mala_czarna Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie. :roll: Od Jurka dostałam zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę (13.05.2009 r.). Co z pozostałymi szczepieniami? I kiedy? I co? :roll: Btw. Na spacerze troszkę się na smyczce plącze, ale zwiedzała, niuchała, co jakiś czas przystawała i podziwiała nowe widoki ;) Quote
albiemu Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 [quote name='mala_czarna']Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie. :roll: Od Jurka dostałam zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę (13.05.2009 r.). Co z pozostałymi szczepieniami? I kiedy? I co? :roll: Btw. Na spacerze troszkę się na smyczce plącze, ale zwiedzała, niuchała, co jakiś czas przystawała i podziwiała nowe widoki ;)[/quote] Neczka napewno zaraz odpowie :) Quote
Daga&Maks Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 kolejny terier ma dom :multi: Frotka i yoreczka fajnie razem wyglądają :) Quote
Neczka Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Kama, z tego co pamiętam, Frocia szczepiona była kompleksowo tj. wścieklizna+zakaźne jedną szczepionką. W poniedziałek powiem Ci napewno i zapytam jeszcze o datę ostatniego odrobaczania ;) Quote
mala_czarna Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Ha!! Sikal juz był. Jedno sikańsko, ale porządne :evil_lol: Może ja nieobeznana, ale Frocia ma białe pazurki w tylnych łapinach. od czego to?? Zęby mi się nie podobają. To nawet nie kamień. To tak jakoś dziwnie wygląda; coś jak dziury w zębach, bo takie cosik czarnego na ząbkach jest.:roll: Frociasta teraz śpi. Baaardzo mocno :loveu: Quote
Onaa Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Wspaniale, że ta cudna Froteczka znalazła wreszcie domek i miłość swojego człowieka :lol:. Też się trochę zastanawiałam dlaczego ta psinka tak długo nie ma domku. Mała_czarna - dużo radości z obu wspaniałych dziewczyn :loveu:. Quote
mala_czarna Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 [quote name='Dogo07'] Mała_czarna - dużo radości z obu wspaniałych dziewczyn :loveu:.[/quote] Dziękuje. :oops: Quote
Neczka Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Możliwe, że ktoś spiłował Frociakowi ząbki, albo bardzo chciała się skądś uwolnić i ... :shake: Quote
majuska Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Cudne fotki Frociaka, te łapulce wywalone do tyłu:loveu: Wydaje mi się , że Frocia mogła złapać te pchełki od takiej młodej suni, która niedawno trafiła do schroniska, właśnie straszliwie zapchlona i siedziała w sąsiednim boksie, zanim przeprowadzono akcją odpchlenia to pewnie troche przelazło...ale myślę , że z tym problemem szybko się uporacie;) Pewnie trochę ciężej pójdzie z odstresowaniem Frociaka, ale liczę, że tu też będzie szybko coraz lepiej. Na samym początku w schronisku też przeżywała silny stres a potem były duże zmiany, więc w kochającym domeczku to pewnie szybciutko się dobrze poczuje. Te ząbki to mnie też strasznie zaniepokoiły jak je zobaczyłam, najprawdopodobniejsza wersja to ta z celowym spiłowaniem ( gdzies tu na wątku Rita nam chyba pisała że pseudomyśliwi tak robią psom, żeby ponoć zdobyczy nie uszkodziły)one są po prostu zbyt równo spiłowane, żeby to był przypadek:shake: Jak pomyśle co Frocia musiała przejść, zanim do Kamilki trafiła...:shake: Trzymam mocno kciuki, żeby aklimatyzacja Froci przebiegła szybciutko i szczęśliwie, te " niespodzianki " domowe to na pewno wynik stresu, w schronisku, jak siedziała w budynku, wszystko załatwiała na zewnątrz. A jak Kamilko reszta domowników? czy Frocia też ich zauroczyła?? Quote
mala_czarna Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 O rany, niewyspana jakos dzisiaj jestem:roll: No to tak: kupal i siku znowu w domu zrobiła (prawdopodobnie w nocy). Obudziła mnie około 6 rano, bo niesamowicie wyła. Myslałam, że coś się stało. Na spacerek poszłam zaraz po 6, ale pomimo tego, że chodziłam około 40 minut, nie załatwiła się :shake: O 9 rano poszłam ponownie z mamą i z Julką, ale znowu nic z załatwienia się. To pewnie ze stresu. Z zębami musimy zrobić porządek, bo niemiłosiernie śmierdzi jej z pyszczka. Quote
mala_czarna Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Chciałabym prosić o przeniesienie topiku. W końcu Frocia nie jest już przecież bezdomna! :loveu: Quote
Neczka Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Zagapiłam się... ;) Już zmieniam tytuł i zaraz mod wypatrzy :) Quote
mru Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 oh mała czarna :loveu: jejku czyli Frocia w Wawie? :razz::roll::multi: Quote
mala_czarna Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='mru']oh mała czarna :loveu: jejku czyli Frocia w Wawie? :razz::roll::multi:[/quote] Się wie. Tera to będzie Warszawianka :lol: Quote
mru Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 aaaaaaaaaaaaaa :multi::multi::multi: tak się cieszę o matko :loveu: jak Gacek hihi :D może sie kiedys spotkamy :cool1: jakbyś miała behawioralne problemy czy szkoleniowe to wal do mnie, wpadniemy z TZtem hihi namówię go widział z resztą Frocię już i mu się strasznie podobała :D Quote
mala_czarna Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='mru']aaaaaaaaaaaaaa :multi::multi::multi: tak się cieszę o matko :loveu: jak Gacek hihi :D może sie kiedys spotkamy :cool1: jakbyś miała behawioralne problemy czy szkoleniowe to wal do mnie, wpadniemy z TZtem hihi namówię go widział z resztą Frocię już i mu się strasznie podobała :D[/quote] Kochana, póki co to Froci normalnie jakby w domu nie było. Cichusieńka jest, spokojniutka. No troszkę tylko ten problem z siusianiem, ale myslę, że to z powodu stresu. Zapisałam się dzisiaj do lekarza na Białobrzeską. Idą do Jagielskiego, niech ją zbada calusieńką. ;) Ale propozycja spacerku z Toba kusząca, tylko że ja na Woli mieszkam. Myslę, że dla Froci to teraz z byt daleka wyprawa na Ursynów. Zaobserwowałam na spacerkach, że troszkę boi się samochodów. Quote
mru Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 tak, pewnie to sikanie itd. to na razie stres, nowe miejsce i to minie :) Quote
mala_czarna Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='mru']tak, pewnie to sikanie itd. to na razie stres, nowe miejsce i to minie :)[/quote] Popylam dzisiaj po jakiś preparat na pchły, bo normalnie ją zeżrą :mad: Wczoraj Frocisława została wykąpana, ale to z pewnością nie wystarczy :shake: Quote
mala_czarna Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Śpimy sobie ;) [img][URL=http://img26.imageshack.us/i/marzec09076.jpg/][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/3238/marzec09076.jpg[/IMG][/URL][/img] Quote
majuska Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Ale śliczne dziewczynki, zazdroszczę Ci tego dueciku:loveu: Frocia też w schronie była taka spokojniutka na początku, wciąż leżała w jednym miejscu, ale potem wszystko sie zmieniło, więc u Ciebie ta poprawa będzie na pewno jeszcze szybsza niż w schronisku, wcale się Froteczce nie dziwię po tych jej przejściach, że jest taka zestresowana. Skoro sie wybieracie do weta to załatwisz tam na miejscu od ręki sprawę pchełek na pewno. Quote
mala_czarna Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='majuska']A Skoro sie wybieracie do weta to załatwisz tam na miejscu od ręki sprawę pchełek na pewno.[/quote] Do weta zapisałam się dopiero na 25 sierpnia. Ja mam do niego zaufanie, ale kolejki do niego masakryczne, bo to onkolog. Ja mam zajoba na punkcie chorób, a chcę żeby ją obejrzał i zbadał od a do z ;) Kupiłam już fiprexa, i Fortka leży teraz cała wyfiprexowana :evil_lol: Quote
rita60 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='mala_czarna']Śpimy sobie ;) [img][URL="http://img26.imageshack.us/i/marzec09076.jpg/"][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/3238/marzec09076.jpg[/IMG][/URL][/img][/quote] Sliczne krolewny/spiace/:multi: Quote
majuska Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='mala_czarna'] Kupiłam już fiprexa, i Fortka leży teraz cała wyfiprexowana :evil_lol:[/quote] Aaaaaa....to po pchełkach jest:evil_lol: Bardzo się cieszę, że Frocia w takich dobrych , troskliwych rękach jest:loveu: Wymiziaj ja ode mnie:lol: Quote
rita60 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Kamila zobacz jak wygladaja moje chlopaki:loveu:/ w wersji poscielowej:evil_lol:/ [URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BIMG%5Dhttp://i28.tinypic.com/2i7n14p.jpg%5B/IMG%5D"][IMG]http://i28.tinypic.com/2i7n14p.jpg[/IMG][/URL] Quote
mala_czarna Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Fajniutkie. ;) Wychowywanego od małego? Kurde. Niby zafiprexowana, ale nadal ja coś rąbie. Wiem, że pchły nie padną godzinę po fiprexie, ale normalnie serce mnie boli jak widzę, że cały czas sie czochra i gryzie łapę :shake: Quote
Recommended Posts