siebie jednak napisac wprost hee 8)
Asiaczek Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [b]Evelina[/b], ależ ja napisałam od siebie!!! Basenji doskonale zna moje zdanie na jego temat (hi,hi, hi) i nic sobie z tego nie robi, niestety, podlec jeden... Pzdr.
Basenji Posted November 12, 2005 Author Posted November 12, 2005 [quote name='"Asiaczek"'][b]Evelina[/b], ależ ja napisałam od siebie!!! Basenji doskonale zna moje zdanie na jego temat (hi,hi, hi) i nic sobie z tego nie robi, niestety, podlec jeden... Pzdr.[/quote [b]Podlec?[/b] A kto z posiadaczy basków po Twoich pieskach startował w konkursach i zrobił championat?? CO? Zdrówko
Basenji Posted November 12, 2005 Author Posted November 12, 2005 1. [img]http://img387.imageshack.us/img387/1690/02baskipkramarowa9fw.jpg[/img] Temat więdnie, więc parę reminescencji wystawowych. 2. [img]http://img387.imageshack.us/img387/3091/kwidzyn2004foto344dz.jpg[/img] 3. [img]http://img258.imageshack.us/img258/5503/kwidz160mg.jpg[/img] 4. [img]http://img258.imageshack.us/img258/346/13chumbawamba0ls.jpg[/img] 5. [img]http://img258.imageshack.us/img258/4396/wyst20040229foto040mk.jpg[/img] 6. [img]http://img258.imageshack.us/img258/9065/wyst20040229foto098pi.jpg[/img] Zdrówko
Asiaczek Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [b]Basenji[/b] - przecież wiesz, że i tak kocham Cię nad wszystkie championaty i CWC i jeszcze inne tytuły. A "podlec" to takie miłe określenie, oczywiście wypowiadane z uczuciem, prawda? :wink: A zdjęcia to dałeś rzeczywiście z różnych wystaw; piekny przegląd wystaw zaliczonych przez Fingala. Szkoda, że to przeszłość... (a może nie?). Pzdr.
Savannah Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [size=6]ja mam cichą nadzieje że jednak nie :evilbat: [/size]
Basenji Posted November 13, 2005 Author Posted November 13, 2005 [quote name='Savannah'][size=6]ja mam cichą nadzieje że jednak nie :evilbat: [/size][/quote] A ja mam głośną. Zdrówko
agabass Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 fajne fotki no to może ja zabiore głos jak Basenji nie chce wystawiać Fingale to nie męczcie go dziewczyny bo sensu nie ma
Basenji Posted November 13, 2005 Author Posted November 13, 2005 [quote name='agabass']fajne fotki no to może ja zabiore głos jak Basenji nie chce wystawiać Fingale to nie męczcie go dziewczyny bo sensu nie ma[/quote] Wreszcie głos rozsądku. zdrówko :lol:
Savannah Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 [quote name='agabass']fajne fotki no to może ja zabiore głos jak Basenji nie chce wystawiać Fingale to nie męczcie go dziewczyny bo sensu nie ma[/quote] sensu może brak..ale zawsze kiełkuje iskierka nadzieji :) zwłaszcza w Hodowcy :wink:
Asiaczek Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Ja jednak mam cały czas iskierkę nadziei, że może kiedyś [b]Basenji[/b] [i]się złamie [/i]i zaprezentuje Fingala. Bo że warto to każdy, w tym i Basenji, wie. Psiak wart grzechu. My tak pięknie, z dużym wdziękiem namawiamy, a Basenji tak pięknie, z dużym męskim wdziękiem sie broni. Może kiedyś... Pzdr.
Savannah Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 a nie mówiłam że Hodowca ma największe nadzieje :)
gmk Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Wy trujecie zamiast popatrzec na to z innej strony. Basenji nie lubi wystaw, Fingal nie lubi wystaw, zamiast namawiac i namawiac bez specjalnego skutku należałoby odebrac sygnały jakie daje Baseji. Moim zdaniem jeśli zagwarantowac mu komfortowe warunki transportu, szybką szkołe nauki z dużą ilocią pieszczot Fingalowi, fantastyczne widoki w wygodnym fotelu na ring, Młodego Prezentera lub jeszcze lepiej prezenterkę żeby pokazała Fingala w ringu, duże piwo i mały koniaczek dla basenji ( ciasto też może byc, ale samo to za słaby argument) albo odwrotnie, mały zjazd Tuningowców przy okazji, DUUUZA kośc dla Fingala, to na pewno przyniosłoby rezultaty, a tak tylko jesteśmy świadkami wieloodcinkowego serialu pod tytułem, "Basenji a moze jednak..." ze znaną nam wszytskim odpowiedzią:"NIE" Pozdrawiam
Basenji Posted November 14, 2005 Author Posted November 14, 2005 [quote name='gmk']Wy trujecie zamiast popatrzec na to z innej strony. Basenji nie lubi wystaw, Fingal nie lubi wystaw, zamiast namawiac i namawiac bez specjalnego skutku należałoby odebrac sygnały jakie daje Baseji. Moim zdaniem jeśli zagwarantowac mu komfortowe warunki transportu, szybką szkołe nauki z dużą ilocią pieszczot Fingalowi, fantastyczne widoki w wygodnym fotelu na ring, Młodego Prezentera lub jeszcze lepiej prezenterkę żeby pokazała Fingala w ringu, duże piwo i mały koniaczek dla basenji ( ciasto też może byc, ale samo to za słaby argument) albo odwrotnie, mały zjazd Tuningowców przy okazji, DUUUZA kośc dla Fingala, to na pewno przyniosłoby rezultaty, a tak tylko jesteśmy świadkami wieloodcinkowego serialu pod tytułem, "Basenji a moze jednak..." ze znaną nam wszytskim odpowiedzią:"NIE" Pozdrawiam[/quote] No wreszcie ktoś z umiejętnością negocjacji........ :lol:
gmk Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Może teraz przejdziemy do meritum ...? Pozdrawiam
Ypsylon Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 troszkę z opóźnieniem, za co bardzo przepraszam... szczeniaczki zżerają cały mój czas, no i praca... w uzupełnieniu wyników z Tata: w sobotę 29.10 It's Raining Man Ypsylon - V1, CAC, CACIB. Bari Napsugar Africa Bessy - V1, Zwyc. Młodzieży, BOB. w niedzielę 30.10 It's Raining Man Ypsylon - V1, CAC, res. CACIB (spóźniliśmy się na ring!!!:() Eiwo Hanacek - V1, CAC, CACIB. Bari Napsugar Africa Bessy - V1, Zwyc. Młodzieży, BOB, BOG3. Od siebie jeszcze dodam i się pochwalę, że nasz Rainy zaledwie w ciągu 3 miesięcy wystawowych zdobył 4 x CACIB w trzech różnych krajach Europy! Mamy nadzieję, że w przyszłym roku uda mu się zakończyć interchampionat... gmk - dzięki za wyniki z Poznania, już nie muszę ich uzupełniać:)
gmk Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 No nareszczie powróciliśmy do głownego tematu! [b]GRATULACJE DLA RAINIEGO [/b] Szkoda że się spóźniliście...ale i tak duży sukces Żałuję również, że nie musisz uzupełniac wyników z Poznania, może następnym razem! Pozdrawiam
gmk Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [b]YPSYLON ! [/b] Ja pod wpływem szczeniąt i z poświęcenia całego czasu na ich wychowanie,zupełnie zapomniałam o wystawach i właściwie o tzw Bożym Świecie, teraz kolej na Was ! A my, jak dobrze pójdzie to też powinnismy sie wyrobic z Iterem dla Vikusia i Ani i zakończyc go Chace. Pierwsze kroki to oczywiście Ukraina i Kijów, tam przecież będzie w klasie BABY nasza BUNDA LA NOTI Loango i kilka zapowiedzianych już basenji, A od stycznia nawet w pierwszym tygodniu mamy wystawy, juz się cieszę! W Kijowie z tego co widzialam pojawi się Asiaczek, to wyniki pewnie będą , bo ja zostanę prawdopodobnie dłużej na Ukrainie. [b]BASENJI ! [/b] jeszcze jedna fajna sprawa z wystawami to spotkania z ludźmi których się zna i lubi, to tak jak z Twoimi zlotami i targami. A akurat na Ukrainie goszczą nas zawsze Krymskim Czerwonym Szampanem, który szczerze powiem jest wyśmienity....i w smaku przypomina prawdziwy szampan! To nie jest koniaczek, ale tez dobre ! Tak więc czy "gorycz porażki" czy "smak zwycięstwa" i tak szampan będzie. Nawiasem mówiąc to [u]bardzo[/u] rozumiem Twoją niechęc do Wystaw, ja do nich podchodzę troszkę inaczej. Staram się jeżdzic tam gdzie mam przyjaciół którzy czekają na mnie i robią wszytko byśmy się świetnie czuli u nich w kraju. Inne podróże na krótko - 1 dzień i z powrotem to nie dla mnie, jestem już zbyt leniwa, jeszcze w Polsce tak, ale dalej...nie ma mowy ! A w przyszłym roku już od początku lutego zaczną przyjeżdżc do nas powoli Ci których znamy, a którzy też nie lubią jednodniowych wyjazdów Takie spotkania są fascynujace tym bardziej że łączy nas miłośc do basenji, a ludzie pochodzą z tak różnych stron Europy i wykonują tak różne zawody... a ja z tego powodu rozbudowuję dom...I tak basenji ma bezpośredni wpływ na ilosc mkw na jednego mieszkańca ! Pozdrawiam
gmk Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [b]CHERRY- BUNDA LA NOTI Loango[/b] Mamą jest CHATTANOOGA CHOO CHOO Ypsylon a ojcem MANDELA FREE Out of Africa . Zdobyła 3 miejsce w BIS-ie BABY na wystawie na Ukrainie w CHARKOWIE ...!!!! W finale było 20 młodszych szczeniąt!!!! Jesteśmy dumni i szczęśliwi !!!! [img]http://republika.pl/basenjifamily/images/cherry15.11.jpg[/img] Pozdrawiam
Savannah Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 gratulacje gmk!!!! :) masz może więcej zdjęc tej ślicznotki?:) :wink:
gmk Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Tak, mam mnóstwo zdjęc ale muszę je przygotowac żeby tutaj wstawic. Dziękuję bardzo, tak się cieszymy... Gratulacje należą się też Ypsylon , Chaka (mama BUNDY)jest od nich ! Jeszcze raz dziękuję Pozdrawiam
Savannah Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [quote name='gmk']Tak, mam mnóstwo zdjęc ale muszę je przygotowac żeby tutaj wstawic. Dziękuję bardzo, tak się cieszymy... Gratulacje należą się też Ypsylon , Chaka (mama BUNDY)jest od nich ! Jeszcze raz dziękuję Pozdrawiam[/quote] super, będe czekac na zdjęcia :) To był debiut małej? Bardzo ładna rozetke dostała :) Jeszcze raz gratuluje, bo jest czego :)
Recommended Posts