Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Witaj piękna Pysiu:multi: :multi: :multi: Bardzo mi żal twojej niufki, że musiała się nieboraczka nacierpieć:-( Nie wiem jak mogłabyś się pozbyć jeży ze swojego ogrodu:shake: , ale wiem za to, że jeże lubią to czego jeszcze bardziej, od nich nie znoszę: larwy, ślimaki,owady, gryzonie i wężowate brrrrrrr. Gdybym ja miała wybierać, to zdecydownie wolę jeże:cool3: . Mam nadzieję że zmoroszelmy zapamiętają żeby już więcej do pyska nie brać tego co jest kolczaste:diabloti:

Posted

[quote name='madzia i medor']Idem stod bo tu pcheły so:shake: :shake: Bosshh, już mi jedna po monitorku skacze:crazyeye: :evil_lol:

Pysia, zabieraj ją z powrotem :evil_lol:[/quote]
Jak skacze znaczy że się w ostatnim roku nie kąpałaś :shake: Jakbyś sie nie kąpała przez dwa toby już nie skakała :evil_lol:

[quote name='beria']Bo ja taka mała jak pchełka :oops: Zignorowałaś mnie :placz:[/quote]
O zesz jaka ja jestem wredna :mad:

[quote name='Vectra']Pyśka zawijaj te hodowle swoją od nas :angryy: mnie już wszystko swędzi przez te twoje pchły :evil_lol: :evil_lol:[/quote]
Patrz...Ja nie pomyślałam ze one takie prędkie są i potrafią tak szybko się przemieszczać :evil_lol: Jakbym wiedziała tobym prawka nie robiła tylko jazda - na pchły :diabloti:

Posted

[quote name='agnes1']Witaj piękna Pysiu:multi: :multi: :multi: Bardzo mi żal twojej niufki, że musiała się nieboraczka nacierpieć:-( Nie wiem jak mogłabyś się pozbyć jeży ze swojego ogrodu:shake: , ale wiem za to, że jeże lubią to czego jeszcze bardziej, od nich nie znoszę: larwy, ślimaki,owady, gryzonie i wężowate brrrrrrr. Gdybym ja miała wybierać, to zdecydownie wolę jeże:cool3: . [SIZE=4][B]Mam nadzieję że zmoroszelmy zapamiętają żeby już więcej do pyska nie brać tego co jest kolczaste:diabloti:[/B][/SIZE][/quote]
Och Boże jaka jestem zasmucona z powodu pyska Szelmy :placz: Z litości zeby się nie męczyła ją poprostu wypcham :diabloti:
agnes1 ...Polecam mojego blogaska :diabloti: Szukaj okolic października zeszłego roku to co nieco się dowiesz na temat jeży :evil_lol:

[I][SIZE=4][B][COLOR=Magenta]Precz z jezami atakującymi mój dom !!!!:evil_lol:[/COLOR][/B][/SIZE][/I]

Posted

[quote name='Pysia'][COLOR="Magenta"]Jak skacze znaczy że się w ostatnim roku nie kąpałaś :shake: Jakbyś sie nie kąpała przez dwa toby już nie skakała :evil_lol[/COLOR]:

Patrz...Ja nie pomyślałam ze one takie prędkie są i potrafią tak szybko się przemieszczać :evil_lol: Jakbym wiedziała tobym prawka nie robiła tylko jazda - na pchły :diabloti:[/QUOTE]
To jeszcze rok i przestanie skikoć:multi: :multi: :evil_lol:
Albo wiem co:razz: Utopię je herbatką:diabloti: Jestem geniuszem, trala la la la la:cunao: :cunao:

Posted

[quote name='Pysia']Och Boże jaka jestem zasmucona z powodu pyska Szelmy :placz: Z litości zeby się nie męczyła ją poprostu wypcham :diabloti:
agnes1 ...Polecam mojego blogaska :diabloti: Szukaj okolic października zeszłego roku to co nieco się dowiesz na temat jeży :evil_lol:

[I][SIZE=4][B][COLOR=magenta]Precz z jezami atakującymi mój dom !!!!:evil_lol:[/COLOR][/B][/SIZE][/I][/quote]
mówisz że okolice października??:razz: No to biore urlop i pędzę. Mam nadzieję że do świąt wrócę:evil_lol:

Posted

[quote name='Pysia']Och Boże jaka jestem zasmucona z powodu pyska Szelmy :placz: Z litości zeby się nie męczyła ją poprostu wypcham :diabloti:
agnes1 ...Polecam mojego blogaska :diabloti: [B]Szukaj okolic października zeszłego roku to co nieco się dowiesz na temat jeży [/B]:evil_lol:

[I][SIZE=4][B][COLOR=Magenta]Precz z jezami atakującymi mój dom !!!!:evil_lol:[/COLOR][/B][/SIZE][/I][/QUOTE]
Mi to nie podpowiedziała:nonono2: :nonono2: :nonono2:

Posted

Dzień Dobry w ten piękny słoneczny dzień kwietniowy :multi:
Na miłe rozpoczęcie taniec przy rurce w wykonaniu Oliwki :evil_lol:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BIMG%5Dhttp://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc89.jpg%5B/IMG%5D"][IMG]http://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc89.jpg[/IMG][/URL]
Troszkę nieśmiało
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BIMG%5Dhttp://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc90.jpg%5B/IMG%5D"][IMG]http://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc90.jpg[/IMG][/URL]
Rozkręca się ;)
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BIMG%5Dhttp://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc92.jpg%5B/IMG%5D"][IMG]http://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc92.jpg[/IMG][/URL]
Powrót nieśmiałości :p W końcu to jej debiut :evil_lol:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BIMG%5Dhttp://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc93.jpg%5B/IMG%5D"][IMG]http://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc93.jpg[/IMG][/URL]
A matka dzieciom zgorszena patrzy :diabloti:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BIMG%5Dhttp://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc97.jpg%5B/IMG%5D"][IMG]http://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc97.jpg[/IMG][/URL]
I wznosi oczy do nieba....
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BIMG%5Dhttp://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc98.jpg%5B/IMG%5D"][IMG]http://i84.photobucket.com/albums/k26/Sarnow/2007styczen/marzec07/30mc98.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='HankaRupczewska']O rany ! Wcześnie zaczyna :evil_lol:

Pysiu, pozdrawiam Cię z urlopu :loveu:[/quote]
Witaj Haniu w ogrodzie zgorszenia :multi:
Oliwka nie dość że wcześnie zaczyna to na dodatek u mnie :cool1: Siała zgorszenie wśród sąsiadów :evil_lol:
Masz naprawdę urlopik? Suuuuuper :multi: Też bym chciała przed świętami bo tyle pracy mnie czeka....Karnisze będziemy wymieniać, w niektórych tylko żabki. Okna z tego powodu jeszcze nie umyte i firanki nie pozmieniane :cool1: Jutro rano muszę przemeblować pokój na dole i zrobić porodówke...Nie wiem jak dam rade pracując bo kręgosłup nadal mnie boli :razz: Mniej i mogę się już poruszać ale jednak...

Posted

[quote name='Agunia-Pańciunia)'][B]niech sie dziewczyna oswaja...taka umiejetnosc tanca to jest cos.....[/B]
[B]a to w swieta porod???[/B]
[B]rodzinke cała, pord...no powiem ze Ty to sie umiesz ustawic....;) [/B]
[B]no to masz Ty sie kocie....z tymi zabkami......[/B][/quote]
Nie w święta tylko tydzień po :eviltong: Ale trzeba już zacząć przygotowania aby sunia się przyzwyczaiła do nowości i zechciała tam być ;) No i przed porodem ja muszę odpocząć....

Posted

[quote name='Pysia']Nie w święta tylko tydzień po :eviltong: Ale trzeba już zacząć przygotowania aby sunia się przyzwyczaiła do nowości i zechciała tam być ;) No i przed porodem ja muszę odpocząć....[/quote]

[B]zdecydowanie...[/B]
[B]akuszerka powinna byc w formie non stop kolor....[/B]
[B]a jak sie urodza w nocy????[/B]
[B]no dobra wiem ze glupie to pytanie moze...ale ja nigdy tego nie doswiadczalam...a jak zacznie rodzic w nocy??[/B]
[B]to co? samauroszi czy Ty musisz pomagac?[/B]

Posted

Witaj Pysiu!
Jak ten czas szybko leci, dopiero co szczeniaczki były tylko w planach, a już niedługo realizacja!!! Już się cieszę na zdjęcia wykonane Viktorem tych małych czarnych robaczków!!!:loveu:

Posted

[B]Straszne rzeczy się tu dzieją:crazyeye: , słyszałam od Twoich sąsiadów że w swoim ogródku hodujesz jeże:p , czy to prawda Pysiu:cool3: [/B]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Agunia-Pańciunia)'][B]zdecydowanie...[/B]
[B]akuszerka powinna byc w formie non stop kolor....[/B]
[B]a jak sie urodza w nocy????[/B]
[B]no dobra wiem ze glupie to pytanie moze...ale ja nigdy tego nie doswiadczalam...a jak zacznie rodzic w nocy??[/B]
[B]to co? samauroszi czy Ty musisz pomagac?[/B][/quote]
Suczki z reguły rodzą w nocy...I oczywiście że będę cały czas przy niej i potem też....Znowu nie będe sypiać wcale.....
[quote name='AlKil']Witaj Pysiu!
Jak ten czas szybko leci, dopiero co szczeniaczki były tylko w planach, a już niedługo realizacja!!! Już się cieszę na zdjęcia wykonane Viktorem tych małych czarnych robaczków!!!:loveu:[/quote]
A ja nie cieszę się tylko mam stracha...Wiem jak to jest :roll:

[quote name='bonita'][B]Straszne rzeczy się tu dzieją:crazyeye: , słyszałam od Twoich sąsiadów że w swoim ogródku hodujesz jeże:p , czy to prawda Pysiu:cool3: [/B]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]
One hodują się samodzielnie :mad: Mnożą się przez podział albo pączkowanie jak kto woli :angryy: Wychodzą około 21 w nocy na żer i chcą pożreć mój dom :razz: Szelma broni go wytrwale....:-x I przynosi mi kolacje pod drzwi :chainsaw:

Posted

[B]No to nie fajnie macie:shake: u nas też się jeże zdażają, ale to nie plaga:p , mamy za to kreciki:loveu: .[/B]
[B]Kurcze to musisz strasznie uważać takie jeże to różne choroby mogą przenosić:p . Współczuwam:p , Szelmusia biedulka chce uporać się z nimi:loveu: i teraz obolałą mordką chodzi.[/B]

Posted

a ja to bym chciala wiedziec gdzie do cholery sa moje posty???????????????????????:angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
co to kutwa jest ? zabawa w pojawiam sie i znikam???????????

Posted

[quote name='bonita'][B]No to nie fajnie macie:shake: u nas też się jeże zdażają, ale to nie plaga:p , mamy za to kreciki:loveu: .[/B]
[B]Kurcze to musisz strasznie uważać takie jeże to różne choroby mogą przenosić:p . Współczuwam:p , Szelmusia biedulka chce uporać się z nimi:loveu: i teraz obolałą mordką chodzi.[/B][/quote]
Krecików na szczęście nie mamy :shake: A co do jeży to wypcham :diabloti:

[quote name='bonita'][B]Niufki już nedługo przyjdą na świat :loveu:[/B]
[B]Jak się Zmorusia czuje?[/B][/quote]
Zmorusia ciężka jak licho. Przejdzie kawałek i się kładzie. Zmuszamy do chodzenia aby poród był lekki ;) W sumie humorek jej dopisuje bo i piłeczką się bawei i do Szelmy na pieszczoty idzie :loveu: Szelma z kolei mnie zadziwia ( tfu tfu odpukać !!) bo tak jakby wiedziała ze Zmorka ciężka i jej nie dokucza :loveu: Nawet tak jakby się nią opiekowała bo ostatnio kładzie się na dworze zawsze blisko Zmorki i ją wylizuje po oczkach, uszkach i pyszczku :loveu: Kochana jednak ta dziewucha jest :loveu:
[quote name='dealer']a ja to bym chciala wiedziec gdzie do cholery sa moje posty???????????????????????:angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
co to kutwa jest ? zabawa w pojawiam sie i znikam???????????[/quote]
Odświerz...Wtedy pojawiają się na nowo :evil_lol:

[quote name='Agunia-Pańciunia)']czyli Ty jak urzadzis z porodówke to w sumie zamieszkujesz na dole z mloda mama i jak sie tylko zaczyna akcja porodowa to pomagasz....
kurcze kobieto to prawie jak przy dzieciach ludzkich...czuwanko, czekanko, poród...i odbiór..:loveu:[/quote]
Tak :) Potem to będę mieszkać wyłącznie na dole...Na szczęście mam tu też kompik :multi:
Co do porównania dziecka ludzkiego z psim...Nie przypominam sobie abym była tak okropnie zmęczona przy Karolu!! Nie dość ze dzieci jest więcej niż jedno to jeszcze mama może je przydusić swoim ciężarem :roll: Trzeba mieć oko na wszystko non stop!! Zakaz snu i odpoczynku!!!

Posted

obawiam sie Pysiu ze odswiezanie nie pomaga .....
bylam w odwiedzonych juz galeriach i ..tak jakby mnie nie bylo...

dostalam banana na pisanie??:-o

Posted

Witajcie po ciężkim czasie :multi: Dogo znikło i nastał ból i łzy :evil_lol:
Opowiem Wam wczorajszą przygode Tommyego :cool3:
Sprzątałam...Tommy z nudów postanowił pozwiedzać dom. Najpierw towarzyszył mi przy zmianie firan w sypialni skutecznie "pomagając". Przegoniłam zbója :diabloti: Powiesiłam firanki, potem się ubrałam. Tommy w tym czasie usnął sobie na łóżku zmęczony pracą :mad: Wyfiołkowałam się, wystroiłam i wyszłam z domu. Zaraz przyszedł Karol i jak to zawsze robi wypuścił najpierw Szelme na dwór. Włozył słuchawki na uszy i dawaj z muzyką :cool1: A Tommy zwiedzał plac ....
Nie pytajcie jak i kiedy wyszedł bo pewnie pozostanie to dla nas wszystkich tajemnicą :roll:
Jako że ja mam strasznie głosne psy które ciągle szczekają- w duchu oczywiscie - to 14-letniego sąsiada Michała zainteresowało wydobywanie się głosu z gardła Szelmy. Zajrzał na nasz plac i powiało mu grozą. Nasz kotek siedział wciśnięty za wiklinowy kosz z kwiatkiem a czarny wielki potwór szczekał na niego :-o Wołał, gwizdał, rzucał kamieniami - nic! Bojąc się psów zrobił strasznie odważną ( głupią czytaj ) rzecz. Przeskoczył płot, złapał Szelme i ją trzymał. Drugi sąsiad dzwonił wideofonem, darł się , walił w brame ale nikt nie wychodził :angryy: Karol sobie słuchał muzyki :mad: Drugi wybawca tez przeskoczył przez płot i pobiegł do domu.
Karol wystraszony wział kota na ręce. Tommy był tak uślimany że aż się kleił. Jego oczy były większe od szklanki :diabloti: Po tej ślinie wiem że w pysku Szelmy był ....:crazyeye:
Nasz kot spojrzał śmierci w oczy i...przezył :crazyeye::multi::loveu: Szelma mnie zadziwiła :loveu:
Dodam że ta franca Tommy żadnej traumy nie przezył bo juz za chwile latał po domu z podniesionym ogonem i kradł żabki TZtowi z nowego karnisza :evil_lol:

Posted

[quote name='Pysia']Witajcie po ciężkim czasie :multi: Dogo znikło i nastał ból i łzy :evil_lol:
Sprzątałam...Tommy z nudów postanowił pozwiedzać dom. Najpierw towarzyszył mi przy zmianie firan w sypialni skutecznie "pomagając". Przegoniłam zbója :diabloti: Powiesiłam firanki, potem się ubrałam. Tommy w tym czasie usnął sobie na łóżku zmęczony pracą :mad: Wyfiołkowałam się, wystroiłam i wyszłam z domu. Zaraz przyszedł Karol i jak to zawsze robi wypuścił najpierw Szelme na dwór. Włozył słuchawki na uszy i dawaj z muzyką :cool1: A Tommy zwiedzał plac ....
Nie pytajcie jak i kiedy wyszedł bo pewnie pozostanie to dla nas wszystkich tajemnicą :roll:
Jako że ja mam strasznie głosne psy które ciągle szczekają- w duchu oczywiscie - to 14-letniego sąsiada Michała zainteresowało wydobywanie się głosu z gardła Szelmy. Zajrzał na nasz plac i powiało mu grozą. Nasz kotek siedział wciśnięty za wiklinowy kosz z kwiatkiem a czarny wielki potwór szczekał na niego :-o Wołał, gwizdał, rzucał kamieniami - nic! Bojąc się psów zrobił strasznie odważną ( głupią czytaj ) rzecz. Przeskoczył płot, złapał Szelme i ją trzymał. Drugi sąsiad dzwonił wideofonem, darł się , walił w brame ale nikt nie wychodził :angryy: Karol sobie słuchał muzyki :mad: Drugi wybawca tez przeskoczył przez płot i pobiegł do domu.
Karol wystraszony wział kota na ręce. Tommy był tak uślimany że aż się kleił. Jego oczy były większe od szklanki :diabloti: Po tej ślinie wiem że w pysku Szelmy był ....:crazyeye:
Nasz kot spojrzał śmierci w oczy i...przezył :crazyeye::multi::loveu: Szelma mnie zadziwiła :loveu:
Dodam że ta franca Tommy żadnej traumy nie przezył bo juz za chwile latał po domu z podniesionym ogonem i kradł żabki TZtowi z nowego karnisza :evil_lol:[/quote]

[B]Ty to powaznie masz dom wariatów.....:loveu: [/B]
[B]extra...ale Tommy dzielny facet stanał na wysokosci zadania.......[/B]
[B]moze Szelam myslałą ze to jakas tchórzofredka....?:lol: [/B]
[B]a moze Ty po prostu psów nie karmisz? :angryy: i musza sobei radzic same...[/B]
[B]a to jezyk a to kotek......:loveu: :cool3: [/B]

Posted

[B]Cześć Pysiu :)[/B]

[B]Czytałam o Tommym, ale akcyjka była:crazyeye: , Grzecna Szelma, tylko ślini nie zjada :grin:[/B]
[B]Nie rozpisuję się, mam dość po wczorajszym znikaniu postów[/B]

Posted

[quote name='Pysia']Witajcie po ciężkim czasie :multi: Dogo znikło i nastał ból i łzy :evil_lol:
Dodam że ta franca Tommy żadnej traumy nie przezył bo juz za chwile latał po domu z podniesionym ogonem i kradł żabki TZtowi z nowego karnisza :evil_lol:[/quote]
Witaj Pysiu:multi: :multi: :multi: Uwielbiam czytać twoje sprawozdnia z wyczynów twoich futer. Czekam na kolejne , a tym czasem wracam czytać wiadomośći z zeszłego roczku:roflt: :roflt: :roflt:

Posted

[quote name='Agunia-Pańciunia)'][B]Ty to powaznie masz dom wariatów.....:loveu: [/B]
[B]extra...ale Tommy dzielny facet stanał na wysokosci zadania.......[/B]
[B]moze Szelam myslałą ze to jakas tchórzofredka....?:lol: [/B]
[B]a moze Ty po prostu psów nie karmisz? :angryy: i musza sobei radzic same...[/B]
[B]a to jezyk a to kotek......:loveu: :cool3: [/B][/quote]
Mam....Spraw sobie dwa psy i kota to też będziesz miała :diabloti: Dodam że jeden z tych psów jest adoptowany w ieku 5 lat :cool1:

[quote name='bonita'][B]Cześć Pysiu :)[/B]

[B]Czytałam o Tommym, ale akcyjka była:crazyeye: , Grzecna Szelma, tylko ślini nie zjada :grin:[/B]
[B]Nie rozpisuję się, mam dość po wczorajszym znikaniu postów[/B][/quote]
Właśnie ze koty raczej zjada :mad: Ale dlaczego akurat Tommyego nie zjadła - nie wiem :crazyeye::multi::loveu:

[quote name='agnes1']Witaj Pysiu:multi: :multi: :multi: Uwielbiam czytać twoje sprawozdnia z wyczynów twoich futer. Czekam na kolejne , a tym czasem wracam czytać wiadomośći z zeszłego roczku:roflt: :roflt: :roflt:[/quote]
Witaj agnes1 :multi: Moje futra o Was dbają :razz: Szkoda ze ja ciągle dostaję zawału :mad: I ja jakoś nie czekam na kolejną możliwość pisania sprawozdania :diabloti:
Czytaj, czytaj ;)

Posted

[quote name='malawaszka']boszzz zrobiła lafirynde Olwikowej :angryy: :mad: :mad: :mad:[/quote]
Buahahahahahahaha
A kto mówił wtedy ze Oliwka tańczy przy rurce? :diabloti::evil_lol: