fizia Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Jest na Przygarnę psa takie ogłoszenia - tylko, że do budy... Dla rodziców znajomej szukam psiaka (najleopiej suni) do ok 6 miesięcy. Z "ras" średnich lub większych. Może być kundelek. Będzie rozpieszczany ale ma być psiakiem podwórkowym z własną ogrzewaną budą. Musi być młodziak, bo jest starsza mała suczka, która ustawia otoczenie i państwo obawiają się, że starszy psiak może jej coś zrobić. http://www.dogomania.pl/forum/f97/wawa-poszukiwany-szczeniak-sredniej-badz-wiekszej-rasy-138071/ Quote
tusinka22 Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Podbijam, Jo37 zamieściła na tym ogłoszeniu Zosię. Quote
tusinka22 Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Ja mam nowy problem na głowie, dziś znalazłam potrąconego ptaszka (widziałam jak facet go potrącił), nie wiem czy przeżyje ale wzięłam go, nawet nie wiem co to za ptaszek....ale nie mogłam go zostawić na drodze.:shake: Quote
makatka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Hej :) Podrzuciłam info o suńce znajomej, którzy szukają psa. Jednak jak pisałam na wątku- oni szukają suni do ok 6 miesięcy. Na wszelki wypadek napisałam, że ma ok 8 miesięcy, zwłaszcza, że z tego co wyczytałam na wątku sunia ma "10 miesięcy lub mniej". Sama aktualnie szukam alternatywy dla 10 miesięcznej suni, która wraca z adopcji i niestety dowiedziałam się, że "obawiają się prawie dorosłego psiaka, bo ich starsza sunia za dorosłymi psami nie przepada, za to kociakom daje sobie wchodzić na głowę". Także nie wiem czy cokolwiek z tego będzie ale skoro dostałam info o konkretnymn potrzebującyjm psiaku przekazuję je dalej ;) Quote
Juleen Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Dawno mnie tu nie było:shake: Widzę,że sunia nadal szuka. To podnosimy na pierwszą! Quote
Jo37 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 fizia napisał(a):Wysłałąm Zosię wczoraj takiej pani zainteresowanej sunią, któa już znalazła dom, ale niestety ma już inną na oku... Szkoda . Sunia ma już coraz mniej czasu . Sunia goni ptaki . Nie może trafić do domu gdzie są kury i gołębie . Quote
fizia Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Wysłałąm Zosię wczoraj takiej pani zainteresowanej sunią, któa już znalazła dom, ale niestety ma już inną na oku... Quote
Juleen Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Dzięki wam za pomoc. Nie jest dobrze. Dzwoniła Tusinka,jest po wizycie u lekarza,chyba będzie musiała zostać w szpitalu,operacja nogi,lekarz naciska bo sprawa i tak już dość długo odwlekana ze względu na ciążę i opiekę nad dzieckiem. Jeśli Tusinka zostanie w szpitalu Zosia będzie musiała jutro trafić do schronu:placz: Jej mama nie poradzi sobie sama z opieką nad 8 psami i małym dzieckiem:shake: Co robić?! Quote
Juleen Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 No niestety:sad: Myślę cały dzień intensywnie (nawet po zakupy nie poszłam) i nic.Nie mam jak jej pomóc. Nie odezwała się już do mnie do tej pory,nie wiem co tam.......a miała wracając od lekarza wejść gdzieś na neta...i cisza. No nic,szukam dalej. Quote
tusinka22 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Jestem (stałam w korkach) niestety tak jak napisała Juleen chyba pójdę do szpitala, chcieli mnie już zostawić ale ze względu na Zosię nie zgodziłam się, prawdopodobnie w poniedziałek zostanę już w szpitalu (miałam nadzieję że nie będzie to konieczne ale niestety badania wyszły źle i jeśli nie zoperuję nogi grozi mi zakrzepica i inne pierdoły...) Serce mam rozerwane na pół.....:-( Quote
tusinka22 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Co do wieku Zosi to chyba jest młodsza niż 10 miesięcy (na moje oko nie miała jeszcze cieczki) Quote
tusinka22 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Zaraz zmkam do domu, jestem padnięta po tych wizytach, badaniach itp.... Zosia czeka:-( Quote
BasiaD Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Zosinku wskakuj na 1 stronke prosić cioteczki o pomoc! Quote
tusinka22 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 A jednak jeszcze zajrzałam, jutro postaram się zrobić Zosi ładniejsze zdjęcia. A dodam że Zosia to ,,narkomanka,, zjada polne maki:roll: Quote
tusinka22 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 szukamy szukamy , tylko czasu coraz mniej:-( Quote
Recommended Posts