Jump to content
Dogomania

BASENJI na Wystawach (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Basenji'][quote name='Savannah'][quote name='gmk']Tak

Pozdrawiam[/quote]
ciekawe tylko kiedy.... :roll: tutaj w przeważającej częsci NIE MA osób nie miłych :wink:[/quote]
O przepraszam.
Ja bywam bardzo niemiły!
Zdrówko[/quote]
przyzwyczailiśmy sie do twojego czarnego humoru czym jeszcze nas zaskoczysz?

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[b]Basenji[/b] czeka na pochwały... Nic prostszego: jesteś baaaardzo miły, baaaardzo grzeczny, kochamy Twój czarny dowcip, kochamy Ciebie bez zastrzeżeń, Fingala - też. Już nie wspomne o męskiej urodzie...
KOCHAMY CIĘ BASENJI!
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek'][b]Basenji[/b] czeka na pochwały... Nic prostszego: jesteś baaaardzo miły, baaaardzo grzeczny, kochamy Twój czarny dowcip, kochamy Ciebie bez zastrzeżeń, Fingala - też. Już nie wspomne o męskiej urodzie...
KOCHAMY CIĘ BASENJI!
Pzdr.[/quote]To dopiero czarny humor 8)
Kochac w kupie duzo latwiej :wink: , moze by tak od siebie jednak napisac wprost hee 8)

Posted

[b]Evelina[/b], ależ ja napisałam od siebie!!!
Basenji doskonale zna moje zdanie na jego temat (hi,hi, hi) i nic sobie z tego nie robi, niestety, podlec jeden...
Pzdr.

Posted

[quote name='"Asiaczek"'][b]Evelina[/b], ależ ja napisałam od siebie!!!
Basenji doskonale zna moje zdanie na jego temat (hi,hi, hi) i nic sobie z tego nie robi, niestety, podlec jeden...
Pzdr.[/quote
[b]Podlec?[/b]
A kto z posiadaczy basków po Twoich pieskach startował w konkursach i zrobił championat??
CO?
Zdrówko

Posted

1.
[img]http://img387.imageshack.us/img387/1690/02baskipkramarowa9fw.jpg[/img]
Temat więdnie, więc parę reminescencji wystawowych.
2.
[img]http://img387.imageshack.us/img387/3091/kwidzyn2004foto344dz.jpg[/img]
3.
[img]http://img258.imageshack.us/img258/5503/kwidz160mg.jpg[/img]
4.
[img]http://img258.imageshack.us/img258/346/13chumbawamba0ls.jpg[/img]
5.
[img]http://img258.imageshack.us/img258/4396/wyst20040229foto040mk.jpg[/img]
6.
[img]http://img258.imageshack.us/img258/9065/wyst20040229foto098pi.jpg[/img]

Zdrówko

Posted

[b]Basenji[/b] - przecież wiesz, że i tak kocham Cię nad wszystkie championaty i CWC i jeszcze inne tytuły. A "podlec" to takie miłe określenie, oczywiście wypowiadane z uczuciem, prawda? :wink:

A zdjęcia to dałeś rzeczywiście z różnych wystaw; piekny przegląd wystaw zaliczonych przez Fingala. Szkoda, że to przeszłość... (a może nie?).
Pzdr.

Posted

[quote name='agabass']fajne fotki no to może ja zabiore głos jak Basenji nie chce wystawiać Fingale to nie męczcie go dziewczyny bo sensu nie ma[/quote]
Wreszcie głos rozsądku.
zdrówko :lol:

Posted

[quote name='agabass']fajne fotki no to może ja zabiore głos jak Basenji nie chce wystawiać Fingale to nie męczcie go dziewczyny bo sensu nie ma[/quote]
sensu może brak..ale zawsze kiełkuje iskierka nadzieji :) zwłaszcza w Hodowcy :wink:

Posted

Ja jednak mam cały czas iskierkę nadziei, że może kiedyś [b]Basenji[/b] [i]się złamie [/i]i zaprezentuje Fingala. Bo że warto to każdy, w tym i Basenji, wie. Psiak wart grzechu.
My tak pięknie, z dużym wdziękiem namawiamy, a Basenji tak pięknie, z dużym męskim wdziękiem sie broni.
Może kiedyś...
Pzdr.

Posted

Wy trujecie zamiast popatrzec na to z innej strony. Basenji nie lubi wystaw, Fingal nie lubi wystaw, zamiast namawiac i namawiac bez specjalnego skutku należałoby odebrac sygnały jakie daje Baseji. Moim zdaniem jeśli zagwarantowac mu komfortowe warunki transportu, szybką szkołe nauki z dużą ilocią pieszczot Fingalowi, fantastyczne widoki w wygodnym fotelu na ring, Młodego Prezentera lub jeszcze lepiej prezenterkę żeby pokazała Fingala w ringu, duże piwo i mały koniaczek dla basenji ( ciasto też może byc, ale samo to za słaby argument) albo odwrotnie, mały zjazd Tuningowców przy okazji, DUUUZA kośc dla Fingala, to na pewno przyniosłoby rezultaty, a tak tylko jesteśmy świadkami wieloodcinkowego serialu pod tytułem, "Basenji a moze jednak..." ze znaną nam wszytskim odpowiedzią:"NIE"

Pozdrawiam

Posted

[quote name='gmk']Wy trujecie zamiast popatrzec na to z innej strony. Basenji nie lubi wystaw, Fingal nie lubi wystaw, zamiast namawiac i namawiac bez specjalnego skutku należałoby odebrac sygnały jakie daje Baseji. Moim zdaniem jeśli zagwarantowac mu komfortowe warunki transportu, szybką szkołe nauki z dużą ilocią pieszczot Fingalowi, fantastyczne widoki w wygodnym fotelu na ring, Młodego Prezentera lub jeszcze lepiej prezenterkę żeby pokazała Fingala w ringu, duże piwo i mały koniaczek dla basenji ( ciasto też może byc, ale samo to za słaby argument) albo odwrotnie, mały zjazd Tuningowców przy okazji, DUUUZA kośc dla Fingala, to na pewno przyniosłoby rezultaty, a tak tylko jesteśmy świadkami wieloodcinkowego serialu pod tytułem, "Basenji a moze jednak..." ze znaną nam wszytskim odpowiedzią:"NIE"

Pozdrawiam[/quote]
No wreszcie ktoś z umiejętnością negocjacji........ :lol:

Posted

troszkę z opóźnieniem, za co bardzo przepraszam... szczeniaczki zżerają cały mój czas, no i praca...
w uzupełnieniu wyników z Tata:
w sobotę 29.10
It's Raining Man Ypsylon - V1, CAC, CACIB.
Bari Napsugar Africa Bessy - V1, Zwyc. Młodzieży, BOB.

w niedzielę 30.10
It's Raining Man Ypsylon - V1, CAC, res. CACIB (spóźniliśmy się na ring!!!:()
Eiwo Hanacek - V1, CAC, CACIB.
Bari Napsugar Africa Bessy - V1, Zwyc. Młodzieży, BOB, BOG3.

Od siebie jeszcze dodam i się pochwalę, że nasz Rainy zaledwie w ciągu 3 miesięcy wystawowych zdobył 4 x CACIB w trzech różnych krajach Europy! Mamy nadzieję, że w przyszłym roku uda mu się zakończyć interchampionat...

gmk - dzięki za wyniki z Poznania, już nie muszę ich uzupełniać:)

Posted

No nareszczie powróciliśmy do głownego tematu!

[b]GRATULACJE DLA RAINIEGO [/b]
Szkoda że się spóźniliście...ale i tak duży sukces

Żałuję również, że nie musisz uzupełniac wyników z Poznania, może następnym razem!

Pozdrawiam

Posted

[b]YPSYLON ! [/b] Ja pod wpływem szczeniąt i z poświęcenia całego czasu na ich wychowanie,zupełnie zapomniałam o wystawach i właściwie o tzw Bożym Świecie, teraz kolej na Was !
A my, jak dobrze pójdzie to też powinnismy sie wyrobic z Iterem dla Vikusia i Ani i zakończyc go Chace.
Pierwsze kroki to oczywiście Ukraina i Kijów, tam przecież będzie w klasie BABY nasza BUNDA LA NOTI Loango i kilka zapowiedzianych już basenji,
A od stycznia nawet w pierwszym tygodniu mamy wystawy, juz się cieszę! W Kijowie z tego co widzialam pojawi się Asiaczek, to wyniki pewnie będą , bo ja zostanę prawdopodobnie dłużej na Ukrainie.

[b]BASENJI ! [/b] jeszcze jedna fajna sprawa z wystawami to spotkania z ludźmi których się zna i lubi, to tak jak z Twoimi zlotami i targami.
A akurat na Ukrainie goszczą nas zawsze Krymskim Czerwonym Szampanem, który szczerze powiem jest wyśmienity....i w smaku przypomina prawdziwy szampan! To nie jest koniaczek, ale tez dobre !
Tak więc czy "gorycz porażki" czy "smak zwycięstwa" i tak szampan będzie.
Nawiasem mówiąc to [u]bardzo[/u] rozumiem Twoją niechęc do Wystaw, ja do nich podchodzę troszkę inaczej. Staram się jeżdzic tam gdzie mam przyjaciół którzy czekają na mnie i robią wszytko byśmy się świetnie czuli u nich w kraju. Inne podróże na krótko - 1 dzień i z powrotem to nie dla mnie, jestem już zbyt leniwa, jeszcze w Polsce tak, ale dalej...nie ma mowy !
A w przyszłym roku już od początku lutego zaczną przyjeżdżc do nas powoli Ci których znamy, a którzy też nie lubią jednodniowych wyjazdów
Takie spotkania są fascynujace tym bardziej że łączy nas miłośc do basenji, a ludzie pochodzą z tak różnych stron Europy i wykonują tak różne zawody... a ja z tego powodu rozbudowuję dom...I tak basenji ma bezpośredni wpływ na ilosc mkw na jednego mieszkańca !

Pozdrawiam

Posted

[b]CHERRY- BUNDA LA NOTI Loango[/b]

Mamą jest CHATTANOOGA CHOO CHOO Ypsylon a ojcem MANDELA FREE Out of Africa .
Zdobyła 3 miejsce w BIS-ie BABY na wystawie na Ukrainie w CHARKOWIE ...!!!!
W finale było 20 młodszych szczeniąt!!!!
Jesteśmy dumni i szczęśliwi !!!!

[img]http://republika.pl/basenjifamily/images/cherry15.11.jpg[/img]

Pozdrawiam

Posted

Tak, mam mnóstwo zdjęc ale muszę je przygotowac żeby tutaj wstawic.
Dziękuję bardzo, tak się cieszymy...

Gratulacje należą się też Ypsylon , Chaka (mama BUNDY)jest od nich !

Jeszcze raz dziękuję

Pozdrawiam

Posted

[quote name='gmk']Tak, mam mnóstwo zdjęc ale muszę je przygotowac żeby tutaj wstawic.
Dziękuję bardzo, tak się cieszymy...

Gratulacje należą się też Ypsylon , Chaka (mama BUNDY)jest od nich !

Jeszcze raz dziękuję

Pozdrawiam[/quote]
super, będe czekac na zdjęcia :) To był debiut małej? Bardzo ładna rozetke dostała :) Jeszcze raz gratuluje, bo jest czego :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...