Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pietrucha204 napisał(a):
szczurosława a nie masz zupełnie gdzie go przechować?? przez tydzień/dwa? no właśnie zorganizujemy akcje itp a on już może być " w nowym domu" ://///

Nie mam gdzie go przechować:shake:
Jeśli ktoś chce może przejąć piecze nad szczeniakiem, ja mam do schroniska około 100km, mam dosyć podejścia schroniska, nie daje rady i wycofuje się z adopcji.

Powinnam być w wielkopolsce w poniedziałek to wtedy sprawdziłabym czy pies nadal jest, i czy byłaby możliwość "zamówienia" go, tylko że tam nie ma telefonu, więc wszystko trzeba osobiście załatwiać

Mysza, to też miałam na myśli, że 10zł z karmą dostarczoną Dobermanicy, ale prawda, można opacznie zrozumieć;)

Posted

No cóż, ja na pewno mam dalej:evil_lol:
W każdym razie dowiedz się jeśli mozesz po niedzieli jakie są opcje, pewnie marne, może dac komuś grosz w łapę (sama juz nie wiem to takie dziwne miejsce) i będziemy kombinować dalej. strasznie mało ludzi tu zagląda.

Posted

pietrucha204 napisał(a):
ja to w ogóle drugi koniec polski prawie://// hmm mozę sie ktoś odezwie z okolicy? jaka to miejscowosc dokładnie gdzie jest pies? jeśli jeszcze jest?

wieś Wąsoszki, koło 30km na północ od Piły...

Posted

to moze zmień tytuł wątku na coś z piłą? że pilnie ktoś poszukiwany z okolicy? a skoro to pseudo schronisko to juz jakaś kontrol tam była? powiatowy itp? toz z piły / poznania? - wiesz tak pisze co mi do głowy przychodzi ... ile tam wogóle psów mają? ktoś tam bywa częściej od ciebie?

Posted

no to w takim razie trzeba rozdmuchać tak jak z np. krzyczkami było. z tego co wiem to np nasze lokalne media czy np tvn24 bardzo lubią takie tematy. może się ktoś odezwie z piły żeby tam zajrzał, co tam sie dzieje jakieś foty z ukrycia, nagrać rozmowy itp jak odmawiają wejścia i dzwonić po media.

Posted

kasienka001 napisał(a):
no i coś więcej wiadomo??

Tak przez przypadek mi wątek wpadł, bo jak widać nowa jestem ale bardzo mnie zaciekawił los psiaka.

Jeśli zostane wpuszczona to bede dziś w schronisku i zobacze czy pies jeszcze jest

Posted

Ninka napisał(a):
A czy bylaby mozliwosc dowiezienia go do Poznania?

Sa jakies blizsze info na jego temat?

I co to w ogole za schronisko, bo sie gubie...;/

okolice Piły,
pies jest młody, klatka go ogranicza to skacze po niej i szczeka żeby go wypuścić...

Jeśli jest to dla niego szansa to spróbowałabym go zawieźć do Poznania

Posted

Kurcze, troche malo informacji.

Jak pisalam, mam w domu mloa suczke i dwa koty. Musialabym wiedziec, jaki pies ma stosunek do innych psow i innych zwierzat; zeby sie zdecydowac.

Jak bedzie cos wiecej wiadomo-daj znac. Moze znajdzie sie jakis DTA, zeby cos sie wiecej o psiaku dowiedziec. Wtedy latwiej o DT by bylo, a moze i DS by sie znalazl od razu?

Pozdrawiam

Posted

To młody pies, myślę że można go ułożyć. Z suczka jeśli jest w takim wieku powinien się dogadać.
Może zabrać go do Poznania a jesli cos bedzie nie tak- znaleźć kogoś w Poznaniu kto pomoże go przetrzymać gdyby się nei powiodlo.
Ale myślę, że przy wyrozumiałości i odrobinie pracy będzie cudownym psiakiem, warto dać mu szanę- co Ty na to Ninka?

Posted

Jasne, ze warto dac mu szanse!

W pewnym DT alb najlepiej stalym. Nie ma sensu tak go przewozic. Nie wiadomo co to za piesek. Trzeba go poznac, moze DTA, a potem DT.

Niestety u mnie taki zupelnie nie wiadomy piesek nie moze sie znalezc. Aicha i 2kotki i nowy pies, za duzo mozliwosci, zeby sie nie dogadac.

Posted

Ninka napisał(a):
Kurcze, troche malo informacji.

Jak pisalam, mam w domu mloa suczke i dwa koty. Musialabym wiedziec, jaki pies ma stosunek do innych psow i innych zwierzat; zeby sie zdecydowac.

Jak bedzie cos wiecej wiadomo-daj znac. Moze znajdzie sie jakis DTA, zeby cos sie wiecej o psiaku dowiedziec. Wtedy latwiej o DT by bylo, a moze i DS by sie znalazl od razu?

Pozdrawiam

W schronisku nic się nie dowiem. Tyle mi powiedziano, że jest od niedawna i przywieziony przez SM...

To jeszcze szczeniak , troche więcej lub mniej czasu i zrozumie co i jak;)
W kojcu skacze, szczeka, ale wcale mu sie nie dziwie, jak 24/7 siedzi zamknięty

Posted

Gdybyśmy tak mieli domy tymczasowe to pewnie, że tak najlepiej ale z tym bardzo krucho...

Szczurosława Ty go gdzieś do kolejki wpisałaś jesli dobrze pamiętam- jakies wieści? W razie czego zbiorę kasę byle tylko go tam zawieźć. Potem znalezienie domu to będzie łatwizna;)

Posted

Szczurosława napisał(a):
Za tydzień/dwa może byc miejsce.
Doba 10zł z karmą /15zł bez karmy

O to miejsce mi chodzi.
Jesli jest wolne, do daj proszę pilnie znać, zorganizuję kasę. Mogłabyś go zawieźć?

Posted

mysza 1 napisał(a):
O to miejsce mi chodzi.
Jesli jest wolne, do daj proszę pilnie znać, zorganizuję kasę. Mogłabyś go zawieźć?

To był chyba bardziej odległy termin,
Na razie kundliszon jest w kolejce do hoteliku w Brodnicy, bliżej, i myśle,że jak coś to uda mi sie go zawieźć;)