Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='majuska']Mój dziadek Leopold właśnie po tej karmie dostal ataków swędzenia ( to była sucha karma Purina na wagę kupowana kurczak z ryżem )po odstawieniu wszystko przeszło[/quote]

Niemożliwe. Drapała się już przed tą karmą :evil_lol:
Nie ma co gdybać. Poczekam co mi wet powie i tyle ;)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alleluja!!
Na wczorajszym wieczornym spacerze Frocisława siknęła 2 razy :modla: :cool3:
Drapanie nie ustępuje, ale wtorek się zbliża, więc może coś się wyjaśni.
Aha, pytanie. Wczoraj znowu gadałam z sąsiadka, która psa z Palucha przygarnęła. Zasugerowała mi dwie rzeczy; wykapać Frotkę w szamponie przeciwłupieżowym (cholera, zapomniałam nazwy, ale to ten, który kupuje się w aptekach - w buteleczce, albo w saszetkach), oddać kupsko do badania na wszelkie możliwe robale. Jej piesek też bezustannie się drapał - wyszły mu w badaniu lamblie i jakieś robaki, o których wet uczył się na studiach, ale nigdy w praktyce nie miał z nimi do czynienia, tak rzadko występują.
Co myślicie o tym szamponie? :roll:

Edit: Skleroza nie boli. Ten szampon to nizoral.

Posted

[quote name='mala_czarna']Alleluja!!
Na wczorajszym wieczornym spacerze Frocisława siknęła 2 razy :modla: :cool3:

[/quote]

He,he, taka mała rzecz a jak cieszy...:evil_lol:
Skoro Kamilko ten wtorek już tak blisko, to może poczekaj co wet powie na Frociowe dolegliwości...
A jak się dogadują dziewczyny między sobą??? mam nadzieje, że już się zaprzyjaźniły??

Posted

[quote name='majuska']He,he, taka mała rzecz a jak cieszy...:evil_lol:
Skoro Kamilko ten wtorek już tak blisko, to może poczekaj co wet powie na Frociowe dolegliwości...
A jak się dogadują dziewczyny między sobą??? mam nadzieje, że już się zaprzyjaźniły??[/quote]

Wiesz co? Wydaje mi się, że Frotka przestała na nią zwracać uwagę :roll:
Za to ta mała skacze na nią bez przerwy, chce się bawić, i jest w ciężkim szoku, że w domu jest piesek, który nie wykazuje chęci i ochoty do dzikich podrygów :evil_lol:
Za to mała wszystko, notorycznie jej kradnie. Nawet jak kupuję po 2 sztuki, to i tak po jakimś czasie dodatkowe ucho albo gnat ląduje u yorczki. To jest komiczne jak ta malutka leci przez cały przedpokój z nową, ukradzioną zdobyczą. Aha. Wczoraj np. zbunkrowała sobie wielkie cielęce ucho pod poduszkami w sypialni rodziców :p

Posted

Ja bym kupala do badania oddała właśnie na te robale.
Miałam taką sytuację, że odrobaczany był pies u kogoś na tymczasie standardowymi tabletkami. Ale te standardy na lambrie właśnie nie działają.
A pis chudł w zastraszającym tempie. I drapał się.
Wtedy kąpany był chyba w hexodermie z tego co pamiętam.

Posted

[quote name='gusia0106']Ja bym kupala do badania oddała właśnie na te robale.
Miałam taką sytuację, że odrobaczany był pies u kogoś na tymczasie standardowymi tabletkami. Ale te standardy na lambrie właśnie nie działają.
A pis chudł w zastraszającym tempie. I drapał się.
Wtedy kąpany był chyba w hexodermie z tego co pamiętam.[/quote]

O, dzięki! To ja to kupsko oddam przed wtorkową wizytą, a wykapać to ją chyba wykapię.
Mam nadzieję, że to jednak nie będą robale, bo to by znaczyło, że i mała Julka się zarazi :roll:

Posted

Frotka wczoraj wykąpana. Kupiłam hexoderm w Kakadu, ale ostatnią butelkę mieli :roll:
Planuję ja jeszcze wykąpać w sobotę, a później w poniedziałek.
Nie wiecie gdzie w Wawce można kupić ten płyn? W necie jest, ale trzeba czekać na przesyłkę, a to zbędna strata czasu.
Obiecuję też zdjęcia zrzucić z aparatu, ale jakoś ostatnio do niczego nie mam głowy
A wiecie jak Frocia pięknie pachniała po tym płynie? :eviltong:

Edit - Gusia, a nie wiesz może gdzie można kupić Efaderm - E ( w płynie lub kapsułkach)?
W Kakadu też nie mają, a takie małe zoologi to chyba nawet nie warto sprawdzać.

Posted

[quote name='mala_czarna']Frotka wczoraj wykąpana. Kupiłam hexoderm w Kakadu, ale ostatnią butelkę mieli :roll:
Planuję ja jeszcze wykąpać w sobotę, a później w poniedziałek.
Nie wiecie gdzie w Wawce można kupić ten płyn? W necie jest, ale trzeba czekać na przesyłkę, a to zbędna strata czasu.
Obiecuję też zdjęcia zrzucić z aparatu, ale jakoś ostatnio do niczego nie mam głowy
A wiecie jak Frocia pięknie pachniała po tym płynie? :eviltong:

Edit - Gusia, a nie wiesz może gdzie można kupić Efaderm - E ( w płynie lub kapsułkach)?
W Kakadu też nie mają, a takie małe zoologi to chyba nawet nie warto sprawdzać.[/quote]

Efaderm jest w krakvecie, a hexoderm kupowałam na Białobrzeskiej.
A przeszło jej chciaż trochę po hexodermie?

Posted

[quote name='gusia0106']Efaderm jest w krakvecie, a hexoderm kupowałam na Białobrzeskiej.
A przeszło jej chciaż trochę po hexodermie?[/quote]

Ciężko powiedzieć, ale może tak ciupeńkę chyba mniej się jednak drapie.
Na Białobrzeskiej nie ma hexodermu. Powiem Ci więcej; jakaś miła pani (nie poznałam głosu, a znam wszystkie dziewczyny z Białobrzeskiej), powiedziała mi, że oni nie mają, a ponadto hexodermu już nie produkują. Powiedziałam tylko: taaa, jaaasne. :lol::lol:

Posted

A my sobie wczoraj przejechałyśmy 2 przystanki autobusem!!:multi:
Troszkę się Frocinka chowała między nogami, ale generalnie jest ok. Sama wsiadła i wysiadła z autobusu; żadnego wpychania na siłę. Jestem dobrej mysli przed wtorkową wizytą.

Posted

[quote name='mala_czarna']A my sobie wczoraj przejechałyśmy 2 przystanki autobusem!!:multi:
Troszkę się Frocinka chowała między nogami, ale generalnie jest ok. Sama wsiadła i wysiadła z autobusu; żadnego wpychania na siłę. Jestem dobrej mysli przed wtorkową wizytą.[/quote]
Dzielna dziewczynka:multi: