Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Np. zagryzanie części lub całości miotu drugiej suki- oczywiście tylko w przypadku niedopilnowania przez hodowcę lub jego nieświadomość w tym względzie.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bachar napisał(a):
Np. zagryzanie części lub całości miotu drugiej suki- oczywiście tylko w przypadku niedopilnowania przez hodowcę lub jego nieświadomość w tym względzie.

Husky tez? Jestes pewna? Jakos wydaje mi sie to dziwne, bo husky zyja w stadzie i to raczej lagodne psy...

Posted

Właśnie dlatego, że żyją w stadzie. Na podstawie stada husky chciano zaobserwować relacje w psiej społeczności w odniesieniu do stada wilków, czy różnią się od siebie te społeczności, czy może różnice są niewielkie. Jednak w tą psią społeczność ingerował człowiek dopuszczając do rozrodu wybrane przez siebie osobniki. Nie mówię, że akurat w tej grupie były zagryzienia, ale objawy agresji były obserwowane.

Posted

bachar napisał(a):
Właśnie dlatego, że żyją w stadzie. Na podstawie stada husky chciano zaobserwować relacje w psiej społeczności w odniesieniu do stada wilków, czy różnią się od siebie te społeczności, czy może różnice są niewielkie. Jednak w tą psią społeczność ingerował człowiek dopuszczając do rozrodu wybrane przez siebie osobniki. Nie mówię, że akurat w tej grupie były zagryzienia, ale objawy agresji były obserwowane.

Czyli zagryzaly czy nie? Bo z tego co napisalas to nie wynika...

Posted

Moja sznaUCErka tez zabki szczerzyla na malego szelciaka-konkurencja w koncu,a to ona jest suka alfa w stadzie.
Czy by zagryzla to nie wiem-wolalam NIE sprawdzac:))))

FUKA- super sie z Toba gadalo:)))))moze powtorzymy seans, ino lepiej w sobote jakas, bo wtedy te godziny darmowe sie rozkladaja na caly dzionek i nikt sie o telefon nie upomina:))))bo u mnie tez po 20stej to makabra z tym:))))

Posted

Witam!
Slyszalam raz o malamutce , ktora majac swoje szczeniaki ,zagryzla dwa szczeniaki huski .
Ale jest druga strona problemu ,gdy przywodczynia stada jest silnie dominujaca suka ,to slabsze suki nie beda chcialy rodzic lub nie beda sie zajmowaly swoimi szczeniakami .