Asiaczek Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Sunia ma chyba zbyt słabo zaznaczony stop. I stąd główka ma trochę mało wyrazu. No i - jak dla mnie - niezbyt głeboka klatka. To tyle, jeżeli chodzi o niedostatki. Co do zalet - ma piękna górną linię grzbietu, dobre kątowanie,piękne, migdałowe oko. Pzdr.
Basenji Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 Ten pies ma bardzo sympatyczego pysia. Ale czy nie jest on za szeroki? Coś jak shiba? Co do suni - z daleka jest ładna, ale z bliska chyba urodą nie jest najsilniejsza. W każdym bądź rasie widziałem ładniejsze pysie. Zdrówko :lol:
gmk Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 [quote name='Asiaczek']Sunia - na pewno, a piesek - wiem tylko tyle, że pochodzi z niemieckiej hodowli "of Swala Pala" Petry Vogler. A piesek chyba został kupiony do Czech. Ale nie jestem pewna. Szkoda, że nie mam jak zrobić zdjęć, bo pewnie Petra by sie ucieszyła z takiej pamiątki. pzdr.[/quote] To nie tak Oba pieski mieszkają w Czechach u pani Marty Antalovej - Hodowla od Kacciho Potoka. Sunia jest właśnie z tej hodowli a tylko ojcem jest ARAGORN Shadows of the Congo - mieszkający w Hodowli OLD LEGEND`S w Niemczech u Petry Vogler. Natomiast jeśli chodzi o Hodowlę Of Swala Pala jest to aktualnie jedna z najbardziej znanych Hodowli basenji we Francji Pani (lub jak kto woli Mme) Durlot Lise i z miotu zeszłorocznego tej Hodowli VALENTINO mieszka u Marty w Czechach a jego brat VERSACE u Tani w Rosji. Linki do Hodowli w Of Swala Pala i Old Legend`s zanjdują się między innymi na stronie Hodowli Asiaczek. Pozdrawiam
Basenji Posted October 4, 2005 Author Posted October 4, 2005 Podziwiam Was dziewczyny za znajomość tych koneksji rodzinnych. :lol: zdrówko
Savannah Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 [quote name='Basenji']Podziwiam Was dziewczyny za znajomość tych koneksji rodzinnych. :lol: zdrówko[/quote] jak się w tym siedzi "głęboko" to się wie :wink: :lol: Pzdr
Basenji Posted October 4, 2005 Author Posted October 4, 2005 Fakt, potrzeba do tego odpowiedniego "zakręcenia". Zderówko
Savannah Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 [quote name='Basenji']Fakt, potrzeba do tego odpowiedniego "zakręcenia". Zderówko[/quote] no ba 8)
Asiaczek Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 [b]Rostock/Niemcy, 8-9.10.2005 r.:[/b] psy kl weteranów NAM HATTAN OUT OF AFRICA kl pośr BIRAL OCTAVIAN SHADOWS OF THE CONGO kl ch ESCAPADE'S BRAVO OUT OF AFRICA kl otw SINGIN IN THE RAIN OUT OF AFRICA AGOU SHADOWS OF THE CONGO AFRICAN MAGIC MOMENT'S CHIGANI suki kl ch AFRICAN RAINBOW'S ABAYOMI-AZANA sędzia: MARTHA HEINE _________________ Pzdr.
Asiaczek Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [b]PUCHAR EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ:[/b] 24.09.2005 psy puppy RIBESSITA SPIRIT OUT OF ZULU (zdjęcie tego czarno-białego malucha jest w topiku "Nie tylko ASIACZKI..."). champion ESCAPADE'S BRAVO OUT OF AFRIKA suki champion AFRICAN RAINBOW'S ABAYOMI AZANA STRONG STAEL RESHENI 25.09.2005 Ta sama stawka, lecz bez tej ostatniej suki. Pzdr.
Asiaczek Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [b]Czeskie Budziejowice, 8-9.10.2005 r.:[/b] sędzia: Petr REHANEK. PSY mlodziezy ARIEL Gandajika ASHLY Gandajika ATREY Ferangi posrednia AFAR z Mysence BALU Krumlos championow ARGO Owando GREASY GUI Ananty SUKI mlodziezy FEDORA z Ticha bantu posrednia AIMEE Ferangi BLUEBERRY Krumlos ELA Wenet otwarta ABANDA od nahvizdske studanky BIRTHANY z vanderlindu Pzdr.
Basenji Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 A w Budziejowicach nie ma żadnego "Polaka"? zdrówko
Asiaczek Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 Widocznie od nas nikt tam nie pojechał; jest wiele wystaw ( i to nawet u naszych najbliższych sąsiadów), na których nie ma polskiej reprezentacji... Tak bywa. pzdr.
Savannah Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 [quote name='Asiaczek']Widocznie od nas nikt tam nie pojechał; jest wiele wystaw ( i to nawet u naszych najbliższych sąsiadów), na których nie ma polskiej reprezentacji... Tak bywa. pzdr.[/quote] no ale w przyszłym roku Asiaczku "wojujesz" *(w pozytywnym sesie) w Czechach. Ja też już mam tam zaplanowane wystawy, bo póki co mysle że do kwietnia (pierwsza moja wystawa w Czechach, bodajże Liberec) będe juz miec prawo jazdy :angel: 8) Pzdr
Asiaczek Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Naprawdę? I zdecydujesz się jechać własnym samochodem? Odważna z Ciebie osóbka! Pzdr.
Savannah Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 [quote name='Asiaczek']Naprawdę? I zdecydujesz się jechać własnym samochodem? Odważna z Ciebie osóbka! Pzdr.[/quote] tak, napewno pojade :wink: mam juz zaplanowane wszystko pod wzgledem "gdzie", wybieram wystawy do 600 km, od Poznania :wink: to jesli chodzi o kierunek Czechy :) a ponieważ planuje miec prawko na marzec, a od kwietnia zaczynaja sie wystawy w Czechach :) może tam już skoncze InterChampionat? :) a jazda to raczej nie będzie problemu, bo jeszcze bede miec kierowce "na zmiane" w postaci mojego taty :wink: Wiec nie boje sie tego ani troche :) (do czasu :lol: :) ) Pzdr
Asiaczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 To dobrze, że ten "pierwszy raz" będzie pod opieką Taty. I trzymam kciuki za Twoje prawo jazdy, jak i za Intera! Pzdr.
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 [quote name='Asiaczek']To dobrze, że ten "pierwszy raz" będzie pod opieką Taty. I trzymam kciuki za Twoje prawo jazdy, jak i za Intera! Pzdr.[/quote] jak to sie mówi by nie zapeszac - nie-dziękuje :wink: ! Pzdr :wink:
Ypsylon Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 to ja może wsadzę wreszcie wyniki z Legionowa, 02.10.2005 sędzia: Marek Maciej Borg Grabkowski Psy klasa pośrednia V1, CWC, NPwR - Faraoland Victoru & Freedom Suki klasa szczeniąt WO1 - Pakanya Liwang Suki klasa pośrednia V1, CWC - I Am Not An Angel Ypsylon (zakończyła championat Polski) Suki klasa championów V1, CWC, NSwR, BOB, BOG2 - Pepsi Cola Ypsylon pozdrawiam:)
gmk Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Nie wstawiałam wyników bo nie chciałam naruszac integralności tego topiku, tworzył pięnką całośc od wystawy w Głogowie. A teraz juz wiem, że lepiej wygląda ze znanymi wszystkim basenji. Czasem pojawiają się tu niepotrzbnie zupełnie informacje o uzcestnicząych gdzieś basenji, bez wyników tylko stawka, a w większości ludzie po prostu nie wiedzą ani o kogo ani o co chodzi. a z wystaw Polskich to najczęściej jest komantarz że basenji nie było. Przy zagranicznych wystawach lepiej byłoby po prostu wstawic zdjęcia psów ze stawki, tym bardziej że i tam basenji się powtarzają. Jeszcze raz gratuluję Ypsylon . Nic wcześniej nie wstawiałam takze dlatego że nie widziałam finałów... Kolejny raz Pepsi pokazała się z najlepszej strony. Dla mnie najciekawsze na wystawie w Legionowie było porównanie Pepsi i Ani... sporo radości dała mi Paka. Pozdrowienia
Asiaczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 [quote name='Ypsylon']to ja może wsadzę wreszcie wyniki z Legionowa, 02.10.2005 sędzia: Marek Maciej Borg Grabkowski Psy klasa pośrednia V1, CWC, NPwR - Faraoland Victoru & Freedom Suki klasa szczeniąt WO1 - Pakanya Liwang Suki klasa pośrednia V1, CWC - I Am Not An Angel Ypsylon (zakończyła championat Polski) Suki klasa championów V1, CWC, NSwR, BOB, BOG2 - Pepsi Cola Ypsylon pozdrawiam:)[/quote] Ypsylon - gratulacje!! Wreszcie doczekaliśmy się wyników z tej wystawy. :) Szkoda tylko, że w nastepnym poscie znowu okraszony komentarzem bez sensu. Nie rozumiem, co mają finały do wstawienia informacji na DGM. Zawsze przecież można zmienić=uzupełnić post, o tym wszyscy wiedzą, prawda? Pzdr.
Asiaczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Aha, dla przypomnienia. Tytuł topiku: "Basenji na wystawach". I każdy wstawia tutaj to, czym dysponuje. Nie mylę się prawda? Pzdr.
Asiaczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Jeżeli piszesz o swoim poscie, to rzeczywiście masz rację. Niepotrzebnie. Pzdr.
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Ja uważam że jedyne co nie potrzebne to kłótnie :-? Dokładnie, to topik na którym każdy zainteresowany może sobie zobaczyc stawki, oraz ewentualnie lokaty z wystaw w których uczestniczyły basenji. Pzdr :wink:
Incunabula Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Ypsylon & gmk - gratulacje (spóźnione co prawda)!! Widziałam Wasze psy w Nowym Dworze, naprawdę robiły wrażenie :) . Szkoda, że nie dane mi było zostać na finałach :P .
Recommended Posts