Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='idusiek']Tak,wszystko po grudzie:shake:. Moje pierwsze wakacje od 7lat. Chyba mi niepisane...:niewiem:

Dzwoniłam znowu po znajomych - Romkiem w tych dniach zajmie się zuzanna.psiaki - za co ogromnie jej dziękuję :oops::Rose::Rose::Rose:

Kurdę my to mamy jakiegoś normalnie pecha na maxa !

Co do 4 psów- ja tam sie chetnie pojawię z Romkiem w Poznaniu i przejadę, wolny dzien w sierpniu jakoś wydębię ! ;)[/QUOTE]
Super , ze masz nianie dla Romeczka. Jedz na te wakacje i odpocznijcie.

Troche "grudy sie " rozmywaja bo masz opieke i wakacje w planie wiec pesymizm na bok!!! Bedzie dobrze...nie martw sie.

Ja dalej nie mam wizyty Pakusia na ta operacje ale cos zalatwia te krakowskie cioteczki i super Dt u Wandzi...

Pisz do Truskawy o te namiary na konsultacje w Poznaniu, wizyta Romeczka i Pakusia
no ta reszta moze byc na badania kontrolne.

Ale jeden dzien to nam nie wystarczy , jak przyjade i juz Pakus bedzie ze mna to zaplanujemy. Pieronski dojazd do tego Poznania, najgorsze te 120 km od W-wy bo dalej nic nie zbudowali cholery, potem Ok bo platna ale ciagle cos remontuje , a droga nie taka stara. TZ mozemy zabrac , powinien sie zmiescic.

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Romek pojchał z nami na weekend do mnie do domu.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]podróż mineła spokojne - 100 km w autobusie.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Ofiar w ludziach ani psach nie było, ale Tina była non stop w kagancu, bo na niego warczała i non stop go obserwowała. Romek ganiał Patkę, która uciekała po całym domu aż w koncu się odważyła i na niego 2 razy w ciągu tych 2 dni wyskoczyła z zębami. Tina powaznie wyskoczyla raz z zębami, ale od razu ją spacyfikowałam i potem go omijała albo po prostu warczała. [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Efekty- moje skaczące oko z nerwów, przegryziona z nudów smycz ( robota Romka wiczorem, bo wszyscy byliśmy w jednym pokoju przed TV ) i wybrane kamienie z podwórka oraz płytki z tarasu( Romek to archeolog, specjalizuje się z skamielinach…:evil_lol:). Nie zabralismy jego piłki i z nudów znosił wszystikie możliwe kamienie - nawet je ogkopywał ) z podwórka i nie było możliwości, żeby mu je zabrac, tak się zapierał :diabloti:.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial] [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Zle nie było, ale bajki też nie, za to Romek czuł się jak u siebie w domu [/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Wingdings][SIZE=2][FONT=Wingdings]:lol:[/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Tina strzeliła focha na maxa za kaganiec, Patka za gnębienie jej przez Romka…[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Powiem szczerze, ze trochę pewnie panikowałam ,ale nie darowałabym sobie, gdyby tina coś mu zrobiła...[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]a teraz trochę Romka:[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]przed wyjsciem do pracy ( w tygodniu)[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy38/190482/841584/26566289_1.jpg[/IMG][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial] [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Romek w Broku nad Bugiem [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy38/190482/841584/26566291_2.jpg[/IMG][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy38/190482/841584/26566299_7.jpg[/IMG][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]romek z Tiną ( a ja w pogotowiu...panikara..)[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy38/190482/841584/26566292_3.jpg[/IMG][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Romek - Kamieniarz[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy38/190482/841584/26566293_4.jpg[/IMG][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]i kolejny - mniejszy kamien[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy38/190482/841584/26566298_6.jpg[/IMG][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Romek na tarasie- jak u siebie w domu;)[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy38/190482/841584/26566296_5.jpg[/IMG][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][B]Romek to rasowa *******a:p, on nawet raz nie zawarczał, on chce się z wszystkimi witać i bawić . Nawet z tymi co go chcą zjeść na dzien dobry.:cool1:[/B][/FONT][/SIZE][/FONT]

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][/quote] Romek na tarasie- jak [B]u siebie w domu[/B];)[/FONT][/SIZE][/FONT][/quote] :cool3::cool3::cool3:

Ale mu zafundowałaś łikend ekstremalny :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

=idusiek;jemu? on to mial radochę, że ma towarzystwo, nowe miejsca do wąchania...ja to miałam weekend...:evil_lol:

:mad::mad:Oj Dogo :mad::mad:powariowalo, codziennie problemy, serwery nie wytrzymuja i nie mozna sie dostac..teraz troche lepiej :razz::razz::razz:

:shake::shake:No to ladny mialas weekend...:shake::shake::shake: ale nie bylo tak zle...Romeczek wyglada wspaniale..:loveu::loveu:inne Twoje pieski rowniez, mizianki odemnie.:multi::multi:

:crazyeye::crazyeye:Ja mam zapych bo pakuje ..pakuje psy nie wiem ile miejsca bedzie dla mnie..wczoraj wyslalam do siebie 4 paczki;);) Po przyjezdzie skontaktuje sie ale najpierw odbior[B] Pakusia[/B] w Krakowie, moj niedokonczony implant , etc...nic jakos to zgramy:evil_lol::evil_lol:

Posted

Romeś przeżył rozłąkę, ja chyba gorzej bo w Hiszpanii mnóstwo pudelków i co krok widziałam coś na kształt jego. Wszystko w porzadku nawet dzisiaj chciał wsiadać do Zuzi do samochodu tak się zżyli :evil_lol:'

coronaj- jakoś się zgramy;)

Posted

[quote name='idusiek']Romeś przeżył rozłąkę, ja chyba gorzej bo w Hiszpanii mnóstwo pudelków i co krok widziałam coś na kształt jego. Wszystko w porzadku nawet dzisiaj chciał wsiadać do Zuzi do samochodu tak się zżyli :evil_lol:[/quote]
Romeczek zdrajca:evil_lol:

Posted

[quote name='idusiek']nie taki zdracja, jak przyszlismy do domu po spacerze, to od razu do mnie przyszedł na mizianie na lóżku :loveu:[/quote]
to zwracam honor Romusiowi:razz:

Posted

=idusiek;Romeś przeżył rozłąkę, ja chyba gorzej bo w Hiszpanii mnóstwo pudelków i co krok widziałam coś na kształt jego. Wszystko w porzadku nawet dzisiaj chciał wsiadać do Zuzi do samochodu tak się zżyli :evil_lol:'

coronaj- jakoś się zgramy;)

:crazyeye::crazyeye:No to ci w tej Hiszpani zrobili same pudle. Musze tam pojechac bo nie bylam :evil_lol::evil_lol:

:cool3::cool3:Ty gorzej bys miala w Meksyku, od[B] Tcup do duzych (rozne kolorki)[/B], moj stary to mnie ciagnie bo ja bym z ulicy zbierala, taki wybor na dodatek niektore lataja same wiec ja wspolczujac chce je zabierac ze soba. Pewnie niektore zagubione, wyrzucone...tak zbieralysmy w Fundacji Curiel (dwa razy bylam) nie gadajac po hiszpansku ani slowa:razz::razz:. No machnelam dwa razy z kolezanka takie chodzace na spacer same..:shake::shake:Meksyki , dziwny narod ale nas namierzyli :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Cholera, Romek uszkodził sobie oko :-( Ma je zamknięte całkowicie a drugim jakos zezuje gdo góry. Bylismy u weta, ponoc musial na coś wpaść, uderzyć,nadziać się, bo ma zapalenie naczyniówki.Dostał krople do wpuszczania 3 razy dziennie.

Ech, to mała stara ślepa pierdoła jest a jednoczesnie taka kochana wełniasta psina;)

Posted

[quote name='idusiek']Cholera, Romek uszkodził sobie oko :-( Ma je zamknięte całkowicie a drugim jakos zezuje gdo góry. Bylismy u weta, ponoc musial na coś wpaść, uderzyć,nadziać się, bo ma zapalenie naczyniówki.Dostał krople do wpuszczania 3 razy dziennie.

Ech, to mała stara ślepa pierdoła jest a jednoczesnie taka kochana wełniasta psina;)[/quote]

bidulek :roll:

Posted

Ano bidulek, nie dośc ze naturalnie ślep to jeszcze uraz mechaniczny :shake: po kroplkach jest troszkę lepiej, ale potem znowu to samo.

Dzisiaj Romeś był u kariodiologa i chirurga, ktorzy powiedzieli, że:

A) serce ma jak dzwon:loveu:
B) ma wiecej niż 10 lat..raczej 14....
C)guzek przy odbycie może być zmianą hormonalną i po kastracji może sie cofnąć, ale można też go usunąć i liczyć sie z tym, że może się odnowić ale nie musi ( myslę, ze lepiej usunąc, co by potem nie robic kolejnej operacji).

Jestem umówiona z lekarzem na kontakt w sprawie terminu zabiegu 06/08 bo jedzie teraz na urlop.

Ot tyle Romek miał dzisiaj wrażeń razem z moim TŻ ;), bo ja w Broku siedzę i szalejącej Paty po sterylce pilnuję.

• 2 weeks later...
Posted

no tak, i nadszedł ten dzień - ustalone:

[U]W piątek Romek jedzie na kastrację polączoną z wyjęciem wrośnietego jajka i usunięciem guza na pupie. Narkoza wziewna. Zabieg o 17.00[/U]

[B]No i jak juz wszyscy dobrze wiedzą - zostaje na zawsze pod moją opieką, bo ja juz do nikomu nigdy nie oddam i kropka :mad::mad::mad:[/B]

[SIZE=1]*Ponieważ ja bardzo sie boję jakichkolwiek operacji u takich starszych psów ( straciłam tak mojego ukochanego Korala rok temu, gdy on miał dopiero 10 lat...:placz: ) -[B] proszę trzymajcie kciuki, bo ja już mam koszmary po nocach, że coś pojdzie nie tak ...[/B][/SIZE]

Posted

Ida, cieszę się, że podjęłaś słuszną decyzję - marzyłaś przecież o jakimś starszym psie:evil_lol:
za zabieg trzymam kciuki, bedzie dobrze:thumbs:

Posted

Innej podjąc nie mogłam -Romcio jest nasz i koniec:diabloti:

oby tylko operacja się udała i nie było żadnych kompilkacji, bo tego się baaaaaaaaaaaardzo boję:roll:

Posted

idusiek;no tak, i nadszedł ten dzień - ustalone:

[U]W piątek Romek jedzie na kastrację polączoną z wyjęciem wrośnietego jajka i usunięciem guza na pupie. Narkoza wziewna. Zabieg o 17.00[/U]

[B]No i jak juz wszyscy dobrze wiedzą - zostaje na zawsze pod moją opieką, bo ja juz do nikomu nigdy nie oddam i kropka :mad::mad::mad:[/B]

Wszystko bedzie OK , nie boj sie:lol::lol:, wiedzialam (intuicja) , ze nie oddasz Romeczka:loveu::loveu:cicha nadzieja byla, ze moze moja Mama go wezmie ale ona troche wiekowa i trzeci pies (dwa meksykany) bylo by troche duzo:evil_lol::evil_lol:

Posted

Romek zniósł operację nieżle, ale był bardzo pobudzony po narkozie ( wziewnej). Mało nie rozniosł taksówki która nas wiozła do domu i mimo naszych statran i uspokajania - pękło mu naczynko przy pupie wiec moje całe spodnie i koszulka były we krwi, ale taxi cała, uffffff :evil_lol:Krwawienie opanowane, dostal jeszcze cylkonaminę na krzepnięcie.

Chyba przed i po tej całej operacji bardziej ja byłam zdenerwowana niż on:diabloti: ale lekarze jakos mnie opanowali:diabloti: Romek ma 3 dziury- 2 po jajakach i jedną przy samym odbycie.

Pierwsza no była najgorsza, bo Romuś bardzo cierpiał i mruczał i nie mógl sobie znależć miejsca i sie troche trząsł- więc prawie nie spałam a on i owszem - pod kocykiem;).

Wczoraj bylismy na kroplówie, antybiotyku i srodkach przeciwbówych i Romek był po tym jak młody bóg:evil_lol:. I piłeczka i skakanie na łożko - normalnie jakby mu nic nie było- wariat mały. dzisiaj spał ze mną a TŻ w drugim pokoju, bo nie miał serca go przeganiać z łóżka.;)

Kupę zrobił juz 2 raz i nic nie pękło, duzo sika ( po kroplówie), ma apetyt i pije wodę.

Najgorsze, ze jutro idziemy do pracy a on zaczyna sie powaznie ranami interesować:shake: a ja nie mogę nie iść, bo cholera prowadzę szkolenie. Chyba zdejme mu kolnierz, bo więcej moze sobie zrobic złego niż dobrego, bo skubany jest tak giętki, ze sięga do ranek mimo, ze ma go na głowie.:mad:

Romka nie oddam za nic na świecie, bo to nasz ukochany psiak i kropka.
Coś sie zadziało i nie umiem tgo określić, chyba mnie rozwalił jego charakter pierdołowaty ( jak u mojego S.P.Korala)
Chociaż w życiu :crazyeye: nie podejrzewałam ,ze będę miała pudla ( to ze starego psa jak najbardziej, bo tak chciałam ,bo te cierpią najbardziej i należy im a i z adopcjami u nich ciężko).
Moja mama za lat młodzieńczych miala kiedys dużego,czarnego pudla Benka, którego przytargala do domu po tym jak jacys ludzie musieli go oddać,bo przeprowadzali sie do Warszawy i nie mogli go zabrać. Widac takie i moje przeznaczenie;).

Dzisiaj cos odkryłam - na spacerze mijaliśmy starszą panią z dużą czarną torbą. Patrzyła na nas jakoś tak dziwnie:roll:. A Romek zaczął szczekać - normalnie 1 raz w zyiu na kogoś zaczał szczekac i to tak zawzięcie i az nie mogł sobie darowac i sie ogladał! To musi miec związek z jego wyrzuceniem. Romek definitywnie nie lubi starych ludzi z torbami :mad: Co moze tłumaczyc, czemu znalazł sie w lesie w worku....:shake:

Posted

idusiek;Romek zniósł operację nieżle, ....

Chyba przed i po tej całej operacji bardziej ja byłam zdenerwowana niż on:diabloti: ale lekarze jakos mnie opanowali:diabloti:

Wczoraj bylismy na kroplówie, antybiotyku i srodkach przeciwbówych

Najgorsze, ze jutro idziemy do pracy a on zaczyna sie powaznie ranami interesować:shake:

Romka nie oddam za nic na świecie, bo to nasz ukochany psiak i kropka.
Coś sie zadziało i nie umiem tgo określić, chyba mnie rozwalił jego charakter pierdołowaty ( jak u mojego S.P.Korala)

;)Nareszcie juz po wszystkim, Romeczek :loveu:bedzie dochodzil do zdrowia, kazdego dnia bedzie lepiej...:multi::multi:

Na bol powinnas dawac raz dziennie [B]"Metacam"[/B] , dawka uzalezniona od wagi psa. Zreszta Metacam (Meloksykam, doskonaly jest dla starszych psow majacych problemy artretyczne, stawowe, etc...sprawdzone u weta polskiego , amerykanskiego. Zapytaj sie swojego weta co o tym sadzi jak Romeczek ma tego typu problemy ale na bol super:lol::lol:

Rozumiem Twoja decyzje odnosnie Romeczka, poprostu go pokochaliscie, a na dodatek przypomina ci S.P. Karola...:-(:-(

Ja mam to samo z Pako , bardzo podobnie, rozumiem doskonale.Tez charakterek (zaborczy, *******owaty) przypomina S.P.Baxterka(stracilam 23.XI.2008 , mielismy prawie 5 lat) .

:-(:-(Zreszta moj DT ma do dzisiaj problemy, ze nie maja juz Pakusia. Pokochali go tak jak Ty Romusia...:loveu::loveu:

Nie masz jakiejs baby sitter (nianki) dla Romusia jak jestescie w pracy?
Dobrze by bylo zeby chociaz raz dziennie ktos zagladnal:evil_lol:jak Romus sobie radzi i czy nie rozrabia:evil_lol::evil_lol:

Posted

Ufff, udało się i moj TŻ zamienił się w pracy - idzie na popołudnie, więc Romek bedzie tylko 4 godziny sam;)

Byliśmy dzisiaj na kroplówie i zastrzyku...ceny w Warszawie mają ogromne rozbieżności- wczoraj kazali nam płacic 50 zł ( jedyna otwarta wczoraj lecznica po południu w okolicy) a dzisiaj w naszej pod domem - za to samo 25zł........dobre nie?:p

Posted

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy39/190482/865018/27432491_dscf4709.jpg[/IMG]

MOJA PIŁKA!:diabloti:
[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy39/190482/865018/27432494_dscf4714.jpg[/IMG]

NAJLEPIEJ SIE LEŻY W BUTACH

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy39/190482/865018/27432498_dscf4720.jpg[/IMG]

NIE PRZESZKADZAJ MI, ODPOCZYWAM:mad:
[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy39/190482/865018/27432501_dscf4722.jpg[/IMG]